Raakt verbod op evenementen het Eurovisie Songfestival 2021?

Dit vind je misschien ook leuk...

29 reacties

 1. Bjorn schreef:

  Dat is een rampzalig scenario, want dan zou het festival met publiek sowieso niet door kunnen gaan.

  • Frans schreef:

   Rampzalig is vooral de arrogantie van de NPO en de gemeente Rotterdam. Het is niet aan hen om te beslissen waar, wanneer en hoe het ESF 2021 doorgaat. Dat beslist namelijk de EBU. En als die morgen zeggen ESF 2021 gaat door met 20.000 toeschouwers in een berenkuil in Timboektoe, dan kan de gemeente Rotterdam oprotterdammen en mag de NPO daar een showtje van maken!
   Dit is echt Nederland op zijn smalst!

 2. Beer schreef:

  Gaat het Songfestival dan toch plaatsvinden in een ander land dat andere maatregelen treft? Lijkt me nu de beste optie.

  • Wim1970 schreef:

   Zijn er echt landen die andere maatregelen hebben? Volgens mij is het nog altijd de EBU die beslist of het songfestival mag doorgaan ja of nee. Maarre… wanneer houdt die corona-hysterie op? Ik doe niet mee aan die gekte, ik ga gewoon bij familie en vrienden op bezoek en mensen hoeven van mij niet met een boog om me heen te lopen.

 3. Nordman schreef:

  Ik snap dat gezondheid voorop staat, maar mag ik hier wel somber van worden? Jeetje…. win je na zo’n lange tijd, , lijkt het organisatorisch op orde en veel belovend, weet je zelfs kaarten te bemachtigen en dan zal het waarschijnlijk nooit plaatsvinden in eigen land. Ja, vast wel weer over een paar jaar…wie zal het zeggen. Ik hoop nu vooral dat 1) het ESF volgend jaar gewoon doorgaat in de oorspronkelijke vorm, in welk land dan ook als het hier niet kan en 2) dat het TOCH wel kan doorgaan in NL…ik wil deze droom en mijn hoop niet opgeven. Ik ga even de natuur in, want dit soort nieuws doet mij geen goed in elk geval.

  • Beer schreef:

   Ik begrijp je volledig. Vooral omdat ik in mijn leven niet verwacht dat we het opnieuw zullen winnen. Het is een constant rouwproces waarbij er voortdurend iemand op het graf pist.

  • Henk schreef:

   Zo voel ik het ook. Ik ben het helemaal met je eens. Ik wil ook best een mondkapje op in de zaal en iedereen kan gecheckt worden. Dit moet doorgaan en het liefste in eigen land.

 4. Max Mark schreef:

  Geen paniek. Zo ver is het nog lang niet. Dit bericht is gewoon slag om de arm, onder het mom van ‘reken je niet rijk’.

  Vaccin zal er eerder zijn en zo niet: NL is top in het vinden van creatieve oplossingen.
  Nog ruim de tijd om het allemaal te regelen.

  Dus keep calm, komt goed!

  • Beer schreef:

   Mei 2021 is te vroeg voor een vaccin. Voorbereidingen volgend festival horen deze maand te beginnen. EBU moet het liefst nu al duidelijkheid hebben, anders in september. Het is allemaal te krap met een maatregel als deze, gezien er geen einde wordt gesuggereerd. We kunnen wellicht uit gaan kijken naar meerdere jaren geen grote evenementen in Nederland. Het is nu eerder een Songfestival in een Nederlandse studio of een ander land neemt het over. Zo simpel kan het zijn.

   • Max Mark schreef:

    Nogmaals. Dit is politiek. Dit is een slag om de arm houden. ‘Het volk’ niet het gevoel geven dat alles zo maar kan. Voorbereiden op eerst kijken hoe de versoepelingen uitpakken. ‘Massale evenementen met een landelijke uitstraling zijn eigenlijk pas weer mogelijk als er een vaccin is’, dat staat er. Opvallend is het woordje ‘eigenlijk’. Daar wordt ruimte gegeven. Het vaccin zou mooi meegenomen zijn, maar ze gaan echt kijken op welke manier het wél lukt.

    Dus voordat iedereen weer sterke, oneigenlijke dingen gaat roepen (Peter, je weet toch echt niet waar je het over hebt), keep calm. Alsjeblieft.

 5. GerardMartin schreef:

  2022 ook goed😁

 6. Mathijs schreef:

  Wat zou het mooi zijn als EBU en AVROTROS volgend jaar in een studio alle artiesten laat optreden met orkest. Een klassieke setting die sober is, maar heel spannend zou kunnen zijn.

 7. Escpower schreef:

  Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat het songfestival sowieso wordt georganiseerd met covid in hun achterhoofd. Dat zal betekenen dat een gedeelte van de tickets sowieso niet geldig gaat worden. Echter, kan men er sowieso vanuit gaan dat het in Nederland gaat plaatsvinden. EBU wil het ook zo veilig mogelijk maken en of dat nou in Nederland, Zweden of Azerbeidzjan is, een festival zoals de afgelopen jaren zal sowieso geen wens zijn. De grootste klap die hier gaat zijn is voor Rotterdam, waarschijnlijk zullen ze gigantische inkomsten mislopen.

  Maar er moet niet vergeten worden dat Covid een virus is waar de hele wereld op dit moment last van heeft, waar een geneesmiddel normaal moet vechten voor elke cent zijn er bedrijven die gigantisch veel geld stoppen in het ontwikkelen van een Vaccin. Landen en wetenschappers zijn in deze tijd veel vrijer in het testen van een Vaccin, ik wil niet zeggen dat er sowieso een middel tegen dit virus is over een jaar. Maar situaties met andere ontwikkelingen van andere medicijnen kun je op dit moment niet echt met elkaar vergelijken.

  • Escpower schreef:

   even een aanvulling: De tickets en het vermoeden van Rotterdam is geheel mijn eigen interpretatie van het bericht wat ik van mijn bron heb ontvangen hier is met geen woord over gesproken.

   • Bjorn schreef:

    Stel dat er publiek bij zou mogen zijn zullen dat er niet meer dan 1000 inclusief artiesten en de mensen achter de schermen. Ik verwacht dat als het doorgaat er veel minder publiek bij zal zijn. Misschien wordt het gehouden in een studio met beperkt publiek om de kosten te drukken of helemaal geen songfestival in Nederland.

   • Peter schreef:

    Dus kun je je afvragen waarom niet in Nederland, maar misschien wel in een ander land? Nederland weer het braafste jongetje van de klas?

 8. Peter schreef:

  Allemaal onzin. Deze regering zal zich straks nog achter de oren krabben, wat voor een ellende ze over Nederland hebben afgeroepen. De gezondheid (de zorg die door dezelfde regering en voormalige kabinetten de nek is omgedraaid) boven de economie stellen is een veelgemaakte fout. Dit scenario zal alleen maar meer ellende brengen dan dit virus. De generatie na ons en de generatie daarna gaan hier de rekening voor betalen, nog een hogere rekening dan dat gehele klimaatonzin. Het ESF 2021 zal worden gehouden in een ander land dan Nederland.

  • Dirk Marko schreef:

   Ja hoor Peter begin weer eens te roeptoeteren.
   En die hebben we in Nederland op dit moment in overvloed😢
   Mijn credo rustig afwachten. Komt goed.

  • @lbert schreef:

   Wat een sneue reactie, dus jij vind dat de economie boven de gezondheid gaat , dat lijkt me een goed idee maar als het virus verder zijn gang gaat en er steeds meer doden vallen wat heb je dan aan een goed lopende economie, en voor wie ? dus doe ff normaal !

   • Peter schreef:

    Tot op heden zijn er niet meer doden gevallen dan tijdens de Mexicaanse Griep, dus waarom nu wel deze hysterie en toen niet? Het zal mijn tijd wel duren, maar de jeugd van nu, de kinderen daarna en volgende generaties gaan hier de pijn van voelen. De gehele economie op slot gooien veroorzaakt op de langere duur alleen maar meer ellende, ongezondheid, depressie, hogere zelfmoordcijfers en noem maar op . Bij een goede economie is de welvaart daaraan evenredig.

   • Beer schreef:

    Om heel eerlijk te zijn – economie is heel erg belangrijk. Belangrijker dan jij doet denken. Het leven is echt niet leuk wanneer hele industrieën volledig onderuit gaan en honderden duizenden op straat staan. Uitkeringen die daarna betaald gaan worden uit het potje van mensen die nog wel een baan hebben of kunnen vinden. Zo simpel is ‘volksgezondheid boven economie’ niet. In zekere mate gaan die twee samen.

   • Wim1970 schreef:

    De jeugd van nu gaat hier nog heel veel last van ondervinden, terwijl de ouderen van nu dan al lang dood en begraven zijn.

 9. Frans schreef:

  Gezondheid? Dat is dan gezondheid, zoals gedefinieerd door de vakidioten van de afdeling Geneeskunde, veronderstel ik? Men praat enkel en alleen over lichamelijke gezondheid. Maar gezondheid is veel meer dan dat.
  De oude Romeinen wisten dat al. Mens sana in corpore sano. Blijkbaar te moeilijk voor het kabinet en de NPO.

  Er bestaat nog altijd zo iets als levenskwaliteit.

  Ieder zijn meug natuurlijk, en als Nederland beslist om heel calvinistisch het biologische leven en dus de biologische gezondheid als allerhoogste waarde te beschouwen, moet men dat respecteren.
  Maar dan moet Nederland eveneens het recht van de rest van Europa om daar anders over te denken respecteren, en de organisatie van het ESF terug geven aan de EBU!
  En dat niet volgend jaar maar nu.

 10. Benjamin schreef:

  Rotterdam 2022. Geen probleem.

 11. riccardo schreef:

  Het is toch juist vanwege de balans in economie en gezondheid als geheel dat massale publiekstrekkers, waar het ESF er één van is, voorlopig geen doorgang kunnen vinden? Gaat hem ook in 2021, zelfs met een vaccin, nog niet worden zoals we gewend waren, als je het mij vraagt.