21u: Eurovision: Europe Shine A Light vanuit Hilversum

Dit vind je misschien ook leuk...

63 reacties

 1. Robert schreef:

  Ga uiteraard wel kijken.
  Maar het wordt wel een ESF could-have-been avond:
  Hopelijk de enige die we gaan meemaken

 2. Wim1970 schreef:

  Pointless is een heel leuk programma, kijk ik dagelijks.

 3. Nordman schreef:

  Ik hoop dat ze er wat moois van hebben gemaakt. Veel kijkplezier vanavond en laten we hopen dat we volgend jaar wél het feestje kunnen vieren in Rotterdam! Vanaf morgen kunnen we aftellen naar het nieuwe seizoen ;)

 4. riccardo schreef:

  Vanavond maar eens bekijken hoe deze visitekaart bevalt, zin in!

 5. RobbieR schreef:

  Enige zure vind ik de 30 seconde van ieder liedje, doe dan minstens 1.5 minuut.

  • Nordman schreef:

   30 seconden is niks inderdaad, het had ook zeker langer gekund, maarja Mans, Johnny Logan, hoe goed ook, hebben anders niks te doen dit jaar.

 6. Dennis schreef:

  Totaal onzin met wat ze nu weer afkomen.
  Een soort eurovision 50 years geleden.
  Veel in herhaling en voor de zoveelste keer hetzelfde.
  Dat betekend a la Jan Ola Sand.

  • Celine schreef:

   Dan kijk je toch niet? Je hoeft er niet naar te kijken hoor.. Maar ik ben er vrij zeker van dat je om 21 uur klaar zit met een zak borrelnootjes en het gehele programma afkijkt….. Pffff .. de beste stuurlui staan aan wal..

 7. Beer schreef:

  Geniet ervan iedereen! Ik hoop dat het nog door kan gaan volgend jaar en hoop dat ze z.s.m. doorslag gaan geven. Ik denk niet dat ik een teleurstelling in september aankan.

 8. Rob schreef:

  Iedereen alvast veel plezier! Het voordeel voor Rotterdam is de enorme publiciteit die dus nog een jaartje doorgaat. Ik fietste vandaag over de Coolsingel , die helemaal verbouwd wordt tot een luxe Coolsingel, nu ziet het er niet uit, juist nu wel de finale had plaatsgevonden , maar in mei 2021 is de grandeur helemaal klaar. Hoop dat Corona dan ook wel klaar is ……..Op naar 2021!

 9. Jan de Taalregelman schreef:

  Mooi overzicht. Zonder jullie had ik nu geen BBC1 aanstaan.

 10. GerardMartin schreef:

  Pro7 heeft ook een avondvullend programma met oa Ilse de Lange. Ik vind 30 seconden geen enkel probleem gezien de vele belabberde liedjes vind ik het lang zat😂

 11. Thijn schreef:

  Wat een mooie uitzending
  Op naar 2021!

 12. JECH schreef:

  Ik vond het een geslaagde avond, zeker gezien wat er binnen de mogelijkheden lag. Top gedaan. Felicitaties voor iedereen die hieraan heeft meegewerkt.

 13. Sven schreef:

  Prima show! Heb echt genoten.
  Maar mijn god. Jan was echt vreselijk. Chantal was top!!

  • JECH schreef:

   Hoezo Jan was vreselijk? Niks van gemerkt. Altijd makkelijk vanaf de zijkant

   • Sven schreef:

    Zijn Engels is beroerd, hij komt op mij houterig over. En dat heeft niets te maken met “makkelijk roepen vanaf de zijkant”. Mijn enige relevante kwalificatie is hierin dat ik een kijker ben. En als kijker vond ik hem waardeloos.

 14. rob schreef:

  Extra compliment voor Nikkie, die spat van het scherm!

 15. Gerard Scholtalbers schreef:

  Vanavond is er geschiedenis geschreven in de Europese Muziekbijbel.
  Wat een power! Europa en Australië samen als nooit te voren. Prachtige uitspraken, diep uit de crisis geboren.
  Alleen maar lof.

 16. Hans schreef:

  Prima show, mooie gastoptredens en mooie woorden van Björn. Maar presentatoren, ga niet Johnny Logan’s liedje zingen als hij er zelf bij is en het beter kan… En als ik heel eerlijk ben, niet alle grapjes kwamen over, en het commentaar van Cornald Maas vond ik in deze show soms wat misplaatst.

  • Thijn schreef:

   Hulde aan Jan, Edsilia en Chantal! Goede presentatie en top dat ze ook even zongen

 17. Bjorn schreef:

  Bij op1 zit die Sander Schimmelpenninck als een kip zonder kop te praten. Ben je presentatie maar je weet niet waarover je praat. Waarom doet Australië mee? Dat doen ze al sinds 2015. Het nummer Halleluja kende die niet. Verdiep je in een onderwerp waarover je wilt praten.

  • Robert schreef:

   Ik zat me ook te verbazen:
   Halleluja niet kennen?
   Onder wat voor steen heeft hij geleefd?

 18. Jan Gr.... schreef:

  Prima show, Nikkie en Edsilia deden het heel leuk maar Jan en Chantal vielen mij zwaar tegen. En, of je zingt, of je presenteert, maar beide gaat zelden goed.

 19. Joss schreef:

  Matige show maar toch ’n voldoende voor de moeite !
  Edsilia was top , Jan Smit zag er niet uit met z’n onnodige bril (ik druk me nu zacht uit ) en de stem van Chantal is echt te flauw.
  Kan er mij iemand vertellen waarom België niet meedeed bij Love Shine A light ?
  Laten we met z’n allen hopen dat het ESC volgend jaar kan doorgaan …. maar ook dat is nog lang niet zeker …. enkel een vaccin dat ons tijdig bereikt kan het ESC 2021 redden !!!

  • Lilly schreef:

   Las zojuist dat Alex het een nummer shine a light niet mooi vond en dat ze daarom niet wilde meezingen:))

  • MM schreef:

   Joss, hoe duidelijk wil je het hebben… het gaat sowieso door. Hoe en in welke vorm dat is voor later. Maar dat het ESC er gaat komen, dat is zeker.

 20. Tippy2 schreef:

  Ik vond alleen Nikkie tegenvallen, niet echt grappig en het totaal shot met haar was lelijk. Verder alleen maar lof voor Jan, Edsilia en Chantal. Ik geef het je te doen, knap hoor!
  1 Dingetje, kan iemand mij dat grapje van Chantal haar rechterbeen uitleggen? Daar was ik even de weg kwijt…

 21. Frank schreef:

  Komt deze uitzending op DVD ?

 22. Ria NL schreef:

  Ik vond het een mooie show en heb er met volle teugen van genoten. Op naar het songfestival van 2021 dat hopelijk wel door kan gaan.

 23. Ries schreef:

  Gek genoeg liep de BBC zeker 5 seconden voor……

  • Peter schreef:

   Klopt dat zei Cornald ook in het begin, dat wij met vertraging uitzonden ivm ondertiteling

   • Jan de Taalregelman schreef:

    30 seconden om te ondertitelen. Het viel me al op toen ik van VRT naar Nederland overschaklede. De VRT was al bezig terwijl Nederland nog niet was begonnen.

 24. Joke schreef:

  Ik vond zij alle vier het heel goed hebben gedaan ,ga er maar aan staan .
  Nikki zag er heel erg mooi uit ,alleen jammer dat waar ze ingekleed was niet helemaal te zien was .
  Op de foto ziet het er heel erg mooi uit.

 25. Lilly schreef:

  Miste Hooverphonic is het slot lied shine a light!

 26. Peter schreef:

  Goede show, goede presentatie en het meezingen met Logan leuk gedaan en bedacht. Het meest indrukwekkend vond ik toch wel Hallelujah vanuit een leeg Jerusalem.

 27. P. Ramon schreef:

  Jan, Chantal en Edsilia, alle drie gewoon goed. Niks mis mee. Edsilia tenminste niet zo hyper-adhd, zoals gewoonlijk. Volgend jaar kunnen ze het prima aan. Je kan de show van vanavond niet vergelijken met het officiële festival.

 28. Br@m schreef:

  Ik heb erg genoten van de show vanavond. Vond de gastoptredens heel goed incl. het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Alleen wat zag die Jan Smit er vreselijk uit met dat getoupeerde haar, die foute snor en lelijke bril. Dit is dus het werk van Mari v.d. Ven (van zichzelf al een geteisterde kip). Jan is op zich een goeduitziende vent die al dat overdreven gedoe niet nodig heeft. Jan zijn haar moet kort, snor eraf (dat staat niet iedereen) en contactlenzen of een andere bril.

  • Peter schreef:

   Ik denk dat Jan binnenkort met een statement komt, dat kan niet uitblijven

  • robbert-rotterdam schreef:

   Ik had geen idee wat ik kon verwachten, maar vond het een heel aardige show. Ook de manier wssrop de presentatoren zich profileerden, gaf me gpede hoop en optimisme voor volgend jaar. En of de bril van Jan Smit hem nu wel of niet stond: ach, ik ben er altijd een voorstander van dat mensen zelf bepalen hke ze er uitzien. Wij gaan daar gelukkig niet over.

  • Tippy2 schreef:

   Jan zag er juist wel leuk uit, ook met die bril. Wat een geneuzel.

   • riccardo schreef:

    Vond ik ook. Qua look leuker dan de dames. Smaken…

   • Esmee schreef:

    Jan zag er hartstikke leuk uit. Niet zoals wij hem kennen, maar dat is weer een ander verhaal. In het wat verdere buitenland weten ze dat niet.

 29. riccardo schreef:

  Prima geproduceerd, mooie beelden en een aantal leuke acts, complimenten. Beetje braafjes en erg veel van de onvermijdelijke Stay Safe praatjes, dat ook.

 30. Jan de Taalregelman schreef:

  Mooi gemaakt programma. Doet me aan de oude vertrouwde EBU uit de jaren ’70 denken.

 31. Bandido schreef:

  Ik vond het superleuk, echt goed gedaan. En ik ben zo blij dat er ondanks de omstandigheden toch iets is gedaan. Het doet ook enigszins recht aan de liedjes die voor dit jaar al waren gekozen. Het is nooit perfect en je zult nooit iedereen tevreden stellen, maar ik vond dat ze precies de juiste snaar raakten. Maakt me toch ook een beetje trots om NLer te zijn: laat dit maar aan ons over. Maar nu op naar 2021!

 32. Steve schreef:

  Wat mij betreft steekt Edsilia met kop en schouders boven het presentatie team uit. Ik had het gevoel dat zij het minst haar best hoefde te doen, dat het allemaal natuurlijk was. Chantal was in het begin wat stijfjes, maar kwam later wel los. Wel een beetje een piepstemmetje. Heb toch het gevoel (als kijker) dat Jan nog niet helemaal in orde is. Dat vond ik bij de loting ook al. Overall goed gedaan en een leuke show. Nikki had van mij niet echt gehoeven.

 33. ~ René ~ schreef:

  Vond de beelden van Belgrado in combinatie met Marija Šerifović en haar lied uit 2007 enorm indrukwekkend. Vond het hele programma zorgvuldig en goed gemaakt en uitgevoerd.
  De enige die me tegenviel (voor de eerste keer overigens) was Cormald Maas, vond zijn ‘grapjes’ totaal niet grappig, eerder vals en misplaatst en als een zangeres Vòda zingt, en je je een beetje verdiept in de titel van een lied, waarom zeg je dan Vooda?

 34. Placide schreef:

  Prachtige show gisteravond. Zeer professioneel en vakkundig gedaan. Petje af voor de organisatie hoor. Chantal bewees maar weer eens wat voor een vakvrouw zij toch is. Edsilia is leuk, spontaan en heel natuurlijk en ondanks dat ik geen fan ben van Jan deed hij het toch ook heel goed. Ga er maar eens voor staan, het is niet niks, maar dit is toch echt wel heel goed gedaan. Vaak is de presentatie op het ESF zo kinderlijk en komt zo dom over en zijn het gewoon debielen. Daar was gisteravond niets van te merken. Chapeau en dat gaat volgend jaar helemaal goed komen in Rotterdam. Natuurlijk is er altijd een minpuntje en voor mij is dat Cornald Maas. De man is gewoon niet leuk en het wordt hoog tijd dat ze iemand anders in zijn plaats nemen, want mijns insziens zit hij al veel en veels te lang op de eurovisie songfestival praat stoel onzin uit te kramen.

 35. Frans schreef:

  De show had maar één absoluut dieptepunt en dat was de weigering van één man om solidair te zijn met een boodschap van hoop en liefde, gebracht door artiesten uit 40 verschillende landen en dat, tot overmaat van ramp, niet eens om een goede reden, maar om een kutreden. Hij vindt het een kutliedje!
  So what? Ik vind het ook geen meesterwerk, maar daar gaat het toch helemaal niet om. Het gaat om de idee, de gedachte en het gevoel van samen zijn we sterk en samen komen wij hier doorheen.
  En om tegen een achtergrond van meer dan 300.000 doden te komen schermen met je zogenaamde artistieke integriteit (die hier niet eens wat mee te maken heeft), getuigt van een wereldvreemdheid en onmenselijkheid, waar ik geen begrip meer voor kan opbrengen.

  Ik hoop dat VRT en RTBF zich realiseren dat zonder meer verdergaan met Hooverphonic impliceert dat men het eens is met zijn statement en eveneens van mening is dat solidariteit met anderen ondergeschikt is aan een ieders persoonlijke muzikale smaak.

  Wat mij betreft, heeft Alex Carlier zich gisteren zelf uitgesloten van de Eurovisie gemeenschap.

 36. Esmee schreef:

  Ik kan alleen maar complimenten geven voor de alternatieve show die ze in korte tijd uit de grond hebben gestampt. Wel had ik bij elk fragment van een liedje de wens om het helemaal te horen i.p.v. een stukje. Maar hé, dan zoeken we dat wel op youtube op.

 37. Esmee schreef:

  En Ilse vond ik top met het liedje.

 38. Marielle schreef:

  Mooie uitzending die op momenten ontroerde zoals met het orkest en de beelden van de Europese steden.Goede afwisseling tussen de verschillende liedjes en de presentatie die ook dik in orde was. Prachtig gezongen duet van Ilse en Michael; zou me niet verbazen als dit weer een hit gaat worden.