Douze Points 2023 [7]: Kroatië

Dit vind je misschien ook leuk...

26 reacties

 1. Rad schreef:

  Lief met karakter.. niet om aan te horen maar mag naar finale .. refrein blijft hangen

 2. dick schreef:

  Laat ik met iets positiefs beginnen: ik geloof dat ze een boodschap schijnen te hebben maar dan is het positieve wel op: die boodschap begrijp IK iig helemaal niet omdat ik afgeleid word door de kermisact, de vreselijke zang (10 albums gemaakt, mijn hemel WIE koopt dat), het nodigt niet uit om op ontdekkingstocht te gaan op youtube naar eerdere muziek van deze bende. Het afschaffen van de juries in de semi zal ze in dit geval misschien zelfs de finale in helpen maar ik zeg: KEIHARD AFSTRAFFEN DIT! Oja m.b.t. die eerder genoemde boodschap: politieke boodschappen mochten toch niet van de EBU of is die boodschap nietszeggend veilig???? Nou vooruit dan maar nog een klein positief puntje: het valt wel op……….

 3. Zuiderbuur schreef:

  Alle respect voor wie hier fan van is, maar ik vind dit vreselijk. Het is enkel de act die het doet. Als je alleen luistert, hoor je een slecht sloganesk nummer dat met haken en ogen aan elkaar hangt en alle kanten opgaat. Misschien verteerbaar tijdens carnaval met een paar pinten op, maar het ESF bekijk ik liever nuchter.

 4. Ria NL schreef:

  Nee, dit is totaal niet mijn smaak. Dit mag van mij in de semi finale blijven.

 5. Peter schreef:

  Vreselijk.

 6. robbert-rotterdam schreef:

  Ik dacht: laat ik de YT-ondertitels maar aanzetten, want misschien komt er onder de carnavalsact wel een pareltje van een tekst tevoorschijn. Helaas. Ik ben en blijf teleurgesteld. Er blijft maar herhaald worden.dat moeder ern traktor heeft gekocht. Ik neem dit voor kennisgeving aan en ga door naar het volgende liedje. Een één met een griffel!

  • Peter schreef:

   Moeder heeft een tractor gekocht??? Nou dat is waarschijnlijk dan een eerbetoon aan Caroline van de Plas en BBB.

 7. Marc schreef:

  Vreselijk dit, 1 vd slechtse inzendingen van dit jaar, maar zal door televoting de finale vast halen.

  • Peter schreef:

   Ja, en een van de redenen dat Nederland buiten de top 10 zal gaan vallen.

  • Jellybean schreef:

   Het zou me niet verbazen als dit net blijft hangen in de semi; ik verwacht n.l. dat Finland de televote knaller gaat worden en de broodnodige stemmen van Kroatië gaat afpakken. Ik zou er niet rouwig om zijn.

   • Zuiderbuur schreef:

    De vraag is hoe populair dit in de Balkanlanden is. Indien het antwoord positief is, zou het daar wel eens heel veel stemmen kunnen halen. En dan stoot dit gegarandeerd door naar de finale, hoe jammer en onbegrijpelijk wij dit ook vinden.

 8. Michael Adam schreef:

  Ik hoopte dat we dit soort acts achter ons gelaten hadden … wat mij betreft een stap de verkeerde richting in dit.

 9. Jellybean schreef:

  Kermis, poppenkast, wansmaak. Anti oorlogslied? Zal wel maar dit kan ik niet serieus nemen.

 10. Inez schreef:

  Één woord afschuwelijk

 11. JW schreef:

  Waarom komen er toch ieder jaar weer van die rare liedjes en acts voorbij?
  Heeft toch niets meer met muziek of kwaliteit te maken.
  Dit is ronduit walgelijk.

 12. Inky schreef:

  Nee ik heb hier niets mee, qua zang , melodie en tekst een no no voor mij. Next!

 13. riccardo schreef:

  Waardeloos!

 14. GerardMartin schreef:

  Hier heb ik geen woorden voor…volgende!

 15. Br@m schreef:

  Smakeloze wanvertoning en onbegrijpelijk dat de EBU deze verkapte politieke onzin tolereert. Bij de Kroatische finale vielen mij meteen al die Hitler- en Stalinsnor op. Onlangs zag ik op you tube een filmpje van iemand die dit lied aan het analyseren was. Die kwam o.a. met het voorbeeld van de man in omajurk die met 2 raketten het podium opkwam en die op zijn voorhoofd de letters NJINLE had staan. Als je die twee laatste letters naar voren schuift dan krijg je de naam Lenin en dat is een verwijzing naar Rusland ( net als Stalin trouwens). De zanger met de Hitlersnor zal wel wijzen op Poetin. Wel viel het me op dat de officiële videoclip een stuk milder was. Wellicht dat ze in de tussenliggende tijd toch op de vingers getikt zijn. Ik zie dit desondanks wel naar de finale gaan. Zeker vanuit Balkanlanden zal er flink op hen gestemd worden.

 16. Siem schreef:

  Zoals velen vind ook ik dit een kermisact en is het in mijn ogen onbegrijpelijk dat de jury niet meer meestemt in de halve finales. Vorig jaar had ik dit nummer kansloos geacht voor een finaleplek, zonder jury’s zou dit zomaar door kunnen stoten.

 17. Kobe schreef:

  Ik hoop dat ik deze draak van een nummer/act nog maar één keer hoef te horen/zien.

 18. Marcel80 schreef:

  Ik krijg hier helaas een Moldavië 2022 gevoel bij en dat dit flink in de top 10 komt te staan in de finale. En Moldavië vorig jaar was dan nog lekker aanstekelijk in tegenstelling tot dit wangedrocht uit Kroatië. Van mij mag dit blijven hangen in de semi, maar vrees het ergste.

 19. Olaf schreef:

  Alles over dit nummer is al gezegd: afschuwelijk dit. Ik hoop op een zelfde resultaat als destijds Dustin the turkey of dat Jiskefet-achtige nummer van Estland uit 2008, waar ik de humor nog wel een beetje van in zag. Dat geldt niet voor deze wanvertoning, waarvan ik totaal niet begrijp dat dit een nationale voorronde heeft gewonnen.

  • RobOranjeFinland schreef:

   In plaats van Duncan Laurence “ Music First “ komt Kroatië met “ Kermis First”

   Ik vrees dat de Televoters deze vorm van JunkFood Music massaal gaan waarderen.

 20. Hitzound schreef:

  Gezakt in de odds naar nummer 18, ten koste van Dion Cooper en Mia Nicolai. Ha ha goed werk Nederland

 21. Werner schreef:

  Afschuwelijk maar zal wel scoren ben ik bang van