België opent finale, Nederland als derde

Dit vind je misschien ook leuk...

123 reacties

 1. Luuk schreef:

  Sorry als ik klink als een doemdenker, maar ik denk dat we flink zijn genaaid en daardoor genekt met de startpositie die we gekregen hebben. Heb net deze recap gekeken met de startvolgorde van de finale en we worden volledig ondergesneeuwd:

  https://www.youtube.com/watch?v=NEr3D-3mRT8

  Ik neig zelfs te denken: Nederland 11-15 (zwaar onterecht). Daarnaast gaat Oostenrijk top 5 (of top 3) scoren tegen alle verwachtingen in. Ook denk ik dat Rusland er met zilver vandoor gaat en geen goud.

  • Jadus schreef:

   Je lijkt die knakker van de Telegraaf wel. ‘Douwe Bob wordt weggeblazen’. Nou, dat hebben we gezien. Zelfs in Armenië zelf maakte Douwe Bob meer indruk dan Iveta.

   Als het goed is, is het goed. Douwe weet ook wel dat hij wordt genaaid, dat motiveert alleen maar om er nog een stapje bovenop te doen.

 2. riccardo schreef:

  Als derde :-(
  Hoe dan ook, helpen doet het Slow Down als act dus niet . Grrrrr… Alle andere argumenten op weg naar een goed resultaat geloof ik ook nog steeds in :-) Go #TeamDouwe !!

 3. Obainmarie schreef:

  Douwe zit vanaf zijn 3e plek wel lekker snel in de greenroom. Kans dat hij met switchen naar de greenroom wordt uitgelicht is dan best groot. Extra aandacht dus. Ook in het begin van de recap hoeft niet nadelig te zijn.

 4. Patrick schreef:

  Zat even te kijken naar start positie 3 in voorgaande jaren.

  Vorig jaar was het Israel. Die werd 9de.
  In 2014 werd Azerbeidzjan 22ste
  In 2013 werd Moldavië 11de
  In 2012 werd Albanie 5de.
  In 2011 werd Denemarken 5de

  Oftewel, er is geen peil op te trekken. Als Douwe Bob bijv 2de of 3de is geworden in Semi 1, dan kan je er van uit gaan dat we zeker in de top 10 eindigen. Startpositie maakt niet per definitie een verschil in de eind uitslag. Euphoria had op elke startpositie gewonnen. Fairytale ook.

 5. Lilly schreef:

  Douwe niet gespot vanmorgen bij Stenders…laten we hopen dat ze in overleg zijn met Pannecoecke om misschien nog iets aan de act veranderen ofzo!

  • Insight schreef:

   Is hopelijk zijn slaaptekort aan het inhalen ,want fris de finale in

   • Insight schreef:

    daarna mag ie weer ’n slok jenever , nog beter Champagne “PLOP”

 6. Anonimus schreef:

  Ik denk dat Douwe het minder heeft gedaan in de semi dan dat wij allemaal denken. Ik zag speculaties voorbij komen dat de organisatie landen het het heel goed in de semi’s hebben gedaan een goede startpositie geeft.

 7. JH schreef:

  Eerlijk gezegd ben ik al heel blij dat Douwe in de finale zit, had ik niet verwacht, dus een plek bij de eerste 10 is al een feestje!

  • RobbieR schreef:

   Kijk dat is ook de positieve spirit.
   Ik ga met je mee. DB gaat zo en zo opvallen en indruk achter laten.

 8. Ed schreef:

  Ik vind juist al je de recap ziet Douwe, absoluut zich totaal onderscheid, meestal is de opening erg matigjes, nu heb je 3 totaal verschillende nummers achter elkaar, uptempo van de Vlamingen, prachtige powerballad van de Tjechen, en dan Douwe met een nummer die je verder in de hele line up NIET meer tegenkomt.Ja Zweden misschien maar dat is allemaal zo gespeeld nonchalant dat dat eerder irriteert als onderscheid.

  Ben heel erg benieuwd en zie uiteindelijk toch maar 5 of 6 landen die mee gaan doen voor de winst, en daar zie ik Douwe zeer zeker tussen.Al was het maar dat de jury, niet onder de muzikaliteit van Douwe uit kan.Het feit dat DOuwe zijn nummer zelf geschreven heeft, een muziek instrument bespeelt enz gewoon uit gaat maken in een eindbeoordeling, zijn de extra’s op een eurovisietaart.

  Nee menschen het komt goed, het word in ieder geval ook een heel leuk jaar, veel variatie, prachtige decor, en voor het eerst sinds jaren ook leuke presentatie duo, kortom een heerlijk avond kwaliteit en kitsch, en erger en genieten !!

 9. riccardo schreef:

  Vergeet niet dat Douwe nav de semi naar een soort euforische hoogte is geschreven. Mijn gedachte was met de hakken over de sloot naar de finale…… daarna meer landen waarvan ik met meer zekerheid punten verwacht. Die derde startplek is vooral een lastige met het oog op die landen die waarschijnlijk toch al niet heel hard stonden te juichen want die zitten er ook tussen. Een winnaar wint vanaf elke positie, is waar. Denk dat we daar dan al een voorzichtige conclusie kunnen trekken. Het blijft Songfestival en met en in de winning spirit van Douwe Bob kan er, denk ik, toch nog een hoop!

 10. Nordman schreef:

  Ik had al zo’n voorgevoel….ondanks dat ik van mening ben dat Slow Down vanaf elke plek opvalt, was het fijner geweest om Douwe Bob wat later op het podium te laten verschijnen. Aan de andere kant zet je wel in één keer een hoog niveau neer direct aan het begin. De mensen die van nummers als Slow Down houden, gaan er toch wel voor stemmen. Top 5 zou ik nu verrassend vinden, en het kan nog steeds als de jury ons ‘helpt’ ;-), maar ik ga nu voor een plek tussen 6-10, waar ik ook erg tevreden mee zou zijn.

  Ik hoop dat Douwe morgen alle aandacht naar zich toetrekt in de break. Doe maar iets spontaans, zeker nu ze je genaaid hebben met deze plek. Al zal dat waarschijnlijk ook geen zin hebben, omdat de EBU een backup heeft klaarstaan van vanavond.

 11. RK schreef:

  Op oddschecker tipte ze dat Georgië door zal gaan ipv Noorwegen. Dit is ook gebeurt Oddschecker tipte Nederland voor de winst. Wie weet heeft hij wel gewonnen

 12. Gerardmartin schreef:

  Hè fijn dan kan de tv na nummer 3 heel zacht tot de puntentelling. Kan ik eidelijk m’n boek uitlezen en afwassen!?

  • riccardo schreef:

   Hahahaha LOL! :-)
   ik moet het, helaas, van programma gemist oid gaan hebben

 13. Steve schreef:

  ????? Als alles zo klip en klaar was zoals de ‘analisten’ hier aangeven, zou elk land elkaar wel winnen. Niet dus. Is iedereen al vergeten dat dit pas de vierde finale is voor Nederland is sinds het invoeren van de halve finales. Laten we daar van genieten. De meeste stemmers kijken op de dag zelf en zitten niet de hele dag op songfestival fora. Ik zal vanavond een leuke avond hebben. Hopen op een goed resultaat voor Douwe en zoniet, dan gaan we door naar volgend jaar.

 14. Max Mark schreef:

  Er is geen peil op te trekken. Nu weer 9e bij de bookies. We zullen zien. Spannend is het in ieder geval wel allemaal. Ik ben ontzettend benieuwd.

 15. #teamdouwe schreef:

  Nederland wordt dit jaar echt zo keihard genaaid door SVT/EBU, ongelofelijk! Natuurlijk is het niet onmogelijk dat Douwe Bob een top 10-notering krijgt, en op basis van zijn professionaliteit moet dat zeker te doen zijn, maar kom op zeg, een 3e startplek? Are you fucking kidding me? Alle potentie om hem te laten floreren in de finale wordt hem ontnomen. “Slow Down” is niet geschikt om al als derde ten gehore te brengen. Veel te vroeg. Het ergste is dat wij allemaal weten dat SVT/EBU dit ook weet. Dit gaat hem punten kosten bij de televotes.

  Ik baal hier enorm van, voornamelijk voor Douwe zelf (en voor ons natuurlijk). Dit verdient hij niet. Ook balen dat hij nu bij de bookmakers zakt… dat heeft allemaal te maken met zijn startpositie. Serieus man: fuck die Zweedse organisatie.

 16. xxx schreef:

  Dit krijg je als je niet meer loot om startpositie. In de semi’s kreeg je nog eerste of tweede deel van een helft toegewezen. Nu die helften de helft groter zijn hoeft dat weer niet. Loten blijft het eerlijkst. Want SVT zal niet uit kunnen leggen waarom ze NL de derde plek toebedeeld hebben. En dit was nou juist voor de opbouw van de hele show zo geregeld. Wie snapt het nog?

  • Peter schreef:

   Wat een gezever allemaal, ook met loten had hij de 3e plaats kunnen krijgen. Gezwets. Als het nummer sterk genoeg is dan wint het, dan maakt startpositie niets uit. Ik geloof in DB en zijn nummer. Nu nog iets goeds verzinnen voor de 10 seconden en het gaat helemaal goed komen. Misschien een idee om Ilse de Lange even de microfoon te geven en haar het meezingen te laten inzetten en dat close-up in beeld. Voor de rest hetzelfde als dinsdag en dan komt het goed.

 17. J1. schreef:

  Ik laat me ook helemaal meeslepen in de positieve reacties en de euforie en vind dat DB zeker een plaats in de top 3 verdiend..maarrrr hoe tof ist sowiezo al dat na de komkommerjaren NL van de laatse 4 jaar al 3 jaar finale haalt en hoogstwaarschijnlijk een top 10-notering behaalt!!?? We tellen iig EINDELIJK weer mee! (Hoger eindigen dan Israel zou al overwinning zijn…”now who’s the star..bitch”..?

 18. J1. schreef:

  Trouwens;zie net dat zowel Tsjechie(voor ons) als Azerbeidzjan(na ons) bij de polls onderaan bungelen..dat is dan voor NL weer iets positiefs ?

 19. Bastiaan schreef:

  Dit tempert in ieder geval (de in mijn ogen iets te overdreven) verwachtingen weer. We mogen blij zijn met de finaleplek, dat is al een hele prestatie, maar berichten over we gaan minimaal top 3 eindigen, zelfs winnen heb ik voorbij horen komen. We kunnen ook overdrijven. Nu met de startpositie is dat wel weer duidelijk geworden. Als we het in de halve finale echt zo goed hadden gedaan, hadden we wel een betere positie gekregen, daar ben ik zeker van. Dus in mijn ogen niet terecht om nu kritiek te hebben op de organisatie in Zweden. We zijn goed, maar ook weer niet zo goed als sommigen denken.

  • Peter schreef:

   De behaalde positie in de halve finale heeft totaal niets van doen met de toegekende startpositie in de finale. Er wordt na de halve finale geloot in welk deel je uitkomt en daarna bepaalt SVT op welke positie je terechtkomt en dat heeft alleen maar te maken met de opbouw van de show. Het maakt geen donder uit op welke positie je uitkomt, je bent goed of je bent niet goed. Ik ga nu van het eerste uit.

 20. sflover schreef:

  zoals peter zegt zou het een stunt zijn als ilse bij de trapjes staat tijdens de tien seconden stilte: eerst douwe close-up in beeld, dan publiek laten meezingen en dan ilse mee het podium op voor laatste stukje samen zingen!!

  • Peter schreef:

   Denk dat het laatste juist weer niet mag van de EBU. Je kunt haar wel als publiek mee laten zingen.

 21. Esmee schreef:

  Wat wel een voordeel kan zijn met de eerste drie nummers: de toon voor de rest van de wedstrijd wordt gezet. Alles wat daarna komt, móet er overheen om te scoren, of ze zijn minder. Om over de eerste drie heen te toppen, zal voor veel andere deelnemers niet makkelijk zijn. Ik zie wel een voordeel.

 22. Esmee schreef:

  En ook ik vind dat het een hardstikke leuk festival wordt zaterdag.

 23. Jadus schreef:

  Volgens de heer Pannecoucke is al helemaal duidelijk wat er morgen bij de 10 sec stilte gaat gebeuren. Ze hebben nog een trick up their sleeve.

  Vorig jaar speelde Estland nog als 4e, ik weet nog precies hoe die act was i.t.t. vele acts die erna kwamen. M.a.w. ook vroeg kun je een impact maken. De top-5 moet erin kunnen zitten, temeer omdat we nu ook voor het eerst (?) punten uit Armenië gaan krijgen, die gaan op de sociale media helemaal los over Douwe.

 24. Jarnoootje schreef:

  Verwacht veel punten uit Scandinavië door het ontbreken van 4 van de 5 denk dat we ook wel goed zullen scoren in centraal-Europa.

  Klopt het dat DB hoog in de ITunes lijsjes van de 3 Kaukasus landen staat???

  • William De Greef schreef:

   Dan moet je op esctracker.com kijken.

   Netherlands
   3 Armenia
   63 Estonia
   67 Belgium
   96 Norway
   156 Austria
   158 Sweden

   Maar België staat hoger uiteraard, 3e nog voor Ukraine. Eat you heart out, Dutchies !

 25. rob schreef:

  ik denk ook punten voor nederland uit engeland,estland,ijsland,noorwegen,zweden,duitsland,belgie,denemarken,finland,top 5 zeker mogelijk zijn.
  laatste keer dat nederland won waren ze als eerste startpositie,maarja dat was wel in 1975

 26. Nordman schreef:

  Ilse op het podium? Dat feest gaat natuurlijk niet door, tenzij ze haar rondom het kleine podium kunnen zien te krijgen en schijt hebben aan SVT/EBU en dit gewoon doen. Maar nee, laten ze dan een fan vragen om het podium op te klimmen en voor een Spanje 2010-moment te gaan ;-)))

 27. Nordman schreef:

  Thomas:
  http://nos.nl/artikel/2104783-douwe-bob-we-houden-lekker-the-eyes-on-the-prize.html

  Thomas, super! Oke, wat een achtbaan dit…ineens denk ik: YES, do it guys!

 28. Esf2016Stockholm schreef:

  Dat het zwakke België en schreeuwende Tsjechië voor ons zitten komt wel goed uit, maar Azerbeidzjan er direct na is natuurlijk weer zo’n nichtenstreek van zo’n organiserende omroep. Dit is waarom ik tegen het zelf indelen van de omroepen ben.

  • sflover schreef:

   azerbeidzjan is toch hartstikke vals of vooral geluid van lead dichtdraaien en backings het werk laten doen….komt goed!

   denk top 10 hoop top 5..

   • riccardo schreef:

    lipsync for your life! voor Azerb.

   • Max Mark schreef:

    Nee joh Azb wordt 20e ofzo. Is 9e of 10e in de semi geworden. Thanks to televote. Juist erg fijn dat het na ons komt. Groot contrast.

 29. sflover schreef:

  hebben jullie gehoord van Ukraine en rusland? ebu wilt toch geen politiek op een songfestival…en om nu al met zo’n statement te komen. ebu moet ook hier tegen optreden..

 30. harm stirnberg schreef:

  Net gekeken en nu weer op plaats 8 bij de bookmakers.

 31. riccardo schreef:

  Denk nu toch dat we die 10 seconden STILTE, igg van Douwe, nodig hebben, dat was toch ook het originele idee?

 32. rk schreef:

  vorig jaar klaagde Frankrijk dat zij twee keer oprij vanaf de 1ste plek starte en daardoor punten mis liepen en in de onderste regionen eindigen. Nu start Frankrijk vanaf positie 11. Misschien een bewuste keuze van de organisatie om Nederland en Belgie (favorieten in de twee halve finales) in het begin te plaatsen.

 33. J1. schreef:

  “I love you Europe” met zwoele stem..?!?

 34. thom schreef:

  Bij de bookmakers maken Tsjechië, Azerbeidzjan en Hongarije geen kans op de overwinning. Tussen die liedjes zitten wij, dus dat is helemaal niet zo slecht gedaan door de Zweden. Aan het begin van de avond heeft nog iedereen de aandacht in sommige landen zappen mensen weg na paar liedjes. Douwe op plek drie starten en op plek drie eindigen! Ik teken ervoor.

 35. Hendrik schreef:

  Wat maakt het uit op welke plaats je zingt, ik mag voor mijn land niet kiezen en zou dat ook niet doen. Nederland goed liedje maar meer dan dat nu ook niet. België 13 en Nederland ook tussen 10 en 20. Ik vind het liedje iets te braaf. We zijn in de 21ste eeuw en men moet met zijn tijd mee toch!

 36. Hendrik schreef:

  Mijn gevoel is dat Rusland niet gaat winnen. Australie zal verrassend er met de eindzege vandoor gaan en dat zal een historisch moment worden. Hieronder mijn voorspelling voor morgen. Rusland zal niet winnen omdat:
  a) te veel politiek gedoe er omheen waardoor niet iedereen het ze gunt
  b) De televoters zullen moe zijn van het visuele geweld en ze kiezen voor een aangename powerballad zoals die van Austalie
  c) De vakjuries gaan voor Australie en Oekraine

  1. Australie
  2. Rusland
  3. Oekraine
  4. Nederland
  5. Letland
  6. Zweden
  7. Armenie
  8. Kroatie
  9. Georgie
  10. Frankrijk
  11. Azerbeidzjan
  12. Belgie
  13 Israel
  14 Hongarije
  15. Servie
  16. Polen
  17. Italie
  18. Tsjechie
  19. Malta
  20. Spanje
  21. Cyprus
  22. Litouwen
  23. Bulgarije
  24. Oostenrijk
  25. Duitsland
  26. Verenigd Koninkrijk

 37. HendrikK schreef:

  Er is nog een Hendrik aanwezig zie ik. Om misverstanden te voorkomen ik ben HendrikK en reactie 86 was van mij

 38. RobbieR schreef:

  DB flikt het weer. Goed optreden, laatste zin is slow down brother, slow down sister all come together.
  And een geplaybackte I love you..

  Hahaha hij haalt nog alles uit de kast.

 39. He1n schreef:

  En nou zelf nog uit de kast en niet zeggen…ik ben bi_ seksueel. No way Gosee. Gewoon homo. Gun hem de tijd