On-line songfestival ‘Eurostream’ op 5, 7 en 9 mei

Dit vind je misschien ook leuk...

25 reacties

 1. Rob schreef:

  Mooi initiatief! Compliment ! Helaas ook slecht nieuws vandaag, de beslissing om tot eind (!) 2021 geen festivals te organiseren( dus ook geen popconcerten, dance party’s en dus wederom geen Songfestival in 2021) komt steeds dichterbij…….

  • Wim1970 schreef:

   Bezopen!!

  • Ron schreef:

   @ Rob.

   Waar heb je dat gelezen?

  • Wim1970 schreef:

   Hoe kom je trouwens aan die info? Van welke fake-site heb je dat vandaan?

  • Peter schreef:

   Wordt inderdaad vermeld, maar het betreft hier een aantal wetenschappers die over elkaar heen vallen. Mocht dit echt zo zijn, dan is dit DE gelegenheid voor de EBU en het organiserende land om alvast vooruit te denken en pro-actief een alternatief te verzinnen. Er moeten toch genoeg mogelijkheden zijn om het festival in een andere jas te steken?

 2. riccardo schreef:

  Dusss… al heb ik de kansen voor onze Jeangu zo niet heel hoog zitten. Maar leuk en een applausje waardig. 👏

 3. riccardo schreef:

  Wordt wel druk zo met alle home concerts en Shine a light op de 16e. Heb toch mijn bedenkingen bij het competitie element. Zal on line voordeliger uitpakken voor de “jongere” nummers dan de meer geëngageerde?

  • Dirk Marko schreef:

   En jureren aan de hand van fragmenten van de videoclips. Dat moet je toch niet willen.

 4. robbert-rotterdam schreef:

  De clips zullen een grote rol spelen, dus het visuele element. Ik heb het niet zo op een competitie-element als de clips het uitgangsount zijn. Maar wr zal wel een markt voor zijn. Jeangu zal onderaan eindigen. Hij moet het immers van zijn live kwaliteiten hebben en zijn video is boring en brengt het nummer niet tot leven.

 5. Nordman schreef:

  Leuk initiatief idd! Zo komen we zeker wel de dagen door!

 6. Gert1981 schreef:

  Dit idee is toch wel héél erg gepikt van de mensen van EuroJury, dé preview-show bij uitstek van https://eurovoix.com die dit format al 8 jaar toepast. En dus ook dit jaar. Naar wat ik gehoord heb van enkele mensen achter eurovoix, zijn ze hier allerminst blij mee. Het was kies geweest van deze fanatieke Belgen als ze dit vermeld hadden. Overigens heeft EuroJury 2020 meermaals geprobeerd om de mensen achter EuroStream een helpende hand te bieden, maar blijkbaar gaan ze nu dus over de ruggen van EuroJury heen precies hetzelfde doen. Niet echt netjes.

  Ook omdat ik weet hoe ontiechelijk hard de mensen achter EuroJury de afgelopen jaren aan dit event gewerkt hebben. Met camera-drones hebben ze deze luitjes maandenlang mooie postcard-filmpjes gemixt van gedeeltes van de liedjes. En meer dan 175 juryleden hebben de afgelopen weken al stemmen uitgebracht verdeeld over 42 nationale juries. De online app voting van EuroJury is ook nog eens specifiek omdat elke stemmer een TOP 3 moet invoeren.

  Dus ik zou zeggen, doe de mensen achter EuroJury 2020 een plezier en stem af op Maandag 27 april, woensdag 29 april voor de halve finales (21:00 uur GMT+1) en op vrijdag 1 mei om 21:00 uur is er dan de grote finale met 26 finalisten. Afgelopen jaren zijn de EuroJury-resultaten, en dan vooral het jury-gedeelte, een goede graadmeter gebleken voor de echte Eurovisie-jury-resultaten.

  Ik zou het ook leuk vinden als songfestivalweblog.nl dit ook even op de website vermeld :-). Hier is de link naar de stem-site: https://www.showcase.igodo.co.uk/eurojury

 7. RobbieR schreef:

  Leuk initiatief.

 8. harm stirnberg schreef:

  Heb net de eerste show uit Oostenrijk gezien en daar werd Nederland netjes 2e. Was een leuk programma !

  • GerardMartin schreef:

   Ik heb ook gekeken was leuk. De uitslag was;
   01 IJsland 75 punten
   02 Nederland 71
   Bulgarije 71
   04 Groot-Brittannië 66
   05 België 65
   06 Polen 61
   Roemenië 61
   08 Israël 60
   09 Spanje 55
   10 Cyprus 50
   11 Georgië 49
   12 Armenië 42
   13 SanMarino 35
   14 Wit-Rusland 17

 9. Ben (NL) schreef:

  Beste Gert,

  Als één van de initiatiefnemers (namens ESC Nation en ScoreWIZ) moet ik je gelijk geven dat het concept erg lijkt op dat van de Eurojuries. Dat dit al jaren bestond was mij niet bekend, maar wel bij sommigen van de andere initiatiefnemers. Wij zijn echter gestart met het idee om in de gezamenlijkheid eenmalig een onlineversie van het songfestival te organiseren nu het echte niet doorging. Na verschillende formats te hebben overwogen is dit er uit gekomen. Niet vreemd, omdat het namelijk heel erg dicht staat bij het concept van het Eurovisiesongfestival zelf.

  De Eurojuries, zo leerde ik later, doen dit al jaar en dag en in een vroeg stadium is er ook contact met hen geweest. Echter omdat men al maanden ermee bezig was, en het voor hen een jaarlijk terugkeren iets is, was er eigenlijk geen mogelijkheid meer om er bij aan te sluiten. Onze bedoeling is dan ook niet om met hen te concurreren of hen na te apen. Wat wij hebben gewild is als collectief van meerdere sites en communities iets neer te zetten wat zo veel mogelijk lijkt op het echte songfestival en dan kom je al gauw bij dit format uit. Daarom denk ik dat dit best naast elkaar bestaan.

  Volgend jaar is er hopelijk geen Eurostream nodig, dus ik zie dit ook als iets eenmaligs, waarin ieder die dat wil een bijdrage kan leveren.

 10. robbert-rotterdam schreef:

  Deed gisteren het publiek al mee in de beoordelingen? Wat ik als uitslag zie, komt over als uitslagen waar muzikale oren het voor het zeggen gehad hebben. En gelukkig zo, overigens.

  • GerardMartin schreef:

   Nee alleen “vakjury” die bestond uit voormalige Oostenrijkse deelnemers.

 11. Dick schreef:

  Op zich een sympathiek idee maar ergens kan dit nooit goed gaan natuurlijk. De beoordeling gaat aan de hand van gedeeltes van de preview video’s, nou dan weet je het wel…. bijna niemand zingt daar live en landen met budget zijn in het voordeel ten opzichte van de kleinere landen. Voor de happy few veel plezier met het volgen van die drie shows maar ik hecht er geen waarde aan.