Luna wint nationale finale Junior Songfestival

Dit vind je misschien ook leuk...

40 reacties

 1. Tippy2 schreef:

  Luna is wel het leukste nummer wat mij betreft, ik hoop dat ze het live kan waarmaken

 2. Farah schreef:

  Ik vind mixed up heel leuk nummer de dans is heel leuk en het is gewoon een heel leuk nummer ?

 3. Ilse schreef:

  kom op allemaal

 4. Maarten schreef:

  Ze mogen van mij dit wel eens afschaffen. Het is al jaren niet meer zoals het bedoelt was. Snap dus wel dat er nog weinig landen mee doen.

  • Sven schreef:

   Juist de afgelopen jaren doen er weer veel landen mee.
   Dit jaar zelfs vier landen van de Big 5.

   • dick schreef:

    nou nou er waren recente edities met 12 deelnemers waarbij ineens Wales deelnam. Tja. Dat 4 van de big 5 nu wel deelnemen is natuurlijk ok maar ik kan mij niet aan het gevoel onttrekken dat ik naar een geforceerd uit de jas gegroeid kinderen voor kinderen internationaal zit te kijken, voor de happy few…. sorry.

  • Dick schreef:

   Ik begrijp wel een beetje van wat je zegt. In mijn beleving is het junior nooit echt heel goed van de grond gekomen en lijkt het vooral iets te zijn voor de happy few. Ook lijkt het het oorspronkelijke doel voorbij geschoten te zijn en is het met name een oosteuropees feestje.

   • Beer schreef:

    Dit zijn kritieken die in 2013 nog geldig waren. Het is absoluut geen Oost-Europa feestje meer, en er doen net zoveel landen mee als in de beginjaren.

    Dat je het niet wilt zien, is prima. Dat je het anderen niet gunt om een festival te hebben, is raar.

   • dick schreef:

    ik kan hier helaas niet reageren op onderstaande opmerking van Beer dus doe ik het maar zo: ik misgun niemand zijn pleziertje, dat schrijf ik ook nergens. Het is een gevoel wat kennelijk bij meer naar boven komt.

 5. Jaurieke schreef:

  Eerste

 6. Thijn schreef:

  Zo de meest vals zingende act gaat dus NL vertegenwoordigen.

  • Tom schreef:

   Heerlijk nummertje, moet wel nog wat werken aan de zang, misschien zelf iets minder dansen

   • robbert-rotterdam schreef:

    Ik denk dat daar de sleutel ligt. Geweldige choreografen bij Lucia Marthas, maar meer voor clips , als de zang playback is. Voor een live optreden werkt dit tegen.

  • Inez schreef:

   Zure opmerking opdat u favoriet niet gewonnen heeft get a life

   • Thijn schreef:

    Zeker niet. Qua liedje zeker t sterkst… maar qua zang t zwakst. Gelet op zang, liedje en uitvoering had mixed-up een beter totaalpakket

   • Dirruk schreef:

    Zo, en dat commentaar komt uitgerekend van jou Inez…..

  • Starkoo schreef:

   Vals nee hoor, is gewoon haar accent. Hi klagen over vorige jaar, Ayana is gewoon meest onderwaardeerd ooit op het juniorsongfestival https://www.youtube.com/watch?v=G-tgiqTgSrk ze kan echt wel heel goed zingen alleen bij het juniorsongfestival snappen ze de Nederlandse Ballads niet!

   Nu met Luna zit er gewoon een overwinning in, ook gezien de aantal views op YouTube.

 7. Dick schreef:

  Tja wat zal ik zeggen. Best een aardige inzending maar moeten we het nou weer van lalala’s hebben? En na 1 refrein heb ik het wel gehad en wordt het repetatief herhalend en is ze mij iig ieder geval kwijt. Vocaal is het ook niet heel geweldig maar er is nog tijd om hieraan te werken. Maar er zal best een markt voor zijn.

  • Tom schreef:

   Het is het junior songfestival, aangrijpende teksten zijn zeker geen must :-)

   • Peter schreef:

    Ja, gelukkig zat Cornald niet in de jury of selectie commissie, dan hadden we droef nummer gehad.

  • Peter schreef:

   Bij het volwassene ESF wordt voor het overgrote deel vals gezongen, slechte nummers, dus wat is je punt?

   • Maarten schreef:

    Denk niet dat alleen op het ESF vals wordt gezongen. Denk dat in .het algemeen bij concerten ook wel een beetje vals wordt gezongen. Die worden meestal niet op tv uitgezonden.

    Vals zingen hoort er ook gewoon bij. Iemand die altijd en alleen maar vals zingt kan ook niet zingen. Zal hier niet terecht komen.

   • dick schreef:

    Ik maak geen punt maar geef mijn mening, Het JESF moet je juist niet willen vergelijken met het ESF maar het is inmiddels wel een slap aftreksel van datzelfde ESF geworden waarbij het zijn oorspronkelijke doel voorbij geschoten is.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Vorig jaar werd Nederland vertegenwoordigd door een droevig meisje dat haar persoonlijk verhaal vertelde over heimwee en verlangen naar haar familie in Japan. Dat was het ook niet helemaal, want ze werd allerlaatste. In dat opzicht ben ik blij dat er dit jaar eens gekozen is voor een pakkend en niet pretentieus nummer, een echte banger.

 8. RiaNL schreef:

  Terechte keuze, Ik vind dit het leukste liedje dat er bij zat dit jaar. Luna zet ‘m op in Yerevan !!

 9. Tippy2 schreef:

  Als er aan de vocals gewerkt gaat worden zie ik hier een potentiële winnaar in, de energie en vrolijkheid spat eraf. Het gaat het in ieder geval heel erg goed doen. Eindelijk weer eens een junior bijdrage die niet “volwassen” is en heel erg catchy!
  Succes Luna!

 10. Tippy2 schreef:

  Goede keuze, vrolijk en heel energiek, zang mag wat beter maar ach, potentiële winnaar denk ik zo, succes Luna!

 11. robbert-rotterdam schreef:

  Het leukste nummer van de avond, gezongen door super-charismatisch meisje. Dat de zang niet het beste was kon ik wel bevroeden na het uitkomen van de clip. Het is te hopen dat Luna wat mag terugnemen in haar eigen choreografie
  Niemand kan feilloos zingen met al die bewegingen.
  Wel 1000x verbetering ten opzichte van dat saaiige liedje van vorig jaar.

 12. Sven schreef:

  Nog wat zanglesjes en hup, naar de top 3 in Armenië. Werkelijk waar fantastisch optreden. Heel aanstekelijk. Wordt internationaal ook goed opgepikt zie ik.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Ik denk dat ze meer gebaat is bij extra conditietraining. Zingen kan ze al heel goed….als ze niet extreem beweegt.

   • Starkoo schreef:

    Dat zeker en nu al de beste versie laten horen is denk ook niet het juiste. Internationaal 2 x een perfect optreden dan gaat ze winnen tot de songs die er tot nu toe uit zijn, is altijd mooi dat er nog wat te verbeteren valt. Hoop niet dan men in Europa weer massaal op Oekraïne gaat stemmen uit medelijden!

 13. Jellybean schreef:

  Vrolijk, catchy liedje gezongen door een leuke meid met de juiste dance moves. Op zangles hoeft ze van mij niet, dat is oké maar de choreografie vergt net wat teveel van haar stem. Dit zal wat meer voor haar gedoseerd moeten worden wil ze niet buiten adem raken. Voor de rest ben ik enthousiast en verwacht ik veel van Luna en haar liedje.

  • robbert-rotterdam schreef:

   +1 op alle genoemde punten.

  • dick schreef:

   misschien tijdens de live uitvoering de microfoon minder luid afstellen zodat de backings (die mogen volgens mij op band staan) e.e.a. maskeren. Of ervoor kiezen wat minder moves te maken zodat er lucht over blijft.

 14. Starkoo schreef:

  Tja wie zegt dat ze geen kans maakt op de overwinning zit 100% mis meer dan 200:000 views zowel de clip en live optreden. Plus alle reactie video is ze nu de favoriet om te winnen. Alleen is het nu nog te vroeg op te zeggen dat ze gaat winnen omdat de rest nog uit moet komen. Als ze wint hoop dat ze er ook bij is bij Songfestival in concert 2023!