Malmö live: Geslaagde 1e repetitie Anouk

Dit vind je misschien ook leuk...

51 reacties

 1. ray schreef:

  Anouk, wat een geweldig nummer Rules je voelt de pijn was dit niet ook killersong?
  Je kunt het lied luisteren via deze site ( het nummer staat op de helft)
  http://www.tros.nl/tros-radio-tips/goudenuren/goudenuren-laatsteuitzending/

 2. Johannes schreef:

  Spannend!

 3. Britt schreef:

  Ik hoop toch echt dat Anouk wat anders aan doet, mag wel simpel. Maar een stoer leren jasje geeft net ietwat meer stijl!

 4. Nena schreef:

  Van een buitenlandse website:

  Anouk still ignores the cameras, but sings great. One of the stage floor lights seems to be broken and keeps flashing in pink… hmm

 5. harm stirnberg schreef:

  De pers geeft een staande ovatie voor optreden Anouk. ( bericht van twitter ) Ik krijg steeds meer vertrouwen dat we na jaren weer eens in de finale staan. GOGOGO ANOUK !!!!!!!

 6. Robbert-Rotterdam schreef:

  Hmm, vind jij stoere kleding bij een liedje als “birds” passen? Ik vind het wel prima zo. Ik vind het belangrijker dat ze in de camera kijkt. Dat lijkt een item te blijven, zowel bij de Nederlandse als bij de internationale pers.

 7. Nena schreef:

  Nog een reactie:
  We think Netherlands is quite effective in its simplicity after Ukraine, and a predictably big reaction from assembled press

 8. johannes schreef:

  Ik weet niet of z in de camera moet kijken, het is haar verdriet (in het lied) dat is heel intiem..

 9. Nena schreef:

  Kunnen we dit optreden nog ergens bekijken?

 10. werner schreef:

  waar kan ik de dbeelden zien van de eerste repetitie?
  Ben zo benieuwd!

 11. Kibbel schreef:

  Behalve Birds, zit ik dit jaar helemaal niet in het ESF. Ik laat maar maar eens verrassen. Wat me wel opvalt en wat ik eigenlijk ook mooi vind, is de ‘nederige’ houding die Anouk aanneemt. Steeds bijvoorbeeld te zien als ze klaar is met zingen. Laat ze alsjeblieft aanhouden wat ze tijdens de repetities aanhad. Lekker simpel.

 12. Peter schreef:

  Waar is de jurk? Waar is het draaiorgel? Waar is de verentooi. Och och och die goeie ouwe tijd.

  • eric schreef:

   owwwww peter het moment komt morgenavond dat jij zo de pest in gaat hebben en wij zoveel plezier.
   Volgens mensen uit de zaal was de vakjury optreden GENIAAL en ook nog eens de beste van al de optredens so far van anouk :)

 13. Kibbel schreef:

  Behalve Birds, zit ik dit jaar helemaal niet in het ESF. Ik laat me maar eens verrassen. Wat me wel opvalt en wat ik eigenlijk ook mooi vind, is de ‘nederige’ houding die Anouk aanneemt. Steeds bijvoorbeeld te zien als ze klaar is met zingen. Laat ze alsjeblieft aanhouden wat ze tijdens de repetities aanhad. Lekker simpel.

 14. Nena schreef:

  Begrijp ik het goed dat het optreden van straks pas het optreden is waar de jury punten voor gaat geven?

 15. Matje schreef:

  Anouk gaf tijdens haar persconferentie al aan niet te veel camera interactie te willen. Op bepaalde momenten in het lied zal ze dat wel doen . Haar keuze , hopelijk de juiste. Overigens is het niet allemaal positief wat over haar optreden wordt geschreven. EscExtra schrijft dat haar stem niet zo zuiver was en dat je kon zien dat ze er niet lekker bij stond . Ze zal alle zeilen moet bijzetten vanavond anders vrezen ze voor geen finaleplaats voor haar.
  Hopelijk is dit de mening van een persoon en zal ze schitteren vanavond!

  • Esmee schreef:

   Ik heb ook ergens gelezen dat iemand bij EscExtra dat heeft gezegd. Maar wat ik dan zo vreemd vind, is dat de aanwezigen in de zaal uit hun dak gaan van enthousiasme en zo. Staande ovatie…
   Wel spannend, al die verschillende reacties.

 16. Nena schreef:

  Ik lees juist veel positieve reacties.

  • Matje schreef:

   Gelukkig wel Nena maar ik geef alleen maar aan dat er ook wat minder positief geschreven wordt over haar optreden. Mocht het zijn dat ze niet goed bij stem was dan hoop ik dat ze vanavond dat wel is , daar gaat het over , haar optreden vanavond als de jurie gaat beoordelen.

   • Nena schreef:

    Dat zou net weer wat zijn voor nederland: op het moment supreme weer niet goed bij stem. Dit was ook het geval indertijd met Gerard Joling, Joan Franka, Justine Pelmelay, Linda Wagenmakers die te laag zong. Pff, spanning neemt toe.

 17. jan schreef:

  Ik hoop toch echt dat België en Nederland allebei naar de finale gaan! Dat zou erg leuk zijn :)

 18. Rene schreef:

  Belgie óók door zou toch wel een fantastische finale zijn zaterdag! En ik gun het Roberto ook van harte!!

 19. Izapad schreef:

  Van een ierse site:

  The Netherlands

  Andrew’s view

  This is just so beautiful. Excellent staging and vocals and totally deserves to qualify hopefully with ease.

  Garrett’s view

  Anouk is flying high like the “Birds” that she sings of. Powerful, atmospheric and stunning. She is making Ukraine looking extremely amateurish. Huge reaction in the hall.

  Elaine’s view

  Simply stunning both staging and vocals – qualifier – That is all

 20. Bert schreef:

  En….hebben we al ergens beelden van deze dressrehearsal..of foto’s?

 21. Nordman schreef:

  Jammer dat ze de camera niet pakt, dat is dus een bewuste keuze van d’r. Maar ze moet echt NIET met haar ogen dicht zingen verdorie, echt een minpunt!! Ach, wie weet werkt het ook wel? Ik kan niet inschatten hoe Europa hier op zal reageren, dat kan niemand. Ik hoop in elk geval dat het allemaal mooi in beeld wordt gebracht.

  • Lilly schreef:

   Zolang ze dat niet konstant doet is dat helemaal niet erg, dat is namelijk inleving in het nummer…en dat is juist mooi en intens naar mijn mening.

   • Nordman schreef:

    Ja inleving is het ook wel, maar ik hoop dat ze het niet te vaak doet en de kijkers thuis dus niet vergeet. Ik denk dat ze dan echt hoog kan eindigen. Maarja met Nederland weet je het nooit..er is altijd wel iets. Ik kijk morgen ook zeker niet met een gerust hart lol. De spanning begint nu te komen :)

   • Robbert-Rotterdam schreef:

    Het mooiste zou zijn een mix van introverte en extraverte presentatie in één nummer. Ik heb alleen nog maar introvert gezien. Dat kan gevaarlijk zijn, want hoewel ik de psychologie van de televoter nog niet helemaal doorgrond heb, denk ik toch dat deze pas voor iemand gaat stemmen als hij meent contact te hebben. Anouk en de camera’s blijft ook een item op meerdere buitenlandse sites. Het lied mag niet alleen voorbestemd zijn voor mensen die louter auditief zijn ingesteld. Dus ik ben er nog niet gerust op. Stem, projectie, koor, verder allemaal geweldig en volledig naar mijn zin.

 22. Nena schreef:

  Op het laatst pakt ze de camera wel, plus je weet niet hoe het op beeld lijkt, zoals wij ernaar kijken op tv.

 23. Ben schreef:

  Reactie op Izapad (nr. 22)

  “Anouk is flying high like the “Birds” that she sings of.”

  Ik hoop dan wel dat het met haar wat beter afloopt dan met diezelfde vogels :-)

 24. MARIKA schreef:

  goeie reactie uit t publiek/pers!!!!

 25. kris schreef:

  ik vind het echt super wat ze neerzet, het plaatje klopt zo helemaal!!! Laat Anouk maar lekker dr ding doen, komt helemaal goed!!!

 26. Esf2013Malmö schreef:

  Een kinderkoor vind ik meer iets voor het JESF. :/ Beelden van Australië er tussen vind ik er ook niet bij passen: laat Australië dan meedoen of zo, maar dit is gewoon raar.

  Overigens, ik denk dat ik zeer slecht zal slapen vannacht. Het wordt een erg spannende dag morgen! Houd er rekening mee dat áls Nederland doorgaat, het misschien de laatste enveloppe is: om de spanning te laten snijden……..

 27. Jeroen schreef:

  Kippevel wat een geweldige performance geeft ze en wat is het prachtig om te zien als ze klaar is en het publiek flink jucht, applaus etc . Die lach en ontspanning … ontroerend! Als we dit jaar niet naar de finale gaan…. dan weet ik het zelf ook niet meer..!
  Anouk Proud on you!!!!!!

  • Nordman schreef:

   Die lach vind ik mooi. Mag ze morgen ook wel doen. Ik hoop niet dat ze zich laat afleiden door al die mensen die om d’r heen staan.

 28. sflover schreef:

  mooi om te lezen dat we allemaal hetzelfde voelen en hopen: eindelijk weer eens de finale.
  anouk verdient het ook; als a-artiest naar het songfestival willen, mooi nummer, eigenzinnig. hoop dat zij het songfestival in nederland weer op de kaart zet.

  en wie zegt dat het songfestival niet leeft…..overal waar ik kijk op tv, internet gaat het alleen maar over het songfestival/anouk..

 29. Kibbell schreef:

  Tegen het einde lijkt ze wel de camera te pakken en heerlijk die ontspanning dan op haar gezicht na die laatste mooie noot. Ik heb echt zin in morgenavond. Ik ga vol vertrouwen kijken.

 30. Rob schreef:

  Trots op Anouk! Dankzij HAAR gaan “wij” zaterdag eindelijk de finale halen! Laten we dat niet vergeten hè, dankzij haar voorwaarden en instelling gaat het lukken, en na morgen smaakt het naar meer ! WINNEN ! Voorgoed afscheid nemen van Dinge Dong!

 31. sflover schreef:

  nog meer reviews??

 32. RogEsc schreef:

  Anouks lach aan het eind van het liedje is echt goud

 33. Esmee schreef:

  Ik heb het gezien! 10 a 15 seconden van hoe het op het beeld eruit ziet.

  Na 1.40 zwaait de camera naar het grote scherm.

  http://www.youtube.com/watch?v=IjQ5dJs8dlg&

 34. Esmee schreef:

  Het ziet er erg mooi uit.
  Ze heeft alleen haar ogen dicht:-))

 35. Esmee schreef:

  Oeh, en hoe die twee close-ups van haar in elkaar overgaan….Erg mooi.

 36. Esmee schreef:

  Zijn er al beelden van de jury-repetitie?

 37. RobbieR schreef:

  Dit moet echt de finale halen, wat goed ben erg trots!

 38. RobbieR schreef:

  Wat is zij ook mooi, ook een pluspunt!

  • Nico schreef:

   Ze kan zo als bewegingsloze zanglijster bij Madame Tussauds terecht (met op de achtergrond de vogeltjesdans)- nog een pluspunt…. :-((