Duitse finale op 22 februari met zeven kandidaten

Dit vind je misschien ook leuk...

15 reacties

 1. Bloemetjesjurk schreef:

  Ben benieuwd. Deze keer op een vrijdag en niet op een donderdag. Duitsland heeft eer hoog te houden na de 4e plek afgelopen jaar.

 2. Wereldvisie schreef:

  Lilly Among Clouds deed onlangs nog meet met een spel waar ik aan mee doe: “wereldvisie songfestival” op een forum. Leuk nummer, ben benieuwd!

 3. GerardMartin schreef:

  Ik vind het nog steeds een blamage dat het grootste taalgebied in Europa in het engels zingt, shame on you Germany hahaha!

  • Leendert Jan schreef:

   Het Russische taalgebied is een stuk groter en die zingen toch ook in het Engels? En jouw Duits is duidelijk ook niet zo briljant, vandaar dat Duitsland er waarschijnlijk meestal voor kiest.

   • GerardMartin schreef:

    ? Beetje een vreemde reactie. Wat weeet jij van mijn kennis van het Duits?? Bovendien ligt Rusland maar voor een klein gedeelte in Europa en daar had ik het over. Beter lezen is beter begrijpen…ahum!

   • Leendert Jan schreef:

    Nou ja, als je er zoveel waarde aan hecht had je toch wel Schäm dich, Deutschland! gezegd?
    Wat betreft het Russisch taalgebied: het Aziatische deel van Rusland doet ook gewoon mee aan het songfestival. Bovendien spreekt in Oekraïne, Wit-Rusland, Estland, Letland en Moldavië ook een flink deel van de bevolking Russisch.

   • Leendert Jan schreef:

    En nog even een aanvulling over de keuze van Duitsland voor het Engels: ik begrijp het wel. Het imago van het Duits is in de recente geschiedenis gewoon niet goed geweest. De Duitsers weten dat en voelen zich daar onzeker over. Daar hebben Fransen, Italianen en Spanjaarden geen last van.

 4. Ria NL schreef:

  Ik ben benieuwd naar de liedjes van Duitsland. Hopelijk zit er net zo ’n pareltje bij als de prachtige inzending van 2018

 5. GerardMartin schreef:

  Het was ironisch bedoeld Leendert Jan!

 6. Liesbeth schreef:

  Lekker dat Barbara weer de presentatie doet en benieuwd hoe dat samen met Linda gaat uitpakken .

 7. robbert-rotterdam schreef:

  Ik ben benieuwd. Ik vind het echt een goede zet dat Duitsland weer mede een internationale jury heeft binnengehaald, want net zoals Nederland in tijden van nationale finales hebben de Duitsers vaak geen benul gehad van wat internationaal aanspreekt.
  En over het gebruik van het Engels. Hierover vind ik dat het aan de keuze van het soort lied afhangt. Bij een puur popnummer verwacht ik de poptaal van de wereld en dat is Engels. Ook voor liedjes waar de kracht vooral in de tekst ligt. En er zijn vast stijlen waar Duits beter op zijn plaats is om indruk te maken.

  • Peter schreef:

   Klopt helemaal, als men Helene Fischer zou sturen, dan is in het Duits het beste, trouwens benieuwd of zij zou willen. Behorende tot de 10 best verdienende zangeressen zal dat wel niet gaan gebeuren.

   • robbert-rotterdam schreef:

    Ik vermoed dat zij niet zal willen. Zeker niet in een nationale finale. Maar ook niet als ze de enige is, denk ik. Misschien als over 10 jaar haar populariteit is afgenomen en ze een manier nodig heeft om weer in de picture te komen.