Andres: “Met Sandra heb ik een leuke tijd gehad”

Dit vind je misschien ook leuk...

5 reacties

 1. Jan de Taalregelman schreef:

  Met 10 punten van de RTB-jury was Nederland op 114 punten terechtgekomen. Dat zou een gedeelde tweede plaats inhouden. Nederland heeft echter van geen enkele jury de volle 10 gehaald. Van de RTB wel de opvallend lage minimale score van 2 punten.

 2. Dick schreef:

  Altijd een kermisnummer gevonden maar op zich wel ok. Die jaren 70 waren voor NL wel top met goede uitslagen tot aan 77. Vreemd eigenlijk want de Mallemolen is eigenlijk een pareltje.

 3. Roel schreef:

  Mouth & McNeal – Sandra & Andres – Saskia & Serge – Ramses & Liesbeth.
  Duo’s met vrolijke deuntjes voor de radio van toen.
  Nu heb je Gea & Lucas, Nick & Simon, Jurk etc. vrolijke deuntjes voor het hedendaagse luisterpubliek.

 4. Jonas schreef:

  Dick:
  Altijd een kermisnummer gevonden maar op zich wel ok. Die jaren 70 waren voor NL wel top met goede uitslagen tot aan 77. Vreemd eigenlijk want de Mallemolen is eigenlijk een pareltje.

  Deze opmerking is mijns inziens debet aan het feit dat Nederland in eigen land vaak iets ’tegen’ up-tempo heeft gehad. Nederland is van oudsher, nog meer dan Scandinavië en de UK, een calvinistisch land. ‘Doe maar normaal dan doe je al gek genoeg’ is het devies. Tis denk ik één van de redenen waarom groepjes als Volcano, Music Hall en Brigitte verloren van ‘veiligere’ inzendingen zoals die van Bernadette (1983) en Maribelle (1984).

  Maar laten we toch Nederland 1972 wegzetten als een kermisnummer. Samen met Zweden en het Verenigd Koninkrijk vierden we hoogtijdagen in de jaren ’70. Mede dankzij dit soort vrolijke nummers als “Als Het Om De Liefde Gaat”, “I See A Star” en “Dinge Dong” (Dank je Hans van Hemert). In het verlengde van deze muziek lagen natuurlijk ook de acts van o.a. LUV, Maywood en de Dolly Dots.

  Nederland had er succes mee. Net als de UK en Zweden. Laten we het up-tempo geweld van de jaren ’70 eens terug vertalen naar de jaren ’10 van deze eeuw. Daarom hoop ik ook eens, dat ‘we’ volgend jaar een knaller van een up-tempo productie sturen. Bijvoorbeeld dit nummer van Junkie XL ft. ‘iets wat op Alcazar lijkt’, getiteld “Synthesized”: http://www.youtube.com/watch?v=wFAo-GFR6r0 .

  Dat zal dan volgend jaar weer in Kopenhagen moeten gebeuren, want ik ben er sterk van overtuigd dat de Denemarken de eerste ‘back-to-back-victory’ gaan doen sinds 1994 :-).

  • Jonas schreef:

   Overigens moet je Nederland 1972 natuurlijk “LIVE” horen en niet met een band erop zoals hierboven.
   http://www.youtube.com/watch?v=hLvuFyQ2mbU

   Dit waren niet zomaar goedkope up-tempo prulletjes. Integendeel. Ze waren uiterst inventief. En het is ook een kunst als je een heel publiek aan het meeklappen kunt krijgen. Om nog maar niet te spreken van de oprechte vrolijkheid en charme die Sandra & Andres uitstraalden. Heel anders als bij b.v. Sieneke.

   Terugvertaald naar 2014 vind ik Denemarken uitstekend in dit rijtje passen. Dat springt ook de pan uit :-).