Cornald Maas geeft de Nederlandse punten

Dit vind je misschien ook leuk...

62 reacties

  1. Marco schreef:

    Daniël Dekker en Jan Smit…. zucht. Had toch een beetje gehoopt dat Cornald Maas ook het commentaar weer zou mogen verzorgen.

  2. AnZoRadio schreef:

    Een welverdiende taak voor Cornald! Het is hem gegund.

  3. Lilly schreef:

    ja idd, het blijft bij jan en daniel wat opervlakkig allemaal, Cornald gaf veel meer informatie en weetjes over de deelnemers door in de presentatie, ik zie ook liever hem!

  4. Harold schreef:

    Misschien komt hij de komende jaren weer in beeld als commentator? De komende tijd zal de TROS toch meer moeten gaan samenwerken met de AVRO van Cornald Maas. Ook loopt het songfestivalcontract af en ik hoop stiekem dat een andere omroep of omroepen met een andere constructie komen en de TROS het alleenrecht kwijtraakt, zodat we nooit meer zoiets als Sieneke of de Toppers als inzending zullen hebben. Alles onder voorbehoud dat Anouk het redelijk gaat doen, want als zij de finale niet haalt zie ik de Nederlandse songfestival toekomst somber in.

  5. Esmee schreef:

    Gefeliciteerd. Fijn dat het weer een beetje bijgelegd lijkt te zijn tussen de Tros en Cornald Maas. En óók leuk dat de Tros zendtijd inruimt voor die ‘voorbeschouwing op de wedstrijd’. (Slim gedaan overigens, hoeven ze dat zelf niet te organiseren. Ze krijgen het kant en klaar!)

  6. Ben schreef:

    Ik heb persoonlijk niets tegen Cornald Maas, hij is inderdaad voor het begeleidend commentaar bij de 2 halve finales en de finale beter geschikt dan de heren Smits en Dekkers, maar…… om hem nu de punten te laten geven gaat mij net ietsjes te ver! Vindt ik niet echt ‘ chique’ om Nederland te representeren! Of het nou de TROS is of de VARA of NOS, het blijft primitief geleuter vanuit ‘wereldstad’ Hilversum! De live uitzending voor 100 miljoen toeschouwers verzorgd de TROS en/of de NOS komt vanuit het onbekende Hilversum???? Beter zou zijn een mooie foto achtergrond van onze hoofdstad Amsterdam of een live uitzending vanaf het Leidseplein of Rembrandtplein zoals elk ander land zich met een mooi plaatje of live uitzending vanuit hun hoofdstad presenteert. Maar nee wij blijven het op zijn boerenfluitjes doen en dan dit jaar met Cornald Maas! Sorry, dit wordt er weer niet beter op, waarom bijvoorbeeld niet met de kandidaat van vorig jaar of uit het verleden? Met artiesten waarmee we furore hebben gemaakt, we hebben zoveel coryfeeën waarmee we iets meer power kunnen neerzetten dan met Cornald, die vrijwel niemand iets zegt! Soirry Cornald ik bedoel internationaal. In die 5 minuten zou men iets meer aan Holland/Nederland promotie kunnen doen maar Hilversum snapt er niets van, dus modderen ze mooi op hun eigenwijze knullige Hilversumse manier door! Zo onproffessioneel allemaal maar wel een grote bek.
    Weer ’n kans gemist, enne… laat Cornald a.u.b. het commentaar verzorgen i.p.v. Jan Smits en Daniël Dekker, met andere woorden neem het Eurovisie Songfestival eens serieus! Het is geen persoonlijk uitje!
    En, nee, ik kom niet uit Amsterdam maar uit de provincie.

    • Niels6 schreef:

      Zelden zo’n domme opmerking gehoord.
      Ten eerste duurt een puntentelling van een land bij lange na geen 5 minuten. Dat mag ik tenminste niet hopen anders krijgen we wel een hele lange puntentelling dit jaar (5×39=195 minuten, oftewel 3 uur en 15 minuten puntentelling). Ten tweede maak jij er een veel te groot punt van. Het enige wat de bedoeling is tijdens die minuut/2 minuten is de punten helder oplezen. Promotie voor het eigen land moet via het lied en de staging gebeuren, niet via de puntentelling.

      • Jimmy schreef:

        inderdaad Niels6, zeer terecht opmerking, Ben slaat de plank COMPLEET mis!

    • Ben schreef:

      Niet de Ben uit Amsterdam, voorheen Utrecht, die hier ook wel eens post.

  7. Esmee schreef:

    Upd. Ogae Germany, voor zo ver ik het kan zien op hun site krijgt Nederland de 12 punten.

  8. Esmee schreef:

    Mmmmm, ik dacht 12 punten van Duitsland, maar dat is toch niet correct geloof ik!

    • Br@m schreef:

      Nee, dat zie je inderdaad verkeerd. Kijk op http://www.ogae.de en in de linkerkolom onderaan zie je “ESC 2013 PreTED” staan; momenteel hebben daar 125 mensen gestemd en de actuele stand is daar nu:

      1. Duitsland 604 pnt
      2. San Marino 583 pnt
      3. Denemarken 579 pnt
      4. Noorwegen 472 pnt
      5. Nederland 445 pnt
      6. UK 334 pnt
      7. Italië 314 pnt
      8. Zweden 265 pnt
      9. Rusland 261 punt
      10. Oekraïne 255 pnt
      11. IJsland 244 pnt
      12 Ierland 221 pnt
      13. Hongarije 202 pnt
      14. Georgië 195 pnt
      15. Kroatië 190 pnt

      Vermoedelijk wordt Nederland 5e gezien de voorsprong op nr. 6 UK en wellicht nog net 4e als Noorwegen steken laat vallen en Nederland daarentegen goed blijft scoren.
      De scoringslijst op deze site is zeer verzorgd en uitgebreid uit; je kunt precies zien hoeveel keer een land 12, 10, 8 etc. punten heeft behaald.

      • Robbert-Rotterdam schreef:

        Nee, dit is niet de juiste lijst, omdat iedereen hier zijn punten mag geven als hij zich maar registreert, dus ook mensen uit het buitenland die niet eens OGAE leden zijn.
        Ze hebben hun eigen verkiezing voor OGAE leden alleen, meen ik ergens gehoord te hebben.

      • Esmee schreef:

        Ok, bedankt Robbert-Rotterdam.
        Ja en dezelfde vergissing bestaat geloof ik over de Griekse OGAE site. Daar kun je als Nederlander vanuit Nederland gewoon stemmen. Ik denk (hoop) dus dat dat om een ander soort poll gaat.

      • Esmee schreef:

        Ok, bedankt Br@m!

  9. RobbieR schreef:

    Wat leuk dat hij in beeld blijft. Cornald van harte, je bent een vakman!

  10. RobbieR schreef:

    Nederland krijgt 10 punten Esmee van Duitsland en Zweden was ook 1 en al lof over Nederland.

    • Esmee schreef:

      @RobbieR. Soms kun je op de Ogae site van het land zelf al zien hoe ver het met de puntentelling staat. Maar bij de Duitse kon ik er geen wijs uit. Waar heb jij gezien dat Nederland 10 punten van hen kreeg?

  11. Paysbart schreef:

    Leuk dat het festival, grotendeels dankzij Anouk, weer in positieve zin aandacht krijgt. Nu maar hopen op die finale plaats dan kan dit zich volgend jaar voortzetten! En dan weer Cornald voor het commentaar aub.

  12. RobbieR schreef:

    Dus het kan zo maar zijn dat wij de finale halen :-)

  13. PPP schreef:

    Grappig. Ik wist dit al 3 weken geleden!

    Wij zijn nu druk bezig met de opnames van Op Weg Naar Het Songfestival! Wordt leuk mensen! Kijken dus!

  14. Paysbart schreef:

    Ps toch vond ik het altijd wel leuk om de punten gegeven zien worden door de kandidaat van het jaar ervoor. Joan in een wigwam vanuit Beekse Bergen? ;-)

  15. Adriaan schreef:

    Komen wij dan nooit van die man af.

  16. RobbieR schreef:

    Wat leuk PPP werkt Anouk een beetje mee? Ik wil wel als Anouk fan haar veel zien.

    • PPP schreef:

      Het wordt geen programma a la, het volgen van Anouk in Malmö. In dit artikel staat precies beschreven hoe het programma eruit gaat zien! Hoe dan ook, echt de moeite waard om er naar te kijken!:) Als songfestival-fan ben ik blij om er aan mee te werken natuurlijk.

  17. Peter schreef:

    Top!!!! Nu nog terug als commentator.

    • Esmee schreef:

      Van mij mag er wel weer eens een nieuwe commentator komen. Dat hoeft voor mij niet persé Cornald Maas te zijn. Maar gewoon iemand die het verrassend beter doet.

      • Wolf schreef:

        Maar dat is niet zo moeilijk, iedereen kan het verassend beter doen dan jan smit. Whahhahaha.

        Zucht, ik zie het commentaar al aankomen hoor. “Nou nu komt Griekenland tja dat vind ik niets onze Anouk vind ik veel beter” “Wat heeft Belgie een belachelijke jurk aan” en “Zelfs mijn zus zingt beter dan dit huppelgeval uit Bulgarije”.

  18. harm stirnberg schreef:

    Super!!!! Cornald weet zoveel over het Songfestival en de deelnemers en heeft een goede kijk op zaken die er toe doen. Ook geeft hij altijd eerlijke meningen over de kansen van een lied of deelnemer. Dit jaar de punten en voor mij volgend jaar graag als commentator!!!!!!!!!!

  19. Daniel schreef:

    Is het geven van de punten niet meer iets voor een frisse jonge meid? Voor het geven van de punten hoef je natuurlijk geen songfestivaldeskundige te zijn.
    Wel leuk dat we nu een voorbeschouwing krijgen.

  20. Robbert-Rotterdam schreef:

    Van mij mag Maas direct terug als commentator. Hij is altijd goed geïnformeerd en prima voorbereid op de teksten die hij tijdens de introductiefilmpjes uitspreekt. En dat allemaal binnen de beperkte tijd die commentatoren krijgen toegemeten op de avond zelf.
    Als jurylid of als selectiecommissielid vind ik hem altijd wat vaag. Bijvoorbeeld vorig jaar beweerde hij dat wat er voor de nationale finale geselecteerd was, veruit de beste inzendingen waren. Dan geloof ik hem van geen meter. Cornald en ‘children of the world’? Onmogelijke combinatie. Maar terug als commentator? Ja graag!

    • Ben schreef:

      Maar Robbert, afgaande op alles wat we hier verder gezien en gehoord hebben aan mogelijke inzendingen vorig jaar, geloof ik dat nog best. Al heeft ie toch ook wel een aantal keer de plank misgeslagen.

      Als commentator komt ie inderdaad beter tot z’n recht: hij weet er genoeg vanaf, is een liefhebber, maar ook enigszins realistisch en op z’n tijd gevat. Eigenlijk alles wat bij het huidige duo een beetje ontbreekt.

  21. Jesse schreef:

    Het voorlezen van de punten is te zeer verworden tot een soort missverkiezing. Dus prima keuze.

  22. Hebbuzz schreef:

    Leuk voor Cornald, en hopelijk een opstapje naar de presentatietroon zodat Dekker en Smit daar weer afstand van kunnen doen volgend jaar.

    Toevallig gisteren 2011 weer eens gekeken, dit keer op internet in plaats van de DVD. Dan ben je weer veroordeeld tot het geleuter van Dekker, die werkelijk NIETS toevoegt. Jan Smit geeft dan tenminste nog vakinhoudelijk commentaar op de act over of de zang wel of niet goed was (en rekent Spanje tot één van de grootste kanshebbers :P).
    Maar beiden blijven hangen in Songfestivalclichés en het verlies van 3J’s ipv in het moment te staan.

    Persoonlijk had ik liever Joan inclusief tooi gezien bij het puntjes oplezen, maar die heeft misschien bedankt? Ik zie het liefste een voormalig deelnemer, maar dat is persoonlijke voorkeur. Dave Benton zou ik ook wel een grap hebben gevonden, de laatste Nederlandse winnaar :-)

    Cornald is in het buitenland niet echt bekend inderdaad en eerlijk is eerlijk óók geen lekker wijf, dus ik snap de teleurstelling van Ben wel. :-)

  23. ~ René ~ schreef:

    Het ergste van de becommentariëring door het duo Dekker & Smit vind ik het negatieve karakter. Ze voeden elkaar enorm en daardoor ook het televisiekijkend publiek.
    Ik ben heel benieuwd hoe het commentaar door Jan Smit in combinatie met Cornald Maas zou wezen, heb het gevoel dat dit wel verfrissend kan zijn. Èn kritisch, èn sarcastisch en ook af en toe ’n beetje zuur … maar heel wat anders dan het gezucht en gesteun wat we de afgelopen twee jaar de huiskamer binnen geslingerd kregen.

  24. Wtr schreef:

    Ik ben denk ik de enige,maar ik vind Jan Smit best een leuke commentator,dd mag direct weg,maar Jan Smit en een leuke dame van de tros is wel oké.

  25. Peter schreef:

    DWDD, Jan Mulder: hoeveel zal hij gevangen hebben om dit commentaar over Anouk te geven? Al jaren afgevend op het ESF en deelnemers, nu ineens een andere wind?

    • Kevin schreef:

      Birds is dan ook geen standaard songfestival nummer. Niet gek dat hij dit wel mooi vindt. Ik was blij met zijn opmerking. Ik had het gevoel dat Matthijs al klaar zat om over Birds te gaan lopen klagen.

    • Hans schreef:

      Als je goed geluisterd hebt, gaf hij nog steeds af op het ‘songfestivalletje’. Dat hij nog nooit eerder zoiets gezegd heeft zegt alleen dat we voor het eerst eens een goede inzending hebben.

  26. Peter2 schreef:

    Geef me even het precieze tijdstip, anders moet ik die hele uitzending na gaan kijken:)

  27. Esmee schreef:

    UPD. OGAE Albanië 8 pt aan Nederland

  28. Norman schreef:

    Goed nieuws, dat heeft hij dik verdiend. En we hoeven bij hem niet te vrezen, dat hij “12 point goes to…” zegt.

  29. Robert schreef:


    Peter:

    DWDD, Jan Mulder: hoeveel zal hij gevangen hebben om dit commentaar over Anouk te geven? Al jaren afgevend op het ESF en deelnemers, nu ineens een andere wind?

    Ik denk niet eens veel, want het kan ook zijn oprechte mening zijn. Heb je daar weleens over nagedacht? Hoeveel ben jijzelf tekort gekomen in je leven dat je zo verbitterd bent? Ik weet dat je een duidelijk mening hebt en dat je een liedje of persoon of whatever niet leuk kunt vinden, maar ik word echt schijtziek van jouw berichten op deze site. Altijd maar die klaagzang en het maakt niet uit wat er gepost wordt, je gaat er weer lekker overheen met negativiteit. Als je deze site en de liedjes en reacties niet kunt waarderen, wat heb je hier dan te zoeken? Ga a.u.b. andere mensen vervelen en kom hier niet meer terug. Kritiek is goed, maar jij bent algemene fatsoensnormen aan het overschrijden.

    Zijn er hier trouwens geen moderators die in kunnen grijpen?

    p.s. als dit een andere peter is bied ik bij voorbaat mijn excuses aan

    • Jup schreef:

      @Robert, je verwoordt de mening van vele mensen hier.
      Robbert-Rotterdam zat er m.i. ook niet ver naast. ‘Peter’ heeft niet gewoon een eigen mening, maar een pathetische behoefte om op die manier hier bezig te zijn.
      Totaal negeren is mijn advies. Maar ik vind ook dat de moderators hier onderhand wel in mogen grijpen.

      • Meme schreef:

        #45 en #46. Klopt!
        We moeten gewoon Peter negeren, hij geilt op aandacht….zijn berichten hecht ik geen waarde aan.

        :)

  30. Wouter schreef:

    Ben erg blij… nu nog hopen dat hij weer het commentaar mag verzorgen, Daniel Dekker is nog wel te doen maar Jan Smit?? tot die 2 weken hoor je Jan Smit NOOIT over het songfestival, en dan lekker een soort vakantietje houden en lekker wat meepraten met Daniel, nee niks voor mij.

    Ben ook wel blij dat ze nu een Amsterdam calling gaan zeggen… Had niets tegen op Hilversum ofzo hoor maar vind het gewoon mooier passen… Nederland en Duitsland zijn eigenlijk de enige die geen punten geven van uit de hoofdstad.

    Ook blij met de programma’s vooraf =) heb er zin in =)

  31. Martin schreef:

    Ik vind het leuk zo’n voorbeschouwing. Dat is al pluspunt en leuk dat Cornald nu de punten gaat voorlezen namens The Netherlands. Volgend jaar geeft ie weer commentaar hoop ik. Weg met die Daniël Dekker, Jan heeft nog wel wat zinnigs te zeggen over het zingen enzo.. Die hoor ik dan liever.

  32. Peter schreef:

    Ach ach die Robert: ook al zo’n dom blondje op deze weblog, het is en blijft heerlijk hoe iedereen elke keer weer reageert. En als ik het fragment in DWDD terugkijk, krijg ik steeds meer het gevoel dat Jan Mulder het eigenlijk heel sarcastisch bedoelde, ook wel weer lachen, want echt serieus kun je het natuurlijk niet nemen.

  33. Norman schreef:

    Cornald Maas is voor Nederland wat André Vermeulen voor België en Peter Urban voor Duitsland is, om onze buurlanden maar even te noemen. Mensen, die met hart en ziel, met kennis van zaken en rake opmerkingen met het songfestival bezig zijn. Ik hoop dat de TROS dit zich (in 2014?) realiseert.
    Mijn droom is, dat hij op 18 mei zal zeggen “12 points go to Montenegro”….
    Het is geen realistische droom, dat weet ik.
    Aan de makers van het koningslied: zo presenteer je rap en niet samen met mierzoete Amerikaanse musicalmuziek, maar goed, dat probleem hebben we door de dwaze tekst achter de rug.

  34. harm stirnberg schreef:

    Off topic. Ogae Norway 6 pnt voor Nederland ;-)

  35. Roel schreef:

    Cornald was goed bezig met het programma rond de opening van Rijksmuseum. Ook het kunstprogramma is goed (misschien beetje te grachtengorldel). Voor presentatie/commentaar van het ESF zijn de meeste presentatoren te hautain.

  36. Hebbuzz schreef:

    ik vind de combi Opium-presenteren en Songfestival-voorbespreken juist wel een leuke.

  37. Ben schreef:

    Oh, d’r post hier ook een andere Ben. Even voor de duidelijkheid, dat Ben (:p) ik dus niet.

    En leuk dat Cornald er weer bij is, al had ik ‘m liever als commentator gezien. Hou m’n hart ook wel weer een beetje vast voor die voorbeschouwingen met ‘songfestivalfanaten’ en willekeurige bn’ers, klinkt tenenkrommend bij voorbaat … maar we zullen zien.

  38. Robbert-Rotterdam schreef:

    Zijn er hier trouwens geen moderators die in kunnen grijpen?

    Dat vraag ik me ook wel eens af. Zijn hier regels en grenzen? Als die er zijn, zijn die goed op te rekken, zo te zien. En wie bewaken die regels?

  39. Bert Badjas schreef:

    Iemand nog een suggestie voor kaartjes Finale in Malmö?

  40. gj schreef:

    Ik zal Nicklets toch maar moeten overtuigen om BBC te kijken :/

  41. Jeroen schreef:

    Episch betekent, zoals bekend, ‘groots, spannend, opwindend, zoals in heldendichten’. Het epicentrum is het punt op het aardoppervlak dat loodrecht boven de haard van de beving ligt. In dit geval Malmö :-)