Toto Cutugno (80) overleden

Dit vind je misschien ook leuk...

14 reacties

 1. Ria NL schreef:

  Wat een triest bericht. Hij was een geweldige zanger. Sterkte voor zijn familie , vrienden en vele fans.

 2. Wim1970 schreef:

  Ik kan me heel goed voorstellen dat dat nummer heeft gewonnen, al ging mijn voorkeur naar White and black blues. Prima zanger, presentatie in 1991 was tenenkrommend.

  • Inez schreef:

   Zijn presentatie was slecht dat klopt. Maar zijn winst was verdiend ik luister heel graag naar het nummer terechte winnaar in 1990

   • Wim1970 schreef:

    Ik zeg niet dat ik het een slecht nummer vind, want het was kwaliteit en dat hoorde je. White and black blues vond ik persoonlijk beter, staat in mijn top 5 van beste songfestivalnummers ooit.

  • Zuiderbuur schreef:

   Ik hoopte in 1990 ook op Frankrijk als winnaar, net als een jaar later. Al kon ik mij gemakkelijker verzoenen met ‘Insieme’ als winnaar dan met dat clichématige huppeldepuplied van Carola in 1991.

   • Wim1970 schreef:

    Carola was toch een huppelnummer van jewelste in 1991. Toen had ik liever Frankrijk of Israël zien winnen. Ik had er toen echt een kater van.

 3. Dustin schreef:

  Niet echt een gepaste plek om over zijn presenteer prestaties te gaan zeuren. Ik vond er overigens niet veel mis mee, ik kijk 1991 nog graag terug.

  • Wim1970 schreef:

   Niet veel mis mee? Het was verschrikkelijk, zelfs Frank Naef zat zich dood te ergeren. En ik zou niet weten waarom er geen kritische dingen gezegd mogen worden. Poetin zou zeggen; hij heeft ernstige fouten gemaakt.

   • Dustin schreef:

    Ik ben niet zo’n azijnzeiker, de RAI koos Toto, daar moeten we t mee doen, Toto was een zanger, geen presentator, maar hij maakte er het beste van. T’is maar een songfestival, van ernstige fouten is geen sprake

  • Wim1970 schreef:

   Heeft niks met azijnzeiken te maken, het was was gewoon een ramp met twee presentatoren die constant door elkaar heen aan het praten waren en ze spraken geen woord Engels.

 4. Dick schreef:

  Ik vond de winst destijds volkomen terecht zeker na het debacle van Riva het jaar ervoor. Dat de Rai ervoor koos om hem de presentatie te laten doen was geen gelukkige keuze. Dat hele festival in Rome was een aanfluiting met een goedkoop decor en een orkest wat ook niet al te best was.

  • RobOranjeFinland schreef:

   Turijn 2022 was ook heeeeeeeeeeeel slecht

  • Wim1970 schreef:

   Het is mij nog steeds een raadsel waarom Riva toen heeft gewonnen. Ik ben benieuwd wat er door Celine Dion heenging toen dit gedrocht uit Joegoslavië won.

   • Zuiderbuur schreef:

    Ik deel jouw mening over Riva. Het blijft een van de zwakste winnaars ooit, al was 1989 in zijn geheel een zwak jaar. En ik vermoed niet dat Celine Dion er wakker van zal gelegen hebben. Voor haar was het ESF uiteindelijk ook niet meer dan een (geslaagde) carrièrezet.