Tv-tip: Songfestival Top 100 op 192TV

Dit vind je misschien ook leuk...

7 reacties

 1. xxx schreef:

  Lekker genieten van de goeie ouwe tijd toen het nog een echt songfestival was. Met ook clips die ik niet meer herinnerde zoals Bolland & Bolland, Spooky en Sue en zelfs Mat Monto uit 1964.

 2. Maarten schreef:

  Zitten er nu nummers in de lijst die alleen aan het National songfestival hebben meegedaan. Dat is wel raar. Het gaat toch om een songfestival top 100.

 3. xxx schreef:

  Ach ja, ze noemen het Songfestival Top-100. Voor veel mensen die geïnteresseerd zijn maar geen diehard fan is zijn de l I edjes van bv Vulcano net zo goed songfestivalliedjes dan liedjes die de nationale vorronde gewonnen hebben. Ik denk dat ze die nummers gewoon op hin lijstje gezet hebbe.
  Overigens stemt 192 zelf ook flink mee, anders begrijp ik niet goed hoe bv Mata Hari uit 1976 in de lijst komt.

  • Br@m schreef:

   Één van de mensen achter TV192 is Bert v. Breda en die was fan van dat nummer. Bert was de grote man achter BR Music, een platenmaatschappij die in het verleden veel CD’s en ook DVD’s uitbracht met muziek uit de zestiger, zeventiger en tachtiger jaren. Ooit heb ik zelf nog eens met hem te maken gehad toen ik samen met iemand anders geprobeerd heb om een CDbox op de markt te krijgen met enkel voorronde nummers uit Nederland. Dat is gedeeltelijk gelukt want het werd een 4CDbox met 2 CD’s gevuld met traditioneel songfestivalrepertoire en 2CD’s met enkel voorrondenummers (maar liefst 43 stuks waarvan er vele nooit eerder op CD verschenen waren!). Die CDbox heet overgens Eurovision – deluxe 4CD set en is verschenen in 2002 bij BR Music.

   PS: die songfestival top 100 vind ik super; een feest van herkenning.

   • Beer schreef:

    Één van die nummers was een heel goed gemasterde versie van ‘Le papa pingouin’ – een hele fijne boxset :)

 4. Gilles schreef:

  Wat doet ‘Love shine a light’ in deze lijst (1956 – 1990)?

 5. Beer schreef:

  Verfrissend, geen Waterloo op 1! Gefeliciteerd Mocedades.