Beeld en Geluid blikt terug op Nederlandse edities songfestival in gratis Mediacafé

Dit vind je misschien ook leuk...

12 reacties

 1. Beer schreef:

  Ik had me aangemeld voor de fysieke editie van dit evenement in 2020. Ik kijk nu dan ook erg uit naar deze online versie. Aangemeld!

 2. Ben schreef:

  Ik heb me ook aangemeld. Lijkt me leuk. Ben benieuwd.
  Ik kan me nog goed herinneren dat in 1970 voor het eerst een bewegend decor werd getoond. Dat was toen spektaculair! Helaas waren de tv beelden toen nog wel in zwart wit. En bij de Nationale finale de heisa die ontstond door de niet eerlijke punten verdeling door de “vakjury” onder leding van Pim Jacobs. Daardoor werden de 3 dames van The Hearts of Soul voor Nederland uitgezonden en niet het Zeeuwse duo Saskia & Serge. met het prachtige lied: “Het Spinnewiel”. Nog steeds een geweldig lied. Saskia & Serge waren met grote meerderheid door het Nederlands publiek gekozen. Die vakjury van 1970 was toen niet erg koosjer!

 3. Hebbuzz schreef:

  Waarom moet je je aanmelden als het gratis is?

  • Beer schreef:

   Registratie. Ze willen weten hoeveel er komen, hoeveel animo er is, zo nodig informatie om je te kunnen attenderen op volgende edities. Je kunt altijd onzin invullen bij naam, voor het geval je het niet fijn vindt om dat soort gegevens achter te laten.

   • Xxx schreef:

    Het e-mailadres kan niet fake zij, anders krijg je je gratis ticket niet in je mailbox.

 4. Inez schreef:

  Zo blij dat npo 1 het Eurovisie songfestival van 1970 uitzend op 8 mei maar heb het opgenomen en ik heb het Eurovisie songfestival van 1976 ook opgenomen op 15 mei op npo 1 dan kan er de dag erna kijken

  • Wim1970 schreef:

   Je kunt alle songfestivals gewoon terugkijken op YouTube.

   • Wim1970 schreef:

    Behalve 1964, geloof ik.

   • Xxx schreef:

    …en 1956
    Wat die herhalingen op NPO 2 betreft. Ze zijn worden uitgezonden met Nederlands commentaar. Dat vind je (nog) niet op YouTube.

   • Inez schreef:

    Wim 1970 dat weet ik . Ik mag dat toch opnemen he heb er al een paar gezien ervan

 5. P. schreef:

  Heb me ook aangemeld…