Dit was de Nederlandse vakjury

Dit vind je misschien ook leuk...

53 reacties

 1. Hendrik schreef:

  Heeft Carlo er ook al niet eens ingezeten?

 2. AnZo schreef:

  Een vakjury van een liedjeswedstrijd waarbij twee van de vijf geen enkele binding met muziek hebben in hun werk. Ben ik nou gek of? Ik zou toch echt verwachten dat er componisten en tekstschrijvers in zo’n jury horen.

 3. Toni (Belgium) schreef:

  belachelijk dat 5 mensen de helft van de punten mogen bepalen!

 4. Starkoo schreef:

  Kim-Lian van der Meij weet echt wel wat werkt en wat goed is, Break one The ice was geweldig met het juniorsongfestival, die Zweedse producer schrijft hopelijk het lied van Nederland voor volgend jaar, dan winnen we zeker!

  http://www.youtube.com/watch?v=UjmGuZ_BH68

  Jörgen Ringqvist!

 5. Hans schreef:

  Die Carlo, daar word je toch niet goed van: wat moet die nou in de jury? Ik zou eerder deskundigen verwachten, geen zelfbenoemde “experts’ als hij.

 6. Harold schreef:

  Als we toch iets moeten leren van Anouks succes dit jaar dan is het wel dat we nooit meer moeten luisteren naar songfestival adviezen van glitternichten als Gordon en Carlo Boszhard

 7. Nordman schreef:

  Hmm als er NF komt volgend jaar zou het me niet verbazen als Kim-Lian dit gaat presenteren of zal ze deelnemen? Kom maar op AVRO!

  Carlo vind ik ook geen deskundige nee haha, wat hij vanavond bij Cornald aan tafel zei sloeg ook nergens op. Laten ze hem er aub niet te veel bij betrekken zeg,

 8. Robbert-Rotterdam schreef:

  Alsjeblieft geen nationale finale volgend jaar! Peggy Mays-niveau verzekerd…

 9. Marlies schreef:

  Snap niet dat deze mensen in de vakjury zaten, wat doet Nance en Carlo en ook een beetje Kim-Liam er in dat zijn toch geen vakmensen op dit gebied. Is dat die Daniel zijn mond niet kon houden anders hadden er 2 in gezeten die er wel meer verstand van hebben. Hoewel de vervangers ook wel meer verstand er van hebben dan die 3. Nee een vakjury die er echt wat van weet is dit niet, maar begreep gister avond dat er toch een groot stukje gun politiek bij komt anders had Belgie niet zoveel punten gehad. Volgend jaar een echte vakjury, ook iemand die het optreden en kleding goed kan beoordelen en geen Bnn,ers die toevallig van dit soort festivals houden. Gewoon mensen die er wat van afweten

 10. Dick schreef:

  Vakjury oorspronkelijk wel ok, alhoewel je over Carlo B kunt discussiëren. Vond Edsilia bij Cornald Maas aan tafel erg grappig, want een wereldwijf is dat toch….. Azerbeidzjan whahaha

 11. Roel schreef:

  Nick & Simon zijn al met een nummer bezig… waarschijnlijk.
  Samen met Chantal Jansen en Kim-Lian kunnen zij een leuk groepje vormen.

  • Esmee schreef:

   Oei, op de Kroningsdag was te horen dat Nick en
   Simon niet zo zuiver wisten te zingen. Dat wordt dan toch je hart vasthouden op het esf.

 12. Armrnie schreef:

  waar zijn de stemmen van duizenden Armeniers gebleven waarom zijn ze niet meegeteld??? corruptie, omkoperij door azeries??? SCHAAM JE NL en vakjury!!! wie kan dit uitleggen alle andere jaren gaan 10 of 12 punten naar Armnie dit jaar helemaal niet ook niet 0,0 is toch raar?? bellen van vast telefoon lukt niet je stuurd een sms krijg je nadat de viting afgelopen is een bedank terug waarin staat helaas is de voting al afgelopen. SCHAAM JE DIEP NL!!!!

  • Wolf schreef:


   Armrnie:

   waar zijn de stemmen van duizenden Armeniers gebleven waarom zijn ze niet meegeteld??? corruptie, omkoperij door azeries??? SCHAAM JE NL en vakjury!!! wie kan dit uitleggen alle andere jaren gaan 10 of 12 punten naar Armnie dit jaar helemaal niet ook niet 0,0 is toch raar?? bellen van vast telefoon lukt niet je stuurd een sms krijg je nadat de viting afgelopen is een bedank terug waarin staat helaas is de voting al afgelopen. SCHAAM JE DIEP NL!!!!

   Nope, Armenie VERDIENDE de FINALE niet eens.

   Ik was in DeLaMar en Cornald verklapte. ;) Armenie was laatste. en is dus gelukkig FLINK afgestraft voor hun diaspora. VERDIEND. Aangezien de jury ze laatste zetten, en weet ik veel hoe hoog de televoting was de kans al groot dat ze buitne de punten zouden krijgen.

   IK BEN BLIJ, DAT NEDERLAND, VOOR EEN KEER ECHTE LIEDJES heeft aangewezen. ook al waren we heel hypocriet met Belgie, maar whatever, die verdiende die punten dubbel en dwars.

   • Esmee schreef:

    Wat de 12 punten voor België betreft: het is mogelijk dat er veel televotende tienermeisjes/jongens op hem hebben gestemd…..In die leeftijdscategorie misschien net zo populair als de mensen(jongeren) waardoor hij The Voice heeft gewonnen. It makes sense.

  • Nordman schreef:

   Simpel: zwak nummer, accepteer het. Volgend jaar iets beters insturen. :-)

 13. Anna schreef:

  Helemaal gelijk! Wie zou denken dat zoiets in nl mogelijk is. Echt niet te geloven! Zo’n gerichte actie tegen Armeense inzending. Maar als nl van belgie hoge punt krijgt, dan zeurt niemand over vriendjespolitiek! Erg, he.

 14. Gerrit schreef:

  Carlo in de jury net of hij er verstand van heeft, die het liedje van Anouk met Dag Sinterklaasje vergelijkt, Carlo heeft helemaal geen smaak en leeft nog in de tijd van het Songfestival ten tijde van Edsilia etc… Nee dit is geen vakman. Dan is Paul de Leeuw beter.

  • Hendrik schreef:

   Als men types als Carlo in de jury zet ga ik wel twijfelen over het begrip vakjury. Nu weet ik niet wat voor types ze in andere landen in de jury zetten.

 15. Piksey schreef:

  Ook dit jaar Eurovisie schandaal ‘a la Azerbaijan’!
  Er is een video van een onderhandeling opgedoken die was stiekem door de litouwse studenten opgenomen.
  Aangezien Azerbaijanen hebben in verschillende landen van Europa hun ‘eurovisieagenten’ die maar een taak hebben, namelijk, om mensen omkopen, sim kaarten uitdelen en laten hun in de finale stemmen op.. yep, de numero 20! En natuurlijk worden de rekruten goed betaald, voor de moeite dus. Op onderstaande video is te zien hoe het allemaal verloopt in Litouwen. Men spreekt in Russisch. Er is, helaas, nog geen engelstalige versie te vinden. Komt goed, het is maar pas een begin.
  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=JvHwxzXkeo8

  • Wolf schreef:


   Piksey:

   Ook dit jaar Eurovisie schandaal ‘a la Azerbaijan’!
   Er is een video van een onderhandeling opgedoken die was stiekem door de litouwse studenten opgenomen.
   Aangezien Azerbaijanen hebben in verschillende landen van Europa hun ‘eurovisieagenten’ die maar een taak hebben, namelijk, om mensen omkopen, sim kaarten uitdelen en laten hun in de finale stemmen op.. yep, de numero 20! En natuurlijk worden de rekruten goed betaald, voor de moeite dus. Op onderstaande video is te zien hoe het allemaal verloopt in Litouwen. Men spreekt in Russisch. Er is, helaas, nog geen engelstalige versie te vinden. Komt goed, het is maar pas een begin.
   http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=JvHwxzXkeo8

   Wahey.. De Azeri’s kunnen niet eerlijk spelen, niets nieuws. maar. Ik moet wel zeggen dat Hold Me die plek die ze uit eindelijk hebben wel verdiennen. Gelikte act, mediocre liedje. Tja.. die zanger. Het totaal plaatje en was ook een favoriet van veel.

   • Piksey schreef:

    Klopt.. hij is een van de besten uit dit land (qua zingen dan..) Toch vind ik het te hoge notering voor hem. Maar ja, wat de azeri’s doen (heel zacht gezegd) deugt niet.. God! wat zijn ze corrupte asshol*s.

  • Julia schreef:

   Piksey, Omdat ik zelf ook Russisch versta, begrijp ik hier in het filmpje waarover gesproken wordt.
   Kort gezegd, je kan met dit filmpje niemand (geen enkele land) beschuldigen van…
   Hier in het filmpje wordt de namen van meerdere landen genoemd; maar niet in die context.
   Wat je hier in dit filmpje ziet en hoort, heeft niets met Azerbeidzjan te maken.
   Dit filmpje geeft geen redenen om een bepaalde land te beschuldigen van…

   • Piksey schreef:

    Niet waar. Ze hebben het duidelijk gezegd dat ze het specifiek voor Azerbeijan wekren.. en dat de mensen moeten smsje sturen met de text 20!
    Ik denk toch dat je bent of heel slecht in Russisch of een (pardon) leugenaar.
    Groetjes.

   • Julia schreef:

    Piksey, Ik heb gezegd wat ik denk en blijf ik ook erbij.

    Wat mijn Russisch betreft heb ik daar geen problemen mee, omdat ik half Russisch ben.
    En je filmpje: Je ziet, je hoort en je voelt dat dit filmpje is gemaakt/ gespeeld om… Aangezien die mannen daar aan tafel pratend steeds naar achteren kijken waar de camera is geplaats zegt al genoeg. En dit is nog niet alles…

   • Julia schreef:

    Piksey, Ik heb gezegd wat ik denk en blijf ik ook erbij.

    Wat mijn Russisch betreft heb ik daar geen problemen mee, omdat ik zelf half Russisch ben.

    En je filmpje: Je ziet, je hoort en je voelt dat dit filmpje is gemaakt/ gespeeld om…
    Aangezien die mannen daar aan tafel pratend steeds naar achteren kijken waar de camera is geplaats zegt al genoeg. En dit is nog niet alles…

 16. Harrie schreef:

  “toen de namen van twee van de vijf per ongeluk uitlekten”

  Dat een presentator z’n klep niet weet te houden is niet ” per ongeluk “. ( Per abuis, bij ongeluk is trouwens goed nederlands ).

 17. Hans schreef:

  Maar misschien moeten we de TROS niet verwijten dat ze eigenwijze types als Boshard in de vakjury zetten in plaats van echte deskundigen: ze doen zelf ook maar wat. Het commentaar was weer bedroevend slecht. Daniël Dekker maakt dit jaar de ene na de andere uitglijder en zou eigenlijk gewoon door zijn baas terug naar de radiostudio moeten worden gestuurd.

 18. tim schreef:

  Armenie kreeg dit jaar geen punten door de nieuwe puntensamenstelling. Die overigens veel eerlijker is dan afgelopen jaren. En alstublieft TROS volgend jaar geen Daniel Dekker en Jan Smit meer. Wat een amateuren…gewoon vergeten je microfoon uit te doen waardoor heel NL kan meegenieten van hun onderonsje tijdens Estland…en om over t jury verhaal maar te zwijgen

 19. henk jan schreef:

  Waarom… waaaaarrroom?! Carlo? Bah. Die man weet toch niets van muziek?!

 20. Hendrik schreef:

  Ik vind dat Daniel D. ontslagen moet worden. Hij lekt namen van juryleden uit en deed heel minachtend over het Roemeense lied. Ik vind dat dat niet hoort als commentator.

 21. Rob! schreef:

  Carlo Boszhard stelde zich enorm aan tijdens de voorbeschouwing. Ik kreeg daar al de indruk dat hij weer in de jury zat dit jaar. Hij had zo’n een uitgesproken mening over Italië, die hij overgewaardeerd vond.

  Goed ik ben in ieder geval blij dat de Nederlandse jury Armenië op de laatste plaats heeft gezet, die waren uiteindelijk ook de slechtste. Zelfs nog slechter dan Spanje en Roemenië.
  Ik denk met die hoge kijkcijfers Armenië niet eens eerste is geweest bij de televoting.

 22. sascha schreef:

  Rob begin je tering bek dicht te houden want je praat onzin.

  Ik zelf heb ook op Armenië gestemd en veel vrienden van mij ook. We hadden op tijd gestemd maar kregen toch een bericht met ‘Bedankt voor uw deelname. Helaas is de voting al afgelopen’ kan iemand mij uitleggen hoe dit kan?!
  En niet alleen in Nederland was dit zo, in Duitsland,België en nog een paar andere landen hadden mensen het zelfde probleem. Dit lijkt mij toch geen toeval.

  • eric schreef:

   inderdaad geen toeval. Wij noordeuropese landen zijn het zat dat armenies gedrag .
   dus lekker blokkeren die stemmen.
   als je zelf vals speelt moet je niet zeuren dat een ander dat ook doet .

   • Piksey schreef:

    Hey ‘noordeuropeaan’ Wat voor gedrag? En hoe zo spellen de Armenen vals? Noem maar een voorbeeld aub.

    Ik denk dat de ‘diaspora zeikers’ hoeven niet meer klagen.. het is al bewezen dat ‘diaspora stemmen’ maken er verder geen verschil. Anders waren de Armenen ergens in de top 10 geëindigd.

   • Wolf schreef:

    Tof gebruik van google translate. :D Maar ga ajb je “oorlog” met Azerbadzjan ergens anders uitvechten kthxbai.

   • Piksey schreef:

    #51 was voor jou bedoeld.

 23. Wolf schreef:

  Klopt als een bus;

  Ik had 7 keer op Duitsland gestemd, 3 keer op Hongarije en 2 keer op Griekenland maar ik kreeg ook pas 4 smsjes NA de voting dat ik te laat was..

 24. Nordman schreef:

  Kan zij live wel zingen? Oh maakt tegenwoordig eigenlijk ook niet uit als je hele goede backings hebt.

 25. Wolf schreef:


  Piksey:

  Hey, Wolf tegen wie praat je eigenlijk…. btw. niemand voert hier een ‘oorlog’.. je hebt het waarschijnlijk in je hersenloze hoofd lol.. Ik gebruik geen gt trouwens, maar ja.. dankjewel voor het complement (in het geval dat jou idiote bericht was voor mij bedoeld :))
  ps: http://www.youtube.com/watch?v=7ojSKQamf-E

  Ach, niet om ineens de rol van een Nederlands docent of zo te gaan vertolken (Kan zelf niet eens met djes en tjes overweg) maar “ik denk dat de diaspora klagers hoeven niet meer klagen” en andere foutieve zinsopbouwen doen mij vermoeden dat je een vertaler gebruikt.

  En ach, let me guess, je komt uit Armenië, zit te zeuren op Azerbadzjan en bent wel lekker fel op de Azeri aan het rammen. Typisch natuurlijk. Maar daar is deze Weblog, noch het Eurovision Song Contest, noch enig media BUITEN die van Armenië de plek voor.

  Kijk, als jullie Armenen en Azeri elkaar zo erg haten, dat jullie dat via een LIEDJES festival dat uitvechten. Op zowel slinkse manieren. Dan heeft Eurovision geen plek voor jullie en raad ik de EBU aan beide landen er zo snel mogelijk uit te knikkeren tot men weer met elkaar in een festival kan omgaan. Het is toch te debiel voor worden.

  Turken, Azeri en Armenen zien het ESC als een nationaliteit wedstrijd. Lekker snel stemmen op eigen land en de winnaar is natuurlijk beter dan Azerbadzjan/Armenie/Turkije. Haha, kijk die armenen eens lager scoren, lees je nu dan ook op Armeense ESC wedstrijden, “Nee, Vuile zwijnen, Ik haat jullie” is dan de logische reactie op Hold me van Farid.

  En landen zoals Noord/west Europa? Die doen er niet toe, ach, daar woont misschien neef achmed en zus Fatima die via dat land ons 12 punten kan doorspelen. En dan hoort dat land natuurlijk tot de supporters van onze “clan”.

  Pff. Ik hoop dat die drie landen er niet bij zitten volgend jaar.

  • Wolf schreef:

   Oyoyoy. Kijk mijn Nederlands dan. :’) Je zou bijna denken dat ik een vertaler gebruik.

  • Wolf schreef:

   Oyoyoy. Kijk mijn Nederlands dan. :’) Je zou bijna denken dat ik een vertaler gebruik

  • Piksey schreef:

   PFFF Ik hoop het ook, maar alleen wat die fakers ‘van top tot teen’ azerbaijanen betreft. Turkije is al ff uit en ik hoop dat het zo blijft en met Armenië ben ik met jou ‘lieve’ Wolfje absoluut niet eens.
   ‘Turken, Azeri en Armenen zien het ESC als een nationaliteit wedstrijd.’ Dit uitspraak is niet bepaald objectief wat denk je.. oh whatever, het verbaast mij niet. Volgens jou ‘geniale’ gedachte(/wens), die overigens weegt nog minder dan je eigen sheet, zulke landen als Nederland, België, Moldavië, Roemenië, de Balkan landen, Griekenland, Cyprus, Scandinavische landen etc.. zien het Eurovisie helemaal niet als een nationaliteiten wedstrijd. Of moeten ze o.a. ook eruit?

   Ben wel van armeense maar ook russiche, griekse, duitse, ierse afkomst, ben geboren niet in Armenië zoals jij dacht maar in Bakoe(die had ooit meer dan 100 nationaliteiten daar wonnen, dankzij Rusland trouwens) en tot nu toe schaam ik me dood als iemand vraagt mij waar ik vandaan kom.. Ik zeg liever Armenië of Rusland lol Ik wil nooit en in geen enkel geval met Azerbaijan en de azeris geassocieerd worden. En ik heb honderd redenen daarvoor.
   Ik woon al 3 jaar in NL en ik vraag me af hoe zou jij reageren op iemand als jezelf, die, omdat hij niks te doen en zeggen heeft bemoeit zich met een belachelijke onderzoek van het opbouw van mijn nederlandse zinnen. Ben benieuwd, hoe jij Engels spreekt (met een vette nederlandse uitspraak zeker! yayy! en over schrijven zou ik niet een durven vragen) of hoe zou jij Russisch (mijn moedertaal) na 3 jaar leren spreken en vooral schrijven? Denk erover en ook aan de argumenten… niet aan syntaxis en speelfouten van een buitenlander. Grtn. xoxo lmao

   • Wolf schreef:


    Piksey:

    PFFF Ik hoop het ook ,,,, Grtn. xoxo lmao

    Oh wat leuk;

    Okay. Ten eerste, nee, zoals ik al eerder vermeld heb op deze weblog ben ik niet objectief naar Azerbadzjan, nor Armenie nor Turkije. Terwijl ik eergister naar een liedjes festival keek was het voor Armenie en Azerbadzjan maar weer een oorlog onderling. Azeri die opgepakt worden in 2009 omdat ze op Armenie stemde (ivm terreurverdenkingen en anti vaderland gedrag), Armenen die stiekem een punt geven aan Azerbadzjan en ondertussen tijdens de voting een gevoelig onderwerp aansnijden tussen die twee om lekker te pesten. Azeri die Armenen helemaal uitlachen omdat ze vorig jaar er niet bij konden zijn.

    Leg mij even uit, wat heeft dat in vredesnaam met een Song Contest te maken.

    Ten tweede, nee, als ik in het buitenland zou wonen, en Nederland zou een bagger lied sturen, dan zou ik daar echt niet op stemmen, hoe graag ik ze ook in de finale zou zien. Dat is niet het doel van het ESC en vooral niet hoe ik stem. Zou Birds dit jaar door een ander land gestuurd zijn dan zou ik er ook niet op gestemd hebben. Ook al heeft de zanger(es) Nederlandse origine.
    [lees: Ik gebruik birds niet in de context die ik net gaf. Maak je geen zorgen.]

    Ten derde. mijn Engels is vloeiend en vrijwel beter dan mijn Nederlands. Dat je Nederlands oppikt in die 3 jaar dat je hier woont heb ik alleen maar respect voor, zijn er duizende die dat verrotten ook al wonen ze hier langer.

    Maar waar het vooral nu om draait is dat het te gek voor worden is hoe elke ESC site en filmpje op youtube wel word besmeurt, of door Azeri of door Armenen, met scheldpartijen verwensingen en ander haatzaai gedrag. Op deze weblog heb je dus ook ineens Armenen die hun uiterste best doen Azerbadzjan in een slecht dag licht te stellen. Het is triest gedrag en Idols af zeik niveau.

    Turkse origine hebben nu blijkbaar een soort van sterk collectivisme gevoel, vergeleken met landen zoals in Scandinavië, Nederland, België, Griekenland, en een groot gros van de Balkanlanden. Allemaal leuk en aardig maar niemand zit daar op te wachten.

    En ik heb wel degelijk iets te doen hoor. Maar zoals ik al zei, dat er lui zijn die echt vertalers gebruiken om hun haat te zaaien, is gewoon triest.

    Overigens zou en wil ik Russisch niet oppikken, laat staan in 3 jaar. Dus wat die opmerking betreft, mijn excuses.

   • Piksey schreef:

    Ik begrijp het.. het is echt frustrerend(zelfs voor mij) om te zien hoe zij elkaar haten.. en nog op o.a. youtube’s esc liedje. Zeer ongepast dus. Maar ja, het gaat nog erger worden. Alhoewel ze zijn de buren en zelfs ik heb (soms) moeite hun van mekaar te onderscheiden, er zit wel een enorme verschil tussen Azeris(turken) en Armenen. De normen en waarden van deze volkeren zijn totaal anders.(oups weer moeilijke zinnen)
    Een vraagje. Je zei dat ‘Armenen stiekem een punt gaven aan Azerbadzjan’. Stiekem? Hoe weet je dat? Ik weet het zeker dat de Armenen hadden gewoon gestemd en dat gebeurde niet stiekem.

    ps: ook mijn excuses voor the harsh words :P

 26. Armenie schreef:

  is dat dan geen vriendjes politiek als NL 12 punten aan België geeft en andersom??
  Zijn jullie Armenië zat?? Jah tuurlijk na-apers van corrupt azeris en turken jullie zijn gewoon gehersenspeold en geislamitiseerd land!!! ga toch leven zoeken

  • Wolf schreef:


   Armenie:

   is dat dan geen vriendjes politiek als NL 12 punten aan België geeft en andersom??
   Zijn jullie Armenië zat?? Jah tuurlijk na-apers van corrupt azeris en turken jullie zijn gewoon gehersenspeold en geislamitiseerd land!!! ga toch leven zoeken

   Waar de f*ck lees jij iets over vriendjespolitiek in mijn bericht, if anything, is het meer vijandige politiek.
   En gad-ver-damme. Nee, Jij hebt hier weinig te zoeken, net zoals de turken en azeri die zichzelf als een “volk” beschouwen ook al leven ze ergens anders. Als er een, nee wacht, twee volken naief en gehersenspoeld zijn dan zijn het de armenen en azeri. Die overgens geen leven hebben en die proberen te vinden door elkaar de harses in te rammen.

   Ja, ik ben armenie zat, ik ben azerbadzjan zat en ik ben turkije zat. Alle drie hebben ze duidelijk niets te zoeken in het ESC met hun achterliggende bedoelingen en “nazi” regime wat betreft “beter zijn dan het andere volk” die er nogal heerst daar.

   Maar, even tussen ons. Als je echt hier in Nederland leeft. Dan hoort dit je geen ene fluit te boeien.

   • LA schreef:

    @Wolf

    Jullie Nlers zijn gewoon omgekocht door de turken, punt uit.
    Gewoon de punten niet mee tellen die naar Armenie gaan? lekker land dit zeg… lijkt net turkije/azergayjan wel!

    Gatverdamme dat NL zich bijna islamiseert voor geld en olie. HAHAHA!

 27. Norman schreef:

  Inderdaad mag Nederland nooit meer klagen over stemmen aan buurlanden. Grappig dat wij zelfs Walonen 12 punten geven. Luxemburg, wanneer komen jullie terug? Dan hebben wij de Benelux, dat helpt.

 28. Marcus schreef:

  Ik begrijp ook niet wat Carlo Boszhard in de vakjury moet. Hij heeft een keer in een musical gespeeld en is een Songfestival-fan. Nou daar zijn er wel meer van toch. Als we perse iemand in zijn genre in de jury moeten hebben, kies dan voor Paul de Leeuw, die al 18 albums heeft gemaakt, inclusief gouden, platina, dubbel en zelfs triple platina platen, concerten, theatertours, enz. Verder hebben we talloze goede producers en tekstschrijvers die ook in de jury kunnen.

 29. LA schreef:

  Ik had niet verwacht dat bijna heel Europa (zelfs NL!!!) omgekocht kon worden door olie (azerbijan) komop zeg hoe kinderachtig kun je wel niet zijn?
  En daarna zeggen dat Nederland geen corrupt land is? HAHAHA DIT LAAT GEWOON ZIEN HOE LAAG JE KUNT ZIJN;)

 30. LA schreef:

  hier het bewijs dat het omgekocht is door azerbijan:

  http://www.eurosong.be/54720/azerbeidzjan-koopt-televotes