Loting finale: Nederland vanaf 6e plek

Dit vind je misschien ook leuk...

198 reacties

 1. Mark schreef:

  Eindelijk een songfestivaljaar waarbij de hoofdprijs nog niet vergeven is! Wordt het Portugal, Bulgarije, Zweden of toch Italië of gaan de dames van België, Nederland, UK of Armenië ons ineens verrassen?! Alle (goedbedoelde opgebouwde) kritieken :-)) hier neem ik maar voor lief! Vanavond en morgenavond zal uitmaken wie de beste combi (lied, performance, zangkwaliteit en gunfactor) in huis heeft!
  Mijn top 3 in willekeurige volgorde Bulgarij, Nederland en Portugal!

 2. Marek schreef:

  Klaas:
  Hier wordt je toch gek van he. Die telkens terugkomende strijd tussen België en Nederlands. Is dat nu echt nodig?

  Wat we ook van de nummers vinden. Laten we elkaar steunen ipv. zo af te kraken.

  Ik denk eerder dat een forum bedoelt is om je eigen mening te geven. En als mijn mening is dat Belgie een hele goede studio-versie heeft maar live totaal niets presteert en het valst is van alle deelnemers mag ik die mening hier schrijven. Nederland zingt het zuiverste van alle landen, niet omdat het mijn land is want ik zeg eerlijk dat het nummer mij totaal niet boeit, Maar puur op basis van zangkwaliteiten is NL wel het beste! En Belgie de zwakste!

 3. Marek schreef:

  Damsco:
  België gaat het inderdaad erg goed doen morgen (top 5). Dat een paar Nederlanders hier dat niet willen erkennen is óf uit afgunst óf omdat ze denken dat het Songfestival een soort The Voice is, waar het draait om de beste vocalen, terwijl iedereen zou moeten weten dat dat allang niet meer het geval is (–> Eric Saade 2011). Ik verwacht dat Blanche bij de jury *niet* aan kop gaat, maar wél weer bij de televote. De vocalen van Blanche zijn trouwens niet slechter dan die van bijv. Francesco Gabbani.

  Wat mij verbaast, is dat de bookmakers verwachten dat zowel Roemenië, Moldavië én Kroatië kans maken op een top 10-notering. Drie (!) gimmicks in of nabij de top 10 is echt te veel van het goede. Ook begrijp ik nog steeds niet waarom het VK en Frankrijk boven ons staan. Dat nummer van het VK blijft – ondanks een redelijke staging – héél erg saai en de Franse Alma heeft een heel basic huppeldeuntje en een lelijke staging.

  Ik vind trouwens dat deze vier wel erg dicht bij elkaar zitten (vreemde keuze, of niet?):
  8. Hongarije: Joci Pápai – Origo
  9. Italië: Francesco Gabbani – Occidentali’s Karma
  11. Portugal: Salvador Sobral – Amar pelos dois
  13. Kroatië: Jacques Houdek – My Friend

  Oftewel iedereen kan zingen, als het liedje maar goed is, en of de stem dan in de studioversie helemaal geautotuned is met honderden effecten eroverheen om het maar zo zuiver mogelijk te laten klinken, maakt helemaal niks uit want het draait niet alleen om de vocalen… Zo lust ik er nog wel meer.

 4. Kenny schreef:

  Portugal nu 1e en Italië 2e.

  http://eurovisionworld.com/?odds=eurovision

 5. Jim schreef:

  Als douwe bob vanaf een derde startplek alsnog elfde word gaat het nu al helemaal goed komen

  • Peter schreef:

   Het nummer van Douwe was dan ook een stuk beter. We eindigen tussen de 10de en 20ste plaatst.

 6. Sanne schreef:

  Ik vind Italië sowieso overschat. Dus ik vind het prima als het niet wint. Portugal, Bulgarije, België. Genoeg andere keuzes.

 7. Mijn voorspelling voor morgenavond:

  https://songfestivalwerk.wordpress.com/2017/05/12/kiev-2017-%e2%96%a0-top-13-voorspelling-grote-finale/

  Ik denk toch echt dat het linkerrijtje dit jaar te hoog gegrepen is voor Nederland.

 8. Roel schreef:

  Heb de voorronden teruggekeken. Blijkbaar wil de regie vooral een mega-event laten zien. De liedjes zijn al veel geschreeuw en dat wordt nog overschreeuwd door een lichtshow en vlammenzee dat thuishoort op een dance-event. Dat moet allemaal in hoog tempo in beeld gebracht. De commentatoren hebben waarschijnlijk zelfs een stopwatch mee om hun tekstjes ertussen te proppen.
  Het geheel is dit jaar een beetje gevoelloos en kil. Een show op de automatische piloot. Lastig voor de serieuze kandidaat om toch overeind te blijven en de kijker te boeien.

 9. Anouk schreef:

  Marek: Ik denk eerder dat een forum bedoelt is om je eigen mening te geven. En als mijn mening is dat Belgie een hele goede studio-versie heeft maar live totaal niets presteert en het valst is van alle deelnemers mag ik die mening hier schrijven. Nederland zingt het zuiverste van alle landen, niet omdat het mijn land is want ik zeg eerlijk dat het nummer mij totaal niet boeit, Maar puur op basis van zangkwaliteiten is NL wel het beste! En Belgie de zwakste!

  En vergeet niet dat het nr. van België ook nog eens plagiaat is: daarom begrijp ik echt niet dat hier zoveel mensen denken dat België morgen gaat winnen. Ik zou het de Belgen zo ontzettend gunnen maar niet met een vreselijk slecht gezongen kopie van een song uit Canada..
  https://www.youtube.com/watch?v=S9RKvhEVGKM

 10. Wim1970 schreef:

  Portugal heeft een enorme gunfactor.1. Het land heeft nog nooit gewonnen 2. Het wordt goed gezongen, zonder poeha en 3. Het land doet mee in de halve finales. En daarom stem ik morgen voor Portugal.

 11. Peter schreef:

  Denk dat Portugal zeer goede kans maakt…..af en toe bespeur ik hier en daar Corry Brokkens…Wees nog eens lief net als toen….?