Langere demo Birds beschikbaar uit 2011, diskwalificatie onwaarschijnlijk

Dit vind je misschien ook leuk...

171 reacties

 1. CommanderKeen schreef:

  Volgens mij valt het met die heiligverklaring van Anouk wel een beetje mee hier. Op haar Facebook is dat wel anders, daar vindt iedereen haar faaaaaantastisch. Ik denk dat de meeste mensen hier er gewoon positief instaan en hopen dat Anouk nu wel eens een goede bijdrage voor Nederland kan leveren.

  Zelf was ik erg kritisch over de manier waarop de selectie van Anouk destijds tot staan. Ik zie liever zelf een (deels) open selectie met een NSF, maar goed, gedane zaken nemen geen keer. Anouk is 1 van Nederlands beste artiesten, dus ik heb er wel vertrouwen in, en verder moet ze het maar laten zien.

 2. Peter schreef:

  Tja GerardMartin, dat wil ik ook elk jaar, maar helaas. Het zit in m’n bloed, het festival. Heel jammer dat sommigen zoals Michael minderwaardig over anderen moet schrijven. Dat is pas zielig en ziekelijk. Maar ja zal ook wel zo’n Anoukvolger zijn. @CommanderKeen: hier valt al jarenlang haar naam, tot vervelens aan toe. Of ze laatste jaren nog wat gepresteerd heeft en er zijn toch echt wel betere artiesten in Nederland dan dit zangeresje.
  Maar ja echt goede artiesten gaan echt niet naar het festival.

 3. Harold schreef:

  @Peter: Ben wel heel benieuwd wie je dan absoluut beter geschikt acht om voor Nederland naar het ESF te gaan? Wie vind je echt goed? En waarom kan je Anouk niet uitstaan?

 4. sflover schreef:

  HAHAHAHAHAHAHA. Humor die Peter.
  ” Heel jammer dat sommigen zoals Michael minderwaardig over anderen moet schrijven. Dat is pas zielig en ziekelijk.” Nou da’s grappig -> wie maakt zich hier altijd schuldig aan?? zelfs nog in dezelfde reactie?? -> ” er zijn toch echt wel betere artiesten in Nederland dan dit zangeresje” ; “Maar ja zal ook wel zo’n Anoukvolger zijn. “

 5. Roald schreef:

  “Echt goede artiesten gaan echt niet naar het festival”, “het festival is dermate melig geworden dat het nog wel eens grappig is om naar te kijken” – hier ben ik het totaal mee oneens! Jammer, zulke opmerkingen.

 6. Patrick schreef:

  @Peter:

  Je weet heel goed welke artiest(en) NIET moeten gaan namens NL. Prima! Niets makkelijker namelijk dan om alles meteen af te keuren.
  Dus: ga dan eens in de schoenen van de TROS staan (of welke omroep het ook zou zijn). Welke artiest(en) zou jij aanwijzen die ons land moet vertegenwoordigen en waar ELKE Nederlander blij mee is (zodat er niemand klaagt op dit forum). Natuurlijk ook nog een artiest die JA zegt op jouw voorstel.
  Succes met deze puzzel. Mocht je eraan uitkomen zou ik me zeker melden bij de TROS. Ik denk dat ze namelijk heel blij met je zullen zijn. En nou niet zeggen dat dit het laatste jaar is dat we meedoen want dat weet jij en niemand niet. Dus een serieus doordacht antwoord lijkt me wel op z’n plaats.

 7. Stella le Grand schreef:

  Is dit nou echt die killersong? Wat een verschrikkelijk saai, eentonig niemendalletje zeg! Ik ben echt een enorme fan van Anouk, en ik hoop echt dat Nederland weer eens echt gaat scoren op het ESF. Dat zie ik echter met dit lied niet gebeuren. Finale wellicht, maar daar gaan we geen potten breken. Erg jammer!

 8. Roald schreef:

  Ik vind het fragment juist niet saai en ééntonig; integendeel, er zit een mooie opbouw en spanning in – maar het is misschien niet ieders smaak? Bovendien, dit is een demo-versie via de radio, van ook nog eens niet al te beste geluidskwaliteit. Maar nogmaals, ik ben erg benieuwd naar de uiteindelijke versie.

 9. Maarten schreef:

  Wat me opvalt is dat tot nu toe geen enkele uiteindelijke winnaar bij eurovision in concert is geweest.

  Ik denk niet meteen dat Anouk gaat winnen.

 10. Michael schreef:

  Haha lol Zoals reeds in mijn reactie is vermeld kom ik hier al vanaf 2005. Van jou kan ik dat niet zeggen, anders had ik je heus wel onthouden ;).
  Maar Jouw reactie naar mij toe zegt meer dan genoeg. Ik geef toe dat ik mensen minacht die om alles negatief zijn en nooit eens kunnen kijken naar positieve wendingen in het songfestival. Dat Anouk gaat (de kans blijft dat ze gaat falen, daar is en blijft het een spel voor) vind ik een erg grote stap in de goede richting. Het nummer boeit me niet echt (vind het niet aan mij besteed), maar er zal vast wel een markt voor zijn. Nou ik ben eerlijk geweest. Nu jij? Of val je dan door de mand dat je hier alleen komt om met rotte eieren te gooien ;) Beetje zielig Peter

 11. Peter schreef:

  Caro Emerald, Wouter Hamel, Racoon, Within Temptation, doorgaan? Zo kan ik nog wel even doorgaan. Maar goed, na dit jaar zal het zeer twijfelachtig worden of we überhaupt nog mee gaan doen, vanwege de bezuinigingen bij de publieke omroepen. Ben bang dat dit namelijk gaat sneuvelen. Dan zal een van de commerciëlen zich dus moeten gaan aansluiten bij de EBU, maar ik weet niet of dat mag.

  • eric schreef:

   ja sbs 6 mag het doen of omroep max. Dus je stelling geen songfestival kan je wel in de prullenbak gooien peter alias wim1970

 12. Rob schreef:

  Anouk : ik vind je demo goed! Volgens mij is de definitieve uitvoering echt een Killersong!

 13. richard schreef:

  Al dat gelul hierboven! Hou het bij de feiten! Heb de demo gehoord van Anouk en het zou nog wel eens de verrassing van het songfestival kunnen worden……Ik vind het een erg mooi nummer,naar wat ik gehoord heb. Anouk go for it!

 14. Peter schreef:

  @Michael: dan kom ik langer dan jij hier, maar dat maakt niet uit. Ik heb mijn mening al gegeven en daar eerlijk in geweest.

  • eric schreef:

   ja en die mening is negatief zoals dit jaar als verleden jaar onder andere namen. Je hebt het gezegd …. wees dan een kerel en ga nu niet meer reageren.

 15. Matje schreef:

  Het lied heeft iets dat zo uit een Amerikaanse glamorfilm uit de jaren 40/50 had kunnen komen . Doet me denken aan iets van Bing Crosby of Judy Garland , ik hou er wel van . Hopelijk Europa ook.

 16. Nordman schreef:

  Ik heb ‘m gisternacht nog ff beluisterd maar ben em nu al vergeten eigenlijk. Refrein blijft me wel bij. Ik wacht nog steeds de eindversie af want dat is wat telt..en die 3 minuten op het podium. Als we 1 ding zeker weten dan is het wel dat Anouk kan presteren…nahja misschien komt ze wel niet opdagen volgens sommige fans.. lol.

 17. Nordman schreef:

  Uhm…
  “ik kan pas positief zijn als men hier stopt met het heilig verklaren van Anouk. ”
  Lijkt me niet echt gezond maar oke….

  @HansP +1

 18. Robbert-Rotterdam schreef:

  Ik vind wat ik op de demo hoor in één woord PRACHTIG. Dit snijdt door mijn ziel en zit vol emotie, en was hier nog niet eens af! Tot nu toe had ik het lef om zo’n lied met deze eigenzinnige accoorden te brengen alleen van een land als Italië verwacht. Nederland stelt zich doorgaans heel veilig op wat betreft repertoirekeuze. Des te unieker vind ik dit.
  Mijn voorspelling is dat dit nummer dadelijk in Malmö tot uiterst verschillende waarderingen gaat leiden. Dit is eigenlijk een lied dat je óf geweldig vindt, of waar je helemaal niets van begrijpt en dus waar je dus helemaal niets aan vindt. Voorspelling: vele jury’s gaan dit op handen dragen, de televoters gaan hier mogelijk moeite mee hebben, vooral door de ongewone overgangetjes, de halve sprongetjes en de mineur. Vind je vooral terug in jazz of blues, maar nauwelijks in moderne popmuziek.

 19. ray schreef:

  Wat klinkt het prachtig, kan niet wachten op het hele nummer!
  Jammer,dat ze niet de Melkweg komt maar dit wisten we natuurlijk eigenlijk wel…
  Ze zegt eerlijk dat ze maar heel zelden optreed en daar dan veel geld voor vraagt..
  Wanneer laat de Tros weten hoe ze het gaan presenteren 11/03?

 20. Michel schreef:

  Ik tel letterlijk de uren en dagen dat de uiteindelijke versie hoorbaar is…Ik vind het tot nu toe prachtig, en denk in z’n uiteindelijke bombastische (lekker woord by-the way:P) uitvoering schitterend zal zijn.

  Voor de enkele negatievelingen; is het geen tijd geworden om het songfestival vaarwel te zeggen en een andere hobby te gaan zoeken als het je zoveel negatieve energie oplevert? Ik tel, gedurende de hele dag gepost , vandaag 10 (van de 81) zure reacties van 1 persoon. Misschien is het een idee iets dagvullends te zoeken wat wel voldoening geeft. In de ouderenzorg zoeken ze dagelijks vrijwilligers. Bijkomend voordeel; deze lieve, oudere generatie houden ook niet van Anouk en vinden de oude(re) nummers ook veel mooier!…Het is maar een idee:P

 21. Aad1 schreef:

  Ik heb het nummer een paar keer beluisterd. Het viel me op dat ik er elke keer iets aan ontdekte dat me de vorige keer niet was opgevallen.
  Ik ben heel benieuwd hoe het totaal gaat klinken.

  @Ray: heb ergens gelezen volgende week. Maar ik weet het niet zeker.

 22. @lbert schreef:

  Michel, super verwoord !!!

 23. Roald schreef:

  Carlo Emerald, Wouter Hamel, Racoon en die eeuwige Within Temptation zijn allemaal net zo “arrogant ” en eigenzinnig als Anouk. Als iemand van hen ging, was het waarschijnlijk ook niet goed.

 24. Michel schreef:

  ps; ik heb het voorlopige nummer nog even 3x zitten luisteren en als een groot parfummerk als bv Chanel slim is kloppen ze morgen aan bij Anouk of ze het mogen gebruiken voor onder een commercial…Het heeft alles voor bij een chique product.

 25. Wolf schreef:

  Kijk dit vind ik dus al grappig. Je moet dus voor Nederland zijn anders moet je maar een andere hobby zoeken? Beetje vage vorm van patriottisme.

  Waar Nederland eindigt boeit mij geen ene moer. Die hoop heb ik al lang opgegeven, betekend echter niet dat ik niet andere landen kan aanmoedigen.

  • Hans schreef:

   Doe wat je niet laten kunt, Wolf, maar zeur niet. Je klinkt net als Peter net een beetje te zelfingenomen, dat stuit veel anderen blijkbaar tegen de borst.
   (p.s.: betekenT)

 26. richard schreef:

  heb ook eens al die reacties doorgelezen.wat heb je toch een hoop zielige nichten,die niets te doen hebben en alleen alles maar kunnen afkraken..Op een paar positieve reacties na……..moeten jullie je schamen. Ga een vak leren!
  En het nummer van Anouk is prachtig……en al wint ze niet,wat maakt het uit. wees blij dat ze voor nederland gaat…

 27. Peter schreef:

  @eric: ik zit hier vanaf het begin onder dezelfde naam. Dat kun je van veel anderen niet zeggen. Misschien al die positieve reacties hier wel van Anouk, onder andere namen.

 28. Peter schreef:

  En wat eigenlijk nog het leukste is van allemaal, dat jullie allemaal zo heerlijk happen. Hebben jullie honger. Een heerlijk gevoel dat mensen hier zo geweldig intrappen, er op ingaan en weet ik veel wat nog meer. Hoe dom zijn jullie? Hahahaha, elk jaar is het weer genieten voor me.

  • Esmee schreef:

   Ja @Petertje, zoiets dacht ik al. Want óf je bent dom, óf je doet het er om, (misschien wel allebei), maar laten we hopen dat het een genoegen voor je is geweest. Want daar gaat het je tenslotten toch om.

  • eric schreef:

   je moet er maar lol inhebben om andere over de zeik te krijgen. Zegt toch veel over jezelf hoor. Uh ik heb IP adressen vriend dus nu ook nog niet gaan liegen aub

 29. Michel schreef:

  1) Wie de schoen past….. 2) Verkondig vooral je mening! (heeel vaak en heeel hard) we leven gelukkig in een vrij land. 3) Chauvinisme is wat mij betreft een vereiste voor ‘t songfestival en onderdeel van mijn plezier in zowel de aanloop als festival zelf.

 30. Jeroen schreef:

  Wat een geweldig nummer gaan we krijgen.
  Op basis van wat ik tot nu toe heb gehoord is prachtig!!!! (youtube en 3fm)
  Trots op Anouk!!!
  Ik kijk nu al uit naar11 maart als Birds definitief uitkomt.
  Natuurlijk is het allemaal koffiedik kijken op het ESC maar met dit nummer geven we absoluut een visitekaartje af!

 31. Michel schreef:

  @Peter: Zoek hulp!

 32. Peter schreef:

  @Richard: wat een aanmatigende houding hier zeg. Of iedereen die hier commentaar levert een nicht zou zijn.

 33. Peter schreef:

  O zo heerlijk Michel. Blijf vooral happen. Heerlijk. Voor een Amsterdammers is voeren zo heerlijk.

  • Lilly schreef:

   Menig amsterdammer zou niet trots op jou zijn anders…
   heb je al hulp gezocht Peter? Ik ken een paar goeie instanties daar willen graag naar je luisteren!

 34. Wim schreef:

  Vooral ook een mooie sterke tekst. Vogels vallen uit de lucht. ;-) Doe mij dan maar drie oma’s die aan het koken zijn :-)

  • eric schreef:

   heyyyy wim is uit zijn winterslaap gekomen. Goed uitgeslapen wim of gaan we weer net zoals verleden jaar verder met zeiken :)

 35. RobbieR schreef:

  En weer zit Anouk boven de 109 berichten in geen 15 uur..;-)

  Overigens heeft Anouk op facebook speciaal een site aangemaakt voor de ESF fans. ga haar toch semken om te komen :-)

  Morgen Esma, ik ben benieuwd..

 36. RobbieR schreef:

  smeken om te komen naar EIC..

 37. PaysBart schreef:

  Deze demo smaakt naar meer! Wat fijn om als NL een keer met iets echt origineels te komen en niet mee te gaan in de vele eenheidsworst die in veel landen is gekozen!
  Ik riep al jaren dat Anouk moest gaan en ik ben blij dat ze het nu nog doet ook. Je kan van haar houden of niet maar ze heeft geloof ik 15 liedjes in de laatste top 2000 staan dus ze is nog steeds erg populair.
  Heel nieuwsgierig naar de definitieve versie.

 38. Michael schreef:

  Hahaha lol Peter denk je echt dat ik wakker zal liggen van jou mening? Ik moet er erg om lachen. Doet me weer aan mijn tijd op kleuterschool denken. Maar je bent vandaag dus weer eens zwaar door de mand gevallen, zoals reeds door mij voorspeld. Je komt hier alleen om negatieve reacties uit te lokken. Sommige mensen (waaronder jij) vinden dat prachtig om te doen. Een goede wip zal je geen kwaad don ipv hier 20 uur per dag te kijken of je weer aanspraak hebt. Ik ben bij deze klaar met jou en zal jouw berichtjes die hierna volgen als onnozel en niet interessant bekijken, dus geen reden meer om ook maar ergens te reageren op iets wat van jouw hand komt.

 39. Natje schreef:

  @ Robbert-Rotterdam . Anouk treed al jaren heel weinig op . Ze heeft ooit eens gekscherend gezegd dat ze alleeen nog maar op het podoium wil staan als men minimaal een ton neerlegd. Ik geef haar gelijk , een vrouw van principes . Als ze nooit optreed , op grote concerten na welgezien , waarom zou ze dan wel naar EIC komen? Begrijp tevens ook de teleurstelling wel van de organisatie maar laten we eerlijk zijn , de 3 j’s en de Toppers waren er ook niet bij tijdens het concert.

 40. Rob schreef:

  Anouk heeft de regie zelf in handen, en dat kan ik alleen maar waarderen. En ach dat Eurovisie Concert….leuk voor die 1000 fans die daar naar toen gaan, en leuk voor sommige cameraploegen, maar wat heeft het echt voor nut voor de deelnemers? Is het niet een verkapte Hollandse braderie gebeurtenis? Miljoenen tvkijkers weten geen eens van het bestaan af……en Anouk heeft dat echt niet nodig……waarom zoveel kritiek als de toppers en de 3 J’s daar ook niet aan mee deden?…

 41. Peter schreef:

  @Lilly: ben jij bij je geboorte in een bak azijn gevallen? Echt zo’n type wat met een zuur gezicht, zo’n dom brilletje de meningen van anderen nakletst, waarschijnlijk zo’n grachtengordeldoos die zich duur heeft ingekocht om in Amsterdam te mogen wonen. @Michael, schijnbaar lig je er dus wel wakker van, je reageert constant, dat is het domme van jou en heeft niets met kleuterschool te maken, maar het feit dat je gewoon niets kunt hebben. Jongens wat kan een mens soms toch genieten van domme mensen op deze blog.

 42. Jeroen schreef:

  @Robbert-rotterdam; De officiële reden is dat Anouk het te druk heeft met de voorbereidingen voor Malmö. De toppers en 3js hadden verplichtingen in de avond, maar hebben voor de gasten wel een dagprogramma georganiseerd.

  • Mike schreef:

   Wat dat betreft heeft ze groot gelijk, we hebben al te veel deelnemers gehad die over stemproblemen klaagden omdat ze te veel optredens/schnabbels deden vlak voor het songfestival.

 43. CommanderKeen schreef:

  Anouk voelt zich kennelijk niet te goed om zich in te zetten voor de ziekte ALS.

 44. Anouk schreef:

  Ze voelt zich niet “te goed”, ze heeft immers zélf aangeboden om naar het ESF te gaan – iets waar andere artiesten (o.a. Within Temptation) hun neus voor ophalen.
  Wat betreft EIC: sommige andere Nederlandse inzendingen waren daar ook niet te vinden, maar ontvingen wel de buitenlandse delegaties: misschien doet Anouk dat ook wel?

 45. harm stirnberg schreef:

  Ze is niet op het EIC en zal daar wel een reden voor hebben. Ik heb respect voor haar dat ze wel optreed voor iets veel belangrijkers n.l een avond waar aandacht wordt gevraagd voor de ziekte ALS.

 46. Rob schreef:

  Ben benieuwd hoe Anouk op 14 mei haar nummer doet. Hoop en verwacht dat ze daar al over nadenkt.

 47. Michael schreef:

  Ze is niet verplicht om mee te doen

 48. Nick schreef:

  Ik hoop dat ze een grapje maakt met wat ik tot nu toe hoor van het nummer. Het doet me helemaal niks, vind het niks en out of the box is soms teveel out of the box…het is zelfs een oubollig.

  Ieder zijn ding en zijn smaak natuurlijk, alleen denk dat “killer song” heel letterlijk genomen moet worden…klinkt als een suïcidaal nummer….

  I won’t play that game no more….Dat moet hem worden….Dan regent het punten, met dit…?! Nope….

 49. Maar is het niet zo dat Anouk dan toch op die dag
  niet Birds presenteert maar ‘I won’t play that game no more’???
  Is het niet zo dat ze heel de wereld om te tuin leidt en
  uiteindelijk een heel ander nummer presenteert, zou dat kunnen?

  Birds is namelijk heel mooi, maar denk dat Anouk ook heel slim is…

 50. Nick schreef:

  Ik hoop dat het inderdaad bedoeld is ter promotie van haar album, maar dat 11 maart iets anders komt….

  Ze is zo eigenwijs dat ze wel bij haar past en ze is ook sterk genoeg om zich bij een benefiet concert niet te laten verleiden, onder “druk” van toeschouwers om alvast een sneak preview te geven….

  Anderzijds, de foto die bekend is van de opgenomen videoclip laat wel ballerina’s zien als “vogels” dus ja, hoever voer je misleidende info door….

  Nogmaals: ik voel het niet bij dit nummer….

  • RobbieR schreef:


   Nick:

   Ik hoop dat het inderdaad bedoeld is ter promotie van haar album, maar dat 11 maart iets anders komt….
   Ze is zo eigenwijs dat ze wel bij haar past en ze is ook sterk genoeg om zich bij een benefiet concert niet te laten verleiden, onder “druk” van toeschouwers om alvast een sneak preview te geven….
   Anderzijds, de foto die bekend is van de opgenomen videoclip laat wel ballerina’s zien als “vogels” dus ja, hoever voer je misleidende info door….
   Nogmaals: ik voel het niet bij dit nummer….

   Is er al een videoclip dan? I won’t play Thatcher game no more lijkt mij ook mooi en geschikt voor het ESF. Maar ik denk wel echt dat Birds de inzending wordt. Wat ik accapella hoor in dit fragment vind ik al mooi en ik verwacht een prachtige gearrangeerde/muzikale uitvoering..mm