Rusland wint Junior Songfestival, Nederland 4e

Dit vind je misschien ook leuk...

61 reacties

 1. gj schreef:

  Al hou je niet van Junior, dan wil ik toch Wit-Rusland aanraden. Echt iets dat ijzersterk op het Eurovisiepodium kan staan.

 2. Michael Adam schreef:

  Ik volg eerlijk gezegd het junior niet. Ik snap eerlijk gezegd ook helemaal niets van die stemming. Nu al stemmen terwijl de show nog moet beginnen en ook op je eigen land kunnen stemmen.

  Maar ik zal Belarus zeker even luisteren dan.

 3. Nordman schreef:

  Ik vind onze inzending wel leuk op het eerste gehoor, maar net als vorig jaar weer veel te veel herhaling van het refrein. Ik gaf ze vooraf wel een grote kans om te winnen (enige jongensgroep, modern lied) maar met die 3e startplek (een sterk lied is niet afhankelijk van een startplek natuurlijk) en niet al te sterke vocalen, vrees ik dat ze door de jury afgemaakt gaan worden. Het lijkt tegenwoordig meer op een The Voice Junior. Ik verwacht wel behoorlijk wat punten van de kijkers en misschien dat ze dan nog in de top 5 weten te blijven. Ik snap trouwens niet waarom ze toestaan om op eigen land te stemmen. Wat is daar de gedachtegang achter?

  • RobbieR schreef:

   Ja die derde start positie gaat ze nekken, jammer.
   Liedje zit wel tussen 2 rustige liedjes in.

  • Esmee schreef:

   Omdat, denk ik, als je wil kiezen voor het liedje dat je het beste bevalt,
   dat wel eens het liedje van je eigen land kan zijn. (Zonder dollen).
   Maar om het een beetje eerlijk te houden móet je dus op minstens drie verschillende landen stemmen. En je mag op maximaal vijf landen stemmen.

 4. Ria NL schreef:

  Ik volg het Junior Eurovisie Songfestival al zo lang het bestaat en ook dit jaar zitten er weer geweldige liedjes tussen. Persoonlijk vind ik het liedje van Polen – Alicja Rega – Mój dom het mooist, maar ook de liedjes van Ierland: Muireann McDonnell -Suile Glasa, Georgië: Grigol Kipshidze -Voice of the Heart, Albanië: Ana Kodra – Don’t Touch My Tree, Malta: Gianluca Cilia – Dawra Tond, Servië: Irina Brodić & Jana Paunović -Ceo svet je naš, Cyprus: Nicole Nicolaou – I Wanna Be a Star en Italië: Maria -Iside Fiore Scelgo (My Choice), kan ik zeer waarderen. De Nederlandse inzending vind ik ook leuk al vind ik het refrein een beetje goedkoop, daar had wel iets meer van gemaakt kunnen worden. Eigenlijk vind ik het liedje van Portugal het minste wat er bij zit. Ik ben benieuwd wie de gelukkige winnaar zal worden. Ik verheug me er nu al op.

 5. Jarno schreef:

  Ik geef Malta en Cyprus de beste kansen op de overwinning.
  Rusland is mijn Dark horse voor deze editie

 6. robbert-rotterdam schreef:

  Ik denk dat we Rusland of Wit-Rusland kunnen kronen als winnaar. Rusland heeft verreweg de meeste inwoners en zullen vaak op zichzelf en hun Wit-Russische buren stemmen.

  • Wim1970 schreef:

   Dat maakt geen fcuk uit. Of je nu 100 of 10.000 keer op je eigen land stemt. Het wordt toch omgezet in 12 punten.

   • gj schreef:

    …en daar heb je het fout. 10.000 stemmen op een aantal van 100.000 is 10% van het televotingaantal. 100 stemmen is 0.1%.

   • robbert-rotterdam schreef:

    Dat maakt dus wél uit, aangezien alle stemmen overal ter wereld bij elkaar geteld worden, in plaats van een systeem waar er per land geteld wordt.
    Dit is een kwestie van het nieuws volgen en op de hoogte zijn
    Veel kijkplezier.

 7. Michael Adam schreef:

  Ik heb toch even de liedjes geluisterd. Super leuk om te zien hoe groot de verschillen zijn tussen een kind van 10 en 15. Maar sommige nummers vind ikzelf wel echt ‘te volwassen’ om ze te waarderen voor een kinder competitie, al zijn het absoluut goede liedjes! Hieronder vallen in ieder geval Belarus, Oekraïne, Rusland en Polen in mijn optiek.

  Leuk en swingend zijn Malta (wat een absoluut schatje is dat), Cyprus, Macedonië, Australië en Nederland. Mooi en lief zijn Ierland, Servië, Italië en Portugal. En niet helemaal begrijpen doe ik bij Albanië, Armenië en Georgië.

  Al met al veel leuker om dit te zien dan ik had gedacht!

  Winnen mag van mij Malta, Cyprus of Ierland.

 8. RobbieR schreef:

  Ik zag een rehearsal filmpje van Fource, maar live klonk het niet al te best.
  Ik hoop dat het beter gaat tijdens de jury rehearsal.

 9. Esmee schreef:

  Ik vind de Nederlandse boy band live ook niet goed klinken. Ik verwacht geen hoge notering voor ze.

 10. Eurovision NL (Eurovision Junior) schreef:

  vote.junioreurovision.tv <—- STEM OP FOURCE / NEDERLAND
                                                    VOTE FOR FOURCE / THE NETHERLANDS

 11. Nordman schreef:

  Hier een filmpje van de generale eerder op de avond https://www.youtube.com/watch?v=3JzQ3HDGzA4

  • RobbieR schreef:

   De videoclip klinkt dan toch aangenamer, maar wie weet klinkt en ziet het er beter uit morgen op tv.

 12. Deniz schreef:

  Zin in. Leuke competitie.

 13. Peter schreef:

  Nou ik vind de jongens van Fource het best leuk doen. Hier gaan heel veel meisjes op stemmen.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Vind ik ook, hoor. En hun inzending vind ik ook bij de leeftijd horen. Hopelijk maakt ook dit soort inzendingen ewn kans en niet alléén ‘muzikaal verantwoorde’ ballades. Die mogen scoren bij de volwassenen.

   • Peter schreef:

    Mee eens. Er zitten iets teveel ‘volwassenen songs’ tussen. De jongens stralen hun leeftijd uit, dat vind ik ook van het liedje van Portugal, het hoort bij de leeftijd.

 14. Jve schreef:

  Eens!! Ik vind het jammer dat het Junior Songfestival te “volwassen” wordt..ik.vond dat de jongens van Fource het leuk en goed deden!

 15. robbert-rotterdam schreef:

  Ik heb net naar het optreden van Georgië gekeken. Fantastisch nummer waar ik zo in de volwassen editie voor zou kunnen stemmen, omdat ik hou van de spirit in dat soort liedjes Heel erg twijfelgeval toch of ik ervoor ga stemmen. Vooral vanwege de vraag wat een kinderfestival moet zijn.

 16. Jve schreef:

  Nederland,Georgië,Malta,Servië,Albanië vind ik het leukst/best en het best passen bij een JUNIOR Songfestival

 17. Pompoen schreef:

  Servië, Malta en Albanië vond ik het leukst.
  Wat een gedoe met het stemmen.
  Rusland zal wel gaan winnen nu…is simpelweg het grootste land;-)

 18. Peter schreef:

  Helaas kun je dus niet online stemmen, site ligt plat. Klopt dus al weer niet.

 19. Bram schreef:

  Ik kan niet stemmen. De website doet het niet

 20. Rene schreef:

  Inderdaad ligt de site plat.. pfff. Vond er niet veel aan. Malta veruit het leukst! Denk dat het tussen Malta en Rusland zal gaan. Georgië 3? (Niet mijn keus, maar wel goed uitgevoerd). Fource gaat bij de laatste 3 zitten denk ik.

 21. Peter schreef:

  Dus kunnen de stemmen van Internet dus niet meegeteld worden. Ligt vanaf de 1e seconde al plat. Dus alleen jurystemmen tellen.

 22. robbert-rotterdam schreef:

  Ik kon op de valreep toch nog stemmen. Wel slecht voorbereid dan als de website plat ligt. Ze hadden moeten rekenen op meer stemmers dan ze verwachtten…. Of zijn er weer hackers bezig? Ik ben benieuwd of zeer eerlijk gaan toegeven dat het systeem problemen vertoonde, want dat is een voordeel voor die landen waar het systeem wel werkte.

 23. Peter schreef:

  En Nederland wint de online stemming. Terecht. Genaaid door de vakjury.

 24. Kenny schreef:

  toch nog 4e geworden :)

 25. Jve schreef:

  Hoe leuk dat Nederland de internetstemming heeft gewonnen!! Mooie 4e plaats behaald!! Rusland de winnaar..veel te “zwaar” voor Junior maar ja…

 26. Rene schreef:

  Onbegrijpelijke en bizarre stemming. Maar ja.. tóch Rusland.

 27. Toine schreef:

  Leuk!!!
  4e geworden. Dikke proficiat boys!
  Rusland is geen lied voor iemand van 14 jaar. Bah!

 28. Peter schreef:

  Waardeloos lied. Hoort niet thuis op junior. Dat blijkt ook wel uit de internetstemming. Echte winnaars zijn de jongens van Fource

  • Matje schreef:

   En het joch van Malta . Ook deze kreeg veel online punten. Typisch dat de jongetjes het goed deden. NL had een pakkend lied met leuke act , terecht de online winnaar. Denk zelfs dat NL vorige jaar het ook geweldig had gedaan mocht toen al dit systeem in gebruik zijn geweest ( soort gelijk lied en act)

 29. robbert-rotterdam schreef:

  Ik vind het prima als er een vakjury is die ‘toezicht’ houdt op kwaliteit van de vocalen, etc, maar nu krijg ik de indruk dat die jury vol zit met zangpedagogen, vioolleraren en concertpianisten (is het ergens bekend gemaakt hoe de samenstelling van die jury’s is?). Ingewijden in de popmuziek, mensen met commerciële functies in de muziek, die moeten er ook zijn. Gezien het merendeel van de liedjes, dat niet uit de charts lijkt te komen, vrees ik toch dat het een jury van concertviolisten (en anderen uit die richting)was. En dat zou dan ook de hoge punten voor Nederland en Malta verklaren bij de kijkers en de lage punten voor deze landen bij vakjury’s…
  Ik hoop dat er eens goed naar gekeken wordt, want het lied van Rusland en de uitvoering ervan was prima, maar is tegelijkertijd ook een nummer dat niet door de mensen in de verschillende landen als een hitsong ervaren word.

 30. Nordman schreef:

  Vanmiddag de show gekeken en ontzettend blij dat Fource de stem van de kijker heeft gekregen, m.i. terecht. Gewoon een leuk poplied dat ook best goed is uitgevoerd. Natuurlijk zijn ze vocaal niet de besten (alhoewel Niels zeker wel indruk wist te maken), maar vergeet niet dat ze ook nog eens dansen tijdens het zingen. Ook niet echt makkelijk. Ze mogen er trots op wezen.

  De rest van de inzendingen heb ik nog niet gehoord dus ik liet me verrassen. Landen die me positief opvielen: Wit Rusland (mooi duister lied), Georgie (ik hou van die 90’s sound), Albanië (prachtige melodie) en Italië (klasse). Landen waar ik echt niks mee had: Malta (vreselijk irritant en dus blij dat dit niet heeft gewonnen), Ierland (ze klonk soms vals).

  Australië vond ik veel te volwassen overkomen, net als Rusland (vond het daarnaast ook wat te ‘zwaar’ overkomen voor een kinder editie). Het begint ook steeds meer en meer op een Voice Junior te lijken. Wie zingt (lees: schreeuwt) er het luidst?

  De productie vond ik best goed. Bepaalde camerashots werden wel erg vaak herhaald, dat is wat minder. Podium zag er beter uit dan wat ik eerder op camera (vanuit de zaal) had gezien.

 31. Jan de Taalregelman schreef:

  Wat een bende. Het land met de grootste Internetdichtheid kan zo de onlinestemming winnen……

  • Peter schreef:

   Ik heb 15 minuten lang niet de mogelijkheid gehad om op Internet te stemmen. Dus waar als die stemmen voor Nederland vandaan komen is dan de vraag.

   • Bas schreef:

    Even bericht lezen:)

    “Er kon vanaf vrijdagavond al gestemd worden”

    Repetitiebeelden stonden online en na het zien van de recap kon er gestemd worden.

   • Kenny schreef:

    Ik heb in die 15 minuten wel kunnen stemmen. En op vrijdag ook.

 32. dick schreef:

  Heb de uitzending bekeken. Heb een hysterisch irritant kind zien mede presenteren, verschrikkelijk!!! Wat een enorme verschillen tussen de juries en de internetstemming, bedenkelijke uitslagen van een aantal juries. Rusland winnaar… weet niet of dit nou de manier is om een wedstrijd te laten beslissen. Stemmen op je eigen land…. bizar…

 33. Sandert schreef:

  Ik vind het JESF weinig meer toevoegen. Al die meisjes met hun verplichte uithalen… het lijkt de laatste jaren wel een show voor wie het beste kan gillen.

  Ik vraag me af hoe lang dit nog blijft bestaan. Er is in West-Europa nauwelijks meer animo voor. Heel Scandinavië (inclusief Zweden!) is afgehaakt, en Frankrijk, Spanje, Verenigd Koninkrijk, België, Zwitserland, Griekenland… doen allemaal al jaren niet meer mee. Duitsland zelfs nog nooit deelgenomen. Nu blijven er natuurlijk nog genoeg landen over, maar wat is eigenlijk de meerwaarde?

  • Jan de Taalregelman schreef:

   je kunt je ook afvragen wat de meerwaarde van het ESF is.

   • Sandert schreef:

    Op het ESF zie ik niet bijna heel West-Europa afhaken… Het ESF leeft nog steeds enorm in heel Europa, terwijl het JESF dat duidelijk niet doet. Ik zou het niet zo erg vinden mocht Nederland het JESF ook vaarwel zeggen, zo moeilijk kan dat niet zijn, zie België, Zweden, etc.

   • Wim1970 schreef:

    Ik vraag me af wat de meerwaarde is van de Olympische Spelen of het WK voetbal. Zo kun je alles wel afschaffen.

 34. RobbieR schreef:

  Ik vond Nederland toch nog 1 van de beste deelnemers afgelopen avond.
  Geweldig toch dat zij nog de internet stemming wonnen (of het klopte of niet).

  Verder vond ik Armenië, Malta, Rusland en Portugal ook goed.

  Verder vond ik het veel geschreeuw en vooral vaak saai.
  Vergeleken met voorgaande jaren.

 35. Wim1970 schreef:

  gj:
  …en daar heb je het fout. 10.000 stemmen op een aantal van 100.000 is 10% van het televotingaantal. 100 stemmen is 0.1%.

  Dat houdt dus in dat Nederland dus nooit meer het songfestival kan winnen, of Cyprus, of Malta, als je ook op je eigen land mag stemmen.

 36. Wim1970 schreef:

  Sandert:
  Op het ESF zie ik niet bijna heel West-Europa afhaken… Het ESF leeft nog steeds enorm in heel Europa, terwijl het JESF dat duidelijk niet doet. Ik zou het niet zo erg vinden mocht Nederland het JESF ook vaarwel zeggen, zo moeilijk kan dat niet zijn, zie België, Zweden, etc.

  Sterker nog; West Europa gaat er de laatste jaren vaak met de winst vandoor.

 37. Starkoo schreef:

  Tja vakjury waar pruttel, geen punten van Italie, Australie, Iereland, had van die landen minimaal 10 punten verwacht.

  Het was goed bij het grote festival, maar nu niet dus weg met die amateurs net zoals de Nederlandse vakjury tijdens en nationale finale!

  Maar goed de meiden groep die mee deed aan de voorronde van Nederland was een betere keuze geweest.
  Zeker de nr 2 Zezina: https://www.youtube.com/watch?v=zcJbwqgNONQ zei had het festival dik gewonnen vocaal nog veel sterker dan het lied van Rusland dat gewoon weg niet top werd gezongen.

 38. GerardMartin schreef:

  Ga maar lekker buitenspelen zou ik zeggen en laat songfetivals aan 16 plussers over?

  • Peter schreef:

   Je hoeft niet te kijken GerardMartin, dan hoef je ook niet te reageren.

   • GerardMartin schreef:

    Ik bedoel, blijf lekker kind zo lang het kan. Songfestivals en de hele dag op je telefoon zitten turen of videogames op de computer kan allemaal later nog….maar dat zul jij wel niet begrijpen.

 39. robbert-rotterdam schreef:

  Ik zie de tegenstelling niet tussen kind zijn en aan competities meedoen.
  Kinderen hebben overal met competitie te maken. Op school, tijdens het sporten, etc. En deze kinderen zijn niet 3 jaar oud, maar 9 jaar of ouder. Bovendien, als je als volwassenen bij kinderen de nadruk legt op het plezier, is het juist een ideale leerweg naar het volwassen worden. Bij de Nederlandse deelnemers straalde bijvoorbeeld het plezier ervan af.

 40. Daan schreef:

  Lol, iedereen hier zeuren over Rusland wbt online voting.
  Verdiende winnaars. En je begrijpt hopelijk toch wel dat Nederland de online voting heeft gewonnen? Dus de beschuldiging van “Rusland heeft de meeste inwoners dus” Nederland is toevallig een met de snelste internet verbinding in Nederland van de landen die meededen. Ook heeft de Nederlandse delegatie op vrijwel elk repetitie filmpje gespammed van “Stem voor ons, vote for us”.

  Ik weet het niet, vond niet echt dat we dus de online voting eerlijk hebben gewonnen ofzo.