Vier scenario’s voor komend Eurovisie Songfestival
Vier scenario’s voor komend Eurovisie Songfestival
Er liggen vier scenario’s klaar voor het Eurovisie Songfestival in Rotterdam in mei 2021. Om te zorgen dat het door kan gaan, worden meerdere mogelijkheden uitgewerkt: een normaal feest met veel publiek, een songfestival op anderhalve meter, een optie waarbij artiesten (deels) vanuit hun eigen land optreden en één in lockdown zonder publiek.
De organisatie tekende vrijdagmiddag een nieuwe samenwerkingsovereenkomst met de NOS. Hierin staat onder andere dat het doel wordt om het songfestival met zoveel mogelijk bezoekers en deelnemers te kunnen vieren.
Daarom heeft scenario A de voorkeur: een Songfestival zoals we gewend zijn. Negen shows, een vol Ahoy, alle deelnemers in Rotterdam en dagenlang feest in de stad. De vraag is of de coronamaatregelen dit toelaten. Daarom zijn er andere opties bedacht. Bij scenario B komen wel alle delegaties naar Rotterdam, maar is maar beperkt publiek toegestaan in Ahoy. Dit zodat de anderhalvemeterregel kan worden gehandhaafd.
Artiesten treden op vanuit eigen land
Optie C ziet er compleet anders uit dan we gewend zijn: bezoekers zitten op anderhalve meter afstand en de artiesten zingen vanuit hun eigen land als zij niet kunnen reizen. In geval van nood is er ook scenario D. Dan spelen alle artiesten vanuit hun thuisland en is er ook geen publiek toegelaten in Ahoy.
Of het Songfestival op 18, 20 en 22 mei er nog hetzelfde uit gaat zien, is dus nog de vraag. Maar er zijn ook elementen die hetzelfde blijven. Het thema blijft Open Up, het podium dat voor 2020 werd gemaakt blijft en ook de vier presentatoren van afgelopen jaar zijn er in 2021 bij. Het gaat om Chantal Janzen, Jan Smit, Edsilia Rombley en Nikkie de Jager. Hoe het festival er precies uit zal gaan zien, wordt in de eerste maanden van volgend jaar bepaald. Begin 2021 zal bekend worden gemaakt hoe de postcards, de openingsacts en de intervalacts er uit komen te zien.
Mocht er volgend jaar een Eurovision Village komen dan blijft de Binnenrotte de locatie. Er wordt mogelijk wel gekeken naar meerdere kleinere locaties om minder drukte te creëren en bezoekers te spreiden.
Tja optie A heeft natuurlijk de voorkeur, maar mocht dat niet lukken, ben ik blij dat de organisatie ook verder kijkt naar andere mogelijkheden.
Een hele uitdaging voor de organisatie in deze tijd .
Bij deze heel veel succes om er toch op wat voor manier dan ook een Mooi gedenkwaardig festival van te maken.
Optie A heeft natuurlijk ook mijn voorkeur.
Ik denk niet dat er hier íemand is die een voorkeur heeft voor optie B, C of D…
De lol is er voor mij al af.
Ik verwacht op dit moment niet anders dan optie 4. Al het andere kan alleen maar meevallen.
De Chinezen zijn hiervan de grote oorzaak van de corona uitbraak over geheel de wereld die nog langer als een jaar gaat duren tot 2021 of misschien nog langer.
Ik wil niet negatief zijn maar gewoon realistisch zijn.
Een zeer goed vaccin is nog niet voor morgen en nog niet voor het eind van het jaar.
Het vaccin gaat er misschien zijn tegen het volgend jaar als het songfestival er weer ga zijn.
Dus weer te laat voor alle Europeese landen.
Voor al deze ellende moeten de Chinezen wel eens boeten.
Helemaal mee eens.
Wat een gezeur allemaal, ik ben allang blij DAT er een Eurovision komt met ronde de 40 nieuwe songs, de manier waarop is voor mij niet zo interessant, DAT het er komt is wel heel interessant
@Dustin: mee eens, in welke vorm dan ook. Nieuwe tijden, nieuwe kansen.
# Dustin # ” Wat een gezeur allemaal”
Dit is gewoon de realiteit, zonder gezeur.