Laura Groeseneken voor België naar songfestival

Dit vind je misschien ook leuk...

31 reacties

 1. Frank schreef:

  Dit is echt een kwaliteits zangeres dat we sturen naar Lissabon.
  Nu nog een uitstekend lied.

 2. Toine schreef:

  Eeeeeuh wie…..?

  • Will Geerts schreef:

   De Vlaamse versie van Jamala. De VRT denkt door een kopie te sturen van een vorige winnaar dat het zal lukken. Dat is eigenlijk al jarenlang hun (verkeerde) strategie. Het zou me niet verwonderen dat mensen na 2 depriwinaars eindelijk weer eens een vrolijke meestamper willen. En dat zal zeker gebeuren als ook veel andere omroepen vorige winnaars gaan na-apen.

   Voor de rest kent niemand haar, behalve dan natuurlijk haar eigen familie (ik mag het althans hopen, anders zijn het eenzame verjaardagen) en haar lieve collega’s bij Ikea Zaventem. Misschien handig dat laatste uit te spelen om bvb. Zweedse televotes binnen te krijgen.

   Muzikaal gezien zou ze al eens op een podium gestaan hebben achter de zingende Moppersmurf Bezerk Henry maar niemand in Vlaanderen lijkt daar ooit een glimp van hebben op te vangen.

 3. Joss schreef:

  Goede keuze ! Stem zit helemaal goed ……… nu nog een super song !!!!!!!

 4. Ria NL schreef:

  Ik ben erg onder de indruk van de stem van Laura en ik hoop van harte dat zij met een goed lied zal afreizen naar Lissabon. Alvast veel succes toegewenst met het vinden van het juiste lied.

 5. Nordman schreef:

  Eerste reactie: lijkt me wat saai, maar wie weet verrast ze me wel met een heel goed lied. Voor nu ben ik nog niet echt enthousiast.

 6. Michael Adam schreef:

  Uh ja dit zegt me als Nederlander ook niets maar dat hoeft natuurlijk ook helemaal niet. Van wat ik nu heb gezien en gehoord kan ze in elk geval schitteren op het podium en heel goed zingen. Naar verwachting wordt haar nummer een ballad?!

 7. RobbieR schreef:

  Veelbelovend.

 8. Jürgen schreef:

  Dat ze kan zingen staat als een paal boven water : https://youtu.be/8SI63JXKubw

 9. dick schreef:

  Ik vrees een Trijntje voor de VRT. Een prima zangeres die weinig uit straalt. En als ik haar dan ook nog hoor zeggen dat ze graag zelf een nummer wil schrijven hou ik mijn hart vast…. maar wie weet kont het helemaal goed…..

 10. Kenny schreef:

  Ze is wel veel zekerder dan Blanche. Dus aan de zenuwen zal het niet liggen dit jaar ;)

 11. gj schreef:

  Ik heb anders de Belgen vaak over Hooverphonic en Ozark gehoord – dus dit is dan toch een beetje reden tot feestje als er iemand meedingt die daar heel nauw mee heeft samengewerkt.

  Ik kijk uit naar opnieuw een gevarieerde, sterke bijdrage uit België.

 12. Sandert schreef:

  Alweer een vrouw, alweer een Laura en alweer een Blanche-type die in het Engels gaat zingen. België vist weer in dezelfde vijver, maar geef ze eens ongelijk met de resultaten van de laatste jaren! Met een goed lied zouden ze zo voor het vierde jaar op rij in de top 10 kunnen komen en dat zou straf zijn. Maar dat mag niet het doel zijn. Het gaat om het winnen! Dat is de Belgen in 59 deelnames nog maar één keer gelukt.

 13. RobbieR schreef:

  Volgens mij experimenteert zij graag met muziek en heeft ook met Hoovercraft samengewerkt.
  België gaat weer iets afwijkends sturen.. echt goed.

 14. He1n schreef:

  Tja…zo op het eerste gezicht 3 keer niks….afwachten wat voor lied ze gaat zingen.
  Hoop geen copie van afgelopen jaar.
  Kom op Nederland…WIE gaat het worden.
  Please geen voice winnares

  • Will Geerts schreef:

   Reken maar op min of meer een kopie. VRT is goed in kopiëren, na het succes van Sanomi stuurden ze O Julisse, na Sertab stuurden ze de etnodance trash van Xandee, na de successen van Ierland in de jaren ’90 stuurden ze een would be Ierse ballad met Chinitor. En allemaal met de gekende resultaten uiteraard. Ze hebben verdorie nog niet anders gedaan. VRT is in Vlaanderen nu niet meteen gekend als de bakermat van creativiteit. Geef mij dan maar de RTBF die wars van alle successen uit het verleden gewoon iets kiezen wat ze leuk vinden en waar ze potentieel in zien.

 15. GerardMartin schreef:

  “In het Nederlands klinkt mijn stem niet zo mooi”? Rare uitspraak. Ook in het Engels vind ik het geen geweldige stem!

 16. S@ga schreef:

  Wat zijn ze weer laaiend enthousiast hier zeg.
  Sinds wanneer moet er een “bekend” iemand gestuurd worden om goed te scoren? Ik geef deze zangeres alvast alle krediet.

  • robbert-rotterdam schreef:

   +1
   Wij stuurden de alom bekende Willeke Alberti in 1994. En wat hielp dat?

   • dick schreef:

    Tja die miskleun ben ik nog altijd ziek van… ook zo’n geweldige interne keuze…. hopeloos ouderwets…

 17. Hebbuzz schreef:

  Mooie stem wel, klinkt als een jazz zangeres, maar kan door het liedje komen. Nu uitkijken dat het geen herhaling van Tsjechië 2017 wordt, want dat gevaar ligt zwaar op de loer bij deze (derde?) Laura (Laura den Breul ofwel Iris) en Laura Tesoro gingen haar voor) uit België. Ik mis power en uitstraling. Maar goed Blanche kwam daar ook verrassend goed mee weg.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Het is ook een gevaar om te vergelijken met eerdere deelnemers, terwijl we het liedje nog niet kennen. M.i. kan het alle kanten op met deze mevrouw. De stem heeft ze al, maar het kan qua lied een Irisje worden maar ook een Anoukje. Alles ligt nog open, dus even afwachten, zou ik zeggen. De Belgen kunnen blij zijn dat niet, net zoals in de UK, de fans (mede) een liedje gaan kiezen. Dan gaan het pas mis!

 18. Will Geerts schreef:

  Jürgen:
  Veel tijd in gestoken Will? Of had je deze al klaarliggen?!!

  Neen hoor, ging vlot. Heb het geschreven in 3 minuten, even lang als Laura Groeseneuken ooit in totaal in de spotlights zal staan.

 19. robbert-rotterdam schreef:

  Haar stem raakt me. Mooi, hoor.
  En of ze bekend is of niet is voor het resultaat niet van belang.
  Nu nog het lied, en dat is nog niet bekend, dus verder gedetailleerd commentaar laat ik achterwege. Maar voor 50% van het resultaat, dat van de jury’s, biedt deze keus alvast perspectief, omdat de vocalen dan belangrijk zijn (zie Og3ne).

  • dick schreef:

   En wat zijn we daar geweldig meer geholpen die vocalen gewaardeerd door de juries, moet ik jullie helpen herinneren dat we (Ogene) snoeihard afgestraft werden door de televoters? Ik bedoel maar, stem is absoluut niet voldoende voor een goede eindklassering of de winst.

 20. Tippy2 schreef:

  Ze komt wel spontaan over, dat is al een pluspunt!

 21. riccardo schreef:

  Zo, die zijn lekker op tijd dit keer.
  Pluspunt, iemand die aangeeft het min of meer zelf in de hand te willen houden, geen marionet in een voorgeproduceerde act.
  Waar haar sterkste of meest geschikte kanten zitten, geen idee, het zingen lijkt me behoorlijk okee. Niet heel uitgesproken. Benieuwd uit welk vaatje ze straks gaat tappen. Haar smaak vwb Jamala deel ik niet. Ikea daarentegen.

 22. dick schreef:

  Sandert:
  Alweer een vrouw, alweer een Laura en alweer een Blanche-type die in het Engels gaat zingen. België vist weer in dezelfde vijver, maar geef ze eens ongelijk met de resultaten van de laatste jaren! Met een goed lied zouden ze zo voor het vierde jaar op rij in de top 10 kunnen komen en dat zou straf zijn. Maar dat mag niet het doel zijn. Het gaat om het winnen! Dat is de Belgen in 59 deelnames nog maar één keer gelukt.

  Ehm Loic Nottet vergeten???? Was toch echt een zanger…..