Douze Points 2018 [32]: Hongarije

Dit vind je misschien ook leuk...

39 reacties

 1. Kenny schreef:

  1/10

  Voor mij blijft dit gewoon een hoop geschreeuw.

 2. Sandert schreef:

  De laatste keer dat Hongarije de finale miste was in 2009 en sindsdien hebben ze zeven keer op rij de finale gehaald. Dat is zeker geen slechte score voor dat land! Ik gun ze ook zeker nog eens een overwinning, want een songfestival in Boedapest lijkt me geweldig. Maar hopelijk gebeurt het nog niet in 2019, want de inzending van dit jaar is gewoon een hoop geschreeuw waarvan niemand een woord verstaat, behalve de Hongaren zelf misschien (als ze goed luisteren).

 3. Remco Berg schreef:

  Het allerslechtste wat dit het festival heeft voortgebracht. Vreselijke herrie.

 4. Maarten schreef:

  Ik vind Tsjechië in 2007 veel slechter, daar was echt geen woord uit te halen. Hier gaat dat nog wel alleen verstaan wij het niet vanwege de taal. Heb geen idee wat dit zal gaan doen behalve dat het zeker niet gaat winnen.

 5. Br@m schreef:

  Ik vind dit een ordinaire bak herrie en het slechtste nummer van alle 43. Als het aan mij ligt strandt dit in de halve finale.

 6. Jve schreef:

  Hongarije zorgt voor het grootste dieptepunt van deze esf-editie!! Herrie met een hoofdletter H!

  1.Nederland/2.Noorwegen/
  3.Moldavië/4.Australië/5.Georgië/
  6.Denemarken/7.Polen/8.Roemenië/
  9.Servië/10.San Marino/11.Malta/
  12.Rusland/13.Hongarije

 7. riccardo schreef:

  Hiermee heb ik hetzelfde als de inzending van Georgië, out of place.
  Enter sandman van Metallica dat soort nummers, die wel. Dit vind ik niet lekker genoeg. Mag blijven hangen.

 8. Thomas schreef:

  Dit is stiekem gegroeid tot een van mijn favorieten, maar ik hou dan ook wel van het hard rock genre. Ik heb geen idee hoe dit het gaat doen, maar alleen al voor de gewaagde keuze zou ik blij zijn als dit de finale haalt. Georgië 2016 was ook mijn favoriet dat jaar en dat haalde de finale ook!

 9. Dbelgiym schreef:

  Dit gaat onverwacht hoog eindigen en zal de verassing van zijn semi zijn( en waarschijnlijk ook de finale). Wacht maar af!

 10. gj schreef:

  Het gaat om de jury’s heen moeten – en dat gaat moeilijk worden.

  Ik vind het voor het genre een hele goede bijdrage. Helaas is het mijn genre niet. Ik zie het nipt de finale niet halen, dankzij de jury’s.

 11. GerardMartin schreef:

  Pokkenherrie en verder helemaal niks, next!

 12. Max Mark schreef:

  Ik vind het niks.

  Maar ja, dit gaat wel naar de finale. Scoort zeker top 5 in de semi bij publiek verwacht ik.

 13. Sem schreef:

  Ik vind het echt te makkelijk om te zeggen dat het ‘een vreselijke bak herrie is’. Als je beter luistert (wat voor sommigen lastig is door het ‘geschreeuw’) kom je er achter dat het nummer echt wel meer is dan herrie. En I know, het is een niche, en daar is ook publiek voor maar dat is misschien niet zo groot, en heel anders dan de mensen die van europop houden.

  Ik vind het tof dat het Eurovisie podium biedt voor allerlei stijlen muziek, en daar is dit er ook één van.
  Of je er nu van houdt of niet!

 14. Bandido - Georgia schreef:

  Ik vind dit echt super. Het knalt, maar staat verder als een huis. Europa is meteen weer wakker. Mooi dat er op het ESF anno 2018 plaats is voor iets als hardrock in het Hongaars.

 15. Nordman schreef:

  Niet mijn muziek, vind het moeilijk om dan ook te bepalen of dit goed of slecht is binnen het genre. Enige positieve is dat er een herkenbare melodie in zit. Als het aan mij ligt gaat dit niet naar de finale. 41/43

  • Nordman schreef:

   Nog iets positiefs: ze zingen in eigen taal. Ik vind de Engelse versie niet beter.

 16. Timo schreef:

  Herinnert iemand zich nog de Finse inzending van 2008? Was ook hardrock in een onverstaanbare taal (Fins), ging wel door naar de finale maar werd daar afgeserveerd. Hongarije zal nu hetzelfde lot wel ondergaan!

  • Wim1970 schreef:

   O ja, dat was ook een bak herrie. Volgens mij waren ze zelf verrast dat ze naar de finale gingen.

 17. Edmol schreef:

  Het couplet vind ik zeker niet slecht, het refrein is alleen maar herrie. Ik vermoed dat dit de finale wel gaat halen omdat het apart is.

 18. Leendert Jan schreef:

  Haha ik vind het toch wel tof dat dit ook op het songfestival erbij is. En het is zeker niet mijn smaak, maar in zijn soort is het echt niet slecht. Dit is alleen wel écht hard: Lordi was eigenlijk vooral glamrock. Kabat was veel saaier dan dit, Teräsbetoni was ook redelijk soft. Er zit wel echt een lijn, een melodie en emotie in dit nummer. En dat waardeer ik eigenlijk wel.

 19. hein schreef:

  Tis net zoon herrie als Waylon
  Kloten dus

 20. Wim1970 schreef:

  Hongarije is één van mijn minst favoriete landen op het songfestival. Ik vond alleen NOX erg goed uit 2005. Is het jullie opgevallen toen de enveloppen geopend werden, Hongarije eruit kwam maar met de vlag van Bulgarije?

 21. dubbelfrisss schreef:

  De slechtste inzending dit jaar en ook van alle Hongaarse inzendingen de afgelopen jaren
  Heb hier echt helemaal niets mee.
  Kan hier niet eens 1 minuut naar luisteren, voor mij 1 bak herrie.

 22. Ria NL schreef:

  Ik heb hier ook helemaal niets mee. Deze bak herrie is echt niet aan mij besteed. Mijn nr. 43

 23. Björn schreef:

  Dit haalt zo hard de finale!

 24. wiepie schreef:

  Ach we hebben alles al gehoord op diverse ESF… dus ook deze Teringherrie!!! (sorry voor het woord!)

 25. RobbieR schreef:

  In het begin vond ik het ook niets, ik kan het nu wel waarderen.

 26. Placide schreef:

  Met het ESF gaat het alle kanten op. Van traditionele songfestivalliedjes tot deze bak herrie. Toch zou het zo maar kunnen dat deze bak herrie in de finale gaat komen.

 27. Richard schreef:

  In zijn stijl niet verkeerd. Maar ik hoor liever Friderika Bayer met Kinek mondjam el vékeimet dan dit.

 28. Ria NL schreef:

  Ria NL:
  Ik heb hier ook helemaal niets mee. Deze bak herrie is echt niet aan mij besteed. Mijn nr. 43 Ik had liever Gergely Danielfy met zijn mooie liedje Azt mondtad naar Lissabon zien gaan.

 29. dick schreef:

  Wat een bak herrie. Kansloos.

 30. Michael Adam schreef:

  Dit is bij mij ontzettend gegroeid. We zien dit met gemak terug in de finale.

 31. Dirk Marko schreef:

  Ik kan hier moeilijk over oordelen. Dit is zo niet mijn smaak. Ik weet dus ook niet of dit in zijn soort wel of niet goed is.

 32. HP schreef:

  Ik heb dit jaar de liedjes nog niet gehoord. Douze Points is een mooie gelegenheid om ze voor het eerst te horen, en ik kan meteen mooi een ranking maken!

  Hahahahaha wat is dit nou joh?? Die zag ik niet aankomen! Erg leuk dat de Hongaren gewoon metalrock in de eigen taal sturen haha! Ik ben geen rockfan, maar ik vind dit eigenlijk nog best aardig. Zal geen favoriet van me worden, maar het mag van mij best naar de finale.

  1. Nederland
  2. Roemenië
  3. Denemarken
  4. Polen
  5. Moldavië
  6. Australië
  7. Hongarije
  8. Georgië
  9. Noorwegen
  10. Servië
  11. Malta
  12. San Marino
  13. Rusland