Zwitserland kiest lied voor Kopenhagen

Dit vind je misschien ook leuk...

13 reacties

 1. Stefan schreef:

  Kort maar krachtig: een rampzalige finale.

 2. Nicky schreef:

  Zwitserland is altijd 1 van mijn favoriete Songfestivallanden geweest. Ik kan heel wat van hun inzendingen waarderen maar ik denk toch dat het beter is dat ze vanaf volgend jaar terug intern hun inzending selecteren. Deze finale is niet bepaald van een hoog niveau maar ook niet zo slecht zoals sommige mensen beweren. Er zijn voor mij echter maar 2 liedjes die er torenhoog bovenuit steken:

  Yasmina Hunzinger – I still believe (Een erg mooie en overtuigende ballad.)
  3 For All – Together forever (Een enorm aanstekelijk en vrolijk lied. Het klinkt wel alsof dit een Roemeense inzending zou kunnen zijn. Het is het enige lied van deze 6 finalisten die zo’n herkenbare melodie heeft en die ook daadwerkelijk een hit zou kunnen worden. Het is een oorwurm van formaat. En dat is een groot pluspunt op het Songfestival.)

  “Hunter of stars” van Sebalter vind ik het slechtste liedje van deze finale. Ik vind het een nogal heel irritante melodie hebben.

  Veel succes Zwitserland!

 3. RiaNL schreef:

  Het enige liedje dat ik graag zou zien winnen vanavond is: Christian Tschanz – Au paradis . De andere liedjes vind ik te slecht voor woorden.

 4. ~ René ~ schreef:

  Heb ook niet zoveel met de Zwitserse liedjes van dit jaar. De enige twee die me dan nog iets doen zijn “Au paradis” (Christian Tschanz) en “Hunter Of Stars” (SeBAlter)

 5. Nordman schreef:

  Ik zie het wel…heb een paar maanden terug de nummers beluisterd, maar geen enkel nummer heeft toen indruk op me gemaakt.

 6. Bandido - Georgia schreef:

  Echt slecht is dit allemaal niet, maar echt goed ook niet. Ik vind alle nummers eigenlijk wat middelmatig. Als ik dan toch moest kiezen, dan toch maar voor “3 for all”. Dat is tenminste vrolijk en ik verwacht dat het met veel enthousiasme zal worden gebracht. Maar gezien Zwitserland’s reputatie op dat gebied denk ik dat er aan het totaalplaatje op het podium nog het nodige aan gedaan moet worden. We zullen zien.

 7. En garde! schreef:

  Over het merendeel van de liedjes die deelnemen aan de nationale finale in Zwitserland word ik niet zo enthousiast. De beste inzending binnen dit deelnemersveld vind ik “Au paradis” absoluut het beste! De stem van de zanger van het lied, Christian Tschanz, vind ik een beetje Patrick Bruel-achtig. (Maar dan wel lang, lang niet zo goed als Patrick Bruel!). Als het nummer “Au paradis” de winnaar wordt deze avond, dan vind ik dat in ieder geval positief!
  Verder vind ik het nummer van SeBAlter best wel leuk, maar ik stoor mij wel erg aan zijn Engelse uitspraak De overige nummers in de finale doet mij helemaal niets. Het nummers waarmee Natacha & Stéphanie deelnemen, “Une Terre sans Vous” vind ik helaas helemaal niet boeiend. Ik hield dat nummer zelfs geen 2 minuten vol.

 8. RobbieR schreef:

  Op zich niet slecht, maar er lijken geen toppers tussen te zitten. Ik ga ook voor Christian en 2e 3 for all, alle eurovisie cliche’s uit de kast maar wel heerlijk swingend.

 9. RobbieR schreef:

  Net de volledige versie van Christian gehoord, ik hoop zo dat het wint..

 10. Hebbuzz schreef:

  Ik heb even de live-uitvoeringen bekeken. Dan is er voor mij 1 winnaar mogelijk: SeBAlter – Hunter Of Stars
  Op grote afstand gevolgd door een wel wat saaie performance van ‘Au paradis’.
  De overige kandidaten brengen hun lied live om zeep of zijn gewoon te amateuristisch.

  Colonna door als een kip te gaan rondlopen en vocaal pit te missen, de studio-opname vond ik prima.

  Yasmina door vals te zingen (mn naar het einde) en bovendien geen mooie stem te hebben en op haar volume na is alles nep aan haar, gebaartjes, overbodige capriolen in de vocalen, haarkleur.

  3forAll stoort mij vooral omdat alles is onproffessioneel is,zootje ongeregeld en géén blijdschap bij een vrolijk bedoeld liedje, dat is killing.

  Natacha & Stéphanie hebben een fijn luisterliedje voor op de achtergrond, maar aub niet op een podium, dat is slaapverwekkend, en oubolligheid troef.

 11. Esmee schreef:

  Jammer, de uitzending is hier vandaan geblokkeerd. Iemand een tip?

 12. Esmee schreef:

  Delete. Ik heb hem!

 13. Nicky schreef:

  Desastreuze keuze uit Zwitserland! Wat een verschrikkelijk en irritant lied! Ai ai ai ai ai! Dit wordt niets Zwitserland. Dit ruikt naar een laatste plaats in de halve finale vrees ik.