Douze Points 2023 [3]: Servië

Dit vind je misschien ook leuk...

25 reacties

 1. Kobe schreef:

  Ik heb sowieso een zwak voor donkere elekronische muziek. Hierdoor is het dan ook één van mijn favoriete songs dit jaar.
  De act kan misschien nog iets gefinetuned worden, maar mag van mij heel hoog eindigen.

 2. Ria NL schreef:

  Ik kan deze inzending van Servië ook wel waarderen. Het klinkt apart en mysterieus waardoor ik blijf luisteren . Ik zou dit graag terug willen zien in de finale

 3. riccardo schreef:

  Neemt me mee terug naar een donker kantje van de jaren 80. Met eigen identiteit. Het is relevant. Als nummer verwacht ik het niet bovenin lijstjes maar persoonlijk kan ik hier best wel wat mee. Ik hoop door. Q.

 4. Peter schreef:

  Het is maar goed dat de tekst meeloopt. Niet te verstaan. Dit zal op het podium wegvallen. Muziek daarentegen top.

 5. Siem schreef:

  Ik denk dat dit een onverwachte uitschakeling van Servië gaat worden. Ik verwacht dat de gemiddelde songfestivalkijker hier weinig mee op heeft.

 6. Olaf schreef:

  Het is nogal over the top en kitscherig, maar qua sfeer, thema, act en muziek klopt dit concept-nummer als een bus. Zelf houd ik ook van donkere jaren 80 elektronika, dus dit is aan mij wel besteed. Ook fijn dat een land als Servie dit ‘durft’ te sturen, dat zie ik Nederland met zijn zogenaamde progressieve instelling niet snel doen. Door naar de finale hoop en vermoed ik.

 7. Inky schreef:

  Aparte en gedurfde bijdrage van Servië, komen ieder jaar met een ander genre wat ik toejuich. Zou Nederland ooit zoiets durven in te zenden, ik denk het niet. Hopelijk door naar de finale.

 8. Br@m schreef:

  Ik heb helemaal niks met deze vage zweefmuziek. Mag van mij in de halve finale stranden.

 9. robbert-rotterdam schreef:

  Interessant, mooi en mysterieus. Door de sfeer is hwt voor mij ook pakkend. Graag naar de finale.

 10. Jellybean schreef:

  Eigentijds, kunstzinnig, mysterieus en afwijkend. Servië gaat niet voor veilig en dat is te prijzen. Na vorig jaar weer een intrigerende act die ik nu beter begrijp ik omdat ik me over het lied heb ingelezen.Die moeite zal de doorsnee kijker zich niet doen en dan vraag je je af waar je naar aan het kijken bent. Naar het losgeslagen broertje van Jesse Klaver b.v. die je meeneemt op een hallucinante trip? Een ode aan the Cure uit de jaren 80?
  Vul zelf maar in wat je er in ziet en dat is ook een sterk uitgangspunt trouwens.
  Niet zo mijn smaak maar deze gaat de finale wel halen.

 11. Dick schreef:

  Een van de dark horses wat mij betreft. Het heeft wel iets al weet ik niet precies wat…. ergens intrigeert het mij.

  • Miele schreef:

   Luke Black zal geen winnaar bij de jury worden, maar bij de televoters zeker top 3. Ik zelf, had liever Princ met “Cvet sa istoka” in Liverpool gezien.

  • Zuiderbuur schreef:

   Het is inderdaad een compositie die triggert, maar tegelijkertijd blijft het ook wat vlak. Het neemt mij niet de volle drie minuten mee. En vocaal wordt het jammer genoeg niet naar een hoger niveau getild. Ik vind het meer onverstaanbaar gebrabbel. Finaleticket hoeft voor mij niet.

 12. Michael Adam schreef:

  Het duistere aan het nummer is heel boeiend. Ergens zitten er lege delen in het nummer en het is dus niet perfect maar ik luister het graag.

 13. Werner schreef:

  Niet mijn ding

 14. MVE schreef:

  Ik vind dit zo’n pokkennummer

 15. Kees schreef:

  Geen bal aan , echt zo’n “Kijk mij eens apart doen en Artsy farty”, Maar in werkelijkheid is dit niets bijzonders. Ik noem dit geen zingen maar onverstaanbaar gebrabbel op een beat. Hoeft voor mij echt niet naar de finale.

 16. Esmee schreef:

  Nee, voor mij hoeft dit niet.

 17. JW schreef:

  Een hele afwijkende bijdrage van Servië dit jaar.
  Neen, hoeft voor mij ook niet.

 18. Jeroen050 schreef:

  En doorrrr

 19. Remco van den Berg schreef:

  Eerste inzending die er wat mee j betreft mee door kan gaan. Mysterieus, beetje David Bowie achtig. Jammer dat dit in het Engels wo st gezongen. Mag zeker door.