Italië wint Eurovisie Songfestival 2021

Dit vind je misschien ook leuk...

221 reacties

 1. Pia schreef:

  Gaat de UK nog meedoen in 2022?

  • Wim1970 schreef:

   Ik denk het niet.

  • Starkoo schreef:

   Die doe gewoon weer mee. Was gewoon geen kwaliteit wat ze leverden. Betaal je voor de finale plek kan je toch met wat beters komen zelfde geld voor Spanje en Duitsland!

   • Wim1970 schreef:

    Daar denken de Britten waarschijnlijk anders over, die zullen het wel weer een politieke wending gaan geven.

 2. Joost schreef:

  Nou wat was het een festival dit jaar!! Nederland mag ontzettend trots zijn op deze editie!!! Hopelijk mogen we snel weer een editie doen!!!

  Zonde voor Jeangu, maar heb eens zitten kijken wat zijn posities bij de televote bij andere landen waren. Hij staat voornamelijk bij de onderste regionen.

  Italië verdiend gewonnen en dit keer heeft het publiek er echt voor gezorgd. Heel benieuwd hoe de Italianen het volgend jaar gaan doen.

  Ook benieuwd wie er dan volgend jaar voor ons gaat meedoen. Stiekem hoop ik weer op een national finale, maar ben bang dat, dat er niet in gaat zitten. We kunnen alvast weer ons verheugen op volgend jaar!

  • Maarten schreef:

   Ben benieuwd wie er volgend jaar voor Nederland gaat. Als het maar kwaliteit is. We moeten wel eerlijk zijn dat dit jaar geen goed nummer was. Had niet eens door de halve finale heen gekomen. Hopelijk betekend dit niet dat we terug zijn bij af.

  • Roel schreef:

   Je hebt de deelneemster voor 2022 nu al zien optreden. Was dit jaar even uitproberen. met Davina. Maar de iconic dansjes of zilveren jurkjes kun je dan wel vergeten.

   • Peter schreef:

    Hoezo Davina? Dit optreden was prima, maar alles valt of staat bij de ‘song’. Voor mij geen uitgemaakte zaak dat zij gaat.

 3. HJ schreef:

  Had ik mooi gelijk met de UK. Tijdens de show zei ik al: zero points. Het kwam niet over. Klaar. Hopelijk stapt het Verenigd Koninkrijk uit de Big 5 en miet het land weer meedoen met de halve finale.

 4. Eric schreef:

  Volgend jaar maar de Heideroosjes sturen

 5. Rene schreef:

  Nu de noodzaak om te winnen niet zo groot is voor Nederland 2022, zou ik het ook erg leuk vinden als er weer een nationaal songfestival komt. Er is veel belangstelling bij Nederlandse artiesten. Een mooie (eenmailge) Ahoy show, zoals met Esther Hart , Marlayne, Edsilia en Ebonique.

 6. andere Rick schreef:

  ik hoop wel dat italie iets beter neerzet dan in de jaren 90 toen je het scorebord nauwelijks zag en het een chaotische show was en voornamelijk in het italiaans!

  • Richard schreef:

   Ik denk dat de regels voor de uitzendingen strikter zijn nu dan toen. In de zaal zag je de hele scripting van onze presentatoren in de autoqueue. Er is weinig mogelijk om te improviseren

  • Wim1970 schreef:

   Dat was een drama in 1991.

  • Luc schreef:

   Gaat we er zo zijn vrees ik…Italianen zijn gewoon heel nerveuze mensen..chaotisch

  • Remco van den Berg schreef:

   Ik vind dat juist een charmant en vrolijk festival. Niet zo plastic geproduceerd festival zoals in Scandinavië. Ik hoop op wat meer variatie en Italiaanse cultuur.

 7. SingaSong schreef:

  De 0 punten voor de onderste regionen zijn terecht welverdiend afgestraft. Wat mij betreft konden daar nog een stuk of 5 andere landen bij. Malta hype heerlijk. afgestraft. Italie SUPER, terechte winst, heerlijke Glamrock waarmee de doorsnee burgertrut uiteraard geen “feel” connectie mee kan vinden, want herrie ( dat tussen hun eigenoren zit). Spannendste puntentelling ever. Visueel mooie Esc show uitgevoerd dankzij technische hoogstandjes. Goed gedaan.

  • Ruud schreef:

   Als je dit nog muziek noemt kan je beter in het gekkenhuis worden opgenomen.
   Gewoon asociaal
   Sinds wanneer wordt je uitgescholden voor burgertrut als je een prachtig liedje mooi vind

   • Jean-Paul schreef:

    Omdat je een burgertrut bent Ruud. En een grote ook.

   • Placide schreef:

    Vreselijk, vreselijk en nog eens vreselijk. Italië heeft de afgelopen jaren zulke mooie inzendingen gestuurd naar het ESF en dan winnen ze met deze afschuwelijke pokken herrie. Dit heeft niets meer met muziek te maken. Zo jammer van Frankrijk en Zwitserland, want dat waren gewoon de mooiste en beste liedjes, maar leggen het af bij de televoters. Televoting afschaffen en gewoon weer terug naar de vakjury.

   • Robinson schreef:

    Nee, Frankrijk was juist niet goed, dat was pas gekrijs. En laat die televoting maar juist bestaan

 8. Harm schreef:

  Één van de mooiste shows en voor mij de slechtste winnaar op Lordi na.

 9. Dirk Marko schreef:

  Wat een mooie show, heb genoten van alles
  Maar ik hoop bij toekomstige Nederlandse inzendingen geen ” krumpen” in de uitvoeringen te zien, wat ziet dat er ongemakkelijk en lelijk uit. En eerlijk is eerlijk dit was ook niet Jeangu’s beste optreden. Dus lage klassering is begrijpelijk.

 10. Chris schreef:

  Heel veel stemmen van mensen met betrekkelijk weinig muziekkennis en smaak! Het hele Eurovisie song festival gaat helemaal niet meer over muziek maar over uiterlijke schijn! Hoe minder kleding hoe beter, maar fatsoen is ver te zoeken!

  • Kees schreef:

   Wat een bullshit! Gaat niet meer over muziek? Frankrijk en zwitserland zeggen hoi!! 2e en 3e in de finale, aub hou op met dit gezever…

  • Jean-Paul schreef:

   Wat een gezeik zeg. Pfffft.

 11. MarkusRotterdam schreef:

  Wat ik me altijd afvraag, als je 20 x mag stemmen, dan mag je volgens mij 20 x op hetzelfde land stemmen. Dan zet ik wel mijn vraagtekens bij de televoting. Als Jan en Mien en opa en oma op de bank Italië verschrikkelijk vinden, maar wel op Frankrijk stemmen, kan 1 puber zijn hele belbundel leegbellen op Italië. Dan wint alsnog Italië die televoting ondanks dat er maar 1 iemand op gestemd heeft. Het zou eerlijker zijn als je – net als de juries – maar 1 x op een land mag stemmen en desnoods een top 10 samenstellen. DAN heb je pas een echt eerlijke uitslag. Weet iemand dit toevallig ?

  • Joëlle schreef:

   Zo heb ik het wel al die jaren begrepen: het land met de meeste stemmen krijgt de 12 punten. Dacht niet dat ze daarbij kijken naar de hoeveelheid mensen die op een land een stem hebben uitgebracht, want waarom kan je anders 20x stemmen als 19 stemmen dan niet meegeteld worden?

  • Beer schreef:

   Ik vind 20 stemmen, zo nodig op 1 land, geen probleem. Omdat je de winnaar niet leuk vindt, betekent niet dat het systeem om moet.

   • MarkusRotterdam schreef:

    Misschien niet drect nee, maar ik blijf erbij dat je als televoter de boel kan ” belazeren ” . 10 mensen die 1 x op hetzelfde land stemmen of 1 persoon 20 x op een concurrent. Dan heeft de meerderheid alsnog verloren. Sorry, ik vind dat een vreemde gang van zaken.

   • Frank schreef:

    De kans is wel heel klein dat 20x stemmen slechts bij fans van één land voorkomt en daardoor de uitslag beïnvloedt. Fanatieke fans heb je overal (ik heb 10x op Frankrijk gestemd). En ik ben allang geen puber meer, ook al gedraag ik me misschien wat kinderachtig.

 12. Marco schreef:

  Italië wat een verschrikking.. dom gebler wat niet eens op muziek lijkt.. België was ook net een sfeer alsof ze om een kist heen stonden.. Azerbeidzjan Noorwegen Zweden, en Cyprus waren leuk. Nederland ook niet slecht gezongen alleen valt het gewoon niet in de smaak bij de Europese stemmers.

 13. Dirk Marko schreef:

  Gave show.
  Hoop dat nu duidelijk is dat “krumpen” niet scoort. En wat ziet het er lelijk uit.
  Nu al benieuwd wie volgend jaar gaat.
  Ok zwart gat kom maar op.:)

  • Maarten schreef:

   Dit had niks met krumpen te maken. Het probleem was dat het een slecht nummer is. Met Grow hadden we het denk ik niet veel beter gedaan. Een ding is wel dat Nederland niet zo goed is in het kiezen van uptempo nummers.

  • ricardo schreef:

   ja die krumper leek wel uit the walking dead te komen wat een slechte act was het toch

 14. Lashyn schreef:

  Wat een geweldige show. Echt veel goede songs dit jaar. Ik vond Italie op zich niet zo slecht, maar naar mijn mening was Finland beter en had een refreintje wat onmiddelijk bleef hangen. Verder vond ik Zwitserland, Belgie, Oekraine, Azerbaidzjan, Frankrijk, Griekenland, Albanie, en San Marino erg goed!
  Ik hoop dat Australie volgend jaar niet meer meedoet, maar dat het Europese Kazakhstan eindelijk eens mee gaat doen.

  PS: Black Lives Matters werd echt gepromoot, door onze inzending maar ook tijdens de act van Afrojack. AUB doe dit nooit meer want dit is geen politiek festijn!!!!! Het werd er te dik opgelegd, viel ons echt op. ALL LIFES MATTERS ;)

  • Lashyn schreef:

   Ooh en Litouwen niet te vergeten, wat een topnummer!

  • Eddy schreef:

   +1

  • Joëlle schreef:

   Beetje bekrompen die laatste alinea. Denk je nou echt dat Afrojack alleen maar is gevraagd omdat hij een donkere huidskleur heeft? Niet omdat het een van de top DJ’s is? Pffff

   • Frank schreef:

    Inderdaad, is wel wat bekrompen. Straks was Edsilia ook nog een statement van de organisatie. Zegt meer over degene die dat soort beweringen doet.

 15. Tippy2 schreef:

  Het was een geweldige ervaring om er live bij te zijn, alles verliep zo soepeltjes, compliment voor de organisatie! Zoals ik al eerder zei had ik dit jaar geen winnaar. De keuze voor Italië is dus prima, in zijn genre, waar ik niet van hou, heel goed. Als ik dan toch moet kiezen zou ik voor Oekraïne gaan, de zaal ging compleet uit zijn dak! Jeangu heeft zijn best gedaan, maar het was gewoon niet goed. Ik denk dat Europa niet zit te wachten op een BLM lied. En dan twee mannen met snorren..zo lelijk en jaren 70.. het oog wil ook wat. Ik ben wel blij dat al die huppelk.. nummers zijn afgestraft.
  Voor volgend jaar zie ik maar 1 potentiële kandidaat Floor Jansen met een mega dynamisch nummer! Op naar Italië !!!

  • riccardo schreef:

   Jammer, Portugal zo weinig van de televote. Oekraïne daarentegen. En een mega dynamische inzending voor Nederland zou inderdaad een keer leuk zijn. Eerst een goed nummer, maar ook met de juiste artiest.

 16. Pia schreef:

  Nederland was een voortreffelijk gastland! Echt een top show(s)! Wat me alleen steeds meer stoort, en dat al sinds een paar jaar, is dat de winnaar al weken op voorhand ‘quasi’ bekend is, want van alle kanten wordt er door je strot geramd: de bookmakers zeggen dit, de odds zeggen dat….Ook vorige editie was eigenlijk geen ‘op het puntje van je stoel zitten’ erbij…De laatste jaren hoef je eigenlijk enkele weken op voorhand tijdens de repetities op oddchecker te kijken en het lijstje staat er klaar….Dat ze er zijn en dat er gewed wordt tot daar aan toe, maar moet dat altijd zo lang en zo breed worden uitgesmeerd wat ‘zij’ zeggen….Het lijkt er bijna op alsof zij bepalen wat de kijkers ‘moeten’ stemmen….en soms denk ik: het kiesvee volgt gewoon….Het neemt voor mij spijtig genoeg alle spanning weg….

  • Maarten schreef:

   Ik ben het wel met je eens. Misschien maar voor volgend jaar proberen, om de inzendingen op de avond zelf voor het eerst te horen, zoals bij toch veel mensen. Dat van de bookmakers is toch niet te stoppen. Er wordt toch geld mee verdient.

  • xxx schreef:

   +1

 17. hitzound schreef:

  Het was een prachtig festival. Geweldige show, prachtig in beeld gebracht, top presentatie. Wel had ik het idee dat televoters wel erg veel tijd kregen om te stemmen. Meer dan andere jaren, of heb ik het mis? De bookmakers hadden vooraf heel goed in de gaten wie de grootste kans op winst had. Ik had in elk geval zelf niet op Italië gerekend. Maar de winst was overweldigend; het zij zo. Ik hoop alleen niet dat de presentatie in Italië zo chaotisch zal verlopen als in 1991. Dat was een horror.

 18. Henkie schreef:

  Een geweldige show, een reclameplaatje voor Nederland.
  De kwaliteit van de songs en optredens blijft een persoonlijke kwestie, dat blijkt uit alle commentaren
  Een storend element ervaren, daar waar de buitenlandse vertegenwoordigers hun stem wilden uitbrengen er constant doorheen werdt gewauweld door met name Cornald Maas ,die regelmatig een voorspelling wilde maken en dan ook nog constant de plank missloegen en hierdoor de buitenlandese vertegenwoordiger nauwelijks te verstaan was, nogal erg irritant.

  • ALL W schreef:

   Ja, met de punten uitdeling bedoel je?
   Ik vond het gewauwel heel irritant van Cornald en Sander. Ze leken meer om hun eigen opmerkingen te geven dan wat er door de internationale spokepersons gezegd werd.
   Storend en irritant idd.

 19. Kees schreef:

  Voor zover ik dat kan bekijken heeft Nederland met de organisatie van het Songfestival een prachtige prestatie geleverd. Wat is het dan toch jammer dat deze heerlijke festivalweek moet worden afsloten met Italië als winnaar (terwijl er heel erg goede andere bijdragen waren). Kan iemand mij uitleggen waarom dit moest winnen? Ik snap het oprecht niet!

  • Eddy schreef:

   Italië heeft gewonnen omdat de ’televoters’ een dikke middenvinger (dank u Duitsland) hebben getoond aan alle statements …
   Ja Destiny, we weten dat body-shaming verfoeilijk is.
   Ja Jeangu, we weten dat black lives matter en niemand had behoefte aan een ”krumper” om de moord op George FLoyd visueel en al krumpend ”uit te beelden”.
   Ja Jendrik, je bent de evangelist van de woke-gedachte en je boodschap kon niet botter en stupider in de strot van de kijkers geramd worden.
   Ja, Manizha, Poetin is een vreselijke mens .. we weten het.
   Ja T(n)IX, mensen met tics en syndromen lijden oneindig …
   De mensen weten het en ze bevestigen ook dat ze het helemaal gehad hebben met jullie ‘statements’ … Dus stemmen ze voor een groep die schijt heeft aan alles, die decadentie als norm heeft, die Europa uit de klauwen van alles wat ‘politiek correct’ is wil halen. Daarom.
   Dat alle deelnemers met statements meedogenloos afgestraft zijn is meer een politiek signaal dan een waardeoordeel voor het gebrek aan muzikale en artistieke normen van de liedjes of het talent van de zangers.
   In Duitsland (dat dit jaar toch wel alle potten gebroken heeft inzake infantiel nihilisme) noemen ze dat ‘Schadenfreude’. Die had ik gisterenavond volop.

   • Roel schreef:

    De beperkende kaders waarbinnen wij nu leven maken het intense verlangen naar het ontsnappen daaraan heel sterk. Italië vertolkte dat verlangen van ons allen op de beste manier on stage. Dus het was het duidelijkste en het meest urgente statement dat je in 2021 maar kunt maken met een song. De urgentie voor 2022 zal weer een andere zijn, maar gelukkig zijn er ook infantiele liedjes en liedjes die nul punten krijgen.

   • Han schreef:

    Haha, dus eigenlijk had Italië ook een boodschap. Ik had nog liever Frankrijk of Zwitserland zien winnen, maar Italië stond bij mijn favorieten vanwege de heerlijke meeslepende deun. De middelvingers waren denk ik meer van Finland, en daar had ik dan weer minder mee.
    Maar leuk dat iedereen zo zijn eigen redenen lijkt te hebben om liedjes mooi of niet mooi te vinden.

   • Beer schreef:

    Maar Italië zegt JUIST hetzelfde als alle ‘woke’ inzendingen. Ik denk dat je iets niet helemaal hebt begrepen.

   • Eddy schreef:

    @Beer, Måneskin zou ik eerder catalogeren als ‘décadence chic’. Dat staat diametraal tegenover het oeverloos gemoraliseer van de woke-beweging.
    Het is niet omdat een groep flirt met genderfluïditeit, drugs, anti-geloof … dat ze ‘woke’ zijn.
    Ze staan ook voor een dikke ‘fuck you’ tegenover alle geboden van het ‘politiek correct denken’.
    Ze zijn niet bepaald een soort kwezels met Billie Eilish-kapsel die zo nodig alle plezier uit het leven willen halen omdat alles slecht is en we ons over alles schuldig moeten voelen.
    Måneskin appelleert degenen die het slachtoffer zijn van de negativiteit gecreëerd door het politiek correct denken.
    De reacties op hun overwinning zijn dan ook heel uiteenlopend. Niet omwille van hun muziek maar wel omdat ze resoluut afwijken van alle, en dan bedoel ik, alle tendensen aanwezig op het ESC en in de maatschappij.
    De mensen willen een verandering, willen hun vrijheid terug en zijn het beu gestigmatiseerd te worden omdat ze een afwijkende mening hebben dan die gepropageerd en gestimuleerd door de media.

   • Frank schreef:

    Ben je zelf niet een beetje woke Eddy? Of werk je in het onderwijs! Je komt behoorlijk belerend over ;-)

   • Peter schreef:

    Italië had ook een boodschap: mensen praat en klets niet teveel. Heb geen oordeel over anderen. Met je stukje fluttekst bevestig jij Eddy juist waar ze het over hebben. Kopie van Angela de Jong naardan nog slechter. Gelukkihlg weer een jaar van je verlost nu.

   • Jang schreef:

    Helemaal eens met meneer Eddy.

  • Björn Grooten schreef:

   Jij snapt het niet omdat het jouw muzieksmaak niet is. Zo heb ik niks met de Franse inzending.

 20. Richard schreef:

  Vorige keer kreeg Cornald commentaar dat hij het onnodig spannend maakte toen na de score van Nederland wel duidelijk was dat er te weinig punten voor de rest waren. Terwijl dit toch makkelijk bij te houden geweest moest zijn werd de dag daarna bij Pauw hem voorgehouden. Dit jaar krijg hij commentaar dat hij het niet spannend genoeg hield. Alhoewel het nu pas duidelijk was dat Italie won nadat Frankrijk net niet genoeg punten had gehad. Er waren nog voldoende punten in het spel met Zwitserland en Frankrijk nog te gaan voor beiden om Italie voorbij te streven.
  Dat gezegd hebbende, je kan het nooit voor iedereen goed doen.

 21. Tippy2 schreef:

  Wat ik wel verbazingwekkend vind is dat we een uitgebreidere selectiecommissie hebben die een lied goedkeurt dat geen enkel punt uit de televoting weet te slepen. Tunnelvisie? Onbekwaamheid? Kritiekloos artistiek geneuzel. Europa begreep het niet zeggen ze dan. Ik denk eerder dat de commissie het niet heeft begrepen.. Ik hoop dat we niet terug bij af zijn. En je, Ilse moet zo snel mogelijk in die commissie worden opgenomen.

  • Han schreef:

   Vorig jaar is er een keuze voor lied en artiest gemaakt. Dit jaar zal er minder op lied zijn geselecteerd omdat al besloten was dat Jeangu weer zou gaan met een nieuw lied. En ik kan me zo maar voorstellen dat iedereen bereid was een keer wat meer risico te nemen. Volgend jaar zullen ze vast weer op zoek gaan naar goede liedjes.

  • xxx schreef:

   Eens wat betreft Ilse of andere vakmensen.
   Maar volgens mij had Jeangu nadat hij vorig jasr opnieuw aangeduid werd, zelf de keuze voor het nieuwe lied.

 22. Tippy2 schreef:

  En je = en ja

 23. Alex schreef:

  maar in ieder geval kunnen we concluderen dat velen gelijk hadden,door te zeggen dat Nederland bij de laatste 5 zou belanden.
  Het werd zelfs bij de laatste 4 en de conclusie is dan ook the birth of a new age was een MEGAFLOP !!!!!!

  • Frank schreef:

   Ja, als je niet winnen beschouwt als een megaflop, dan zil je een moeilijk leven hebben. Soms maak je gedurfde keuzes, neem je risico’s, volg je je hart, en maak je veel Nederlanders trots. Iedereen blij willen maken levert ook niets op (ik denk nu even aan Duitsland ;-)

 24. Thomas schreef:

  Ik wil toch ook wel even een lans breken voor de spokesperson van IJsland. Die bleef zo goed in z’n rol :D #jajadingdong

 25. marga schreef:

  niet winnen hoeft geen megaflop te zijn maar wel als je bij de laatste 4 beland en het lied was totaal niet populair in Nederland en als je bij televoting zero points is het terecht een megaflop ben het met Alex eens.

 26. Maarten schreef:

  Inzending van Nederland was gewoon niet goed. Het viel mij ook wel op dat de afgelopen week nauwelijks over de inzending gesproken is. Het ging voornamelijk over de organisatie en andere nummers. De semi was het niet door gekomen. Op naar volgend jaar.

  • Hans schreef:

   ja je hoorde niemand over het lied er werd alleen gezegd een goede zanger en een goede performer en dat het laag zo eindigen was totaa verwacht

   • Maarten schreef:

    Ik denk dat hij beter naar iemand opzoek kan gaan die goede nummers voor hem kan schrijven en produceren. Het schrijven van nummers is zijn zwakste punt.

 27. Wim1970 schreef:

  Mensen zouden om hun kwaliteiten geselecteerd moeten worden, niet om hoe ze eruitzien.

  • Eddy schreef:

   Helemaal juist Wim.
   Omdat de hele show bewust de mensen een bepaald maatschappijbeeld opdringt, haken veel kijkers af en nemen sommige landen (Hongarije/Turkije) zelfs helemaal niet meer deel aan het ESC.
   Bij de televote zie je dan een tegenreactie.
   Met als resultaat dat in de top tien 1 kleurlinge staat (Destiny, met slechts 47 publiekspunten, een dieptepunt).
   Je moet al naar plaats 14 gaan om de eerste genderfluïde en zwarte deelnemer te vinden (Zweden met slechts 63 punten van de televote).
   Dat is de realiteit. Hoe moeilijk die ook te slikken is voor de ESC-fanbase (en de politiek/media).

  • Peter schreef:

   Dat i de top 10 maar 1 ethnische zangeres staat komt door het feit dat er in heel veel landen nog racisme overheerst. Iets waar ik Wim1970 en Eddy ook van beticht. Het wordt tijd dat deze personen de mond gesnoerd gaan worden. Voor reacties zoals van hen is de site van FvD meer geschikt.

 28. Wim1970 schreef:

  Die zanger van Italië is pas 22!! Dan ziet ie er al behoorlijk afgeleefd uit, zeg.

  • Daan schreef:

   Hij ZAT niet aan de drugs.
   Ja ja dat zeggen ze allemaal dat ze geen drugs gebruiken.
   Bewijzen moeten er zijn of het waar is en niet onder stoelen of banken steken.

  • Tippy2 schreef:

   Als er die avond iemand aan de drugs, pillen of whatever zat dan is het TIX wel, bij hem mogen ze wel eens een drugstestje afnemen. Hij stuiterde de hele avond door de greenroom, sprong minuten lang op de banken. In het begin vond ik het nog wel grappig, later werd het bloed irritant. Je zag de irritatie zelfs bij zijn team genoten. Maar laten we niet zo hypocriet zijn, de “hele” Zuid As zit aan de coke, als die Italiaan een lijntje had wil snuiven, of het nu wel of niet waar is, be my guest. Het zou een beetje dom zijn als hij het in het zicht zou doen, met het oog de de reacties die volgden.

  • Jellybean schreef:

   @Tippy2: Tix heeft ADHD….een hyperactiviteits stoornis dus! Daarom is hij zo druk.
   Af en toe kan het geen kwaad om net even iets verder te kijken dan je neus lang is?

   • Tippy2 schreef:

    @Jellybean, ik heb een mooie kleine neus, misschien ligt het daaraan, maar wie heeft tegenwoordig geen ADHD, autisme, borderline, pdd nos, en ga zo maar door. Er zijn ook pilletjes om dat redelijk onder controle te houden, zodat je voor je omgeving ook nog te harden bent..

   • Peter schreef:

    Walgelijke reacties hier op ziektes gebreken en/of handicaps die iemand zou hebben. Als je niks te vertellen hebt, hou dan je mond. Heeee, laat dat nou net zijn waar het winnende liedje over gaat.

  • Hein schreef:

   Kippevel show in pos.zin
   Kippevel winnaar in neg.zin….hysterisch schreeuwen
   ..tong uitsteken…adhd op die gitaren rammen…wat erg en….we zijn er echt ingeluisd…

 29. Daan schreef:

  En zei ik het trouwens al niet? Jeangu zo terecht in de laatste 3. Europa heeft helemaal geen zin in dat Amerikaanse gedoe! Wat ik denk is dat jeangu gekozen is voor Grow (wat ik ook bagger vond maar daargelaten, was het nog muzikaal goed) en door het annuleren van 2020 ze het niet over hun hart kregen om een Scandinavie te doen (of wel, hem te vervangen) waardoor Jeangu vrijbaan kreeg om ff lekker activistisch te lopen doen, (En dus ervoor te zorgen dat Cornald, Daniël, Sander en wie dan ook in de commissie moeilijk kon vragen om een ander nummer want “oh jee”)

  Volgend jaar gewoon weer een goede artiest met een oprecht goed nummer. Niet een of ander “statement” over hoe “Erruggg Nederland vroeger wel niet was”.

  Valt op trouwens he? Alle “statement” nummers, Nederland, Malta, Zweden, Letland, Duitsland, etc flopte volkomen, en een nummer (wat geweldig is trouwens! Italie!) wint genaamd Hou je mond en gedraag je.

  Europa heeft gelukkig hun stem laten horen. Music FIRST, ALWAYS!

  • Beer schreef:

   Het blijft leuk om te zien dat mensen het nummer van Italië als een nummer met een rechtse boodschap zien.

   • Daan schreef:

    Nee Beertje. Ik zie Italië als een nummer over gewoon jezelf zijn zonder overdreven gedoe er om heen. Zonder een slachtofferrol te spelen. Deze jongens (en meid) zijn van de straat naar de grote winnaars van het Eurovisie gegaan. Ze geloofde in zichzelf en hebben bewezen dat hoe je ook eruitziet, hoe je je ook voelt en wat je ook wilt je het ver kunt schoppen. Daar is niks “links” of “rechts” aan. Bescheidenheid siert de man.

    Het zou je sieren om eens niet met je politieke gezeur en aannames te komen Beer.

   • Beer schreef:

    Hou het voor jezelf, Daan.

   • Daan schreef:

    Typisch weer Beer. En doorrrr. :-)

   • Beer schreef:

    ‘Typisch’ inderdaad. Ik heb een reputatie hier blijkbaar. Ik hou mijn bek voortaan, Daan. Doeg.

   • Daan schreef:

    Dat hoeft natuurlijk ook weer niet. En typisch was in algemene zin. Ik vraag je alleen wel om wat minder open deuren proberen in te trappen en aannames te strooien bij sommige berichtjes hier.

    Iedereen zit hier omdat we fan zijn van het Eurovisie.

 30. Saskia schreef:

  Het was een geweldige show. Wat ik ontzettend jammer vond was dat ze geen zoom verbinding hadden gemaakt met Duncan, of dat filmpje van hem hebben getoond (wat ze bij Op1 wel deden). Ook al zei Sietse Bakker dat ze keuzes moeten maken. Het leek wel of er van bovenaf is gezegd “niemand die die positief getest is” mag live in beeld. En ze hadden ook meer van IJsland moeten laten zien, of een vraag via de zoom hoe hun het hebben beleefd.

  En over degene die de IJslandse punten doorgaf, geweldig ik heb gelachen, maar Chantal heeft volgens mij de film niet gezien. Ya Ya Ding Dong.

 31. ans schreef:

  vond haar zelf heel ordinair met haar armen met tattoos op haar armen totaal niet sjiek had ze kunnen bedekken echt ordi

 32. Wim1970 schreef:

  Uitgerekend Frankrijk wilde de onderste steen boven hebben en er moest een grondig onderzoek in gang gezet worden, desnoods diskwalificatie van Italië. Laat nu uitgerekend Frankrijk 2e zijn geworden, dus ik snap wel dat ze dit proberen. Rusland flikte hetzelfde met Denemarken in 2000, de Russen protesteerden toen tegen stemvervormers en eiste ook diskwalificatie. Toevallig was Rusland toen ook 2e. Ik vraag me af of Frankrijk er ook zo’n punt van had gemaakt als Frankrijk laatste was geworden.

 33. Wim1970 schreef:

  Is het jullie ook opgevallen dat het gastland van het jaar ervoor het eerst de punten mag geven en als laatste het huidige gastland?

  • Bas schreef:

   Nee dat is niet opgevallen want dat weet iedere fan van het songfestival al jaren dat dit zo is..

   • Wim1970 schreef:

    In 2016 voor het eerst, heb het even nagekeken. Nooit opgevallen. Ook totaal onbelangrijk dat iedere fan dit hoort te weten.

  • Peter schreef:

   En wat wil je hier mee zeggen dan? Totaal onbelangrijk punt. Dus volgend jaar mag Nederland als 1e, fijn om te weten, dan heeft Jeangu het maar gehad.

 34. Rob schreef:

  Het valt mij opeens op dat de eerste muzikale seconden heel veel lijken op de eerste muzikale seconden van Waylon’s inzending Outlaw in ‘Em