Vijf steden en zeven locaties over voor organisatie songfestival 2022
Vijf steden zijn nog over de in de race om het Eurovisie Songfestival 2022 te organiseren. Dat melden diverse Italiaanse media, waaronder ook de nieuwszender van RAI zelf. Half juli werd duidelijk dat zeventien steden/regio’s interesse hadden om het festival binnen te halen. In augustus werd een eerste schifting gemaakt waarna er elf steden over bleven. Inmiddels zijn dat er nog 5, waarbij Bologna en Milaan twee locaties hebben: Bologna (Unipol Arena en Bologna Fiere), Milaan (Forum di Assago en Palazzo delle Scintille), Pesaro (Vitrifrigo Arena), Rimini (RDS Stadium) en Turijn (Pala Alpitour). Zij hebben reeds bezoek gehad van een delegatie van EBU en RAI waarbij de voorgestelde locaties werden bezocht en bekeken werd wat de overige faciliteiten zijn. Waarschijnlijk wordt volgende week duidelijk waar het festival volgend jaar wordt gehuisvest.
Zoals de afgelopen jaren gebruikelijk is moet de gaststad voor het songfestival zich via een bidbook presenteren. In het bidbook moet staan hoe en waar de desbetreffende stad het festival wil organiseren, waar de bij-evenementen (bv. Eurovillage, Euroclub, welkomstreceptie etc) worden gehouden en wat de begroting is (en niet onbelangrijk de financiële bijdrage). De EBU en RAI maakten eerder al de standaardvoorwaarden bekend, zoals minimaal twee maanden beschikbaarheid, een hal met een capaciteit van minimaal 8.000 personen, een geschikte infrastructuur, voldoende hotelcapaciteit en een internationaal vliegveld binnen negentig minuten van de locatie.
Voor Italië wordt het de derde keer dat het land het songfestival organiseert. In 1965 vond het festival plaats in Napels en in 1991 was het de beurt aan Rome. De organisatie zal dus sowieso in een nieuwe stad terecht komen. Napels meldde zich niet aan. Rome deed dat wel, maar viel al af.
Geen Rome dus.
Milaan of Turijn
Pesaro en Rimini zijn de outsiders, maar het is al sinds de winst van Måneskin duidelijk dat Turijn de grote favoriet is gevolgd door Bologna.
Kennen jullie allemaal de hallen al en hun mogelijkheden, en ook de voorgestelde faciliteiten voor de pers? Het valt me op dat in de reacties de favorieten worden genoemd. Is dat op grond van eigen voorkeur voor een stad of op grond van kennis van zaken over de mogelijkheden mbt de verschillende criteria? Wat mij betreft mogen er als criteria ook bij de plaatsing van de greenroom en het publiek in/bij de hal. Het was een verademing het publiek in Rotterdam met de vlaggen niet meer vlak voor het podium te hebben. Wat leverde dat verbeterde camerabeelden op, zeg! En de sfeer die dat in de huiskamers bracht was er niet minder om! Leve de hal waar dat mogelijk is, zonder al te veel schade mbt het aantal mensen.
Ik vond de greenroom in de hal ook erg leuk, van mij mogen ze dat in Italië ook doen
Ja, precies. Al zal dat wat protesten ontlokken bij menig fan die zijn plaats vooraan in rook ziet opgaan. Maar jamm er dan. Het is een tv programma en goede beelden n zijn van groot belang.
En met vlaggen zwaaien doen ze maar vanaf de zijkant.
@Wim1970: “mensen aannemen voor de klus om hun kwaliteiten” zoals dit jaar in Rotterdam dus het geval was. Jij bent een foob in alles, in hart en nieren.
Ik volg je niet. Heb je daar voorbeelden van uit de praktijk?
@Wim1970: door al je fobieën denk je juist in hokjes, iets wat ik niet doe. Jij ziet in alles een complot. Hoe sneu leven heb je dan. Het ESF in Rotterdam was het beste festival ooit. Dat jij überhaupt nog kijkt met al dat geklaag hier van je. O ja, dat doe je om de mensen hier te treiteren. Nou een ding: Ik moet er alleen maar om lachen. Iemand diep weggestopt in de provincie Groningen denkt een woordje mee te kunnen praten. Ver van de echte wereld waar jij niet voor jezelf durft uit te komen wie je bent. Vandaar mensen toevoegt op je fb en/of whats app en dan sneu ‘s nachts hen gaat lastig vallen met de meest onzinnige zaken. Stalken noemen we dat ook wel.
Nog nooit in Turijn geweest. Dus hopelijk wordt die stad het. Prachtig, als ik de foto’s mag geloven.