Vanavond tweede halve finale Eurosong [upd]

Dit vind je misschien ook leuk...

39 reacties

 1. Tim schreef:

  Ik ben zeer benieuwd naar vanavond, na het debacle van afgelopen zondag. De kwaliteit van de nummers was toen abominabel, er zat geen enkel nummer tussen dat nog maar het potentieel had door te stoten naar de finale in Kopenhagen.

  Ik kijk vooral uit naar Sil, zij heeft duidelijk de beste stem van deze competitie, en hoop dat ook dat ze van de experten een fatsoenlijk nummer heeft gekregen.

 2. Kobe schreef:

  Als je ziet welke liedjes gisteren gekozen zijn voor andere landen, dan vond ik de nummers van vorige week in de Belgische halve finale echt super goed!

 3. RobbieR schreef:

  Ik vind de liedjes die gekozen zijn verleden week niet zo slecht hoor.
  Maar blijft spannend, ben benieuwd vanavond.

 4. Rico schreef:

  Hopen op beterschap na de teleurstelling vorige week. Sil en Yass zijn op papier de beste stemmen vanavond, maar ik zou toch ook graag het liedje van 2 Fabiola heel goed kunnen vinden. Zij zouden – zelfs al is Loredana lang geen Zohra – toch iets aanstekelijks moeten kunnen brengen. Axeela lijkt me een vogel voor de kat, maar dat dachten we van Eva Jacobs ook.

 5. Robbert-Rotterdam schreef:

  Geen van de artiesten heeft een slechte stem, anders waren ze die audities niet doorgekomen. Het gaat nu om de liedjes en de uitvoeringen ervan. Ben benieuwd. Hoop dat het Vlaamse volk toont dat het ook wat minder behoudend kan denken.

 6. Robbert-Rotterdam schreef:

  Geen van de artiesten heeft een slechte stem, anders waren ze die audities niet doorgekomen. Het gaat nu om de liedjes en de uitvoeringen ervan. Ben benieuwd. Hoop dat het Vlaamse volk toont dat het ook wat minder behoudend kan denken.

 7. Timothy schreef:

  ik ben benieuwt wie er door mag Sil mag door naar de finale van mij en Yass ook grtjs Timothy

 8. Daniel schreef:

  Ik vind het wel een nogal vreemde opzet waar een jury liedjes beoordeelt die ze vaak zelf hebben uitgekozen voor de artiesten. Daar geven ze vervolgens een heel nauwkeurig cijfer aan, bijvoorbeeld een 83, terwijl je van de televote dan weer niet eens te horen krijgt wie eerste, tweede enz. is geworden, of zelfs hoe de punten van de televote berekend worden. Maar goed, ik laat me vanavond weer verrassen door de liedjes en de uitslag. Vooral 2Fabiola zou een spektakel moeten zijn als de berichten kloppen.

 9. Roald schreef:

  Oh jee, zelfs Ruslana valt nu Udo en Eva Jacobs openlijk aan: http://www.eurosong.be/62249/ruslana-udo-en-eva-zijn-niet-goed-genoeg-voor-het-songfestival

  Wat is dan eigenlijk het nut van al die voorrondes? Was dan als jury, samen met Ruslana, samengekomen en had dan 1 iemand aangewezen!!

 10. Esmee schreef:

  Axeela. Een juffrouw in een badpak. Waar is dat voor nodig als het in de eerste plaats om de muziek gaat op het songfestival?

 11. Esmee schreef:

  ‘Need you tonight’ vind ik goed voor de nationale finale.

 12. Esmee schreef:

  ‘She’s after my piano’ kan wat mij betreft zeker door naar de finale. Ik zou dan wel graag een grote vleugel op het podium zien waar die juffrouw hongerig omheen draait. :-)
  Het is weer eens wat anders dan ehhhh…

 13. Esmee schreef:

  ‘What’s the time in Tokyo’. De stem van deze dame is gewoon niet mooi genoeg om een ‘mooi’ nummer te zingen. Ze haalt de finale niet wat mij betreft.
  Dat houdt twee winnaars van vanavond over.

  • Hans schreef:

   Als Sil niet doorgaat kent de avond alleen maar verliezers…laat het vooral niet die verschrikkelijke 2Fabiola zijn!

 14. Hans schreef:

  Prachtig liedje van Sil. Mag van mij naar de finale. In Denemarken natuurlijk. En dan zou het zo maar eens kunnen winnen.

 15. Hebbuzz schreef:

  Axeela: Nietsig liedje, spannenende coupletten, maar flut-refrein 6/10
  Yazz: Mooi nummer, goed gebracht 7,5/10
  2 Fabiola: VERSCHRIKKING! Wat een lelijke man, dom (maar wel catchy) liedje. Van niets toch goede show gemaakt. 4/10
  Sil: Breekbaar, mogelijk nog net niet de juiste zangeres, maar deze versie is al mooi. 8/10

  Bang dat Yazz (geen vlaming) t slachtoffer zal worden van de populaire 2Fabiola

 16. jim schreef:

  Hans:
  Prachtig liedje van Sil. Mag van mij naar de finale. In Denemarken natuurlijk. En dan zou het zo maar eens kunnen winnen.

  Het nummer is niet instant/catch genoeg om de finale te halen, laat staan de finale te halen

  • Hans schreef:

   Het is mooi, breekbaar en het ontroert. Lijkt me beter dan instant/catchy op de manier als Kate Ryan dat was met haar verschrikkelijke meedeiner. Met dat soort nepliedjes is het songfestival te lang lastig gevallen, laat nou maar eens mooie liedjes horen aan Europa.

  • Robbert-Rotterdam schreef:

   Niet instant/catchy genoeg?
   In de eerste plaats denk ik dat je moet beseffen dat we in 2014 leven en niet meer in 2005. Er is sindsdien nogal wat veranderd. Jury’s zijn toegevoegd, die voor een deel andere criteria hanteren dan of een nummer catchy is.
   Ook bespeur ik dat het publiek een andere houding heeft aangenomen in de tussentijd. Circus is niet zaligmakend meer. Het mag allemaal weer klein en verstild. En instant/catchy heeft m.i. niet alleen betrekking op geluid. De omgeving waarin Sil staat te zingen, de act, de beeldvoering en bijhorende belichting maken dat het nummer gelijk binnenkomt met zelfs meteen een ‘wow-ervaring’.

 17. jim schreef:

  btw, het nummer is breekbaar ,maar ik vind Sil niet de juiste zangeres voor dit nummer, haar stem past totaal niet in dit nummer

 18. Esmee schreef:

  Goed, Yass gaat naar de finale. Dat vind ik wel ok.

 19. Hebbuzz schreef:

  Terechte winnaars, vanavond in België.

  Denk alleen dat ‘Tokio’ een nog betere zangeres zou verdienen. Sil heeft zowel een te oude stem als ook een kinderstem waarin net dat beetje extra power ontbreekt.

  • Robbert-Rotterdam schreef:

   Hebbuzz:

   Denk alleen dat ‘Tokio’ een nog betere zangeres zou verdienen. Sil heeft zowel een te oude stem als ook een kinderstem waarin net dat beetje extra power ontbreekt.

   Ik denk dat ik niet zozeer extra power mis(breekbaar en klein mag van mij juist wel bij dit lied), maar eerder warmte middels een lagere stem.

 20. jim schreef:

  Hebbuzz:
  Terechte winnaars, vanavond in België.

  Denk alleen dat ‘Tokio’ een nog betere zangeres zou verdienen. Sil heeft zowel een te oude stem als ook een kinderstem waarin net dat beetje extra power ontbreekt.

  Dat is precies wat ik ook vind van haar stem; ik komt voor mij niet over, en zoals jij zegt de stem past niet binnen het nummer, terwijl het nummer wel degelijk potentieel heeft. gemist kans dus

  • Hans schreef:

   Als je houdt van de stem van de Spaanse deelneemster van dit jaar dan vind je Sil’s stem te zwak. Logisch. Ik vind haar breekbare stem juist passen bij de sfeer van het liedje. Maar dat zal een kwestie van smaak zijn.

 21. jim schreef:

  Hans:
  Het is mooi, breekbaar en het ontroert. Lijkt me beter dan instant/catchy op de manier als Kate Ryan dat was met haar verschrikkelijke meedeiner. Met dat soort nepliedjes is het songfestival te lang lastig gevallen, laat nou maar eens mooie liedjes horen aan Europa.

  Het nummer heeft wel degelijk potentieel, versta me niet verkeerd, ik vind alleen de zangeres niet geschikt voor dit nummer te zingen, en dat vind ik wel erg jammer.

 22. RobbieR schreef:

  Mooi liedje van Sil mag zo mij betreft naar Kopenhagen.
  Heeft wat weg van Anja Wessels

  http://www.youtube.com/watch?v=BdfiIenHLOg&feature=player_detailpage

 23. Stefan schreef:

  Vergeleken met vorige week een verademing. Beste twee door; 2Fabiola was leuk om te zien, maar terecht niet door. Axeela haar nummer was opvulling.

 24. Hebbuzz schreef:

  Hans:
  Als je houdt van de stem van de Spaanse deelneemster van dit jaar dan vind je Sil’s stem te zwak. Logisch. Ik vind haar breekbare stem juist passen bij de sfeer van het liedje. Maar dat zal een kwestie van smaak zijn.

  Ik vind de bijdrage van Sil 20x beter dan de vocale verkrachting door Ruth Lorenzo van een op zichzelf al zwakke compositie. Ik hoor de potentie in het nummer van Sil en vind haar ‘kleine’ uitvoering zeker al goed, maar niet perfect. Ik vroeg me tijdens het nummer af hoe het geklonken zou hebben wanneer bijvoorbeeld Nurlaila het had gezongen.

 25. Roald schreef:

  Terechte keuze: Sil, breekbaar en bijzonder mooi nummer; Yass, overtuigend en sympathiek. 2Fabiola ft. Loredana zeker catchy, maar zulke liedjes al zo vaak gehoord op het ESF, bovendien visten ze in dezelfde vijver als bijv. TwinTwin van Frankrijk.

 26. Nordman schreef:

  Vond deze semi stukken beter.

  Axeela: Ouderwets rnb/pop lied dat nooit echt op gang komt.
  Yass: Goed nummer, al vind ik het arrangement met name in het begin saai. Ik vind hem ook geen geweldige zanger. Frans-Engels werkt wat mij betreft ook niet echt in dit nummer.
  2fabiola: Een vervelende oorwurm..nee, vind het niets aan. Heeft iets amateuristisch over zich heen.
  Sil: Mooi gevoelig nummer.

  Terechte finalisten. Mijn favoriet van de reeds 4 geplaatsten: Sil.

 27. Robbert-Rotterdam schreef:

  Zo, na al die gekozen rommel dit weekend is mijn weekend weer goed. Wat een prachtig nummer van Sil. Als je dat naast bv. dat van Sanna Nielsen legt(wat ik al heel aardig vind), lijkt dat laatste in vergelijking een confectieliedje van H&M of zo, terwijl het liedje van Sil iets erg persoonlijks heeft. Prachtig. De stem vind ik ook wel een beetje jammer. Ik zou liever op het lied een altstem zetten à la Anouk of Julia van der Toren(?), zodat het meer warmte krijgt, maar ja, blijkbaar kun je niet alles hebben en ik doe het er voor. In elk geval kan ze het nummer makkelijk aan en brengt ze het wel met gevoel itt bijv die schreeuwaap uit Spanje. Voor mij het beste van het jaar tot nu toe!
  Ook erg goed dat ze bij dit nummer al een compleet decor en de juiste belichting klaar hebben. De juiste keuzes zijn gemaakt en dat versterkt de kracht van het nummer.

 28. RobbieR schreef:

  Zal de UK gaan voor Molly?
  prachtig stem geluid..

 29. RiaNL schreef:

  Terechte finalisten wat mij betreft. Het liedje van Yass vond ik mooi, maar Sil mag van mij onmiddellijk naar Kopenhagen om daar heel hoog te eindigen. Eva Jacobs, de winnares van vorige week is mijn voorlopige nr. 2. Ik ben benieuwd naar de liedjes van volgende week. Tot nu toe vind ik de liedjes van Belgie helemaal niet verkeerd. Zeker als je het gaat vergelijken met de landen die hun liedje al hebben gekozen. Daar zit zoveel bagger bij, niet te geloven !! Hopelijk gaat het toch nog goedkomen met de landen die nog moeten kiezen…

 30. RobbieR schreef:

  Mooi nummer van sil hoor..

 31. Dick schreef:

  Er valt in Belgie in ieder geval uiteindelijk wat te kiezen. Wat doet die Ruslana in hemelsnaam daar? Komt niks zinnigs uit.

 32. Esmee schreef:

  Prettig dat Belgíë met een aantal goede nummers komt dit jaar. Ben benieuwd wie het uiteindelijk gaat worden.

 33. Daniel schreef:

  Ik vond Sil zeer goed. Dat rustige haast breekbare maakt het juist heel sterk. Dit zou het goed kunnen doen in Kopenhagen.
  Yass vond ik niet veel aan, vooral omdat ik zijn stem niet mooi vind. Ik had liever Axeela in de finale gezien.