Jürgen Marcus op 69-jarige leeftijd overleden

Dit vind je misschien ook leuk...

12 reacties

 1. Br@m schreef:

  Wat een vreselijk nieuws. Ik was in de jaren ’70 een groot fan van hem en kocht al zijn singles. Jammer trouwens dat “Chansons pour ceux qui s’aiment” nooit op CD is uitgebracht; wel de duitse versie “Der Tingler singt für euch alle”.

 2. Tippy2 schreef:

  Ja vreselijk nieuws, charmante vent vond ik het altijd

 3. B.NL schreef:

  Een fantastische zanger, heel veel plezier gehad met vrienden van zijn muziek, veel meegezongen.
  Ooit een keer mogen ontmoeten in Lexmond, waar toen de fanclub thuis basis had. Het was een idool voor velen.
  en ook zijn deelname aan het Songfestival vond ik geweldig. en ook zijn Nederlandse nummers voor die tijd, gewoon leuk. zijn muziek leeft voort……..we zullen hem daarom ook nooit vergeten.
  Bedankt Jurgen, voor alle je mooie momenten en muziek, Een wereldster uit de jaren 70, is niet meer.

  R.I.P Jurgen Marcus XXXX

 4. Ria NL schreef:

  Wat een triest bericht. Ik heb Jurgen Marcus altijd een sympathieke zanger gevonden en hij heeft vele mooie liedjes gemaakt.. Veel sterkte voor zijn partner en familieleden toegewenst.

 5. Sake schreef:

  Ein Festival Der Liebe, prachtig. R.I.P.

 6. RobbieR schreef:

  RIP
  Hij had ook zo’n mooie stem.
  Ik vind zijn bijdrage voor Luxemburg, ook prachtig.
  En festival der liebe is een evergreen.

 7. Br@m schreef:

  Gelukkig zijn in Duitsland veel DVDboxen uitgebracht van allerlei showprogramma’s zoals bv. de ZDF Hitparade en Disco waarop Jürgen en ook andere inmiddels overleden sterren zoals Udo Jürgens, Chris Roberts, Andrea Jürgens, Günther Gabriel, Bernd Clüver etc. nog veelvuldig te bewonderen zijn. Met name het ZDF heeft veel van dit soort boxen op de markt gebracht.

 8. Marina schreef:

  Jürgen Marcus had een geweldige uitstraling maar bovendien een wonderbare krachtige stem en het moet gezegd, een knappe sympathieke zanger.Kon ook heel goed live zingen.Kreeg de bijnaam “Der Strahler “door Dieter Thomas Heck omwille van zijn stralende glimlach.Wie heeft niet meegezongen met “Eine neue Liebe ist wie ein neues Leben “?
  Als meisje van 15 was ik stiekem verliefd op hem in de 70 jaren, hij bereikte in die tijd een miljoenenpubliek.Hij had in 1975 ook een eigen tv show =”Einer für Millionen ”
  Zeer droevig dat hij overleden Is, hij moet een lange lijdensweg gehad hebben door zijn longziekte. Mijn oprechte deelneming aan partner en familie. Ik had hem meer levensjaren gegund vol geluk en gezondheid, maar het heeft niet mogen zijn.Ook heel moedig van hem dat hij zich durfde outen als homo.Jammer ook dat er nog steeds mensen zijn die daar bekrompen op reageren in deze tijd. Rust zacht, lieve Jürgen. Vaarwel Maestro ?❤

 9. Marianne Haverkamp-Timmer schreef:

  Heel triest nieuws! Ik lees het nu pas!
  Jurgen was in de jaren 70 mijn grote idool. Mijn ouders kochten op mijn verzoek ook zijn LP’s.
  En net als vele meisjes in die tijd verliefd op hem.
  Veel sterkte voor zijn partner en familie!
  Rust in vrede!

 10. Ina Zwartveld schreef:

  vind zijn muziek nog steeds geweldig. Ben ook een aantal keren bij een optreden geweest. Wens zijn
  partner en verdere familie heel veel sterkte. Lieve Jurgen rust zacht

 11. Br@m schreef:

  In Duitsland verschijnt morgen een CD/DVD van Jürgen Marcus onder de titel: “Das Beste – Gedenk-Edition”. De CD bevat 20 nummers waaronder al zijn hits + wat extra nummers en de DVD 15 hits.