Polen wint Junior Eurovision 2018

Dit vind je misschien ook leuk...

53 reacties

 1. Ria NL schreef:

  Ook dit jaar vind ik het weer een prima Junior ESF !! Vele mooie liedjes zijn erbij. Mijn favorieten zijn:

  1. Macedonië: Marja Spasovska – Doma
  2 .Kazachstan: Daneliya Tuleshova – Ózińe sen
  3. Frankrijk: Angélina – Jamais sans toi
  4. Georgië: Tamar Edilashvili – Your Voice
  5. Polen: Roksana Węgiel – Anyone I Want to Be

  Maar ook de liedjes van Nederland, Italië , Oekraïne, Israel, Servië, Rusland en Australië galmen hier regelmatig door de kamer. De landen die ik niet heb genoemd vind ik minder. Ik ben heel benieuwd wie er gaat winnen. Ik verheug me er al op !!

 2. robbert-rotterdam schreef:

  Voor mij het speelse nummer van Frankrijk en de melodieuze en passionele bijdrage van Macedonië.

  Ik vind het nummer van Nederland wat standaard, middelmatig, en weinig origineel. De twee kinderen hebben echter beslist talent. Wat ze doen, doen ze goed. Dus wie weet…

 3. Alrightguy schreef:

  Mijn favoriet is ook VJR Macedonië. Hopelijk gaan ze een keer hoog eindigen.

 4. dick schreef:

  Die zogenaamd door de Kids zelf geschreven en gecomponeerde songs mogen de pret niet drukken natuurlijk. Verder valt het hoge aantal voormalig Oostbloklanden op…. en hoezo Wales als zelfstandig land:-)??? Verder het ook mogen stemmen op je eigen land, natuurlijk…… helaas moeten we het NL doen met het deskundig commentaar van Jan Smit geloof ik…. puur uit nieuwsgierigheid beperk ik mij tot het kijken van de recap en de puntentelling want verder zijn er redenen genoeg om dit muzikale feestje voor de happy incrowd aan mij voorbij te laten gaan… sorry… vorig jaar ook tijdens de uitslag bizarre verschillen tussen de “onafhankelijke” deskundige juries en de televoters waar NL er nogal uitsprong met de winst bij de 2e groep:-).

 5. Anne schreef:

  Max en Anne mijn grootste favoriet

 6. René schreef:

  Ik heb even alle filmpjes van 1 minuut gekeken, waarbij ik vind dat Max en Anne verrrrruit het aller- allerbeste nummer hebben. Al vanaf de eerste keer dat ik het nummer hoorde krijg ik kippenvel en nog steeds. Is van vandaag het enige nummer dat dit bij mij oproept. Verder vind ik het lied van Israël en Oekraïne leuk. Rusland ok, Servië ook wel, Frankrijk wel schattig (maar vreselijk irritante dansers). Ik denk dat Macedonië wel zal winnen, past in de traditie van het meest volwassen kind met het moeilijkste lied dat dan vervolgens wint.

 7. robbert-rotterdam schreef:

  Frankrijk en Macedonië zijn mijn grote favorieten. Nederland vind ik erg standaard en grijs, gedoemd om niet op te vallen. Aan dw andere kant: de kinderen doen wat ze doen wel heel goed. Dus wie weet.
  Helaas, de stemprocedure is niet waterdicht. Je hoeft geen ICT’er te zijn om het maximaal 1x stemmen voor de uitzending te kunnen omzeilen. Ook niet met hetzelfde apparaat heb ik ontdekt. Dat is wel erg jammer, want zo krijgt de online stemming wederom een vertekend beeld.

 8. RobbieR schreef:

  Misschem is er weer geluk voor Nederland.
  Refrein en zang van Nederland Is sterk, verder doorsnee. Frankrijk en Albanie klinken goed.

 9. Timo schreef:

  Mijn favorieten zijn Polen, Kazachstan en Servië. Maar Ierland vind ik ook leuk, vooral dankzij de grappige videoclip met Niamh Kavanagh en Ryan O’Shaugnessy!

 10. Francesca schreef:

  Ik heb op Oekraïne, Portugal, Kazachstan, Macedonië en op Georgië gestemd

 11. Davidovich schreef:

  1. Oekraïne. Aardig en modern liedje wat een beetje blijft hangen in de uithalen. 6

 12. Davidovich schreef:

  2. Portugal. Ze probeert er veel energie in te steken maar te weinig in het zingen waardoor het vrij vlak overkomt. Een 5

 13. Davidovich schreef:

  3. Kazachstan. Best moeilijke etnische bijdrage klinkt hier en daar bekend maar goed gezongen. Mooi gedaan 7

 14. Davidovich schreef:

  4. Albanië. Modern nummer wordt beetje over de top uitgevoerd. Aardig een 6

 15. Davidovich schreef:

  5. Rusland. Lied begint wat moeilijk maar bandgedeelte klinkt beter. Een meezinger in de coupletten. 6,5

 16. Davidovich schreef:

  6. Nederland. Mooi in beeld gebracht en het komt zeker over. Helemaal niet slecht met een mooi einde. 8

 17. Davidovich schreef:

  7. Wit-Rusland. Rap met zingen en mooie visualisaties maar als nummer wat rommelig. Een 5

 18. Davidovich schreef:

  8. Ierland. Gaelic gezongen feestnummer wil heel graag maar komt een beetje eenvoudig over. Een 4

 19. Davidovich schreef:

  9. Servië. Beetje clicherock aardig gebracht maar beetje ouderwets. 6

 20. Davidovich schreef:

  Sorry 7 was Azerbeidzjan maar reactie werd niet geplaatst. Leek een volwassen uitvoering maar bleef een beetje hangen in de staging. 6

  De volgende 3 nummers dus een startnummer erbij

 21. Davidovich schreef:

  11. Italie. Bijzonder mooi duet begint intrigerend. Er wordt af en toe erg hard gezongen en naar het einde ontspoort het een beetje. 7

 22. Davidovich schreef:

  12. Australië. Alle remmen gaan los met een power ballad zoals we die kennen van down under. Goed gedaan maar het raakt niet genoeg. Een 7

 23. JandeTaalregelman schreef:

  Zegt Jan Smit nu de hele tijd dat Israël in Europa ligt?

 24. Davidovich schreef:

  13. Georgië. Mooi en ontroerend begint gaat over in een stevige beat wat uiteindelijk wel werkt. Mooi gezongen 8

 25. RobbieR schreef:

  Leuk dat je ons op de hoogte houdt Davidodich. Ik kan het niet volgen.

 26. Davidovich schreef:

  14. Israël. Mooi gezongen en intrigerend begin. Het blijft etnisch en authentiek en raakt ook. 8

 27. Davidovich schreef:

  15. Frankrijk. Een zomers liedje wat ietwat voorspelbaar overkomt. Aardig maar geen hoogvlieger. 6

 28. RobbieR schreef:

  Israel vind ik ook wat hebben. wat ik gehoord en gezien heb in de clip.

 29. Davidovich schreef:

  16. Noord-Macedonië. Best wel duister en serieus begin van een mooi lied. Ik mis een beetje pure emotie en er is teveel drama. 7,5

 30. Davidovich schreef:

  17. Armenië. Hij gooit alle remmen los in een glad maar goed nummer. Het zingen is sterk maar weinig emotie. Een 7,5

 31. robbert-rotterdam schreef:

  Tot nog toe voor mij Frankrijk (iets luchtigs en ritmisch mocht wel na de vele zware kost, al is het vocaal wat minder) en Macedonië (juist wel zwaar, maar o zo melodieus en mooi).

 32. Davidovich schreef:

  18. Wales. Welsh gezongen en dat is mooi. Het bouwt op met een wat knullige staging maar authentieke muziek. Uiteindelijk iets te simpel. Een 7

 33. robbert-rotterdam schreef:

  Armenië lekker pittig, maar verzandt uiteindelijk in veel te veel herhalungen. Duurt daardoor een minuut te lang.

 34. Davidovich schreef:

  19. Malta. Zoals ze vaker doen ietwat cliche nummer over hoop met voorspelbare tekst en best heftige foto’s. Maar het is goed gezongen en kan raken. Een 7

 35. robbert-rotterdam schreef:

  Wales: goed bedoeld en ook leuk om eens het Welsch op esf podium te horen, maar iets saai en mijn gedachten dwaalden af. Dit wordt ws de laatste plaats vanavond.

 36. robbert-rotterdam schreef:

  *Welsh*

 37. robbert-rotterdam schreef:

  Malta: Veel vocale trucjes die onnodig zijn en voor mij afleidend werken.

 38. Davidovich schreef:

  20. Polen. Heel modern maar vrij koud in beeld gebracht aanvankelijk. Qua nummer is het goed maar best onrustig. Te weinig emotie voor mij. Een 7

  Voor mij dus Israel, Georgië of Nederland graag als winnaar.

 39. robbert-rotterdam schreef:

  Voor mij persoonlijk als winnaar: Kazakhstan, Frankrijk, Macedonië.

  Waarschijnlijke winnaar uit: Rusland, Frankrijk, Georgië.

 40. Jve schreef:

  Mijn favorieten zijn Nederland en Italië: professioneel,schattig en allebei een juniorsausje..want sommige inzendingen vind ik echt TE volwassen voor een junior festival..
  1.Nederland2.Italië/3.Georgie/4.Australie/5.Israel

 41. dick schreef:

  Voor de oplettende luisteraar en kijker: wat mij opviel is dat veel backing ronduit op tape staan, viel met name op bij Polen waarbij het kraakhelder klonk terwijl de backing er op los stonden te bewegen dat het een lieve kust was waarbij soms de microfoons volledig uit zicht raakte… wat mij betreft heb ik er geen favoriet uit kunnen halen…. sommige Kids waren echt op het irritante gemaakte af…. Malta kan zingen maar dat overdreven uithalen leidde mij alleen maar af…. wat doet Kazachstan daar:-)? Maar goed dat kun je ook van Australië zeggen….

 42. Kenny schreef:

  Polen heeft gewonnen.

 43. Ria NL schreef:

  Leuk dat Polen heeft gewonnen ik vind het ook een goed liedje maar ik had toch liever Frankrijk of Macedonië zien winnen.

 44. Timo schreef:

  De jury’s hadden zoals altijd weer een grote voorkeur voor Australië, in tegenstelling tot het publiek. Ben blij dat Polen gewonnen heeft, al had ik het Frankrijk ook best gegund.
  De laatste plaats voor Wales vind ik onverdiend en ik had Macedonië ook hoger ingeschat. Volgend jaar het JESF in Warschau neem ik aan?

 45. Toine schreef:

  Nederland was uitermate professioneel! Complimenten! Vond Ukraine erg leuk; had mogen winnen van mij.

 46. Nordman schreef:

  Ik heb alleen het lied van Nederland gehoord van te voren. Samen was niet mijn favoriet. Nogal poldermuziek. Toch begon het de laatste weken te groeien. En vandaag kregen we een typisch Nederlands resultaat voor dit middelmatige lied. Zonder de sterke visuals en goede zang zou Nederland totaal niet zijn opgevallen tussen de rest. Ik had Max en Anne een beter lied en resultaat gegund, maar meer zat er met Samen echt niet in. De rest van de deelnemers hoorde ik vanavond dus voor het eerst. Mijn favorieten waren Kazachstan (mooi), Azerbeidzjan (schattig en catchy), Wales (onterecht laatste, wat een pareltje) , Georgie (goede plaat zeg) en Frankrijk (erg leuk). Waarom Australië en Malta zo hoog bij de jury eindigen weten we allemaal, dat is wel jammer. Vond beide nummers niet veel aan en de rest van Europa ook niet. Voor mij waren dat twee middelmatige liedjes die wel heel goed werden gezongen. Polen vond ik ook wel goed en vind dat dan ook een goede winnaar, maar had natuurlijk liever één van mn favorieten zien winnen. Ierland bracht ook wel een glimlach op mn gezicht. Het had iets fouts, maar was te aanstekelijk om te negeren. Verder een show met een hoge productiewaarde. Goed gedaan Wit Rusland.

 47. Kenny schreef:

  Wat ik wel jammer vind is dat de meeste landen niet echt liedjes sturen waarbij je aan kinderen denkt. Sommige liedjes neigen naar volwassenen toe. Maar daar heb je juist het Eurovisie song festival voor.

 48. Hein schreef:

  Draakgebeuren.
  Wat een nepkinderen baaah.
  Laat ze lekker op het schoolplein spelen i.p.v.al die ingestudeerde bewegingen en neplachjes.
  Beeeeeetch

 49. Wim1970 schreef:

  En weer wint een land dat ergens aan het eind van de show moest optreden.