De reacties na afloop

Dit vind je misschien ook leuk...

37 reacties

 1. xxx schreef:

  Mooi, mooi. Nu maar hopen dat we een startplek toebedeeld krijgen waar niet al te veel commentaar op komt. Het commentaar bij de indeling van de voorrondes viel overigens enorm mee. Toch verwacht ik hier in Nederland echt negatief commentaar als Anouk zaterdag als eerste of tweede het podium op zou moeten.

 2. Wim1970 schreef:

  T-shirt van die Litouwer is te kort.

 3. Patrick schreef:

  Wat leuk van de Litouwers om dat te zeggen. Ondanks dat hun nummer slecht is.

  Na JAREN lang niks voor te stellen op het Songfestival is dit toch wel het mooiste geschenk dat Nederland kan krijgen. Iedereen in de zaal NETHERLANDS en ANOUK roepen en compleet uit zn dak gaan als ze in beeld kwam in de greenroom. Eindelijk het gevoel dat NL er weer toe doet.. En, nu gaan we winnen ook! Lets do it!

 4. Matje schreef:

  Als je kijkt naar de iTunes lijsten van Europa is de Nederlandse inzending na die van Denemarken , die al bij 22 landen in de lijst staat , het meest populair met een notering in 14 verschillende landen waarvan moet gezegd worden dat ze al een notering had in Letland en Portugal voor de prefinale. en nu daar niet meer in voorkomt.
  Al met al vermoed ik dat Birds zowaar een top 5 kan gaan halen vanwege het feit dat het een jurie favoriet is en daarnaast ook eens de kijkers behaagt.

 5. johannes schreef:

  Anouk, GEFELICITEERD!
  Ik ben trots op je, je hebt het heel goed gedaan!
  En dan nu de spanning van je af laten vallen want wat Nederland betreft heb je al gedaan waar je voor ging, de FINALE!
  Nu genieten!
  Wat ik jammer vond was de setting. Tussen al die vlaggetjes en drukke mensen, verdween de sereniteit van het nummer.
  Ik zie Anouk liever staan “isolated on the stage”. Ik hoop dat ze daar nog iets mee kunnen..Succes zaterdag, ik ga weer genieten!

  • annemieke schreef:

   Ik vind de setting wat dubbel
   Ik vond de setting aan de ene kant erg leuk om te te zien, Anouk stond echt midden in het publiek ipv ver achteraf op het grote podium. Ik vond dat mooi om te zien
   Aan de andere kant wat jij zegt; te druk, veel te veel vlaggen/drukke mensen wat de sereniteit wat uit het nummer haalt.

 6. Ronald schreef:

  Mogen er uberhaupt nog dingen veranderd worden voor a.s zaterdag? Ik denk dat alles precies zo blijft toch?

 7. Dick schreef:

  Ik hoop van harte dat we volgend jaar af zijn van het “deskundige” commentaar van Daniel D. Wordt daar zo moedeloos van. Dankzij zijn deskundigheid hebben we toch weer een rel aan ons broek hangen door de verspreking mbt de jury van nederland: Daniel well done! Cornald Maas en Eric van Tijn zijn inmiddels uit de jury gezet / gestapt, benieuwd wie de tros als opvolgers benaderd. Overigens wist Cornald Maas gisteren bij Pauw en Witteman te vertellen dat hij niet zoveel ziet in voorrondes. Hoe komt het dan dat Zweden / Denemarken en ook Noorwegen (met verschillende voorrondes, halve finales nationaal enz) het zo goed doen de laatste jaren? Alles heeft te maken met het aanzien in Nederland en de durf voor “de grote namen” om zich met elkaar te meten.

  • angelique schreef:

   waarom kijk je daar dan ook naar ? wij hebben naar de belgische zender gekeken, dat is heel wat relaxter, zaterdag kan je ook naar de bbc 1 kijken, en bijv bij de uitslag weer terug zappen naar nederland 1

 8. wtr86 schreef:

  Graag Cornald En Jan Smit volgend jaar..
  Jan smit als leek die als leek praat
  en cornald die jan smit corrigeert.

  En ik heb persoonlijk een bloedje hekel aan Jan Smit, maar ik moet toch eerlijk zeggen dat ik vind dat hij het commentaar prima doet.

 9. Sandert schreef:

  Commentaar was weer onder de maat idd. Ongepast dat we bij ieder liedje de mening van Jan Smit moeten aanhoren.

  Waarom zwaaide Anouk trouwens met een Surinaamse vlag in plaats van de Nederlandse?

  • Wolf schreef:


   Sandert:

   Commentaar was weer onder de maat idd. Ongepast dat we bij ieder liedje de mening van Jan Smit moeten aanhoren.
   Waarom zwaaide Anouk trouwens met een Surinaamse vlag in plaats van de Nederlandse?

   Haar backingvocals zijn surinaams en van de antillen.

  • Aad1 schreef:

   Dat is waarschijnlijk vanwege de Overzeese Delen van het Nederlands Koninkrijk. Die horen er immers ook bij. Dat vergeten we wel eens.

 10. Peter schreef:

  Pffffffffffffft lekker belangrijk Wim1970. Yes yes, België door. Geweldig. Topparty na afloop. Denk dat België en Ierland wel eens de verrassing van de avond kunnen worden a.s. zaterdag.

  • Wolf schreef:


   Peter:

   Pffffffffffffft lekker belangrijk Wim1970. Yes yes, België door. Geweldig. Topparty na afloop. Denk dat België en Ierland wel eens de verrassing van de avond kunnen worden a.s. zaterdag.

   Ik was ook aangenaam verrast België door te zien. Hij verdiende het, zijn optreden was letterlijk perfect. Vergeleken met zijn repetities waarin vrijwel iedereen dacht dat het niets ging worden. Ierland vond ik zoiezo ook leuk, had voor beide gestemd.

   En Estland is door gelukkig. 2 keer op haar gestemd.

   Alleen Jammer voor Montenegro, liever dat dan rusland.

   • eric schreef:

    belgische ( wallonie ) nummer is leuk . Alleen die jongen (:
    Die enge blik in zijn ogen , het is net alsof ie speed heeft gebruikt.
    Nou ja Nederland zal wel veel punten hebben gegeven aan deze Wallonië inzending.

   • Wolf schreef:


    eric:

    belgische ( wallonie ) nummer is leuk . Alleen die jongen (:
    Die enge blik in zijn ogen , het is net alsof ie speed heeft gebruikt.
    Nou ja Nederland zal wel veel punten hebben gegeven aan deze Wallonië inzending.

    Hij moest meer met de camera spelen; dat kwam er heel creeepy uit de eerste 10 seconden, beetje alsof hij elk moment je kon neer steken ofzo. Zo look.

   • Gina schreef:

    Als je goed oplet zie je dat de Belg maar een klein stukje zelf zingt, de rest wordt door het achtergrond koor opgevangen, ja zo kan ik het ook…
    Net als Peter / Wolf, veel geschreeuw, weinig wol

  • eric schreef:

   peter mag ik vragen of jij een belg bent. ?

 11. Celine schreef:

  van mij mag Cornald terugkomen als presentator, van die 2 pipo’s van nu erger ik me alleeen maar kapot, met dat gesauwel de hele tijd, je verstaat niks van wat er gezegd wordt omdat zij er doorheen zitten te bleren

 12. margreet buitendijk schreef:

  Ik heb ook op de Belgische zender gekeken , donderdag en zaterdag ga ik dat ook zeker doen.

 13. Rene schreef:

  Commentaar was echt slecht. Tot drie keer toe van te voren roepen dat het vals ging worden, om na afloop te zeggen dat het wel mee viel. Ook riep Jan bij Moldavie dat die vorig jaar de puntmutsen op hadden. Als je feitjes roept moeten die wel kloppen. Cornald Maas terug!
  Grappig dat Litouwen na het succes tijdens Eurovision in Concert van zn blote navel zn Unique Selling Point heeft gemaakt ;-)

 14. Mien schreef:

  Eric toch dat kun je de Belgen niet aandoen hoor hahaha!

 15. dave schreef:

  Proficiat NL !!! Ik heb een paar keer voor Anouk gestemd :p ik vind het een prachtig nummer en hou van haar stem. Maar: ik vond het jammer dat de staging niet voldoende in contrast was, we zagen te veel de mensen rond het podium met vlaggen e.d. Ik zou gaan voor een donkere omkadering met 1 spot op Anouk gericht, zodanig dat alles mooi contrasteert en tot zijn recht komt. Ze hoeft daarvoor niet noodzakelijk naar de main stage te verhuizen.

 16. Peter schreef:

  Ik kijk sowieso nooit naar de uitzending op Nederland, al jaren niet meer. Geef de voorkeur aan andere zenders. Wat heeft de nationaliteit nou te maken of je een nummer een warm hart toe draagt? Ondanks dat Anouk door is heeft dit nummer niet mijn voorkeur en blijf ik het een slaapverwekkend nummer vinden. Was leuk geweest zo vlak na de bevrijding in 1945 met als zangeres Vera Lynn. Maar ja als je al ziet wat er in de Nederlandse jury zit, dan moet dat in het buitenland ook zo zijn, vandaar de klassering van Nederland. Denk dat het bij de vakjury beter heeft gescoord dan bij de televoters en bij België is dit denk ik 50/50.

 17. Ro schreef:

  Muil, Peter!!

 18. Stanislav schreef:

  Anouk zet m op zaterdag!!!
  Verder vond ik Estland Ierland en Litouwen helemaal niks waard! Onterecht door wat mijn betreft :)
  Had liever oa Slovenie door zien gaan. Lkkr nummer alleen de zangeres kwam bietje nerveus over!
  Mijn moederland Rusland vond ik dit jaar niet zo sterk. Beetje teveel Chiara van Malta-gehalte…
  Daarom sta ik dit jaar voor 1000% achter Anouk (kippevel) maar AUB laat die Surinaamse vlag achterwege want dat slaat ECHT nergens op!!!!!

 19. Peter schreef:

  Ik zeg pardon Ro. Wie mag jij dan wel zijn? Nog niet eerder hier gezien. Of is het weer een van de vele nicks van Lilly, Meme, Esmee, Scheurwater en ga zomaar door.

 20. Nordman schreef:

  Leuk voor België, terecht door hoor. Roberto en backings klonken erg goed. Ierland kan ver komen inderdaad, maar lijkt me geen winnaar. Vind dat tribal-achtige ook niet echt bij het nummer passen. Nederland moet dus weer in de 1e helft. Hopelijk wel zo laat mogelijk, maar aangezien Queen Carola, Loreen en zelfs G:sson lol fan zijn van Anouk moet dat wel lukken toch? :-D Ik geloof nog steeds in een top 10 voor Nederland. Denemarken gaat winnen, heerlijk voorspelbaar…

 21. Norman schreef:

  Ierland, Litouwen en Belgie waren heel wat frisser en natuurlijker dan bv. de Deense zangeres met haar kunstmatige gehijg. Onbegrijpelijk dat die met zo’n iel stemmetje zo hoog staat genoteerd bij de fans.
  Jammer overigens dat Engels het heeft gewonnen van de nationale talen.

 22. Rob SG schreef:

  Anouk stijgt trouwens weer naar plek 6 bij de bookmakers :) Duitsland, Georgie en Italie zijn weer bijgehaald!

 23. KE schreef:

  Geweldig Nieuws dit.

  Hieruit blijkt ook dat als Nederland een inzending stuurt met kwaliteit er ook door velen wordt afgestemd. Dit zijn hoopgevende aantallen die neigen naar Zweedse tafrelen – Wellicht kunt u hier eens wat lering uit trekken meneer Kuipers en in 2014 zorgen voor een waardige Nationale finale zoals in 1998, 2004 en 2005?

  Ik verneem net dat uw medewerker de heer Dekker er eigenhandig ervoor heeft gezorgd dat 2 van de vijf vakjuryleden; Wellicht vindt u een mogelijkheid vinden om beide heren tegemoet te komen voor 2014.

 24. MarkK schreef:

  Startplek in de eerste helft van de finale voor Anouk. Iets zegt me dat Duitsland als no. 1 moet. Mooi uptempo begin van de show.

 25. Kurt schreef:

  Als je “Love Kills” zingt, dan kan je moeilijk gaan springen, dansen en lachen, natuurlijk.
  Als iedereen die ooit liefdesverdriet heeft gehad zaterdag voor België stemt, dan wint België met een straatlengte voorsprong.