Frankrijk kiest vanavond inzending

Dit vind je misschien ook leuk...

78 reacties

 1. RobbieR schreef:

  Goed dat de Franse jury niet mee stemt.
  Hun favoriet in de eerste ronde Malo en die van de tweede ronde Mercey, zijn zeker niet slecht.
  Maar slaan geen deuk in een pak boter (of zoiets :-)) straks op het ESF.

  Mijn voorkeur is nog steeds Igit (kan hoog maar ook laag scoren), Max Cinnamon , Lissandro en in iets mindere mate Nassi.
  Maar de acts/perfomance mag nog meer opgepimpt worden.

  • Matje schreef:

   Wat mij betreft zijn Lisandro en Max teveel dertien in een dozijn echt te vaak al gehoord , Malo en Madame Monsieur zijn life tegenvallend Mert Ilit hebben ze de beste troef in handen,traditioneel en afwijkend. Een act, hier en daar wel wat bijgeschaafd , dat wel bijblijft.

 2. Ria NL schreef:

  Ik hoop dat vanavond één van deze 3 gaat winnen:

  1.Lisandro Cuxi – Eva
  2.Madame Monsieur – Mercy
  3.Igit – Lisboa Jérusalem

 3. Hebbuzz schreef:

  Kwaliteit in Frankrijk is niet eens heel slecht, toch mist elke bijdrage wel iets. De meeste liedjes missen pit of hebben iets verflauwends er in zitten, meeste liedjes zouden gebaat zijn bij meer pit of een andere zanger (De leukste liedjes ‘Mamma mia’ en ‘Reve de gamin’ hebben ronduit slechte performers). Malo is het meest emotionele maar ik vind zijn stem irritant. Concept van Lisboa-Jerusalem vind ik total niet origineel. Ik kom er achter dat ik geen winnaar kan kiezen.

 4. Michael Adam schreef:

  Absoluut een hele erge sterke finale in mijn ogen en wat knap van de Franse zender dat ze dit zo hebben opgezet. Een mooi voorbeeld van hoe je een kwalitatief goede nationale selectie neerzet. Ik vind eigenlijk alle liedjes goed vanavond en dat heb ik nog nooit van een finale kunnen zeggen. Alleen komt de ene live net wat beter over dan de ander… Van mij mag een van de volgende inzendingen naar Lissabon:

  * Lisandro Cuxi – Eva
  * Malo’ – Ciao
  * Emmy Liyana – OK ou KO
  * Madame Monsieur – Mercy

 5. Joris schreef:

  Ik hoop op Emmy

 6. Gijs schreef:

  OK ou KO!!!!!

 7. Kristof schreef:

  Sterke finale met al bij al 4 mooie kandidaten voor Lissabon. Met elk van deze eerste 4 zal Frankrijk zich niet moeten schamen zoals het jaar van Lisa Angel.
  Mijn keuze:
  1/ Malo – Ciao: wat een mysterieus nummertje, heel erg begeesterend, en de live is er boenk op. Zijn stem is speciaal maar dat is wat mij betreft net een meerwaarde. Et il jouait du piano debout zou France Gall gezegd hebben.
  2/ Madame Monsieur met Mercy. Het is een zeer ingetogen en modern nummer over een actueel thema. De tekst is prachtig! En ik ben wel fan van het genre.
  3/ Emmy Lyana – OK ou KO: het heeft een zeer catchy tune, maar ontbreekt wat mij betreft aan power, maar er is tot aan de indiening van het nummer zeker nog tijd om dat op te lossen.
  4/ Lissandro – Eva: deze jongen staat er absoluut en spat van het scherm. Zijn stem is goed, het nummer is echter te klassiek in het genre, en de laatste jaren is dat geen garantie meer op succes gebleken. 2016 en 2017 tonen toch dat afwijken meer loont!
  5/ Igit – Lisboa Jerusalem: Jacques Brel komt even piepen op het songfestival. Leuke gimmick met het hartje op het einde.
  6/ Nassi – Rêve de gamin: nu al zeker van ambiance in de Euroclub
  7/ Max Cinnamon – Ailleurs : deze jongen heeft charisma, maar niet echt een top kandidaat voor Lissabon
  8/ Louka – Mamma Mia: totaal onterecht wat mij betreft in deze finale. Hier had Noée moeten staan.

 8. Misthere schreef:

  * Lisandro Cuxi – Eva ; Dit moet ‘m toch gaan worden?!?! Dit is de enige bijdrage waarbij alles goed samenkomt; een gretige performer met z’n slik moves (goed voor de nodige entertainment), steady zang en last but not least klinkt het nummers als enige van alle 10 acceptable genoeg voor Eurovisie. Gewoon doen Frankrijk!

  * Malo’ – Ciao ; De Mika-kloon maar dan wel eentje welke misschien in Frankrijk aanslaat, op het Eurovisie-podium slaat dit helemaal dood.

  * Emmy Liyana – OK ou KO ; Het nummer zelf heeft potentie… maar dan staat Emmy daar op het podium met haar holle rug vastgenageld op het podium…… en dan blijven de looks alleen over en bekruipt mij al snel medelijden.

  * Louka – Mamma mia ; De verkeerde zanger bij een OK liedje. Dan kan Loeuka nog zo krols met z’n halve ogen in de camera kijken. “T wordt ‘m gewoon niet.

  * Madame Monsieur – Mercy ; De naam is grappig bedacht… ‘t moet de Franse versie voorstellen van de Amerikaanse band uit Florida, MS MR met dito muziek, maar dan in het Frans dus. Zoals al eerder vermeld, ‘t heeft wel iets, maar het is over het algemeen nogal flauwtjes.

  * Nassi – Rêve de gamin ; De studioversie klonk nogal veel belovend (en was een lichte hype onder Eurovisie-fans)…. totdat Nassi op het podium verschijnt. Wellicht heeft hij in de finale iets anders aan, maar dan nog. Als je geen charisma bezit dan kan kleding je uiteindelijk ook niet helpen.

  * Igit – Lisboa Jérusalem ; Theatraal gedoe van de bovenste plank. Typisch voorbeeld van ; ” ik speel de Franse chansonnier “…….. en het dan niet zijn.

  * Max Cinnamon – Ailleurs ; Pfffff…. was kijkt dit jongetje gespannen in de camera. Ik begrijp best dat hij nog heel jong is… maar de kijker, of althans ik wordt er erg ongemakkelijk van.

 9. Henk schreef:

  Leuke finale! Ik ga voor de liedjes Eva of Merci.
  We zitten niet te wachten op een Brel kloon en ik twijfel ook over OK ou KO.
  De rest is live vocaal niet sterk genoeg.
  Noée had ik ook graag in Lissabon gezien.

 10. Eddy schreef:

  Frankrijk, en zeker de Franse intellectuele progressieve elite, is volledig geobsedeerd door het politiek correct denken. Dus MOET het een kleurling worden! Maakt niet uit of het een ‘beur’ of een ‘black’ is … maar vooral niet een keurig net type als Max of een man die het aandurft een liedje te zingen waarin gerefereerd wordt naar Jeruzalem! Dus … zucht …
  Voor mij zijn er drie die mogen winnen: Max, Igit en ‘Madame Monsieur’. Maar hoogstwaarschijnlijk zijn die al bij voorbaat kansloos (tenzij ze een joint roken op het podium … dat gaat er bij de Fransen ook altijd in als .. ahum .. spacecake).

 11. robbert-rotterdam schreef:

  Ik ga voor Rêve de gamin van Nassi, hoewel ik dan wel zou willen dat hij zijn choreografie ‘afpimpt’ ipv oppimpt. Nassi is geen geweldige zanger, maar dat heeft dit lied ook niet echt nodig en hoe vaak hebben de kijkers/juryleden dat niet Zweden vergeven, ondanks een matige zanger (bv. Erik Saade)?

  Madame Monsieur –> ook een lekker nummer en leve het feit dat er toch een politiek thema het festival binnensluipt. Dat overdreven weren van politiek is me altijd al een doorn in het oog geweest. Een kunstenaar (componist, tekstschrijver) moet alles kunnen aantippen. Een schrijver mag dat , waarom niet een tekstschrijver van een lied? Het vluchtelingenprobleem is heel aktueel en de manier waarop het in een populair programma naar voren wordt gehaald vind ik knap. Als je zo’n tekst vergelijkt met die Engelse nummers, dan steekt dit er wel erg bovenuit. Sommige mensen twijfelen of dit pakkend genoeg is, maar ik zie lovende kritieken op buitenlandse (niet Franse ) websites, dus blijkbaar spreekt dit ook aan zonder de tekst te verstaan.

  Emmely: Ik vind dit een goed nummer, maar dit zou wel eens het meest naar Frankrijk zelf gerichte bijdrage kunnen zijn. Hier twijfel ik nu echt aan de internationale kansen.

  De zeer opgehemelde Lisandro bevindt zich wat mij betreft in een vijver waar wel erg veel vissen in zullen zwemmen in Lissabon. De jongen heeft echt wel een goede stem en heeft charisma, maar zijn liedje, in zijn genre zullen ongetwijfeld vele landen gaan zwemmen. Sommige landen (bv. Zweden) kunnen dit genre nu eenmaal veel beter, compleet met goede staging. Ik vind deze bijdrage te algemeen om kansrijk te zijn in Lissabon.

  Veel kijkplezier vanavond!

 12. RobbieR schreef:

  Louka, mooie jongen, liedje is niet zo slecht maar ook niet goed.
  Hij heeft er een dans act bij toegevoegd, wat geen meerwaarde heeft en hij zingt nog steeds even slecht.
  Nee dit wordt niets.

 13. robbert-rotterdam schreef:

  De jury looft Louka wel. Isabelle vindt dat hij veel ontspanner op het podium staat. En Alma vindt dat hij een goede kans maakt, omdat het liedje zo modern, van deze tijd is en Italo-Franse aspect heeft
  Maar voor mij ook niet echt kansrijk, hoor

 14. Jan de Taalregelman schreef:

  Jetje, gaat Igit ineens Måns Zelmerlöw nadoen. Zo zakt je nummer als een pudding in elkaar.

 15. RobbieR schreef:

  2) Igit mijn favoriet.
  Andere act met poppenspelers, voegt niets toe eerder rommelig.
  Jammer want liedje klinkt nog steeds voor mij als een klok.

 16. RobbieR schreef:

  Wat een mooi liedje wat Emmy met die zanger zingt, jammer dat dit niet gaat voor Frankrijk.

 17. robbert-rotterdam schreef:

  Iets anders: hoe is het beeld bij jullie nu? Bij mij enorm blokkerig, terwijl de andere zenders gewoon goede beeldkwaliteit leveren. Is dat momenteel een Rotterdams probleem of is dat bij jullie ook zo?

  En Igit? Ik vond het eigenlijk wel overtuigend. In elk geval spreekt mij het nummer en optreden veel meer aan dan lied en optreden no.1 van Louka

 18. robbert-rotterdam schreef:

  Jan de Taalregelman:
  Waarom zouden niet-Fransen het niet verstaan ?

  Gewoon op grond van statistieken weten we dat de kennis van het Frans de laatste decennia enorm is afgenomen, terwijl velen het Engels wel verstaan. Daarom dus.
  Vraag een willekeurige Nederlander naar zijn luistervaardigheid Engels en Frans . Het is ook niet voor niets dat Franse bijdrages de laatste tijd vaak tweetalig zijn. Dit is gewoon een gegeven.

  • Jan de Taalregelman schreef:

   De meeste Eurovisiewebpaginabezokers hebben van oudsher een bredere smaak en bredere kennis van talen dan slechts Engels.

   • robbert-rotterdam schreef:

    Daar zeg je nogal wat. Kun je dit onderbouwen met cijfers?
    En ook al zou je gelijk hebben. De meerderheid van de televoters staat niet per definitie gelijk aan ‘de meeste Eurovisiewebpaginabezoekers’.
    Ik heb ook niet gesproken over de meeste Eurovisiewebpaginabezoekers. Maar zeker de moeite waard om deze doelgroep eens aan een onderzoek te onderwerpen en te zien of je conclusies kloppen.
    Maar Taalregelman, ik ga nu weer verder waar ik mee bezig was en dat was vol concentratie verdergaan met het kijken naar de interessante Franse finale (met weinig Engels, echt iets voor jou!).

   • Jan de Taalregelman schreef:

    Waarschuw me maar wanneer de jurering begint en Christer B. een tolk nodig heeft.

 19. Marc schreef:

  Madame Monsieur – Mercy is mijn winnaar

 20. RobbieR schreef:

  Ik vind het liedje van Emmy beter klinken dan vorige keer, ook prima de act met haar drieling zussen.

 21. RobbieR schreef:

  Mercey klinkt vooral mooi in het refrein, act is alleen wat saaiig.
  Mag meer magisch zoals bij TCL. Ik twijfel of dit aanslaat in Portugal.
  Maar ik vind het wel iets hebben.

 22. RobbieR schreef:

  Lissandro zet live een goede perfomance neer, misschien wel de beste vanavond.
  Act is bijgeschaafd, dit kan best scoren in Portugal.

 23. RobbieR schreef:

  Patrick fiori is een stuk steviger geworden.

 24. robbert-rotterdam schreef:

  Lisandro heeft het goed gedaan, de act is verder verbeterd en doordat vandaagniet constant die hoofden van de juryleden in beeld komen, kon ik me er ook beter op concentreren.
  Het enige grote bezwaar,vind ik, is dat het liedje erg pop-algemeen is, iets waar Eurovisie over het algemeen geen gebrek aan heeft. Het gevecht binnen dit genre zal straks in mei groot zijn, met uiteraard afvallers. Ik weet niet of Lisandro er dan bovenuit zal steken. Het is wellicht veiliger om iets te sturen wat afwijkend is.

 25. robbert-rotterdam schreef:

  Lisandro heeft het goed gedaan, de act is verder verbeterd en doordat vandaagniet constant die hoofden van de juryleden in beeld komen, kon ik me er ook beter op concentreren.
  Het enige grote bezwaar,vind ik, is dat het liedje erg pop-algemeen is, iets waar Eurovisie over het algemeen geen gebrek aan heeft. Het gevecht binnen dit genre zal straks in mei groot zijn, met uiteraard afvallers. Ik weet niet of Lisandro er dan bovenuit zal steken. Het is wellicht veiliger om iets te sturen wat afwijkend is.

  • RobbieR schreef:

   Voordeel van Lissandro is het stuk Frans wat hij zingt, het had nog beter geweest als het helemaal in het Frans was geweest.

 26. RobbieR schreef:

  Ik vind het liedje van Max wel leuk, sprankelen gezongen.
  Ik weet niet of dit scoort, act kan beter.

 27. Jan de Taalregelman schreef:

  Een liedje over een kinderdroom. Wanneer hebben we dat voor het laatst gehad ?

 28. robbert-rotterdam schreef:

  In de jaren 00 van deze eeuw kreeg ik een bloedhekel aan al die ethnopop inzendingen. Deze vind ik dan weer wel heel erg leuk en aanstekelijk. En vals was het niet vandaag, wel een arab-stemgebruik waar je van houdt of juist niet.

 29. RobbieR schreef:

  Nassi, best wel goed liedje.
  Maar stem en act matchen niet. Hij zingt niet goed. Mist enigszins uitstraling.
  Act is ook rommelig, jammer want je hebt al een goed liedje.

 30. Jan de Taalregelman schreef:

  Bij de na-aapnummers denk ik vaak van “wel aardig” maar ik vergeet steeds dat het tweede nummer het lied is dat meedoet.

 31. Rene schreef:

  Kan ‘reve de gamin’ niet door Lisandro gezongen worden? Gouden combi! Beste liedje met beste zanger/performer!

 32. RobbieR schreef:

  Ik vind het liedje van Malo niet slecht, maar die stem vind ik vreselijk.
  Met name de kop stem, hij is aardig populair in Frankrijk.
  Ik sta niet raar te kijken dat dit naar Portugal gaat.

  Mijn voorkeur vanavond gaat naar:
  Lissandro
  Igit
  Madame, monsieur

 33. Jan de Taalregelman schreef:

  Het zou me niet verbazen dat het Mercy wordt. Ik denk niet dat de aanhang van Marine le Pen massaal stemt.

 34. robbert-rotterdam schreef:

  Jan de Taalregelman:
  Waarschuw me maar wanneer de jurering begint en Christer B. een tolk nodig heeft.

  Ik waarschuw niemand. Eigen verantwoordelijkheid om op de klok te kijken:)

 35. robbert-rotterdam schreef:

  Mijn voorkeuren:

  1) Nassi
  2. Madame Monsieur
  Dit zijn de acts waar ik eventueel op zou kunnen stemmen tijdens het ESF.
  Verder zijn er ‘wel aardig’-liedjes.
  Mijn absolute nummer-laatst is Malo. Irritante stem en de act is te veel, te overdreven.
  Ik gok erop dat het Lisandro wordt, omdat de Fransen denken dat ze inernationaal moeten doen en vanuit hun optiek op safe gaan spelen. Ik denk zelf dat in dit geval safe een middenmoot zal betekenen in Lissabon met 12 punten uit Portugal.

 36. RobbieR schreef:

  En zo had ik hetzelfde met Alma, geweldig liedje wat om zeep wordt gebracht door een matig liveperfomances dat Engels tussen door :-(

  • robbert-rotterdam schreef:

   Mee eens. Dat Engels was verschrikkelijk steeds. Verder stond ze als een eenzame wolvin op het podium. Geen sfeer

 37. Jan de Taalregelman schreef:

  Ik ben benieuwd hoe vaak de punten in het Frans doorgegeven zullen worden.

 38. robbert-rotterdam schreef:

  Haha, die Rus zegt dat er geen Russische bemoeienis was bij die stemming (verwijzend naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen):)

 39. RobbieR schreef:

  Die verschillende punten :-)

  Leuk dat Igit gewaardeerd wordt door de internationale jury’s

 40. RobbieR schreef:

  Wat een leuk jury uit Zwitserland

  • Jan de Taalregelman schreef:

   Zo ongeveer de enige die Frans spreekt. Wat is er bij die publieke omroepen in Europa allemaal aan de hand ?

   • robbert-rotterdam schreef:

    Ik denk dat je gewoon de ontwikkelingen van de laatste 15 jaar gemist hebt, de dominantie van het Engels ten koste van het Frans. Dat hoeven we jou toch niet meer uit te leggen?

   • Jan de Taalregelman schreef:

    Jon Ola Sand spreekt geen Frans. Wat is dit voor iets raars ?

 41. RobbieR schreef:

  Gewoon nieuwsgierige vraag is Bjorkman gay?

 42. robbert-rotterdam schreef:

  Madame Monsieur. Wat mij betreft een goede keuze.
  Lisandro was goed, maar zou het in een veld met soortgelijke keuzes toch niet gered hebben in Lissabon. Mercy is meer enig in zijn soort.

  • Jan de Taalregelman schreef:

   Hier kunnen ze de top 10 mee halen.

   • robbert-rotterdam schreef:

    Dat denk ik ook. Als er in Frankrijk geen parlementaire vragen van het FN komen over dit ‘politieke’ liedje. Maar dat haalt toch niets uit, hoop ik. De Fransen hebben ervoor gestemd.

 43. Jan de Taalregelman schreef:

  robbert-rotterdam:
  Ik denk dat je gewoon de ontwikkelingen van de laatste 15 jaar gemist hebt, de dominantie van het Engels ten koste van het Frans. Dat hoeven we jou toch niet meer uit te leggen?

  Die mensen zijn minstens 50.

 44. Jan de Taalregelman schreef:

  robbert-rotterdam:
  Dat denk ik ook. Als er in Frankrijk geen parlementaire vragen van het FN komen over dit ‘politieke’ liedje. Maar dat haalt toch niets uit, hoop ik. De Fransen hebben ervoor gestemd.

  Ik denk dat er eerder vragen gesteld worden in het Europees parlement over de gebrekkige kennis van het Frans in Europa.

 45. RobbieR schreef:

  Ik vind Mercey een prima liedje, maar ik word er nog niet koud of warm van.
  Ook de act is super saai, ik betwijfel of dit de top 10) haalt.

 46. RobbieR schreef:

  Ik vond dit geweldig vanavond

  https://m.youtube.com/watch?v=mTsg2Ycz5g8