AVROTROS in 2016 op zelfde voet verder

Dit vind je misschien ook leuk...

127 reacties

 1. .-tje schreef:

  zolang AVROTROS nog op het Songfestival neerkijkt zal het nooit wat worden, afgezien van een toevalstreffer.a la Anouk en Common Linnets. De Nederlandse delegatie staat al jaren als de meest afstandelijke delegatie, met een verzameling sjagrijnen. Ze doen nagenoeg niets aan internationale promotie (alleen gericht op Nederladse pers en dus alleen op nationale kijkcijfers. Het filmpje ‘Op weg naar’ gaf al aan hoe er naar het Songfestival gekeken wordt, met alle cliches en niet experts die weer uit de kast gehaald worden. Wanneer AVROTROS het echt al een wedstrijd zou zien zou ze er wel alles aan gedaan hebben om te winnen. Ik vermoed dat ze het ls zaterdag amateurvoetbal zien ipv champions league. Dus mer interesse in de bitterbal dan de beker. Ik had meergehoopt van de samenwerking met de AVRO, maar het blijft een kneuterige TROS bedoening op het plein. Ik mag hopen dat Nederland voorlopig niet wint, want ze kunnen de organisatie waarschijnlijk helemaal niet aan.

  Qua selectiecommissie:
  Verjong, professioneer, heb eens lef, focuss op totaalplaatje, heb eens ballen!
  Kijk eerst de kat uit de boom wat andere landen kiezen en kies tegenovergesteld.

 2. Esmee schreef:

  Zou er iets tevoorschijn kunnen komen uit Holland’s got talent?

 3. Esmee schreef:

  Ik vind dat eigenlijk wel een aardige procedure.

 4. Esmee schreef:

  Of zoals die serie ‘Op zoek naar…’. Daar zat tenminste een échte vakjury te kijken en te luisteren. Zowel op gebied van zang, houding, dans, uitstraling enz.

 5. Esc-go schreef:

  De insteek moet niet zijn ‘wie wil Nederland vertegenwoordigen?’, maar ‘wie wil namens Nederland WINNEN?’

  We hebben goede zangers en zangeressen in Nederland, alleen de visie is nog niet Eurovisie.

 6. Esmee schreef:

  Ik vind wel dat de selectiecommissie de volgende keer beter moet wachten tot deelnemers ook een lied hebben meegebracht. En dan op artiest+lied moeten selecteren, zodat we niet voor onaangename verrassingen komen te staan.

 7. Bas schreef:

  @esmee: Er zijn meerdere gesprekken geweest met artiesten voor ESF 2015. Één van de redenen dat voor Trijntje is gekozen is dat er ook meteen een lied was en nog wel geschreven door Anouk! Daar ging het mis omdat men op deze combinatie geen nee konden zeggen en genoegen namen met een middle of the road lied ipv eigenzinnigheid,

  • Esmee schreef:

   Ja, ik weet het. Ik bedoelde ook dat ze daarom voor 2016 de liedjes van de andere artiesten ook eerst moeten afwachten, en dan pas beslissen.

 8. Esmee schreef:

  Dit zegt Christer Björkman (Zweden) dus: “Wat je ons wel kan nageven, is dat we het Songfestival heel serieus nemen en ook veel aandacht besteden aan de selectieprocedure. Op die manier trekken we veel goede songschrijvers aan”,

 9. Robbert-Rotterdam schreef:

  Voor mij een erg makkelijke keus als ik het voor het zeggen zou hebben. Let’s go for KOVACS.
  Kijk, OG3NE en Iris Kroes zijn bekwame zangeressen, maar met een beetje pech verrassen ze ons weer met middle of the road, want daar schuren beide acts tegen aan. En wat mij betreft zijn het (te) typisch Nederlandse acts.
  Kovacs is NOOIT middle of the road en is bovendien al hard bezig om Europa te veroveren, bv. Duitsland: https://www.youtube.com/watch?v=fZFCcitiB7I
  Ook in Turkije (https://www.youtube.com/watch?v=G5qOeGk2yrc en https://www.youtube.com/watch?v=BVLoI18gD28 en Griekenland oogst ze succes(https://www.youtube.com/watch?v=o9igOaDBCuI). Kovacs heeft al verklaard belangstelling te hebben. En al is het in de verste verte geen TROS repertoire, ik zou inspelen op haar opkomende populariteit in Europa en gebruik maken van haar eigenzinnigheid. Bovendien maakt ZIJ wel mooie clips: https://www.youtube.com/watch?v=CR6M_sqTVqE Kijk eens naar de positieve reacties overal uit Europa onder deze You Tube clip!!!

  • Paysbart schreef:

   Helemaal eens met Robbert. Ik ga ook voor Kovacs. Maak maar vroeg bekend. Heeft ze lang de tijd om aan lied en totaal plaatje te werken!

   • RobbieR schreef:

    Ik ben ook voorstander, maar heeft de band wel interresse?

    Verder vind ik Nicky Romeo ook geschikt, prachtig hoe hij samenwerkte met Anouk.
    You and I is een geweldig liedje.

    Verder sluit ik Dotan en Kensington niet uit..

 10. riccardo schreef:

  Het enige waar ik bij Kovacs aan twijfel is dat de nummers eigenlijk altijd in mineur zijn. Daar lijkt een beetje een taboe op te heersen binnen Eurovisieland. Sharon vindt ik erg gegroeid in haar publieke optreden en zou als frontvrouw het hele media circus aan moeten kunnen. Zou op dit moment van de genoemde namen veruit ook mijn voorkeur zijn

  • Matje schreef:

   Nummers in mineur doen het tamelijk goed in Eurovisieland , zoals Noorwegen dit jaar al liet zien . Je moet wel met iets heel aparts komen om dan de top 3 te behalen maar zie een vrouw als Sharon Kovacs dat zeker wel doen. Wat mij betreft Tros/Avro ga voor KOVACS!

  • Robbert-Rotterdam schreef:

   Ik denk dat nummers in mineur helemaal geen probleem hoeven te zijn, als je maar zorgt dat de donkere, melancholieke sfeer die mineur vaak oproept maar vertaald wordt naar het podium toe. Dan kan het juist indruk maken.

 11. Matje schreef:

  Trouwens , haar life versie van ‘Diamonds are forever ‘ https://www.youtube.com/watch?v=BVLoI18gD28 , dat oriëntaalse dfat ze meestal in haar liedjes heeft en die stem , wat een vakvrouw ! Ik ben om , van mij wordt ze eerste keus !

  • riccardo schreef:

   Ja, heel mooi! Die kende ik nog niet van haar. My love of de meer zuid amerikaanse sound van de cover Strange I’ve seen that face before zijn ook van die ‘ronde’ nummers die het denk ik goed zouden kunnen doen voor Eurovisie. Wat mij betreft kan ze met willekeurig nummer hoor, maar misschien toch een klein beetje rekening houden met.. als het zover komt.
   Waarschijnlijk nog op het lijste van de AvroTros met ‘nog te benaderen’.

 12. Robbert-Rotterdam schreef:

  Leuk om te zien dat jullie het met me eens zijn. Ik denk dat het een beetje van de komende tijd en de ‘wijze’ mensen om haar heen zal afhangen of ze het doet, wanneer ze gevraagd wordt. Warner Music lijkt met een ongelooflijk media-offensief bezig te zijn om Kovacs overal te promoten, wat tot uiting komt in een concertreeks in Duitsland en optredens op Duitse tv. Voorbeeld is een interview en live-optreden bij ARD: https://www.youtube.com/watch?v=89BvMT2Mczs . Live-optreden begint bij 8 m 10. Maar ik heb haar al diverse keren op de Duitse televisie gezien.Ik zou ook niet verbaasd zijn als ze, al dan niet op advies van haar maatschapij of marketingadviseurs, Eurovisie niet zou doen, bijv. omdat het succes al zo groeit dat het ESF alleen maar in de weg staat. En wat voor lokmiddelen heeft AVROTROS dan? In elk geval geen financiële prikkels, die zijn er nooit:)

  • riccardo schreef:

   Ai, stel dit was een persmomentje in Zweden 2016, weet niet hoeveel waarde hieraan te hechten.
   Vreemd podiumpje ook. Vocaal natuurlijk wel gewoon dik in orde.
   Het zal Alain Clarck wel worden, die is er helemaal klaar voor en moet binnenkort met zijn nummer ten burele bij de commissie, denk ik.

 13. RobbieR schreef:

  Toch geloof ik dat een leuke positieplaats ook een goed resultaat kan opleveren.

  Estland is 7e geworden met een 4e positie plaats, maar had volgens mij ook hoger kunnen eindigen.

  De top 6) bes

 14. RobbieR schreef:

  De top 6 had prima positie plaatsen.

  Nederland had verleden jaar en het jaar daarvoor prima positieplaatsen.

  En Zweden is ons goed gezind,dus Zweden :-)

 15. Esmee schreef:

  Iris Kroes met een harp zou ik ook wel mooi vinden. Maar dan zou het lied ook wel heel goed moeten aanspreken.

 16. Esmee schreef:

  @Robbert-Rotterdam. Ik heb nog geen antwoord van avrotros over wie er in de selectiecommissie zat. Maar volgens Songfestival NIeuws bestond het selectiecomité van Avrotros Cornald Maas, radio-dj Daniël Dekker en mediadirecteur Remco van Leen.

  • Robbert-Rotterdam schreef:

   Nou, je hebt in elk geval je best gedaan om erachter te komen. Tja, dus geen enkele musicus, gerespecteerde componist of vertegenwoordiger uit de muziekindustrie in de commissie. Vind ik wel kwalijk, hoor. Hopelijk krijgt de commissie nog een aanvulling, want zo vind ik het niet zo gek dat een nummer als ‘Walk along’ ruim baan kreeg. Op naar 2016!

   • Esmee schreef:

    Quote: Tja, dus geen enkele musicus, gerespecteerde componist of vertegenwoordiger uit de muziekindustrie in de commissie. unquote

    Ja, en dan ook nog alle drie mannen van middelbare leeftijd! :-)

 17. Esmee schreef:

  ‘uit’ moet nog voor Cornald Maas staan.

 18. onbekende schreef:

  Ik zeg ladies of soul of ogene of mr probs

 19. Raymond v.d. Steuijt schreef:

  Ik heb niets tegen de publieke omroepe(n) AVRO/TROS, maar hun reactie op het jurken-burka optreden van Trijntje vond ik nergens op slaan. We hadden door moeten gaan? Nou niet dus, het was gewoon 3x niks, alles was fout/licht/styling, alleen zang was redelijk goed. Denk is goed na in 2016 en zet een act neer die staat en geen gezeik vooraf over jurken/pakken, glitters, werken aan een top-act, kijk naar Belgie, die het na een gigantische flater in 2014 het helemaal recht hebben gezet. Ik vond het een top-zanger en een act die er stond! Vraag desnoods advies aan de Zweden/Oekraine, so what. maar dit jaar is er 1 om snel in de “vrieser” te zetten, Trijntje en Anouk zijn er beide ook medeschudig aan, het nummer was niet goed, aanpak onprofessioneel ook van AVRO en TROS, regie in Oostenrijk zal ook wel wat foutjes hebben gemaakt, maar graag ACTIE van gehele staff in 2016!!

 20. RobbieR schreef:

  Mee eens Raymond.

  Alhoewel er voorzichtig kritieken waren vanuit het Tros/Avro kamp na alle kritieken vanuit Nederland…

 21. peter31 schreef:

  Hoe langer het geleden is, hoe erger de blamage. Ik kan gewoon niet geloveven dat we na 2 zulke goede jaren, zo een figuur hebben geslagen op het Esf. Ik had er alle vertrouwen in, eerlijk waar, maar ik ben enorm teleurgesteld.
  Aangezien we zelf niks te kiezen hadden (en dat vind ik prima als er geen alternatief is), kan de schuld alleen maar bij de artiest en de omroep gelegd worden (inclusief selectiecommisie). En voor een klein deel misschien bij de organisator, maar dat vind ik achteraf ook onzin. Ik heb geen argumenten gehoord dat het door de organisatie in de soep is gelopen. Dus, hoezo op dezelfde voet verder???? Er zijn mensen schuldig aan een heel slecht resultaat. Dus weg met die lui en vervang ze door bekwame mensen en artiesten. De goede resultaten van Ilse en Anouk kwamen door hun zelf en niet door de avro/tros!

 22. koos schreef:

  ik denk dat Dotan of Racoon wel een goede kans zouden maken of Ilse delange opnieuw.