Alma zingt Requiem voor Frankrijk

Dit vind je misschien ook leuk...

34 reacties

 1. robbert-rotterdam schreef:

  Frankrijk durft met iets karakteristieks en eigens te komen. Weemoedige klasse, ver weg van de Zweedse confectieproducties. Toppertje!

 2. Deniz schreef:

  Heel erg vet en modern. Iets totaal anders dan ooit is verschenen op het festival, zeer tevreden met hun keuze.

 3. Bert schreef:

  Wat een lekker nummer! Fijn lied!

 4. Sake schreef:

  Op de een of andere manier gun ik Frankrijk, na Nederland natuurlijk, een keer weer een overwinning. Maar helaas, wat ze ook sturen het lukt nooit. 1990, 1991, 2002, sowieso jaren dat ze hadden moeten winnen!!

 5. Ria NL schreef:

  Ik vind het een leuk lied. Hopelijk gaat zij het net zo goed doen als Amir vorig jaar !!!

 6. Oliver schreef:

  Wat een steengoede bijdrage en strategisch ook nog eens goed uitgekozen. Eigentijds met een frisse nieuwe stijl. Chapeau.

  Voorspelling: by far top 5 zo niet ee potentiele winnaar

 7. Piet schreef:

  Leuk nummer maar zeker niet origineel. Goed geluisterd naar Stromae.

 8. RobRotterdam schreef:

  Mooi hoor!

 9. Betty*Beyond schreef:

  YAY geen ballad!
  ik vind haar nog al vlak klinken. vocaal lijkt ze nog al tegen de zelfde noot aan te blijven hikken, waar door het wat eentonig overkomt.
  leuke meid om te zien dat dan weer wel, al vond ik Amir en zn liedje toch wat frisser en gezelliger :P bonne chancey france

 10. riccardo schreef:

  Beetje monotone multi culti riedel die me snel verveelt. Als ze zo’n beetje de enige in haar soort blijft gaat het het vermoedelijk niet slecht doen.
  Plussen en minnen wat mij betreft.

 11. GerardMartin schreef:

  Een verademing….

 12. Andre schreef:

  Verschrikkelijk irritant

 13. Nordman schreef:

  Tot nu toe één van de betere nummers, maar da’s niet zo moeilijk met maar 7 nummers. Ook ik hoor hier wat van Stromae in terug. Niks mis mee, want dat kan voor veel kijkers iets herkenbaars zijn in dit lied (iets dat Zweden ook elk jaar goed doet). Als lied vind ik het wel goed, maar niet geweldig, daarvoor mis ik gewoon iets.

 14. Ed schreef:

  HAHAHA ik lig in een stuip werkelijk, zijn er werkelijk mensen die dit semi hijgmeisje goed vinden ?

  Heb zelf wat Frans bloed in mij, maar deze tekst kan echt niet, wat een krukke tekst en qua muziek mensen kom op dit it is een wann be modern nummer met een wanna be Stormae sausje, ennuh over de toonvastheid van Mademoiselle Alma zullen we het maar niet hebben, wat een aanfluiting

 15. Hebbuzz schreef:

  Beetje erg Noordafrikaans, maar sympathiek klinkend liedje. Echter mist een ‘hook’ wordt wellicht daardoor 17e of 21e. Veel hoger zie ik dit niet komen. klinkt wel fris.

 16. Will Geerts schreef:

  Doet me wat denken aan Indila en heeft ook wat van de muziek van Stromae, klopt. Maar.. dan in een toch veel zwakkere uitvoering. Een verademing tussen de oersaaie ballads, dat dan weer wel. Ik zou er in elk geval niet op durven gokken dat dit echt zou scoren (vocals ? act ?). Een Angun-resultaat zou ook zo maar weer kunnen.

 17. Jadus schreef:

  Smaken verschillen, blijkbaar. Ik vind het een irritant nummer, een winnaar hoor ik er absoluut niet in. Het is een soort Stromae-lied zonder hook. Wel een charmant zangeresje, maar qua stem ook niet bepaald geweldig.

 18. J1. schreef:

  Erg zwakke stem van de zangeres en het nummer bekoort me ook totaal niet..van de “big5” vind ik tot nu toe alleen UK echt finalewaardig,Frankrijk en Duitsland echt TE zwak

 19. Damsco schreef:

  Hele mooie en charismatische zangeres om te zien. Laten we eerlijk zijn: het oog wil ook wat. Qua nummer vind ik het ook niet slecht, in ieder geval vind ik dit tot dusver één van de betere nummers, maar haar vocalen zijn wel echt bijzonder zwak. Ik hoop dat de Franse omroep wel iets bedenkt om dat te camoufleren, al zullen ze dat zelf ook wel beseffen (vorig jaar liet Amir die “you-ou-ou’s” ook doen door een achtergrondzanger). Ben benieuwd hoe dit live op beeld overkomt in Kiev.

  Finland blijft echter ruimschoots mijn favoriet tot nu toe. Het enige nummer dat ik écht goed vind. :)

 20. Br@m schreef:

  Ik vond de bijdrage van Amir van vorig jaar aanzienlijk beter. Het nummer is niet slecht maar haar stem vind ik ook niet heel indrukwekkend. Dat merk je vooral bij de onderste clip die ze live zingt. Als dit de middenmoot haalt dan zou ik dat al opmerkelijk vinden.

 21. Hebbuzz schreef:

  Ze durven teminste de live versie te publiceren, dat zal een Armenië, Azerbeidzjan en Griekenland nooit doen.

 22. RobbieR schreef:

  Heerlijk fris liedje, klinkt lekker.
  Jammer dat het vokaal zwak klinkt, daar moet aangewerkt worden.

  • Hebbuzz schreef:

   Kansloze missie als het er in de basis al niet in zit zal het er nooit uitkomen. Aan act kan gesleuteld worden, niet aan ontbrekende talenten.

   • Paysbart schreef:

    Moet je eens kijken wat sterke backings kunnen opvangen!
    Heb je Jedward wel eens zonder backings gehoord?

 23. Esmee schreef:

  Ik vind het geen slecht lied, maar ik zie er geen winnaar in.
  Het is dat Frankrijk vanzelf in de finale mag meedoen, anders dan zou ik eraan twijfelen of ze een finaleplaats zouden halen.

 24. Kobe schreef:

  Frankrijk heeft eindelijk zijn tweede adem gevonden op het Songfestival.
  Pretentieloos nummer met knappe zangeres.
  Veel mensen hier zijn blijkbaar vergeten dat Amir vorig jaar “live” ook niet de allerbeste zanger was.

 25. Leendert Jan schreef:

  Wel een leuk en afwijkend lied, maar ik vind het ook een beetje warrig. En zo goed zingt ze niet, net zomin als Amir vorig jaar trouwens.

 26. Gerard schreef:

  Geen onaardig nummer maar een dun stemmetje live…

 27. Og@yne schreef:

  Goed gelukte bij elkaar gezochte mengelmoes . Aanstekelijk deuntje charmante zangeres. Leukere inzending dan Amir. Top5

 28. David schreef:

  Aardig liedje maar kan beter uitgewerkt/geproduceerd worden nu is het een beetje goedkoop. Met haar lage tonen heb ik geen probleem, de hoge tonen juist wel die klinken niet fijn.

 29. robbert-rotterdam schreef:

  Paysbart:
  Moet je eens kijken wat sterke backings kunnen opvangen!

  Klopt en dat niet alleen. De soundkwaliteit was nogal zwak. Nauwelijks galm toegevoegd, Volume regel je tegenwoordig met een knop. Je ziet het bv in het Zweedse MF. Artiesten met nauwelijks volume krijgen een hele grote stem door die ene knop gecombineerd met galm. Zolang ze niet vals zingen (dat is wel een vereiste) komen ze over als echte zangers. Kan met deze française ook geregeld worden. Tegenwoordig kan de techniek heel veel bepalen.

 30. youri schreef:

  top10!

 31. ria schreef:

  Mooi lied, Arabisch.