Jeangu: “Er had winst in kunnen zitten”

Dit vind je misschien ook leuk...

29 reacties

 1. Peter schreef:

  Leuk die instelling en het gaan voor de winst, ben alleen bang dat het er niet in had gezeten. Daar is het nummer Grow net niet goed genoeg voor.

  • Wim1970 schreef:

   Ben het met je eens, ik moet zelfs hardop lachen om de reactie van Jeangu, haha. Dit nummer was ergens onderaan geëindigd.

   • Bas schreef:

    Je bedoelt te zeggen: ik DENK dat dit nummer onderaan was geëindigd. Jeangu zegt dat het had gekund.. Een mening, net als jouw reactie.. Het is geen feit.

    Zelf denk ik dat het met een echte goede staging tussen 8e-12e plaats terecht had kunnen komen, maar dat zullen we nooit weten ..

   • Wim1970 schreef:

    Nee, ik denk het niet, ik weet het zeker.

   • Bas schreef:

    Hahaha, Ik zou er wat mee doen met die helderziendheid

   • Hans schreef:

    Wim en Peter weten altijd alles beter. Maar het had gekund, dat is alles wat Jeangu zegt. En ook al zullen ze het mooit toegeven, Peter en Wim hebben het vaak bij het verkeerde eind gehad.

   • Peter schreef:

    @Hans: waar haal je de wijsheid vandaan dat ik er vaker naast zat, Wim1970 misschien, maar dat is de man zijn levensmotto. Weet alleen dat het geen overwinning zou zijn geweest, en wat dat betreft heb ik vaker wel gelijk gehad dan niet. TCL voorzag ik een hoge notering, als ook direct bij Duncan de overwinning. De overige finalisten heb ik ook juist ingezien dat het net geen top 10 zou worden of bij Waylon eigenlijk helemaal niets. Dat Trijn niet door zou gaan naar de finale kon zelfs een dove nog voorspellen.

 2. RobbieR schreef:

  Winst niet, maar met een goede live perfomance had het wel top 10 kunnen worden. Video is en blijft saai, maar zijn live versies zijn een stuk mooier en komt het lied ook beter uit de verf.

 3. Jan Gr.... schreef:

  Ik denk ook dat het een kans had gemaakt op de winst, maar helaas, we zullen het nooit weten.

 4. Sake schreef:

  Ik ben zeer zeker fan van dit nummer. Van het begin af aan. Had um hoog zien eindigen!

 5. Beer schreef:

  Als dit niet, dan dat…

  Het Songfestival gaat niet door. Geen nut om te speculeren over iets dat we nooit gaan weten. Jeangu werd er specifiek naar gevraagd, dus hem neem ik deze stellingen niet kwalijk. We moeten ons hier met z’n allen gewoon niet meer mee bezighouden.

 6. Marc schreef:

  Ik ben juist geen fan van dit nummer, en had wat mij betreft met een top 10-15 notering een mooi resultaat bereikt. We zullen het nooit weten! Ben benieuwd waar Jeangu volgend jaar mee komt! Ik hoop op een lekker up tempo soul nummer! En als ie niet tevreden is over wat “in de maak” is, zou het hem sieren om zijn deelname bij de selectiecommissie ter discussie te stellen! Of zeg ik nou iets heel onaardigs, want ik gùn het hem wel, maar het gaat uiteindelijk toch om het lied!!!

  • JECH schreef:

   Helemaal mee eens. Ik heb niets met dit nummer, ja het is mooi maar ik speel het nooit af. Het staat zelfs niet in mijn playlist en dat zegt mij genoeg. Als het op gang komt is het al afgelopen. Ik hoop ook dat hij zo verstandig is zich terug te trekken mocht hij geen top nummer kunnen maken/ vinden.. no pressure 😕. Misschien eens bij de componist van Arcade op de koffie 🤔😁

   • Wim1970 schreef:

    Van hoogmoedswaanzin heeft Jeangu geen last ;-) Als hij nu had gezegd dat ie voor de winst ging, klinkt dat toch anders dan; dit nummer is goed genoeg om te winnen.

 7. Nordman schreef:

  Ik ben er na al die weken nog steeds niet helemaal weg van. Mooie tekst, herkenbaar, maar op het eerste gehoor niet pakkend genoeg. Dus winst, nee. Top 10 had er denk ik wel in gezeten. Jammer dat ze de clipjes van de thuisrepetities niet vrijgeven. Ben toch wel erg nieuwsgierig naar wat de landen zoal in gedachten hadden voor op het podium.

 8. Bandido schreef:

  Niks mis met optimisme, maar ik denk dat de kans op winst dichterbij de 0% zat dan de zanger kennelijk verwacht. Het nummer is gewoon niet sterk vind ik. Ik heb al niet zoveel met het genre, maar daarin is dit vele malen vaker gedaan, en beter. Hij mag nog van geluk spreken dat hij al in de finale stond, want of het de semi’s door was gekomen durf ik nog te betwijfelen.

  Ik bekijk het zelfs nog door een enigszins roze bril, want natuurlijk hoop je dat je eigen land en zeker als gastland zijnde, het goed doet. Maar als dit Ierland of Denemarken was geweest, had ik deze zoutloze flauwe hap echt in de onderste regionen van mijn eigen lijstje gehad. Wel leuk voor hem dat hij weer mag, en ook wel terecht. Maar ik hoop wel op iets beters dan dit, maar hij heeft gelukkig nog even de tijd.

 9. Pietje schreef:

  Met winst bedoelt hij top 10 denk ik. Dat was denk ik het maximaal haalbare geweest. Realistisch gezien had ik ‘m ergens rond een 15e plek verwacht.

  • Wim1970 schreef:

   Dan ben je nog positiever dan ik, ik had ‘m bij de laatste 5.

   • Pietje schreef:

    Juries zouden hem gered hebben. Bij televoting was een plek bij de laatste 5 zeker een mogelijkheid ja.

 10. Rob schreef:

  Ik ben 1 van de weinigen die wel vertrouwen had in een nieuwe overwinning voor Nederland. Hoop dat Jeangu voldoende inspiratie krijgt om een nog beter nummer dan Grow te maken. Of het Eurovisie Songfestival in 2021 doorgaat valt nog te betwijfelen, maar hoop is er altijd……..

  • Maarten schreef:

   Overwinning had er echt niet ingezeten met dit nummer. Een beter nummer komen moet toch niet lastig worden. Dit was gewoon slecht. Mede doordat na een keer luisteren ik en mogelijk meer het nummer al weer vergeten zijn.

 11. Beer schreef:

  2021 gaat wel gebeuren, met misschien minder publiek dan optimaal maar hoe dan ook iets.

 12. Benjamin schreef:

  Een nikserig nummer. Maar goed dat het SF niet doorgaat, want het was een debacle geworden.

 13. marga schreef:

  het lied komt veel te langzaam opgang blijft saai en met name de televoters waren halverwege afgehaakt en een plaspauze ingelast en de cola en borrelnootjes aangevuld .

 14. Ria NL schreef:

  Ik blijf het een mooi lied vinden wat zeker live goed tot zijn recht zou komen. Of het weer voor een overwinning zou zorgen durf ik niet te zeggen. Maar ik vind het wel leuk en terecht dat hij volgend jaar een herkansing krijgt.

 15. riccardo schreef:

  Volgens mij had een goeie uitslag had er zomaar ingezeten. Hop, hop na de rehearsels snel richting top ;-)

 16. Paysbart schreef:

  Ik vind persoonlijk het lied van Jeangu met kop en schouders boven de rest uitsteken. Prachtige stem, mooie opbouw, tekst die je grijpt. Zoals Wim1970 zeker denkt te weten dat het niet zou scoren, weet ik zeker dat het een top 5 notering had behaald.
  Kortom allemaal koffiedik kijken. Ik denk dat Rusland de prijs naar huis had genomen.
  Wat ik wel zeker weet is dat ik heel erg blij ben dat hij volgend jaar weer ons land mag en wil vertegenwoordigen. Op zijn cd’s staan een paar goede tracks dus ik heb er volle vertrouwen in dat hij met iets goeds gaat komen.

  • Peter schreef:

   @Paysbart: eigenlijk ben ik het niet met je eens dat hij volgend jaar automatisch mee mag doen. Volgens mij is hij geselecteerd op het nummer en niet op hem als persoon/zanger. Dat is het uitgangspunt van de commissie volgens mij, het nummer moet goed zijn dan de artiest. Dus eigenlijk moeten ze gewoon weer opnieuw gaan zoeken naar een goed nummer en als dat niet van Jeangu is, dan is dat pech hebben voor hem. Maar goed, ik ga ervan uit dat het niet minder kan dan het nu was.