Vierkoppig team schreef inzending Douwe Bob

You may also like...

43 reacties

 1. werner schreef:

  nieuwe album meer country of songfestival nummer meer country?ben wel nieuwsgierig aan het worden

  • Michel schreef:

   Gaat dus wel ’n nieuw nummer worden en niet ‘t, uptempo, nummer wat al op de planken lag. Zonder gelijk al te negatief te willen klinken hopelijk niet al te experimentele country.

   • Jadus schreef:

    Hoezo een ander nummer? Hij zegt vanaf het begin al dat het nummer is geschreven met Hoekstra en Van Duijvenbode (net als bijna al z’n andere nummers overigens). Dat zijn de gitarist en toetsenist uit z’n band. En als het is gebaseerd op een opzetje van de bassist lijkt het me helemaal om een uptempo nummer te gaan.

    ‘Experimenteel’ en ‘country’ is trouwens redelijk met elkaar in tegenspraak. Als je bedoelt dat hij niet met een bluegrass-nummer moet gaan (dat is de yeehaa-cowboy-country) dan heb je misschien wel gelijk. Maar de meeste van zijn nummers zijn meer pop dan country.

   • Robbert-Rotterdam schreef:

    Experimentele country? Wat is dat? Dat genre ken ik persoonlijk niet. Wat bedoel je?

    Mij maakt het eigenlijk niet zo uit waar hij mee komt. Als het maar enig is in zijn soort en uitblinkt in zijn soort.

    Op de datum van bekendmaking ben ik niet in Nederland, maar hoop via internet dan gauw het nummer te achterhalen.

   • Hebbuzz schreef:

    Hij kan ook experimenteren (voor hem nieuw) met bestaande country. Americana is de vorm van Country die Daniel Lohues en Ilse ook fijn vinden. Nogal basaal, tegen het bleusachtige aan. Benieuwd naar het nummer.

  • Robbert-Rotterdam schreef:

   De kans is groot dat dit samen gaat. Meestal wanneer een lied een album uitbrengt, zijn de tracks doorgaans in dezelfde stijl geschreven, tenzij het om een ‘best of’ album gaat. Ik reken er dus op dat ook de songfestivaltrack country is. Daar heb ik geen oordeel over. Het gaat erom dat het goed is in zijn soort en dat weten we later.

   • Robbert-Rotterdam schreef:

    * wanneer een artiest een album uitbrengt*, niet wanneer een lied een album uitbrengt natuurlijk:)

 2. RobbieR schreef:

  Ik hoop echt dat hij met een country/Americana liedje komt.
  Als ik zo hoor is hij professieel bezig, hopenlijk is het ook een goed liedje.

 3. johanve schreef:

  Goed bezig die Douwe Bob

 4. He1n schreef:

  Net zijn optreden in Groningen gezien:
  -geen oog open gehad tijdens zijn optreden
  -geen 1 nummer bekoorde mij.
  -hij wil zijn charmes gebruiken???Hoe dan met die scheve bek en de ogen dicht!
  Nee nee we wachten volgend jaar maar weer af..

  • Jadus schreef:

   Flirten met de camera’s is inderdaad niet bepaald z’n sterkste punt, hoewel hij het daar wel steeds over heeft. Maar 3 minuten de ogen open houden moet toch lukken.

   • RobbieR schreef:

    THe Common linnits, waren voor het songfestival ook geen kampioen open ogen kijken, sterker nog ik zag hun optreden en vond het saai over komen.

    Maar ik werd flink verrast tijdens het ESF zelf.

 5. Bandido - Georgia schreef:

  Volgens mij worden “Country” en “Americana” hier door elkaar gehaald, want in Amerika is dat nogal een verschil. Maar in NL misschien niet, wie weet. Hoe dan ook hoop ik dat het uiteindelijke resultaat iets origineels en pakkends is. Ik ben nog steeds bang voor een prettig radioliedje, maar geen songfestivalknaller.

  • Robbert-Rotterdam schreef:

   . Ik ben nog steeds bang voor een prettig radioliedje, maar geen songfestivalknaller.

   Ik denk dat het een het ander niet uitsluit. Ik vond ‘Calm after the storm’ eerst ook niet meer dan een prettig radioliedje. Waar het op aan komt, is dat het nummer vertaald wordt naar het tv-scherm. En inderdaad, dat is even afwachten. Ik hoop dat AVROTROS hierin zich tot mei niet passief opstelt, maar in tegenstelling tot 2015, in 2016 actief vinger aan de pols houdt. Het credo ‘totale vrijheid aan de artiest’ moet niet te strak gehanteerd worden, in die zin dat AVROTROS tot mei totaal geen weet heeft wat er precies op het podium en op het televisiescherm gaat gebeuren. De omroep moet ook mede-verantwoordelijk tonen voor het eindproduct en niet alleen voor de keuze van de artiest. AVROTROS zou door jarenlange ervaring met de Nederlandse ESF-inzending moeten weten wat werkt/niet werkt en de artiest waar nodig ook moeten bijsturen.

   • Robbert-Rotterdam schreef:

    *medeverantwoordelijkheid*

   • Dick schreef:

    Helemaal mee eens! Maar ik vrees dat AVROTROS het budgettair prima vindt om er geen bemoeienis mee te hebben:-). Maar goed we gaan het allemaal wel zien en horen om te beginnen in maart bij de presentatie van het nummer.

 6. lelie schreef:

  Instelling van Bob is goed, maar oh oh oh oh….Heb hem gisteravond in de Oosterpoort Groningen zien optreden. Geen goede performance, matige zang en de muziek is niet helemaal mijn smaak. Publiek reageerde ook lauw op zijn optreden.

  • Jadus schreef:

   Nederlands publiek reageert altijd lauw, dus dat is geen maatstaf. Douwe Bob wordt live wel vaak weggeblazen door z’n eigen band, solo is hij beter.

   • .-je schreef:

    Gelukkig treedt hij straks met band [bant] en niet met band [bent] op, dus geluidstechnicus zou de stem harder kunnen zetten. Ben ook niet zo enthousiast over zijn charmes, omdat ik die niet zie. Ik vind Douwe Bob vooral een erg goede liedjesschrijver, maar dat is nog niet meteen een goede performer. Americana is ook niet meteen mijn smaak. Ben dus benieuwd hoe uptempo en goed het nummer uit eindelijk is. Misschien klinkt het wel meer richting Mumford en Sons (hou ik zelf niet van). Ik wacht het af. Hij is in ieder geval er serieus mee bezig, lijkt het. Al lijkt Douwe mij ook een gevalletje dat af en toe behoorlijk uit de band springt en dus een optreden kan verknallen door teveel aan alcohol of zelfs drugs (zoiets als Waylon ?). De documentaire van hem en zijn vader (aanrader) was mooi, maar zorgt ook dat je je hart vasthoudt. Als er iets met pa gebeurt heeft dat waarschijnlijk direct effect op het presteren van Douwe Bob. Hij is een kunstenaar, die het lijden om de kunst niet schuwt, op het zelfdestructieve af. Zodra Douwe merkt hoe zo’n strak circus het Songfestival is en hoeveel fake er omheen hangt kon hij wel eens recalcitrant worden of toch zeker minder in zijn element zijn. Ofwel hier schuilt een enorm risico in.

   • RobbieR schreef:

    Je weet best veel van hem :-)

    Natuurlijk is het een risico, ik ken DB niet goed.
    Nadat hij had aangekondigd dat hij mee doet met ESF heb ik diverse video clips gekeken en ik volg hem sindsdien op Facebook.

    Wat ik vooral gerustellend vind is dat hij kritiek oppakt en het ook meeneemt.
    Ik moet meer mijn ogen open doen, flirten met de camera’s, ik moet oefenenmet de headphoontjes etc.

    Dus ik geef hem nog steeds een voordeel van de twijfel.
    Ook dat de Tros/Avro eindelijk hebben gezegd dat verleden jaar een ramp was en hiervan hebben geleerd.

    Maar dat het nog een ‘ jonge, wilde hond’ is had ik al begrepen op zijn Facebook :-)

   • Jadus schreef:

    Hier komt de gereformeerde volksaard weer om de hoek kijken… elk greintje karakter is een gevaar. Die Waylon zorgt er wel voor dat ‘we’ bijna het Songfestival winnen (hoezeer Ilse ons ook wil doen geloven dat hij inwisselbaar is, zonder hem is het nummer niet half zo goed).

    Douwe Bob is ook ’n beetje een boefje, maar vergeet niet dat hij 19 was ten tijde van die documentaire en dat hij de afgelopen 3 jaar veel ervaring heeft opgedaan.

 7. Bob De Jonge schreef:

  Heb goed gevoel bij NL dit jaar. In alle stilte (en dat zijn we niet gewoon van Nederlanders :) ) werken aan een professionele inzending. Het wordt weer jullie jaar (aangezien het zeker niet ons jaar wordt).

 8. Robbert-Rotterdam schreef:

  lelie:
  en de muziek is niet helemaal mijn smaak.

  Of de muziek jouw smaak is, is leuk om te weten maar mag geen criterium zijn. Criterium is of de muziek aanslaat bij de meerderheid van de kijkers en jury’s in mei.

 9. he schreef:

  Hij vond het zelf een super optreden in tegenstelling tot 3 jaar geleden i.v.m zijn verkering uit.
  Wat moet dat dan slecht zijn geweest want idd lelie……wat een beroerd optreden..anderen werden wel toegejuicht hoor.
  Nee Douwe en dan ook nog een uptempo nummer? Ik denk dat hij het veel beter heeeeeeeel klein kan houden.
  Douwe slaat echt niet aan hoor bij de meerderheid van de kijkers,zeker niet met een uptempo nummer.

  • Jadus schreef:

   Met een uptempo nummer won hij wel de finale van de Beste Singer/Songwriter (dat was overigens een stuk betere performance dan hij gisteravond gaf).

 10. Esmee schreef:

  Zou het dan zoiets worden? https://www.youtube.com/watch?v=x-zhW8zIuXk

  Ik vind het wel leuk, maar het geluid van zijn stem vind ik er niet zo goed in naar voren komen, en om nou,
  zoals Claudia de Breij daar, met tranen in de ogen te zitten, dat heb ik er dus helemaal niet bij.

  • Jadus schreef:

   Dat nummer gaat over z’n hoogbejaarde vader, misschien is dat de emotie bij Claudia. En hij zingt het ook gewoon overtuigend.

   • RobbieR schreef:

    Ik vind hem hier een goed tv optreden geven ( ogen zijn in ieder geval open), liedje is ook leuk.
    Als hij zo iets doet ( mag natuurlijk nog beter) met een goed, overtuigend optreden.
    Ben ik al tevreden hoor.

 11. RobbieR schreef:

  Jadus:
  Met een uptempo nummer won hij wel de finale van de Beste Singer/Songwriter (dat was overigens een stuk betere performance dan hij gisteravond gaf).

  Mee eens

 12. riccardo schreef:

  Waar hij straks ook mee komt, de kans dat dit eigen nummer en de artiest een eenheid vormen is wel heel erg groot. Dat is alvast winst t.o.v. vorig jaar. De kans dat het een slecht nummer wordt lijkt me minimaal. Die heeft DB naar mijn idee eigenlijk niet. Wordt hooguit een niet leuk want whatever, smaakgevoelig of te ver af van wat het grote publiek er van wil verwachten. Door de muzikale geschiedenis heen komen er ook binnen de genres waarin Douwe Bob zich begeeft met enige regelmaat pareltjes bovendrijven die wereldwijd aanslaan en waarvan ik hoop dat “ons” nummer voor Stockholm dat dan in ieder geval weet te benaderen of liever nog evenaart. De country/americana/blue grassy stijlen zijn zowel verweven met pop anno nu, subtiel nostalgisch of juist authentiek behoorlijk populair. Is het ook geschikt Songfestival materiaal? Er liggen met Douwe Bob en de band volgens mij naast het getoonde enthousiasme en de hit gevoeligheid ook kwalitatief serieuze mogelijkheden. DB moet nog een beetje groeien in zijn rol als leider van de band of wil dat juist niet? Erg benieuwd naar hoe de verwoordde positieve insteek en het ‘heb er zin in’ straks in- en aangekleed gaan worden. De te gekke ideeën van de regie. Of, en hoe, wat het pronkstuk van het nieuwe album moet worden, ook inderdaad zo klinkt! Volgens mij gaat het muzikaal gezien in elk geval wel goed komen..

 13. Esmee schreef:

  Ah, hier heb ik een uitvoering van DB bij Giel met hetzelfde nummer. Hier komt zijn stem beter naar voren.
  Ik wil jullie deze dus niet onthouden; misschien geeft het een indicatie van hoe hij in mei gaat klinken.
  (Op voorwaarde dat een verkoudheidje geen roet in het eten gaat gooien)

  https://www.youtube.com/watch?v=PxCZjpbToWU

 14. Esmee schreef:

  Tering wat klinkt dit lekker zeg!
  Het nummer zit goed in de drums en in de bas. Ik hoop dat het uptempo nummer voor het songfestival ook zo lekker wordt.

  Vraag me wel af hoe het komt dat deze opname bij Gieltje in de studio beter klinkt dan die toen op tv.

  • riccardo schreef:

   Misschien moeten ze de studio in zijn geheel naar het podium verplaatsen voor het optimale geluid? Klinkt letterlijk heel VET ja! Dat specifieke in zijn stemgeluid komt hier goed naar voren ondanks dat het up tempo is. Als ik het interview beluister mogen we van het album, incl. sf- nummer, meer country verwachten, kwa stijl zo ongeveer in deze sferen dus….denk ik dan?

 15. Esmee schreef:

  …Sorry voor het vloeken, is niet mijn gewoonte:-)

 16. RobbieR schreef:

  Geeft niet Esmee, doen wij allemaal.
  Ik ben het niet met je eens, tv opname is ook goed.

  Maar dit is zo’n liedje wat hij moet doen..

  Oh ja Je kan ook je feedback geven op DB Facebook.
  Hij staat open voor feedback en kritiek.
  Meer dan Trijntje overigens, die deed er geen F#ck mee over vloeken gesproken.

  Maar ik ben en blijf ook optimistisch over DB.

  Ps., toen had hij nog of weinig tatoo’s :-)

  • Esmee schreef:

   Hoi RobbieR! De tv-opname is hier veel minder goed. Maar dat kan ook aan mijn pc liggen.

   • Jadus schreef:

    Qua zang is de tv-versie beter, maar dat komt omdat dat later op de dag wordt opgenomen ipv om 8 u ’s ochtends. Qua instrumenten klinkt uiteraard de versie in een besloten radiostudio beter.

    Douwe Bob is gewoon best een goede zanger, kan zowel rock’n’roll als country goed aan. En hij heeft een aantal goede songs. Het zal in elk geval geen draak van een nummer worden zoals Walk Along dat was.

    Dit is een nieuw nummer van hem, een country-ballad dus het zal wel niet de Songfestival-inzending worden:

    https://www.youtube.com/watch?v=DZfwg6O0qIE

   • Esmee schreef:

    Klinkt mooi!

 17. werner schreef:

  multicolored angel,ik kende het nummer niet ken DB ook niet goed maar dat vind ik wel een mooi nummer en was zeker geschikt voor SF,maar dat kan niet meer hoop op zoiets want wat ik verder ot nu toe van DB voorbij hoor en zie komen vind ik niet zo veel aan

 18. He1n schreef:

  Idd Werner…saai gebeuren die nummers van hem de laatste tijd .
  Maar multicol………een prachtig nummer en mooi gezongen. Hij kan het dus wel

 19. Lilly schreef:

  Ik hoop dat het nummer voor het songfestival, zo’n nummer wordt waarvan je al snel het refrein wilt meezingen. Dat het vrolijk klinkt door middel van opzwepende gitaren en instrumenten. Dat je van de melodie al enthousiast begint te worden.
  Met Anouk en TCL hebben we rustige nummers gehad, ik zou het leuk vinden als we nu eens een echt vrolijk, niet uit het hoofd krijgend liedje krijgen met een mooie opbouw naar een climax van Douwe Bob dit jaar!