Trijntje met lied van Anouk naar songfestival

Dit vind je misschien ook leuk...

141 reacties

 1. Hans schreef:

  Dat Nederland weer vertegenwoordigd zal worden door een bekende artiest, daar zouden we blij mee moeten zijn – wie het ook is. Als het nu Trijntje/Anouk is, dan kan Alain Clark volgend jaar meedoen en Dotan het jaar daarna. Vorig jaar leek het alsof de ‘fans’ hun lesje geleerd hadden: niet te snel je oordeel klaar hebben, de ervaren artiest de kans geven om zijn/haar werk goed te doen naar eigen artistiek inzicht. Maar blijkbaar is het voor sommige mensen moeilijk om niet negatief te zijn.

 2. Roald schreef:

  @Hans: helemaal eens!:) Toch vermoed ik dat we wel eens verrast kunnen worden, dat de zaken anders zijn dan men nu aanneemt… Cornald M sprak in z’n bericht over “artiest(en)”; heb zo’n idee dat meerdere namen te voorschijn kunnen komen:)

 3. Robbert Landegent schreef:

  Overigens zou Eurovisie precies in het programma van Trijntje passen. Op 10 mei doet ze haar laatste optreden van haar tour, terwijl op 11 mei de repetities beginnen.
  Op 25 mei hervat ze haar toer, terwijl het festival op 23 mei afgesloten is. Heel opvallend dat ze net die 2 weken niets op het programma heeft staan. Strak gepland allemaal….

 4. Roald schreef:

  Persoonlijke smaken daargelaten, of men nu Trijntje’s muziek (of haar persoonlijk) niet mag, feit blijft: met Trijntje Oosterhuis/Traincha zou wederom een serieuze, bekwame artiest Nederland vertegenwoordigen. Dat is al een winst. En waren de reacties op Anouk en The Common Linnets niet ook zeer negatief? Werden Anouk, Ilse DeLange/Waylon niet ook “achterhaald”, “arrogant”, “niet geschikt voor Eurovisie want slaan niet aan in het Oostblok” genoemd? Dus laten we afwachten, zeker OF Trijntje uberhaupt gaat.
  De AvroTros zal heus wel weten wat ze doet: ze zullen gaan voor de artiest met het beste aanbod, het mooiste plan. Mocht er iets van het gerucht waar zijn, dan zullen Trijntje en Anouk al een plan van aanpak hebben gemaakt, een idee wat ze willen brengen op het podium; The Common Linnets werden ook bij voorbaat verguist, en bleken een prachtig plan te hebben. De professionaliteit van Trijntje in combinatie met de eigenzinnigheid van Anouk zou iets heel bijzonders kunnen opleveren. Wie er ook gekozen zal worden, de AvroTros en de selectiecommissie zullen gaan voor het beste totaalplaatje. Have a little faith!:)

  • Peter schreef:

   Vanaf dag 1 wist ik dat het goed zou komen met Ilse & Waylon. Met Trijntje totaal niet.

   • Roald schreef:

    Dat was een persoonlijke mening, of gevoel. Maar het merendeel van de reacties was negatief, al voor er een lied, podiumpresentatie of wat dan ook bekend was; na de presentatie van het nummer werd de negativiteit nog opgevoerd. Puur objectief bekeken is er nog niets definitief bekend gemaakt. Zelf als het Trijntje/Anouk mocht worden, is er niet veel meer bekend. Blijft afwachten en vertrouwen houden op een gedegen aanpak van alle betrokkenen:)

   • Peter schreef:

    Roald, ik heb al jaren gelijk, alleen willen jullie dat niet zien hier. Jullie denken allemaal de wijsheid in pacht te hebben.

   • Nordman schreef:

    Euh, klopt, je hebt altijd gelijk Koning Peter. Met Anouk werd het helemaal niks, remember?

   • Peter schreef:

    Klopt Nordman, zij werd slechtst 9e en iedereen was ineens hysterisch.

   • Roald schreef:

    Wie is “jullie”? En wijsheid in pacht hebben, durf ik niet te beweren:) Ik geef alleen mijn visie, hopelijk zonder iemand persoonlijk te kwetsen. Ook jij geeft je mening, dat is je goed recht. Of jij al jaren gelijk hebt, kan ik niet beoordelen; ik kan niet ieders meningen door de jaren heen op deze website volgen.
    Ik kan alleen voor mezelf spreken: in zowel Anouk als The Common Linnets had ik vertrouwen, ik vond en vind hun inzendingen prachtig. Dus kan ik ook zeggen dat ik “gelijk had”:) Maar het gaat niet om gelijk hebben of krijgen. Ik ga zowel Trijntje als Anouk niet persoonlijk aanvallen, ik ken hen niet persoonlijk, weet alleen dat het professionele artiesten zijn; dan doet het er niet toe of ik hen al dan niet persoonlijk mag. Ik ben in de eerste plaats een Songfestival-fan; ik blijf positief:)

   • Peter schreef:

    Gaan jullie maar Traincha, de meest achterlijke naam ooit, aanmoedigen. Zal wel verwijzen naar dat clubje waarvze altijd mee optrekt, een beetje slang voor haar bro’s. Zal me niets verbazen als die schreeuwlelijk van een Glennis, schoonzus Edsillia, Berget, ik kijk altijd zo dwaas uit mijn ogen en olifant Shrima in het achtergrondkoor zullen verschijnen. Dan maar hopen dat het podium het houdt.

  • Le Visionair schreef:

   Het beste aanbod en het beste plan? eerst maar het beste lied en dan pas de rest , in die volgorde .

 5. niels6 schreef:

  Ik denk wel dat het zo goed als zeker is. Vorig jaar tweette Cornald Maas nog bij de geruchten dat Ilse DeLange het zou zijn dat het iets anders zou zijn dan iedereen dacht (wat ook zo was: duet met Waylon).

  Nu tweet Cornald dat hij geen uitspraken doet. Als Trijntje het niet zou zijn, zou hij wel weer zo’n reactie geven.

 6. Michel schreef:

  Kan me nu al helemaal verkneukelen op het feit dat het wel Trijntje gaat worden (met een nummer van Anouk) vanwege ’t feit dat ik weet dat we hier weer 6 maanden de berichten van Peter mogen bewonderen van zijn 2 geliefde artiesten. Nu al zin in!!!!

  • Aimee schreef:

   lol haha :D

  • Peter schreef:

   En ik verheug me nu al op het feit dat we zullen afgaan als een gieter. Niemand wilde mij vorig jaar gelijk geven en zie een tweede plaats, alleen een flinterdun Gilettemesjes zat er tussen. Al jaren heb ik gelijk, mar ja hier luisteren ze ook niet. Wat een genot om straks iedereen weer allerlei superlatieven over 2 non-artiesten te horen uiten, totdat het fout gaat. Maar er is nog hoop, nog niets bekend gemaakt en als Avrotros verstandig is……..

   • Robbert-Rotterdam schreef:

    Je hebt helemaal niet altijd gelijk. Je zei ook dat Anouk af zou gaan Was toch ook niet zo?:)

   • Peter schreef:

    Iedereen was ineens tevreden met een 9e plaats, terwijl hier altijd wordt geroepen dat je voor de winst moet gaan. Bij Anouk telde dat ineens niet. Voor mij een slecht resultaat.

   • Roald schreef:

    Voor een land dat negen jaar de finale gemist had, is die negende plaats in de finale met een totaal van 118 punten inderdaad een prachtige prestatie:)

   • Hans schreef:

    Voor Peter is een 9 plaats in de finale hetzelfde als afgaan. Peter die zelf nog nooit wat gepresteerd heeft. Je zou bijna medelijden met hem krijgen.

   • Le Visionair schreef:

    Had Conchita dat gilettemesje maar gebruikt heh ! Dan had hij niet zoveel aandacht gehad en gewonnen.

   • Tippy2 schreef:

    Peter, je hebt al jaren ongelijk, volgens mij ben jij stiekem Gordon die hier wil ventileren..

 7. Roald schreef:

  Ben geen “fan” van Trijntje, maar vind haar wel een prima zangeres; enkele van haar nummers met Total Touch, solo-liedjes, haar duet met Lionel Richie, zowel Engels- als Nederlandstalige nummers zijn gewoon goed. Nu mag iedereen een subjectieve mening over haar stem of uiterlijk hebben – maar je kunt ook zeggen: ze heeft een karakterestieke kop en stem, die in een veld van ’tig deelnemers blijven hangen:) En met Anouk als componist zal er niet iets standaards gebracht worden. Liever dat, dan ’t zoveelste blonde, blozende tienerzangeresje met een dertien-in-een dozijn niemendalletje. Nederland gaat weer voor kwaliteit, kunde; dat zijn alleen maar pluspunten. En de AvroTros zal heus wel een reden hebben om voor hen te kiezen, als ze het worden.

 8. riccardo schreef:

  Als ze net zoals haar voorgangers gewoon haar eigen ding durft te doen en tegelijkertijd rekening wil en kan houden met het feit dat er op z’n songfestivals punten gescoord moeten worden voorzie ik nu al goede kansen. Met Trijntje wel.

  • Robbert-Rotterdam schreef:

   +1

   Plus dat ik denk dat ‘er rekening mee houden dat op zo’n songfestival punten gescoord moeten worden’ in de eerste plaats moet gaan via het inleveren van gedetailleerde wensen voor cameravoering, regie, belichting, geluidsinstellingen.
   Vervolgens moeten ze de succesvolle tactiek volgen om zich via het nummer te onderscheiden van de rest van het veld. Mij zul je in elk geval niet horen zeggen dat bepaalde genres vermeden moeten worden omdat ze niet scoren. Trijntje is enorm veelzijdig en dat is een groot voordeel. 2014 heeft aangetoond dat alles kan als het maar topklasse in het eigen genre is. Ik ben zooo benieuwd.

 9. Joss schreef:

  WAUW ……….. wat een geweldig nieuws !!!!!!!
  TRIJNTJE for VIENNA !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Klinkt super !!!!!!!!

 10. johannes schreef:

  Traincha met Dotan, nummer Anouk?

 11. Karel van der Velden schreef:

  Het gaat natuurlijk om het liedje. In principe is de artiest minder belangrijk. Natuurlijk het plaatje moet kloppen en er moet goed gezongen worden. In die zin is Trijntje als zangeres onbelangrijk. Persoonlijk heb ik niets met haar uitstraling en nog minder met haar vlakke emotieloze stem. Maar nogmaals, het lied is belangrijk en hoe het in beeld wordt gebracht.

 12. Ruslan schreef:

  Ik hoop nog steeds op Dotan! Krijgen we zo ie zo 12 punten uit Israel ;)
  Traincha (wat een rare naam btw) is op leeftijd, ziet er nie uit, zingt live helemaal nie zo goed…
  Maaar ik laat me verrassen, misschien is het lied wel ontzettend mooi, & hoop ik wel dat ze flinkkk in de make-up word gezet :P

 13. Starkoo schreef:

  Hoop dat het niet treint alleen is maar dat b,v de 4 genoemden alle met een lied komen voor het songfestival en laat dan de kenners en mensen thuis beslissen die gaat! Dotan is gewoon veruit de beste optie alhoewel Home niet te overtreffen is hadden we dat lied voor het Festival gehad dan hadden we zeker de winst gepakt.

  Maar ja Anouk weet wel wat ze doet!

 14. Esmee schreef:

  Die Cornald toch :-) : ” Cornald Maas @cornaldm · 22 min. 22 minuten geleden
  Zo. Even de windstilte opzoeken. In bed. Want morgenochtend barst er nog een songfestivalstormpje los”

 15. Peter schreef:

  Als je voor winst gaat wel, dan is alles afgaan, maar dat begrijp jij niet Hans. De volgende keer graag niet tutoyeren.

  Hans:
  Voor Peter is een 9 plaats in de finale hetzelfde als afgaan. Peter die zelf nog nooit wat gepresteerd heeft. Je zou bijna medelijden met hem krijgen.

 16. Rob schreef:

  Vandaag veel media aandacht voor de slachtoffers van de vliegramp. Erg onhandig om dan vandaag het grote songfestival nieuws te geven …….

 17. Roald schreef:

  JA, HET WORDT TRIJNTJE!!!

 18. Roald schreef:

  Met heel bijzonder lied – iets dat men niet van Trijntje of Anouk zou verwachten… Ben benieuwd!:)

 19. 020Nick schreef:

  Peter:
  Misschien als Traincha, hoe verzin je zo een achterlijke naam, een baard laat groeien, dat het nog wat wordt, maar ben bang dat het een stuiptrekking is. Als de keus niet op haar gevallen is, dan moet de avrotros dit direct meedelen, laten zij niets horen, tja helaas pindakaas voor Nederland in 2015. En dat nu er geen amusement meer mag bij de publieke omroepen en 2015 dus het laatste jaar is dat we meedoen. Zoals iemand hier al zei, 3 stappen terug en met name Trijntje en niet eens Anouk. Traincha doet aan Conchita denken, dus heel Europa zal denken dat we kerel sturen, tja je moet ook goed kijken om iets vrouwelijks bij Traincha te ontdekken.

  Hoe verzin je een naam als “Traincha”? Nou simpel, haar ouders hebben haar Trijntje genoemd en dit is de Engelse fonetieche spelling. Weet ook iedereen hoe het uit te spreken! In plaats van Nikodemis Efriastoutifotodopolopopous

 20. 020Nick schreef:

  020Nick: Hoe verzin je een naam als “Traincha”? Nou simpel, haar ouders hebben haar Trijntje genoemd en dit is de Engelse fonetieche spelling. Weet ook iedereen hoe het uit te spreken! In plaats van Nikodemis Efriastoutifotodopolopopous

  *Fonetische