Andreas Kümmert wint in Duitsland, maar Ann Sophie naar Wenen!

Dit vind je misschien ook leuk...

66 reacties

 1. Roel schreef:

  Oooooohhhh.

 2. Patrick schreef:

  Dat kan je niet maken man! Duitsland kiest voor jou! Dat is een regelrechte klap in het gezicht van iedereen die voor je gesmst heeft… Wat een drama..

  Ik snap er geen zak van. Je doet mee aan de voorronde om naar het Songfestival te gaan en dan win je, en dan wil je niet?

 3. Remy schreef:

  Wat een sukkel die Andreas. Doe dan niet mee!
  En als publiek voel je je ook flink gen**id als je op hem hebt gestemd.

 4. Maarten schreef:

  Andreas Kümmert deed gewoon mee voor promotie in eigen land. Was dus nooit van plan om naar wenen te gaan.

 5. Jan de Taalregelman schreef:

  Schitterend. De winnaar trekt zich terug. Weer iets nieuws in de songfestivalgeschiedenis. Leuk voor alle overzichten.

 6. Rob schreef:

  Wat een sensationeel slot in Duitsland! Wat is nou zijn reden om niet naar Wenen te gaan?

  • Jan de Taalregelman schreef:

   Het is niet zijn ding.

   • Roel schreef:

    Wat een uitgekookte promocampagne van zijn platenbaas! Lekker de promotie voor je liedjes groots neerzetten. Ten koste van een ander.

 7. Gerardmartin schreef:

  Ik vind eigenlijk dat die Sophie het lied van Andreas moet zingen want DAT lied hebben de meeste Duitsers gekozen. Rare snuiter die jongen!

  • MarcvdHeijden schreef:

   Oh ja, tweede worden en dan moeten gaan met het lied van een ander dat je in de maag gespleten wordt. Zonder dat er ook maar ergens in het reglement staat, dat zoiets mag.

   Nee, dan vind ik zoals ze het nu doen een betere optie.

 8. mike B schreef:

  Nou dat was ff smullen op het laatst, hij had een goed lied en terecht gewonnen maar had er geen zin an. Nu de donkere Maxima met een vrij slecht lied die er ook eigenlijk geen zin meer in heeft, wordt vervolgd…….

 9. Rob schreef:

  Jan de Taalregelman:
  Het is niet zijn ding.

  Waarom doe je dan mee vraag ik mij meteen af

  • Roel schreef:

   Hij krijgt een miljoenencontract bij Universal Records. Dat is een betere deal dan opvolger worden van Conchita.

 10. Marjolein schreef:

  Vond het allebei al niets maar met Andreas had ik nog vrede, maar hoe kun je dat maken, mensen hebben keihard hun best gedaan omdat ze jou in Wenen willen hebben, flik je dat. Nu zit Duitsland weer opgescheept met zo’n type met een Lena-accentje. Daar was ik na de eerste keer al goed klaar mee.

 11. Esmee schreef:

  Ik durf het bijna niet te vragen,
  maar ehh,
  zou Nederland,
  ehh….ook misschien ..nog ?
  LOL

 12. riccardo schreef:

  Whaahaha geweldig dit! Denk dat hij zijn eigen kansen op het Eurovisie te laag inschat.
  Nr 2 is ook niet slecht maar meer van wat we vaker gezien hebben.

 13. Johan schreef:

  Dit kan je inderdaad niet maken vooral voor de mensen die op gestemd hebben, ik denk dat we nu voor Duitsland niet bang hoeven te zijn……moet wel zeggen het nummer was niet slecht van Andreas, mijn mening had die wel iets anders qua kleding aan kunnen trekken, het zag er niet uit……

 14. Gerardmartin schreef:

  Dat gaat niet gebeuren Esmee hahaha! Het is inderdaad een Lena kloon en dat hebben we nu wel gezien. Slovenië heeft ook al zoiets…

 15. Rob schreef:

  Trijntjes kansen zie ik alleen maar toenemen !

 16. 020Nick schreef:

  Jeetje.. weer een nummer uit de categorie “Meisje zingt donker mid tempo nummer met zware beat” Vist in de vijver van Malta, Georgie, Zwitserland.. Volgens mij hebben slaken de mensen na al die “Zwaar op de maag nummers” een zucht van verlichting als ze Trijntje horen met haar “Gezellige ouderwetsche” meelaller Walk along

 17. Esmee schreef:

  Kom, gaan we nog even snel naar Portugal kijken en een mening over hebben!

 18. Gerardmartin schreef:

  Portugal?? Nee dat trek ik écht niet meer hoor hahaha!

 19. Daniel schreef:

  Duitse humor bestaat dus toch! Bij het San Remo festival zou ik het kunnen begrijpen want dat is in principe niet bedoeld als voorronde voor het songfestival, maar dit snap ik niet. Het ging hier om één ding en dat is een lied voor Wenen kiezen. Resultaat is dat een steengoed nummer met overwinningskansen niet gaat. Bij het lied van Ann Sophie is het hetzelfde als het lied van Duitsland van afgelopen jaar. Het is onderhoudend, niemand stoort zich er aan, maar niemand stemt er ook op.

 20. Nordman schreef:

  Andreas was samen met Fahrenhaidt mijn favoriet. Helaas ging die 2e niet door. Andreas heeft een geweldige stem en had ver kunnen komen in Wenen, althans daar geloofde ik in. Onwijs jammer.

 21. Henk Jan schreef:

  Heerlijk nummer! Wat een lekker pittig ding op het podium! Ze GENIET waanzinnig! Erg leuk om te zien! Hierdoor komt het nummer extra goed over. Top! Zeker van Top 10!

 22. Nordman schreef:

  Nummer staat ergens in het midden van mn lijstje. Nummer is prima, maar vind de zangeres in het refrein niet prettig klinken, tegen het schreeuwerige aan. Benieuwd of ik er aan ga wennen…

 23. Joris schreef:

  De rel was net bij RTL late night. Ben wel heeel blij dat Ann Sophie nu gaat, lekker pittig nummer!

 24. Leendert Jan schreef:

  Weer zo’n zangeres die klinkt alsof ze een kunstje probeert uit te halen, de Duitsers zijn er wel dol op. Ben niet weg van dit nummer.

 25. Robbert-Rotterdam schreef:

  Wat een drama nog even op het laatst.
  Ik vraag me af of er geen juridische stappen genomen kunnen worden tegen die Andreas. Ik neem aan dat er wat contracten getekend zijn met voorwaarden en verplichtingen.
  Hij wist toch wat het doel van de nationale finale was?

  • Esmee schreef:

   Jawel, maar zie boven. Ook artiesten zijn gewoon mensen….

   • Hebbuzz schreef:

    Hij ziet er niet mega snugger uit, in ieder geval een autistisc trekje, dan kun je maar beter zou iemand thuislaten, dan hem forceren gek te worden van alle heisa. De Finnen doen dat laatste. Ik zou als ARD ook hem hebben teruggetrokken.

    Wel sneu dat je als second choice overblijft, dat is een ongelukkige start.

    Wel het goede is dat Vader Abraham zelfs hierin nog overtroffen is en dus snel vergeten kan worden.

 26. Ria NL schreef:

  Andreas zal er ongetwijfeld zijn reden voor hebben om zich terug te trekken op het moment dat hij als winnaar wordt gekozen, maar ik kan er niet mee zitten. Ik vond Ann Sophie veel beter met haar liedje Black Smoke. Nog liever had ik Farhenheid of Faun zien winnen. Maar met Ann Sophie ben ik zeer tevreden.

  • Robbert-Rotterdam schreef:

   Eens. Ik vond Andreas Kümmert ook niet de beste en ook had ik liever zijn andere liedje in de superfinale gezien. Mijn favorieten waren Faun en Alexa en ook vond ik Ann Sophie (mooie bühnepersoonlijkheid trouwens) beter dan die hele Andreas.

 27. Hebbuzz schreef:

  Wat een ruk nummer van Duistland en niet mooi gezongen, ze schreeuwt meer dan dat ze zingt. Irritante begeleiding, nogal blikkerig. Melodie ook niet echt bepaald interessant. Duitsland gaat voor de laatste 5 plaatsen.

 28. RobbieR schreef:

  Wat een sukkel, waarom geen Wenen?

  Oh ja weer een publiciteitstunt, maar ditmaal uit Duitsland.

  Een leuk liedje trouwens…

 29. RobbieR schreef:

  Wat een stomme publiciteits stunt.

  Dat liedje wat gewonnen had, was gewoon de beste.
  Maar wat eenminachting naar de ESC fans, je belt voor dit mooie liedje en dan zegt die sukkel ik ga niet?

  Ik vind liedje nr 2) best wel goed, maar ik vind dit niet echt leuk op de manier hoe het gegaanis..

 30. SongForAll schreef:

  Erg goed nummer, mijn nummer een tot nu toe Italie twee

 31. bloemetjesjurk schreef:

  Slechte Lena kloon. Voor Duitsland hoeven we niet bang te zijn.

 32. Mark schreef:

  Hilarisch. Hoe geweldig om aan te geven dat je het hele festival maar niks vindt. Hij zal in aanzien stijgen bij de festivalhaters. Nummer 2 zal niet ver komen in de finale.

 33. robbert-rotterdam schreef:

  Ik vind het juist een lekker, gedurfd nummer(voor esf-begrippen dan), helemaal 2015 ook. Duitsland steekt zijn nek uit en dat mag beloond worden
  Ann-Sophie is waarschijnlijk een betere actrice dan zangeres, maar who cares. Af en toe heeft Eurovisie eens een nummer nodig dat heerlijk de geijkte paden verlaat. Dan zal het weinig punten behalen wellicht, maar wacht wel hetzelfde lot als Rendez-vous (1983). Erkenning na vele jaren. Toch veel leuker?

 34. Insight schreef:

  Heerlijk ! Na Albanië en Finland songfestival opschudding nr.3 . Kon gister finale niet live volgen maar achteraf gezien niets gemist. Jammer van Fahrenhaidt’s frozen silence, live goed maar stage act omg:( die radio actief lichtgevende ballerina’s FOUT. Zij namen alle aandacht weg van de zangeres en vooral het lied . Setting had in intiemer en mystiekere sfeer mogen zijn .Tja Anne Sophie ik heb er totaal niets mee dat lied en zangstijl, iiiek.. Duitsland zal het ermee moeten. Nou Trijn, zie jou kansen realistisch steeds groter worden op top 10.

  • Jan de Taalregelman schreef:

   Je vergeet Australie nog.

  • riccardo schreef:

   Zonde van Frozen Silence. Had met een andere staging misschien wel de finale kunnen halen.
   Kwam totaal niet over zo. Jammer. Las tussen de regels door dat het feit dat de zangeres een Deense is ook niet heeft meegeholpen.

 35. erik schreef:

  Wat een lekker nummer van ann sophie! weer eens wat anders en een mooie dame om te zien! Miss de zang hier en daar nog wat bijschaven maar echt geen slechte inzending!

 36. Paysbart schreef:

  Ik vind de Duitse inzending erg leuk. Vliegt zo mijn top 5 (tot nu toe) van 2015 in :-)

 37. Dick schreef:

  Whahaha wat een soap. Ik vond er zowiezo weinig bij zitten dus met de nummer 2 zijn ze weinig opgeschoten. BELACHELIJK waarom meedoen aan een wedstrijd om vervolgens af te haken…:-)

 38. RobbieR schreef:

  Bij Andreas had ik het Wow gevoel net als bij Italië.

  Echt jammer..

  • Hans schreef:

   Ik ook! Duitsland zou met Andreas Kümmert met stip op mijn eerste plaats zijn gekomen. Ongetwijfeld weinig populair bij liefhebbers van de traditionele songfestivaltrash, maar ik ben er van overtuigd dat zijn liedje het goed zou hebben gedaan in Wenen.
   Jammer want wat ze nu sturen vind ik 10 keer niks…en daar dan nog eens een slap aftreksel van….

 39. Joss schreef:

  Even iets anders …… niemand opgevallen gisterenavond…… nog een gemiste kans om heel hoog te scoren in Wenen: Das gold von morgen …… Alexa Feser ! Prachtig gewoon …… ARD mag dit naar WENEN ? !!!!!!!!!
  http://youtu.be/uQq7zyCTpxw

  • Hebbuzz schreef:

   Dit was stukken beter geweest inderdaad, Vrouwelijke Herbert Grönemeier….

 40. Gerardmartin schreef:

  ARD zegt nee..

 41. Bandido - Georgia schreef:

  Het grote publiek is dol op die anti-helden die goed kunnen zingen, zie ook Susan Boyle. Maar ja, die hebben soms niet de makkelijkste persoonlijkheden en deze Andreas had er dus duidelijk geen zin in, en kwam toch wel enigszins excentriek over. Ik geloof dus eigenlijk niet dat het doorgestoken kaart was. Maar wel een hele vervelende situatie natuurlijk, voor de organisatie, voor de televoters, voor het ESF in Duitsland, maar vooral ook voor de uiteindelijke “winnares”.

  Want voor Ann Sophie is dit toch wel een valse start. Een hele lullige ook nog. Het gebeurt soms dat je na de diskwalificatie van een nummer alsnog mag, maar omdat de eigenlijke winnaar op het moment supreme zegt: “meh, toch maar niet”, is natuurlijk niet echt bemoedigend. Het nummer zelf vind ik eerlijk gezegd niet bijzonder. Ze brengt het enthousiast en ik vind ook dat ze een leuke uitstraling heeft, maar qua zang is het middelmatig. En ook het nummer zelf is bepaald niet vernieuwend en blijft ook totaal niet hangen. Echt slecht is het allemaal ook niet, maar wel anoniem, en daarom solliceert Duitsland naar een plaats onder de 20.

 42. Berrie schreef:

  ik vond ’t een aardig lied gebracht met een ietwat geforceerde onverschilligheid door een onsmakelijk mens met het schaamhaar nog op z’n kin, ik was niet ongelukkig met zijn besluit.

  • Esmee schreef:

   Toch is dat biologisch gezien onjuist. Schaamhaar bevindt zich alleen in de schaamstreek. Verder heb je gezichtsbeharing, borstbeharing, okselbeharing enz., dat al van oorsprong louter dient als verwarming van lichaamsdelen. Gezichtsbeharing dus.

   • Hans schreef:

    En wij maar denken dat het bij het songfestival om het liedje gaat….

 43. berrie schreef:

  Esmee:
  Toch is dat biologisch gezien onjuist. Schaamhaar bevindt zich alleen in de schaamstreek. Verder heb je gezichtsbeharing, borstbeharing, okselbeharing enz., dat al van oorsprong louter dient als verwarming van lichaamsdelen. Gezichtsbeharing dus.

  Duidelijk Esmee. Over het algemeen herken ik al de vormen van beharing welke je noemt in de juiste verschijningsvorm en ’t zit dan meestal op de juiste plek, bij die Duitse man heb ik me dus kennelijk vergist maar ’t is verdomd moeilijk dat als gezichtsbeharing te herkennen .

 44. Placide schreef:

  Heerlijk nummer van Ann Sophie en daar is niets mee. Duitsland hoeft zich niet te schamen voor dit leuke nummer en mag best beloond worden.