Wie wint het Eurostream 2020 songfestival?

Dit vind je misschien ook leuk...

42 reacties

 1. Beer schreef:

  Ik neem aan dat het IJsland gaat worden, en denk inmiddels dat ze daarmee genoeg hype zouden hebben gehad om ook volgende week in Rotterdam te winnen. Zonde voor een land dat al heel lang wacht op een eerste winst en dat nu wellicht had gedaan.

  Maar ach. Misschien weet Daδi volgend jaar nog beter voor de dag te komen.

 2. Jan Gr.... schreef:

  Rusland had op zeker gewonnen volgende week, daar valt niet over te discussiëren. Vanavond gaat er in dit fanclub-verkiezingkje een ander land winnen, en dat is prima want het telt verder niet. Dus alvast gefeliciteerd aan de winnaar.

  • Bas schreef:

   Er is ook een professionele jury en die gaat vanavond en die zou ook op het ESF ook niet volledig voor Rusland zijn gegaan. Televoters die van grappige liedjes gaan zouden op ESF hun punten verdelen onder IJsland, Litouwen en Rusland. Dus ik ben niet zo zeker van dat Rusland gewonnen zou hebben… mijn stemmen gaan vanavond naar Litouwen en Italië.

   • Jan Gr.... schreef:

    “Professionele” Jury? Het zijn gewoon wat types die een functie hebben gekregen, en die waarschijnlijk voor de helft de dienst uit mogen maken. Verder moet je mij, deze eurostreamverkiezing en het hele leven niet zo serieus nemen. Hoe kan ik weten wie er gaat winnen? Is het belangrijk? Het echte songfestival gaat niet door, en dus is er dit jaar geen winnaar en geen verliezer.

   • Wim1970 schreef:

    Ook met een goed lied heeft Rusland niet gewonnen, zie 2016.

 3. rob schreef:

  Voor mij , gewoon een prima lied: Malta!

 4. Max Mark schreef:

  Gestemd op Roemenië, IJsland, Duitsland en Groot Brittannië

 5. robbert-rotterdam schreef:

  Ik ben er lang niet zeker van dat Rusland gewonnen zou hebben om de redenen die Bas al aanvoert.
  Verder ga ik vanavond zeker kijken, al was het maar omdat ik spokesperson ben voor een van de deelnemende landen die wel een jury, maar geen spokesperson kon leveren.

  • Jan Gr.... schreef:

   Jij weet het niet zeker, en ik wel, dus ik heb gelijk… of niet, dat kan ook.

 6. GerardMartin schreef:

  Je bedoelt woordvoerder?

 7. Beer schreef:

  Ik was anders ook blij geweest met Rusland – een van m’n favorieten. Maar of het gewonnen zou hebben valt zeker over te twisten.

 8. robbert-rotterdam schreef:

  Op zo’n opmerking konden we wachten. Wat je wilt.

 9. Robinson schreef:

  Vijf nummers die echt boven de rest uitsteken wat mij betreft, dus ook daarop gestemd: Albanië, Italië, Noorwegen, België en Bulgarije.

 10. Frans schreef:

  Ik twijfel er niet aan dat Rusland zou gewonnen hebben. Hun televote score zou zo gigantisch geweest zijn, dat zelfs het zielige clubje van ESF verliezers, dat zich protserig experts noemt, het niet had kunnen verhinderen.
  Fanfavorietje Zwitserland zou dan weer op zijn Zweeds de macht van de televote gevoeld hebben.
  Een eventueel compromis alternatief zou Italie kunnen geweest zijn. Misschien?
  Nederland en Belgie zouden denk ik ergens in het midden van de rechterkant van het scorebord zijn blijven bengelen, eerreddend voor de éen, toch wat vernederend voor de ander.

  Wie het vanavond wordt? Het is een OGAE vote …. maar in dit geval primeert vooir mij het gebeuren op het resultaat. Het is een leuk initiatief, wie er ook wint.

 11. RobbieR schreef:

  Nederland, Zwitserland, Bulgarije, Italië en Duitsland gestemd omdat zij voor mij de beste liedjes hebben.
  Daarnaast vind ik Roemenië en Rusland goed. Maar kan niet op meer stemmen.
  Had Slovenië erbij gezeten dan had ik hierop gestemd. Ondergewaardeerd nummer.

 12. Paysbart schreef:

  Op Zwitserland, Nederland en Roemenië gestemd.

 13. Rob schreef:

  Nederland, Zwitserland, Frankrijk, Zweden en Malta.

 14. Pietje schreef:

  Ik op Bulgarije, Italië en Denemarken. Dacht nog zal ik heel chauvinistisch Nederland erbij pakken, aangezien het kan en mag. Maar moet eerlijk zijn en als Grow de inzending van een ander land was geweest had ik er niet op gestemd, dus deze keer ook niet.

 15. Br@m schreef:

  Ik heb gestemd op Zwitserland, Roemenië, Bulgarije, België en Israël.

 16. JIMMY schreef:

  IJsland, lithouwen en Frankrijk. in die volgorde is mijn top 3 ook. Ijsland verdient het te winnen

 17. Henk schreef:

  Er kan maar één land winnen en dat is meer dan overduidelijk Litouwen!

 18. Bjorn schreef:

  Zwitserland, Duitsland, Bulgarije, Roemenië en Nederland

 19. Bjorn schreef:

  Ik ben erg benieuwd naar de vakjury voting, die zijn het best vergelijkbaar met het echte festival. Het online stemmen is niet te vergelijken omdat deze fraude gevoelig is

 20. Remco van den Berg schreef:

  Ik heb op Zwitserland, Albanië, IJsland, Litouwen en Israël gestemd.

 21. Bjorn schreef:

  Het loopt niet zo lekker. Scorebord blijft hetzelfde ondanks de punten die gegeven zijn. Jammer

 22. Bandido schreef:

  Ik heb gestemd op Bulgarije, Italië, Zwitserland, België en Israël. Bij mij vielen Rusland en IJsland net buiten de top vijf.

 23. Dennis schreef:

  Belgie is nergens te zien in de finale

 24. robbert-rotterdam schreef:

  Jammer dat de uitzending is gestrand, nu al sinds een uur geleden. Denk dat ze er het beste aan doen het hele programma nu van te voren op te nemen en op YT te zetten. Ik weet hoe hard het team gewerkt heeft. Echt jammer. Soms heb je dingen niet in de hand.

 25. Bjorn schreef:

  België wordt tweede bij de televoters, dat is echt ongeloofwaardig. De winnaar is wel duidelijk, IJsland wint beide votings.

 26. Max Mark schreef:

  Uiteindelijk gelukt! Via YouTube werkte het prima. Echt heel leuk en goed gedaan. IJsland winnaar. Litouwen twee. België top vijf. Nederland 13.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Oh, echt…heb ik een uur voor de buis gezeten met dat ‘technical problems’ blauwe scherm. Dan zal dat alleen met die facebook-link gebeurd zijn. Ach, ja, nu hoop ik maar dat we het hele programma via YT kunnen terugzien. In elk geval blij met mijn kleine bijdrage als puntendoorgever namens de Albanese jury in Tirana. Leuk om te doen.

 27. rob schreef:

  Deze uitslag neem ik niet serieus, de live acts in Ahoy hadden een hele andere indruk op de Jury’s en Televoters gegeven . Initiatief prima, maar verder geen enkele nieuwswaarde……