Robin Stjernberg van herkansing naar internationale finale

Dit vind je misschien ook leuk...

65 reacties

 1. Joss schreef:

  Dit is dus erg !!!!
  Euphoria vond ik al niets en dit nog veel minder !

 2. Vinand schreef:

  Vind het persoonlijk een geweldige lied. Ik dacht eerst dat Ulrik zou winnen (vanwege populariteit e.d.) maar ik ben zo ontzettend blij vanwege dit! Wel vreemd dat het via ‘andra chansen’ naar de finale is gegaan en toch wint, volgensmij is dat (bijna?) nooit gebeurd?

 3. ESC!! schreef:

  Robin heeft opzich verdiend gewonnen, hij heeft sterke vocals. Het is alleen beetje mixed feelings voor hem omdat ie net als Charlotte Perrelli in 2008 niet de meeste punten van het Zweedse volk heeft gekregen maar toch heeft gewonnen. Gekke afsluiter van een vreemd Melodifestivalen jaar wat mij betreft. (David Lindgren keihard op z’n bek)

 4. Femke schreef:

  Ik vind het een goed nummer. Er was verder ook niet zo veel leuks dus dit vind ik de beste keus. Sowieso is het al beter dan de meeste inzendingen dit jaar.

 5. Bert schreef:

  Een heel terechte winnaar vanavond. In vocale prestatie en performance vanavond zijn concurrenten voorbijgestreefd. Yohio…laat me niet lachen. Wat een slap aftreksel van bekend materiaal.

 6. Gerardmartin schreef:

  Het zoveelste Zweedse gejammer, bah wat een boutlied! Het is weer niet veel soeps dit jaar wat Scandinavie betreft, volgende aub!

 7. Leendert Jan schreef:

  Ik heb Melodifestivalen verder niet gevolgd, maar het kan niet zo best geweest zijn als dit de winnaar is. Het is niet echt slecht maar het stelt ook maar heel weinig voor. Ik vind helemaal niet dat hij goed zingt en het lied is veel te repetitief. Wel een sympathiek overkomende zanger, maar dat vond ik Kurt Calleja vorig jaar ook en dat nummer had zowaar nog enige opbouw. Ik moet nog maar zien hoe hoog Zweden hiermee in eigen land gaat komen.

 8. Kevin schreef:

  Nummer vind ik steeds beter worden en een van de betere tot nu toe (wat meer zegt over de andere landen), maar ik vind hem ook nog steeds vreselijk irritant. Ik denk dat het wel een redelijk resultaat voor Zweden gaat worden, tussen de 8 en 12 ofzo.

 9. Esmee schreef:

  Volgens mij is dit de tweede finale waarbij een jury, mijns inziens terecht, de juiste winnaar aanwijst.

  Moesten wij in Nederland ook maar gaan doen, internationale jury’s erbij.

  • Esmee schreef:

   Om in de toekomst te voorkomen dat de bagger van het televotende publiek de winnaar van de nationale finale wordt.

   • Robbert-Rotterdam schreef:

    Dat is vorig jaar al gebeurd. Ze waren echter alleen adviserend en het advies werd in de wind geslagen.

   • Esmee schreef:

    Dan moeten we de internationale jury volgende keer maar een vast stemrecht geven.
    Want om het in Nederland af te laten hangen van jury en televoters, dat wordt kat met een ù.

   • Art schreef:

    Hadden wij deze internationale jury gehad in de voorronde van vorig jaar, dan had Tim gewonnen. De vriendjes van Björkman stemden op het schattigste jochie, zo leek het.

   • ~ René ~ schreef:

    Want dan hadden we Chocolatte gehad?

 10. Esmee schreef:

  Ik zou hier de partijen verdelen in televoters van puberale leeftijd, en jury’s die bestaan uit volwassen(er) leden.

 11. sflover schreef:

  sympathieke gast, maar vond de vocalen zwak. ben benieuwd hoe hij dat straks gaat doen met backings (stonden nu op band). hij zal wel een of twee dansers inleveren. denk niet dat zweden opnieuw gaat winnen..

 12. Robbert-Rotterdam schreef:

  joe-oe-oe-joe-oe (20x)

  Ik ben niet onder de indruk. Vind het erg mager. De jongen ziet er sympathiek uit en dat was het wel.

  Wat voor mensen zaten in de internationale jury., Waren dat internationale fans ?

 13. Joost schreef:

  YEAH! WOW! AHHW! WOEI! YES! Ik ben uitzinnig van vreugde! Euphoria! Wat een verdiende overwinning, het beste nummer wint, dankzij de jury. Wat een spanning was dit zeg. En wat een emoties. Ik kan het nauwelijks geloven! Zweden gaat gewoon weer winnen hiermee!

  • Robbert-Rotterdam schreef:

   Haha, wat zal jij teleurgesteld zijn op 18 mei!:)

   • Leendert Jan schreef:

    Helemaal mee eens, dit gaat van z’n lang zal ze leven niet winnen ;-)

  • Nick schreef:

   hahaha Joost,
   Ik ben het helemaal met je eens! dit was echt mijn favoriet en gaat dit jaar weer goed scoren :) Ben blij dat die japanse nicht niet gewonnen heeft want dat was echt niks.

 14. ray schreef:

  Het was leuk om Carola de opgepimte versie van framling te horen zingen..
  Het winnende lied is goed maar geen wauw effect ;-)
  Zweden zal wel een top 10 gaan scoren

 15. Remy schreef:

  Ik heb de voorrondes niet gevolgd, dus ik hoorde de nummers vanavond voor het eerst. Ik vind het een terechte winnaar met een lekker nummer. Staat bij mij in ieder geval hoog op mijn eigen ranglijst, samen met Noorwegen en Denemarken. Erg Scandinavisch dus… ;-)

 16. MichielV schreef:

  Deze winnaar had ik niet echt aan zien komen. Ik vond het wel een van de betere liedjes van deze finale, dus ik ben tevreden. Het is hem ook gegund, hij kwam sympathiek over vond ik. Het liefst had ik Ralf zien winnen, omdat ik zijn lied in combinatie met optreden het sterkst vond, maar daar waren de Zweden het blijkbaar niet mee eens. Ik heb liever Robin dan Yohio, al vond ik die laatste ook niet slecht. Leuk ook dat Louise nog de top 5 heeft gehaald. David Lindgren ging lelijk onderuit bij de televoters, en moet voor Ulrik ook wel tegenvallend resultaat zijn.

 17. Hebbuzz schreef:


  Robbert-Rotterdam:

  joe-oe-oe-joe-oe (20x)

  Wat voor mensen zaten in de internationale jury., Waren dat internationale fans ?

  Vriendjes van Bjorkman

 18. Matje schreef:

  Joan was vorig jaat volgens mij kwa lied het beste wat we konden inzemden . Geloof ook dat de meeste hier daar ook zo over dachten . Dat ze het internationaal verpeste door gewoonweg vals te zingen was toen niet te voorzien. In Zweden maakt men nu al de fout een zamger te sturen die de noten tijdens de nationale finale echt niet haalt , das toch wel te horen. Vind het wel een leuk liedje overigens.

  • Robbert-Rotterdam schreef:

   De jury’s beoordeelden haar een avond tevoren tijdens de zgn. juryfinale. Toen zong ze wel goed.
   Dus er moet toch iets anders geweest zijn.

 19. Hebbuzz schreef:


  Art:

  De vriendjes van Björkman stemden op het schattigste jochie, zo leek het.

  idd. En de presentatrice nog denken dat die geile Kroaat het over haar had toen die openlijk zei de ‘presenter’ very hot te vinden….

 20. jantasie schreef:

  Ik vind het een ge-wel-dig nummer en hoopte stiekem
  dat als ik vanavond thuiskwam, dit uit de bus kwam. Ge-weldig! Maar arme David Lindgren….

  Ik ben blij, jonge!

 21. Daniel schreef:

  Ik heb dit jaar voor het eerst het Melodifestivalen gekeken. Wat een rare freakshow was het. Het viel me nogal tegen. Van de deelnemers vond ik dit één van de beste (of eigenlijk minst slechte), maar een tweede Euphoria is dit zeker niet.

 22. Wouter schreef:

  Verschrikkelijk… Roemenie had met Al Mike en Renee het niveau van de 2e halve-finale omhoog kunnen halen.

  Next Stop: Nederland =) Laten we hopen op een geweldige song.

 23. Br@m schreef:

  Wat een heerlijk spektakel is dat Melodifestivalen toch en ontzettend jammer dat zoiets bij ons niet kan. Maar goed, Robin Stjernberg is voor mij de terechte winnaar; af en toe zong hij wat vals maar vermoedelijk maakte hij met zijn ontwapenende uitstraling veel goed.

 24. Roald schreef:

  Weet niet zo goed wat ik hier van moet vinden… mijn favorieten waren Yohio en Ulrik Munther, gevolgd door David Lindberg en Ralf Gyllenhammer. Vreemde uitslag…

 25. upcoming-hits schreef:

  Mij valt op dat de zang niet helemaal okay was, maar het refrein blijft puur in m`n hoofd hangen en dat maakt dat ik dit best een vette song vindt.

 26. Michel schreef:

  Carola mag niet meer haar kleding bij de Pabo bestellen!…Hoe ze aan het einde samen met die zaal zong was wel heel tof. De winnaar leuk joch die oprecht blij en emotioneel was met zijn overwinning …en was leuk te zien hoe blij ook de dansers waren bij zijn laatste performance.

 27. Roel schreef:

  Erg goed in elkaar gezet volgens de huidige trend. Vooral repetitieve deel lekker vet gedaan.

 28. Hebbuzz schreef:

  Carola bedankt na 30 jaar nog altijd God als allereerste. Dat vind ik wel mooi.

  Maar ze had ook wel een beetje tegen zichzelf beschermd mogen worden. Heel flatteus was de broek niet bepaald. De eerste noten waren ook niet zoals ik van haar gewend was, maar dat publiek opzwepen deed ze dan wel weer erg goed. Ik heb altijd een love-hate gevoel bij haar, waarbij de artistieke en muzikale waardering het uiteindelijk altijd wint.

 29. Sandert schreef:

  Tweede songfestival-overwinning voor Zweden op rij? :)

 30. RobbieR schreef:

  Jammer dat het Ralph niet is geworden.
  Ik vind het een aardig lied, ik weet niet wat ik van zijn stem moet denken. Aardig niet meer dan dat..

  @esmee internationale jury koos verleden jaar voor Pearl.
  Eindigde laag in second change…

  Ik zal pleiten voor een mix van internationale televoting, nationale en vak jury…

 31. Rob! schreef:

  Geen onaardige inzending en het nummer blijft ook hangen. Ik verwacht geen overwinning voor Zweden dit jaar.

 32. Robbert-Rotterdam schreef:


  RobbieR:

  @esmee internationale jury koos verleden jaar voor Pearl.
  Eindigde laag in second change…
  Ik zal pleiten voor een mix van internationale televoting, nationale en vak jury…

  Nee, internationale jury had de meeste punten over voor Ivan Perotti. In de second chance werd Nederland niet vertegenwoordigd door Pearl, maar door Rafaella. Die kon ook geen potten breken.

  • RobbieR schreef:

   Oh ja dat is waar Robbert, goed geheugen.
   Maar volgens mij vond de internationale jury het wel goed toch? Boven joan?

   Hoezo eigenwijs :-)

 33. Nordman schreef:

  Wat een show. Het is inderdaad jammer dat dit niet in NL mogelijk is op dit moment. Gaaf zo’n grote arena met zoveel mensen. Jammer dat de line up wat tegen viel… Ik vind het lied van Robin een goed eigentijds poplied. Dit is denk ik het lied dat van alle geselecteerde nummer tot nu toe veel mensen zal aanspreken, zowel jong als oud. Zanger komt idd ook sympathiek over. Ik geloof wel dat dit wat punten gaat scoren in mei. Een tweede overwinning? Dat vind ik nog te vroeg om te zeggen, maar ik denk wel dat het een mooi resultaat zal opleveren voor Zweden.
  Carola was uiteraard weer the queen :-) Wat is zij ongelooflijk goed.

 34. Esmee schreef:

  @Leendert-Jan: aha, ok.

 35. rene schreef:

  @vinand. Ik geloof dat La Voix in 2009 ook via anderechance in de finale terecht kwam… en won.

 36. rene schreef:

  Ik geloof dat Lavoix in 2009 ook via anderechance in de finale terecht kwam, en vervolgens won….

  • Kevin schreef:

   Nee, La Voix won destijds de vierde voorronde. Min Karlek en Snalla Snalla werden tweede na eerst via AC de finale gehaald te hebben. You is het eerste nummer dat weet te winnen.

 37. Rob schreef:

  Nog iets meer dan 25 uur…………benieuwd hoe Nederland morgen staat bij de bookmakers, misschien wel Nummer 1!

 38. Toni (Belgium) schreef:

  Goede stem , leuke verschijning maar voor de rest ( het liedje) vind ik er echt geen bal aan !! sorry

 39. RiaNL schreef:

  Voor mij was de winnaar wel terecht maar ik had het niet verwacht. Ik had veel liever Ralf zien winnen. Ik ben wel blij dat YOHIO het niet is geworden, ik vond zijn eerste optreden tijdens de voorrondes wel apart, gisteren knapte ik volledig op hem af. “You ” vind ik wel een aardig liedje en Robin een leuke zanger. Of Zweden hiermee wint, betwijfel ik, maar ik denk dat ze best een redelijke klassering zullen halen.

 40. Chiel schreef:

  Dit had ik niet zien aankomen! Goed nummer, ben benieuwd naar wat dit gaat doen. Mijn persoonlijke favorieten waren Ulrik,Yohio en Anton.

 41. Peter schreef:

  Nee, geen 2 x achter elkaar Zweden.

 42. Richard schreef:

  Goed lied. Maar geen winnaar.
  Ik vind Denemarken tot nu toe het enige land dat totmnu toe een winnaarslied heeft

 43. Jeffrey schreef:

  Ik ben hier blij mee! Die griezel van een Yohio komt volgend jaar hopelijk niet terug. Wat wel erg vreemd is, is dat Robin natuurlijk uit Andra Chansen komt en niet meteen in de finale zat. Een schep daarboven op: de 2 nummers die wel uit de semi waar hij in zat wel direct naar de finale gingen zijn 9e en 10e geworden.

  Na een flink mindere Melodifestivalen dan 2012 ben ik blij dat er een mooie winnaar uitgekomen. Dat is uiteindelijk toch waar het om gaat.

 44. Roald schreef:

  Blijft vreemd dat iemand die al uit de afvallers gekozen was uiteindelijk wint. Er is al kritiek op de internationale jury; die zouden met opzet niet op Yohio gestemd hebben. Die Robin zingt trouwens behoorlijk vals, dit is typisch zo’n nummer dat de mist ingaat als hij niet bij stem is.

 45. Martin schreef:

  Geen hoogvlieger dit You. Vond hun nationale finale dit jaar erg slecht. Matige winnaar en zie het op 18 mei ergens tussen de 15 en 20 eindigen. Mag van mij zeker lager. succes Zweden op 18 mei

 46. Sake schreef:

  Wauw, super,geweldig!!!!!!!

 47. Henk Jan schreef:

  Had gehoopt op een professionele song van Zweden. Helaas…

  • Henk Jan schreef:

   Excuses… Paar keer beluisterd… Hij zingt live ERG GOED! Liedje ook steeds leuker! Nu al in mijn Top 3!

   03. SWEDEN
   02. UK
   01. FINLAND!

 48. mike B schreef:

  Wacht nog steeds op het beste lied van 2013, wat een crisis…….

 49. Placide schreef:

  Zweden wil duidelijk niet nog eens een keer winnen dit jaar.