De reacties: winst en verlies

Dit vind je misschien ook leuk...

103 reacties

 1. Roos schreef:


  Celine:


  Patric:

  Een regelrechte sabotage tegen Armeniërs. Niemand kon Armenië stemmen. 09090012 is tijdens stemming tijd geblokkeerd geweest. Pas 1 min. na stemming tijdlijnen was geopend voor liefhebbers van Armenië.

  Nou ik heb op Belgie en Finland gestemd via de telefoon maar kreeg helemaal niks te horen, geen in gesprek toon, geen bandje helemaal niks, dus ben toen maar gaan smssen en dat lukte wel.

  Klopt en in België niet en in Duitsland niet enzvv…

 2. Peter schreef:

  @Eric: Verloren?? Slechte verliezer? Ik blijf tenminste bij mijn standpunt. Vind het een slecht nummer. Begrijp de totale euforie ook niet, slechts 9e geworden en we doen of we de titel binnen hebben. Hoe hypocriet kunnen jullie zijn. Hoop echt op een goed nummer volgend jaar en een artiest die wel voor de winst gaat en niet blij is met een 9e plaats.

  • CommanderKeen schreef:

   Peter, het is geen “slecht” nummer. Jij vindt er niks aan. Prima, dat mag. Het is negende geworden van in totaal 39 nummers. Ook dat is een prima resultaat, zeker gezien de recente geschiedenis van NL op het ESF.

   En wat betreft je opmerking over “hypocriet”: de pot verwijt de ketel.

 3. Roald schreef:

  Denemarken is een terechte winnaar; en Anouk heeft het geweldig gedaan met haar prachtige nummer: na negen jaar naar de finale, en dan in de finale meteen een top-tien notering, een mooie negende plaats met 114 punten – een topprestatie!! Ben ook tevreden met de rest van de top-tien.
  Ben blij en trots op Nederland en Anouk!!:)

 4. Tina Troela schreef:

  Die Peter is net zo’n akelig naar en miserabel hondje wat zich ergens in vastbijt en never nooit meer loslaat hahaha! Wat een engerd!!

 5. Peter schreef:

  @TinaTroela: bekende tekst. Is al eerder gebruikt. Als je andere nicks gebruikt, moet je ook andere teksten in je postings gebruiken. Wees dan ook niet zo laf door telkens andere nicknames te gebruiken, Mien Scheurwater. Pffffffffffffff over irritant gesproken.

 6. Peter schreef:

  @CommanderKeen: vervelend elke keer die nieuwe nicks hier. Ik vind het een slecht nummer maar dat mag dus niet volgens jou. Er niets aan vinden of slecht is iets anders. Als het een geweldig goed nummer of de killersong was geweest, was het 1 geworden, niet dat wat nu nummer 1 is geworden een hoogstandje is.

 7. Hebbuzz schreef:

  Ik ben niet voor een interne aanwijzing van een artiest die zelf met een nummer mag komen. Er moet altijd een prikkel blijven om de beste te willen zijn, ook om in aanmerking te komen om uitgezonden te worden. Kijk naar de automatische finalisten, daar lijkt de prikkel ook afwezig. Alleen Italië haalt uiteindelijk de top 10, ook alleen maar geholpen door een goede loting.

  Het liefste zou ik 4 artiesten willen zien die met elkaar de strijd aangaan met het beste dat ze te bieden hebben. Geen plankliggertjes maar de huid duur verkopen. Alleen dan is kwaliteit meer gegarandeerd.

  Heeft een artiest de vrijheid, dan krijg je van die Hind en Edsilia-2 liedjes. Nu Anouk gescoord heeft met kwaliteit, zou voor elke andere artiest van mindere statuur er geen reden meer mogen zijn om niet te willen deelnemen. En wie wil, moet maar met iets goeds op de proppen komen. Je wilt toch niet dat Jim of Jan Smit met een knullig niemendalletje een wildcard krijgt? Ik denk dat de AVRO/TROS, juist door het resultaat van Anouk hoge eisen mogen stellen aan de wannabe-deelnemers en de ‘artiesten’ niet moeten mekkeren, maar gewoon meedoen. Er is nog nooit iemand slechter geworden van deelname aan het Songfestival.

 8. Esc-go schreef:

  Blijft toch een lastige discussie.
  Hoe bereik je dat je met een topnummer naar Denemarken gaat?

  Ik merk aan mezelf maar ook aan de mening van andere posters hier dat er nog veel wantrouwen heerst. Zelfs nu Nederland zich weer eens van een positieve kant heeft laten zien op het festival.

  Wantrouwen jegens de Tros, de mening/visie van ‘het volk’ over het songfestival, Nederlandse muziekfeestartiesten en het niveau van onze liedjes. Ben eigenlijk bang dat het volgend jaar precies zo gaat als in de jaren ervoor. Anouk heeft gevochten, maar Nederland niet!

 9. Norman schreef:

  De puntmutsen van Moldavië (2010) waren geweldig en ik deel de mening van Jan Smit, die zelf een eenvoudig kermisrepertoire heeft, zeker niet. We moeten terug naar Cornald Maas – solo, wel te verstaan.
  Moldavië mag dan arm zijn, maar het is een fantastisch creatief land bij het songfestival.
  Ik vond ook de Duitse commentator Peter Urban (vrienden sturen me dvd’s uit diverse landen) erg ouderwetse opvattingen hebben.

 10. Femke schreef:

  Zoiets als dit?

  http://www.youtube.com/watch?v=j_n1m6vhu4Y

  Het moet sowieso een artiest zijn die ALTIJD goed zingt.