Wie wint het Eurovisie Songfestival 2014?

Dit vind je misschien ook leuk...

63 reacties

 1. Rob schreef:

  Nederland kan best de verrassing van 2014 worden, mits alles klopt aan het optreden, de act spectaculair intiem is en Ilse en Waylon stralen als nooit tevoren.

  • Alois schreef:

   Ik sluit me aan bij je, het is een PRACHTIG liedje, door fijne echte stemmen gebracht!!
   Zij zijn niet zo afhankelijk van de computer gestuurde auto-tunning en stem manipulatie, dmv echo ed!!
   Bij de eerste repetities op dat grote podium, heb ik via U Tube een aantal inzending gehoord en bekeken, en dan begint de act live zonder die geluids manipulatie, het lijkt dan wel of de computer moet intunnen op de meestal beroerd slechte stemmen, pas na enkele seconden, hoor je dan die echo en dat volle geluid en zie je de artiest ineens vrolijk kijken, want sorry hoor, met alle respect; UK, Oostenrijk, Polen, Spanje. Armenie, Roemenie, Ukraine, Wit-Rusland, Griekenland, Ierland. ja en zelfs Zweden en Belgie, klonken erg beroerd en vond ik bar slecht!!

   Dat The Common Linnets in ieder geval veel punten van de vak-jury mogen krijgen, en verder veel succes morgen!! Veel kijkplezier allemaal.

 2. He1n schreef:

  Wat een giller Rob!!!!!
  Hongarije ….wat een nummer van deze tijd!

 3. He1n schreef:

  By the way: Ilse en Waylon stralen als nooit te voren?
  Ilse hinnikt mij veeeel te veel..altijd maar die Twente lach…en Waylon krijgt de kop steeds dikker

  • jolie schreef:

   Ja ben ik het mee eens. Ik vind ze ontzettend gemaakt.
   Anouk vorig jaar vond ik betoverend. Wat zong ze mooi, al die spannende overstapjes in haar stem en wat een uitstraling, ze was zo mooi. Echt betoverend.

   Ilse haalt het niet bij haar, veel minder karakter. Ook niet qua stem. Ik vond het allemaal te gewoontjes en gewoon niet goed genoeg. Vleesch noch visch….

 4. UK schreef:

  Waarom wordt UK vergeten in het lijstje favorieten die hier wordt genoemd? Hoog in polls en OGAE.
  En He1n: kan het misschien wat minder? Je kunt wellicht niet achter een inzending staan, maar volgens mij hoef je dat er niet op deze manier door te drukken. En zeker niet met van die valse opmerkingen die niet eens over het liedje gaan, maar over hoe mensen er wel of niet uitzien.

 5. Patrick schreef:

  Heb een voorgevoel dat een traditioneel Songfestival land gaat winnen. Simpelweg omdat het volgend jaar het 60ste festival is. Mark my words. Engeland gaat winnen. Het is niet voor niets dat ze opeens met een goed liedje komen!

  • MR schreef:

   Nou-ou-ou…….gòed liedje…. ? Maar inderdaad , Engeland staat hoog in de polls en ze maakt meer kans dan
   dat kabbel liedje van Nederland.

 6. roy schreef:

  van wat ik gehoord heb vond ik noorwegen wel een mooi nummer hebben

 7. Wim1970 schreef:

  Waarom juist Engeland??? Het 50ste (ook jubileum) is in Kiev gehouden, dus grote onzin wat jij zegt. Nee, Israël gaat winnen; catchy, hitgevoelig, modern en een bijzondere stem.

  • @lbert schreef:

   Helemaal mee eens, waarom zal de gemiddelde televoter zo stemmen, alsof die weten dat het volgend jaar 60 jaar, is ik hoop op Israel, een goed gezongen lekker nummer

 8. KevinVB schreef:

  Eindelijk weer eens een jaar waarin de winnaar niet van tevoren bijna vast staat… Het kan wel weer eens spannend worden bij de puntentelling, hopelijk tot aan het einde toe. Ik hoop op Hongarije of Oostenrijk.

 9. sabine schreef:

  Liever een Twentse lach dan de overgenomen arrogante Randstad-houding van Waylon. Hoe dom kun je zijn om vooraf concurrenten af te kraken. Gelijk of niet, je weet dat de media het toch opblaast. Europa zit echt niet te wachten op een arrogante zanger uit Nederland die zelf nog maar moet zien te scoren met een origineel maar riskant liedje. En dan ook nog eens 2 landen waar wij het vaak van moeten hebben, België en Denemarken. Waylon heeft zich duidelijk niet verdiept in het ESF, anders weet je dat die 2 meestemmen in de semi. Hopelijk heeft het geen consequenties voor de punten. Want ik hoop natuurlijk wel dat ze gaan verrassen, hun originaliteit mogen ze wat mij betreft wel belonen in Europa, net als met Anouk vorig jaar.
  Wat betreft de UK, ik vind het best goed, maar het is echt wel overgewaardeerd zeg. Live klinkt het echt niet zo best, en het is uiteindelijk toch een behoorlijk standaard deuntje met een zoetsappige titel. Het klinkt zeker niet als een winnaar. Het kan wel eens een verrassend jaar gaan worden, vooral omdat de live uitvoeringen straks toch voor verschil kan zorgen. Live kan iets ineens heel goed klinken, of juist niet.

 10. Nordman schreef:

  Leuk om die voorspellingen te lezen. Nederland gaat niet winnen, dat is een zekerheidje lol, maar ben het wel eens met Rob dat Nederland kan gaan verrassen. Ik kijk dan ook erg uit naar de eerste repetities. Ik denk dat als alles klopt en Waylon z’n mond niet meer open trekt, behalve tijdens het optreden ;-), we in de top 10 gaan eindigen in de finale.

  Ik denk dat 1 van de volgende landen gaat winnen: Het Verenigd Koninkrijk, Roemenië, Denemarken of Hongarije. Een ander land zie ik het niet doen en zou mij verrassen. Voor nu tip ik ook het VK.

 11. Peter schreef:

  Ik denk dat Oostenrijk ons gaat verrassen. Noorwegen en Belgie gaan teleurstellen. Zweden wordt hevig over gewaardeerd. Nederland gaat naar de finale en zullen in de finale in de middenmoot terecht komen.

 12. johanve schreef:

  Ik vind dat er dit jaar geen torenhoge favoriet bij zit.
  Geen sterk jaar.
  Verenigd Koninkrijk vind ik wat overgewaardeerd en is echt niet zo eigentijds
  maar dat hoeft ook niet.
  Mijn persoonlijke favorieten zijn:Noorwegen,Armenie,Hongarije,Griekenland en
  Letland(hoewel ik twijfel of dit doorgaat)
  Verder denk ik dat nederland wel eens kan verrassen.
  We zullen zien!!

 13. Esmee schreef:

  Ik denk dat Nederland de finale niet haalt. Maar ik hoop het wel.
  Wie er gaat winnen? Zweden wordt overal hoog gewaardeerd. Dat zou de winnaar kunnen worden.
  Maar er zijn ook andere, bijzondere, inzendingen. We zullen zien.

 14. verhoeven schreef:

  duitsland en griekenland

 15. J1. schreef:

  Ik denk dat het zal gaan tussen Noorwegen,Zweden en Denemarken…
  Hoop echt dat Common Linnets naar de finale gaan,is toch altijd leuker kijken naar de finale…ik wens ze alvast veel succes met de repetities enne zit er BOVENOP qua camerawerk,belichting etc! Het plaatje moet echt kloppen..

 16. Placide schreef:

  Wie gaat er winnen dit jaar? Dat is ieder jaar weer de grote vraag. We weten het niet en het is altijd weer een verrassing. Het kan alle kanten opgaan. Laten we hopen dat het dit jaar weer eens een keer echt ouderwets spannend gaat worden en moge de beste winnen. Succes.

 17. Placide schreef:

  Wie gaat het ESF dit jaar winnen? Dat is ieder jaar weer de grote vraag. We weten het niet en het is altijd weer een verrasing. Het kan alle kanten opgaan. Laten we hopen dat het dit jaar weer eens een keer ouderwets spannend gaat worden en dat de beste maar moge winnen. Succes.

 18. Robert schreef:

  Ik hoop Oostenrijk, maar Griekenland is ook het bekenden vrolijke werk. UK wie weet???de Scandinavische landen scoren ook hoog

 19. Arno schreef:

  Ik ben erg benieuwd! Fijn dat er geen duidelijke winnaar vastligt van tevoren. Ik vind het wel jammer dat ieder jaar steeds weer zo’n zelfde rij landen door de halve finale weet te stoten. Bij ons in de eerste halve finale zullen de volgende landen sowieso doorgaan ongeacht hun optreden:
  – Armenië
  – Zweden
  – Rusland
  – Azerbeidzjan
  – Oekraïne
  – Moldavië

  Voeg daarbij de landen toe die een sterk nummer hebben:
  – Estland
  – Montenegro
  – Hongarije

  En er blijft nog 1 plek over voor een verrassing.
  Ik verwacht dat België daarop het meeste kans maakt. Daarna Nederland, Portugal, Albanië en San Marino. IJsland en Letland doen het erg slecht in de polls, maar ik acht eigenlijk geen enkel land kansloos voor de finale in deze eerste halve finale. Dat heb ik bijvoorbeeld wel bij Georgië in de tweede halve finale. Er zit een zeer klein kansje in voor Nederland, maar gezien ons verleden op het songfestival acht ik de kans op een finaleplek nihil. Alles hangt zoals altijd bij minder populaire landen van de performance af. Ik ga ze wel flink aanmoedigen!
  Ik hoop het zo!

  • Wim1970 schreef:

   Daar word ik altijd zo moe van; mensen die vinden dat er landen ongeacht hun optreden sowieso doorgaan naar de finale. Rusland krijgt enorm te lijden onder de Oekraïne crisis. Armenië omdat ie homofobe uitspraken heeft gedaan, maar dat maakt me niet uit; ik noem dat vrijheid van spreken.

 20. OsloDutch schreef:

  Dit is net zo’n jaar als 2011, 2001, 1989 etc. Totaal open veld en het hangt totaal af van de uiteindelijke start volgorde tijdens de finale. De tien en twaalf punten zullen alle kanten op vliegen maar we zullem moeten kijken wie de meeste middenstemmen zal krijgen die waarschijnelijk ergens achter in het programma zit. (Zoals b.v. Azarbaijan in 2011) Een winnaar en een jaar die we waarschijnelijk het liefst zo snel mogelijk willen vergeten. Estland, Zweden of UK b.v.

  Nederland zal misschien met de hakken over de sloot (dank zij de jury) de finale in kruipen, maar zal denkk toch in de rechterhelft van het scorebord blijven steken.
  Mocht het weer slecht uitvallen laten we dan eens eindelijk onze visie op de TROS richten en niet Ilse & Waylon. Zij maken gewoon hun muziek maar de TROS had hun veel beter moeten begeleiden om tot een betere compositie te komen. Hetzelfde scenario als in b.v. 2007/2008 etc , goede artiesten die uiteindelijk met een mager nummer naar voren komen.

  De repetities volgende week zullen ons hopelijk wat meer duidelijkheid verschaffen.

  • Nordman schreef:

   NL 2014 vergelijken met de dertien in een dozijnliedjes van Edsilia en Hind..ehh, volgens mij heb jij een ander nummer gehoord? ;-) CATS is toch wel veel beter (vind ik dan) sowieso kwalitatief een juweeltje vergeleken met die inzendingen. Ilse en Waylon gaan met een mooi nummer..eenvoud en emotie komen in me op en dit gaat straks beloond worden.

 21. RiaNL schreef:

  Wie wint dit jaar het ESF?? Goede vraag, wat mij betreft mogen Azerbeidzjan of Noorwegen met de eerste prijs naar huis. Hun liedjes vind ik het mooist. Maar ook de liedjes uit Montenegro, Ver. Koninkrijk en Oostenrijk kan ik zeer waarderen. En natuurlijk hoop ik op een finaleplaats voor Nederland. We gaan het zien…

 22. rob schreef:

  Niemand noemt Malta, terwijl ik dat een heerlijk nummer vind.

 23. Roel schreef:

  Het zou geweldig zijn om de 60e editie van het ESF in Nederland te hebben.
  Ilse en Waylon hebben echt een mooie song.
  Ik gun de overwinning aan de artiest die het totaal niet verwacht…

 24. Mike schreef:

  Hallo allemaal,

  Ik hoor veel verschillende winnaars voorbij komen! Ik heb mijn eigen TOP37 van dit jaar gemaakt en ik had echt moeite met de TOP20 omdat er een heleboel landen bijzitten die een kans hebben om te winnen. Wat dat betreft is het weer een keer een open competitie na 2013 en 2012 waar de winnaars redelijk goed te voorspellen waren.

  Er zijn ook zoveel manieren om aan te wijzen wie een grote kans maken:
  – De hoge kwaliteit liedjes (België, Montenegro, Nederland en Noorwegen), waar het al een hele tijd niet meer om draait en waarvan we de laatste jaren zagen dat een enkele deelnemer met hoge kwaliteits muziek de TOP10 haalt (in 2012 Albanië en 2013 onze eigen Anouk). Ik voorspel dat dit jaar Noorwegen de TOP10 wel behaalt, maar dat de andere landen het niet ver gaan schoppen..
  – De popmuziek nummers zijn dit jaar weer goed vertegenwoordigt, logisch aangezien ik de afgelopen 2 winnaars ook tot deze categorie reken en de meeste landen denken zo makkelijk een hoge plaats te boeken. De grootste kanshebbers in deze groep zijn wat mij betreft: Estland, Hongarije (de tekst in helemaal geen pop, maar de muziek daarintegen wel), Ierland, Israel, Slovenië en Zweden. Ik verwacht Israel en Zweden terug te zien aan de bovenkant van het scorebord, en misschien Hongarije en Ierland ook nog in de TOP10.
  – De BIG5 landen hebben het dit jaar goed voor elkaar (er wordt ook wel gezegd dat de reden hiervan is dat iedereen graag volgend jaar de 60e editie wil organiseren) maar ik geloof er nog heilig in dat ieder land ieder jaar zijn best doet goede muziek te kiezen alleen de BIG5 er gewoon niet zo goed in zijn.. Duitsland is dit jaar het zwarte schaap en gaat met een aparte muzieksmaak voor de 26e plaats. Frankrijk en Spanje zijn hele leuke liedjes maar ik verwacht niet dat er meer dan een middenmoot voor deze landen in zit omdat ik eerst nog moet zien hoe goed de kwaliteit van de artiesten live is (heb wel de filmpjes van EiC en het concert in London gezien, maar voor 1000 toeschouwers (waaronder ikzelf) in Kopenhagen kan het toch nog anders uitpakken). Italië doet het altijd goed en heeft sinds de terugkomst in 2011 altijd een TOP10 plaats veroverd, waar ik dit jaar geen verandering in verwacht. Veel ESC fans zijn ook lovend over het Verenigd Koninkrijk en ondanks dat ik het gevoel zelf niet helemaal deel, verwacht ik wel dat er een mogelijk TOP10 plaats in zit.
  – De Oost-Europese toppers: Er zijn altijd een aantal landen die het supergoed doen al sturen ze 6 hoogbejaarden het podium op (de ESC kenner zal gelijk weten dat ik refereer naar mother Russia). Ik verwacht dit jaar niet anders dan dat Armenië, Azerbeidzjan en Griekenland de TOP10 zullen bereiken. Oekraïne en Roemenië (met de terugkerende Paula Seeling & Ovi die in 2010 al een keer in de TOP3 eindigden) zullen een goede plek bemachtigen. Ik denk zelf dat Rusland dit jaar in een lage positie zal eindigen, omdat de deelnemende tweeling (ook wel fembots genoemd door mijn buitenlandse vrienden) voor veel ESC fans het gezicht zijn van de vreemde plannen van Poetin en de annexatie van Crimea ofwel de Krim. Maar ik zal er toch niet raar van opkijken als de 12 punten van onder andere Wit-Rusland gewoon weer naar Rusland gaan!
  – De bijzondere deelne(e)m(st)er van dit jaar is de Oostenrijkse bearded lady Conchita Wurst. Met haar James Bond liedje kan het twee kanten opgaan, de echt ESC fans hebben het voor het zeggen en Oostenrijk zal hoog op het scorebord eindigen, maar er is helaas nog een groot gebied in Europa waar homoseksualiteit nog steeds als fout wordt gezien, laat staan een man met een pruik en vrouwenkleding en daarom zullen er vanuit het Oosten weinig punten naar Oostenrijk gaan. Kortom gunfactor: douze points, maar waarschijnlijk ergens terug te vinden in de middenmoot.

  Daarmee ziet mijn TOP14 er zo uit (en ik denk dat deze TOP14 redelijk geloofwaardig zal zijn voor de meeste fans):
  01. Israël
  02. Zweden
  03. Armenië
  04. Italië
  05. Griekenland
  06. Azerbeidzjan
  07. Hongarije
  08. Oekraïne
  09. Noorwegen
  10. Roemenië
  11. Ierland
  12. Oostenrijk
  13. Rusland
  14. Verenigd Koninkrijk

  Nu ik dan toch bezig ben, maak ik ook maar gelijk even reclame voor de ESC site waar ik een van de twee Nederlandse bloggers ben. De site heet wiwibloggs.com en we verslaan Eurovisie Songfestival nieuws met attitude! Met blogs over deelnemende artiesten, polls over mogelijke winnaars en verslagen over en vanuit Kopenhagen word je 24 uur per dag op de hoogte gehouden van het laatste Eurovisie nieuws, dus neem een keer een kijkje op de site!

 25. 020Nick schreef:

  Oef.. Ik heb ook geen flauw wie er wint.
  Ik vind er verschillende erg goed en dicht bij elkaar zitten dus als een van de volgende landen zou winnen heb ik er vrede mee
  -Oostenrijk
  -Israel
  -Noorwegen
  -VK

  Nederland gaat door naar de finale, na het optreden in Opium heb ik er alle vertrouwen in!

  • Raimond schreef:

   Goede landen!! Mis alleen nog Spanje en Zweden !!

   020Nick:
   Oef.. Ik heb ook geen flauw wie er wint.
   Ik vind er verschillende erg goed en dicht bij elkaar zitten dus als een van de volgende landen zou winnen heb ik er vrede mee
   -Oostenrijk
   -Israel
   -Noorwegen
   -VK

   Nederland gaat door naar de finale, na het optreden in Opium heb ik er alle vertrouwen in!

 26. Lilly schreef:

  Wiwibloggs, het is net de telegraaf en roddelblad Story in 1:)
  Bovendien hebben ze daar een afkeer tegen de common linnets, en vinden ze net als Anouk dat Ilse de Lange geen ruggegraad heeft! Ja Mike ik ken die site al.

  Mike:
  Hallo allemaal,

  Ik hoor veel verschillende winnaars voorbij komen! Ik heb mijn eigen TOP37 van dit jaar gemaakt en ik had echt moeite met de TOP20 omdat er een heleboel landen bijzitten die een kans hebben om te winnen. Wat dat betreft is het weer een keer een open competitie na 2013 en 2012 waar de winnaars redelijk goed te voorspellen waren.

  Er zijn ook zoveel manieren om aan te wijzen wie een grote kans maken:
  – De hoge kwaliteit liedjes (België, Montenegro, Nederland en Noorwegen), waar het al een hele tijd niet meer om draait en waarvan we de laatste jaren zagen dat een enkele deelnemer met hoge kwaliteits muziek de TOP10 haalt (in 2012 Albanië en 2013 onze eigen Anouk). Ik voorspel dat dit jaar Noorwegen de TOP10 wel behaalt, maar dat de andere landen het niet ver gaan schoppen..
  – De popmuziek nummers zijn dit jaar weer goed vertegenwoordigt, logisch aangezien ik de afgelopen 2 winnaars ook tot deze categorie reken en de meeste landen denken zo makkelijk een hoge plaats te boeken. De grootste kanshebbers in deze groep zijn wat mij betreft: Estland, Hongarije (de tekst in helemaal geen pop, maar de muziek daarintegen wel), Ierland, Israel, Slovenië en Zweden. Ik verwacht Israel en Zweden terug te zien aan de bovenkant van het scorebord, en misschien Hongarije en Ierland ook nog in de TOP10.
  – De BIG5 landen hebben het dit jaar goed voor elkaar (er wordt ook wel gezegd dat de reden hiervan is dat iedereen graag volgend jaar de 60e editie wil organiseren) maar ik geloof er nog heilig in dat ieder land ieder jaar zijn best doet goede muziek te kiezen alleen de BIG5 er gewoon niet zo goed in zijn.. Duitsland is dit jaar het zwarte schaap en gaat met een aparte muzieksmaak voor de 26e plaats. Frankrijk en Spanje zijn hele leuke liedjes maar ik verwacht niet dat er meer dan een middenmoot voor deze landen in zit omdat ik eerst nog moet zien hoe goed de kwaliteit van de artiesten live is (heb wel de filmpjes van EiC en het concert in London gezien, maar voor 1000 toeschouwers (waaronder ikzelf) in Kopenhagen kan het toch nog anders uitpakken). Italië doet het altijd goed en heeft sinds de terugkomst in 2011 altijd een TOP10 plaats veroverd, waar ik dit jaar geen verandering in verwacht. Veel ESC fans zijn ook lovend over het Verenigd Koninkrijk en ondanks dat ik het gevoel zelf niet helemaal deel, verwacht ik wel dat er een mogelijk TOP10 plaats in zit.
  – De Oost-Europese toppers: Er zijn altijd een aantal landen die het supergoed doen al sturen ze 6 hoogbejaarden het podium op (de ESC kenner zal gelijk weten dat ik refereer naar mother Russia). Ik verwacht dit jaar niet anders dan dat Armenië, Azerbeidzjan en Griekenland de TOP10 zullen bereiken. Oekraïne en Roemenië (met de terugkerende Paula Seeling & Ovi die in 2010 al een keer in de TOP3 eindigden) zullen een goede plek bemachtigen. Ik denk zelf dat Rusland dit jaar in een lage positie zal eindigen, omdat de deelnemende tweeling (ook wel fembots genoemd door mijn buitenlandse vrienden) voor veel ESC fans het gezicht zijn van de vreemde plannen van Poetin en de annexatie van Crimea ofwel de Krim. Maar ik zal er toch niet raar van opkijken als de 12 punten van onder andere Wit-Rusland gewoon weer naar Rusland gaan!
  – De bijzondere deelne(e)m(st)er van dit jaar is de Oostenrijkse bearded lady Conchita Wurst. Met haar James Bond liedje kan het twee kanten opgaan, de echt ESC fans hebben het voor het zeggen en Oostenrijk zal hoog op het scorebord eindigen, maar er is helaas nog een groot gebied in Europa waar homoseksualiteit nog steeds als fout wordt gezien, laat staan een man met een pruik en vrouwenkleding en daarom zullen er vanuit het Oosten weinig punten naar Oostenrijk gaan. Kortom gunfactor: douze points, maar waarschijnlijk ergens terug te vinden in de middenmoot.

  Daarmee ziet mijn TOP14 er zo uit (en ik denk dat deze TOP14 redelijk geloofwaardig zal zijn voor de meeste fans):
  01. Israël
  02. Zweden
  03. Armenië
  04. Italië
  05. Griekenland
  06. Azerbeidzjan
  07. Hongarije
  08. Oekraïne
  09. Noorwegen
  10. Roemenië
  11. Ierland
  12. Oostenrijk
  13. Rusland
  14. Verenigd Koninkrijk

  Nu ik dan toch bezig ben, maak ik ook maar gelijk even reclame voor de ESC site waar ik een van de twee Nederlandse bloggers ben. De site heet wiwibloggs.com en we verslaan Eurovisie Songfestival nieuws met attitude! Met blogs over deelnemende artiesten, polls over mogelijke winnaars en verslagen over en vanuit Kopenhagen word je 24 uur per dag op de hoogte gehouden van het laatste Eurovisie nieuws, dus neem een keer een kijkje op de site!

 27. Raimond schreef:

  En waarom wordt Spanje zo weinig genoemd? Ze stond bij mij al altijd in de top 5…maar na Eurovision in concert is ze toch echt naar mijn nummer 1 gestegen! wat een stem, lied en temperament!!! Verder staan bij mij Zweden, Oostenrijk, Israel en UK hoog aan genoteerd!!

  • ~ René ~ schreef:

   Ik vind Spanje helemaal niets, en die Zweden-hype begrijp ik evenmin. In mijn beleving pogen deze liedjes puur / oprecht te zijn, maar op mij komt dit totaal niet over. Veel geschreeuw maar weinig wol.

 28. RobbieR schreef:

  Niet te voorspellen, ik hoop echt niet dat ding uit Zweden.
  Sorry liedje..

  Voor mij zijn ook mijn favorieten azerbeidzjan, Noorwegen maar ook Griekenland (ik denk dat Griekenland ook flink gaat scoren 20 mei..
  Ik denk dat de Uk gaat winnen, dat gevoel heb ik..

  Maar ik hoop ook dat Nederland ons gaat verrassen.

 29. RobbieR schreef:

  en 10 mei bedoel ik natuurlijk..

 30. 020Nick schreef:

  Dan moet ik je toch teleurstellen, Zweden vind ik een zwaar overschat wanproduct en de Spanjaarden hebben dit jaar het verkeerde nummer gestuurd.;)

  Raimond: Goede landen!! Mis alleen nog Spanje en Zweden !!

 31. GerardMartin schreef:

  Ik hoop op een finaleplaats voor Nederland en een winnaar zie ik er niet tussen dit jaar. Ik vind het allemaal héél zwak en middelmatig met als enige uitzondering Noorwegen en Oostenrijk die ik nog wel te pruimen vind.

 32. MarkusRotterdam schreef:

  Ik vind het één grote tombola. Ik hoor zoveel landen die favoriet zouden zijn en hoog in depolls staan.
  Ik persoonlijk heb na het luisteren van de eerste versies van de liedjes altijd gedacht dat we volgend
  jaar gewoon weer naar Kopenhagen gaan.
  Het valt het meeste op en wordt overtuigend en fris gebracht. Zeker als er thuis voor het eerst naar de liedjes geluisterd wordt,
  Dat Azerbeidjan altijd in de top 5 komt klopt natuurlijk ook van geen kanten, zeker met die ene overwinning
  van hun niet. Wat een nietszeggend gedrocht was dat zeg! Ook dit jaar vind ik ze helemaal niks maar ik geloof dat ik nogal wat mensen hiermee tegen de schenen schop. Helaas pindakaas.
  Verder hoop ik gewoon op een gezellig festival; aan Kopenhagen zal het niet liggen denk ik. Ben benieuwd hoe de stad eruit ziet komende weken.

 33. Max schreef:

  Aub geen zweden en al helemaal niet dat kinderdeuntje uit Denemarken. Mijn winnaars zijn Israël, Oostenrijk en Noorwegen.

  Nederland gaat gewoon naar de finale, wat ik je brom. Ik denk dat België weekend tegen zou kunnen vallen.

 34. riccardo schreef:

  Denk dat bij gebrek aan uitgesproken favorieten mensen bijv. toch maar weer voor zo’n gezapig themaatje als dat van de UK gaan.
  Wat vallen de nummers overall genomen ontzettend tegen. Hoop dat dit mensen aanzet te kiezen voor de muzikale en integere kwaliteiten van de Common Linnets.

 35. Lilly schreef:

  10:30 Armenia first rehearsal:
  We have sound now! Aram begins on the stage surrounded by bright blue lights that turn to flashes of red representative of a stormy atmosphere. His voice is strong and he remains in the same place for the entirety of the song with a spotlight focused on him most of the time.

  Bron: http://escxtra.com/2014/04/day-1-of-rehearsals-4/

 36. Mike B schreef:

  Armenië mag van mij gewoon winnen.

 37. Joost Wanders schreef:

  Hoezo geen duidelijke favoriet Songfestivalweblog? Bij de bookmakers heb ik in jaren geen grotere favoriet gezien als dit jaar. Zelfs Loreen was minder groot favoriet dan Aram MP3 dit jaar is. Ik weet nog dat je bij winst van Loreen toen gemiddeld per euro er 3 terug kreeg bij winst. Voor winst van Aram MP3 krijg je per euro er maar 2 terug gemiddeld. Volgens de bookmakers heeft Armenie al lang gewonnen en is het helemaal geen wedstrijd, er is geen favoriet, er is al een winnaar!

  • Wim1970 schreef:

   Bookmakers zitten er ook weleens naast.

   • RobbieR schreef:

    Armenie mag voor mij ook winnen, mooi nummer.
    Maar ik ben het met Wim eens, en tja Armenie wordt echt overal gehyped..

 38. Zoë schreef:

  Wie ik denk dat er gaat winnen? Armenië.

  Liever zie ik Hongarije of Engeland winnen.

  Sweden vind ik, zoals eerder gezegd, een overgewaardeerd wanproduct. Noorwegen een doodsaaie 13 in een dozijn ballade die het nooit zou overleven buiten dit songfestival.

 39. Jos schreef:

  Ook handig: http://www.wedden-op-sport.com komt altijd met goede ESF voorbeschouwing met de bookie noteringen en tips e.d. Leverde de afgelopen jaren mijzelf en vele andere leuk zakcentje op (naast de spanning!).

 40. Jp schreef:

  Ik heb de Nederlandse uitzending diverse malen beluisterd.
  Nr. 1 in de mega top 50 en zeer hoge waarderingen over de grens in diverse hitlijsten.
  Het is natuurlijk ieder zijn eigen smaak, maar ik denk dat dit liedje kwalitatief een van de beste nummers is.
  Leuke country song en een melodie die na een poosje echt wel in je hoofd gaat zitten.
  Het heeft net zoveel kans om te winnen als alle favorieten
  Mij zou het niet verbazen!
  Ik denk dan maar even terug in de tijd, vele jaren geleden, een Duits meisje op een gitaar…… Ze won met stip!

 41. Rob schreef:

  Als er een kans is dat Nederland een kansje maakt is het zeker dit jaar !

 42. ferdi schreef:

  Zou Within Temptation wel s willen zien!

 43. Jantje123 schreef:

  Ik denk dat Armenie & Zweden goede kansen maken, maar Hongarije had ook een goed liedje.
  Maar toch ga ik een stem uitgeven aan armenie, lijkt me een aardige vent en die kan buiten de eurivision ook wel doorgaan, bedoel daar mee, steeds goede songs maken.
  Verder was Spanje ook goed, mooi gezongen.

 44. jp schreef:

  Rob:
  Als er een kans is dat Nederland een kansje maakt is het zeker dit jaar !

  Helemaal mee eens!
  Nu het moment nadert zijn opeens ook de bookmakers van gedachten veranderd.
  Waarschijnlijk hebben ze de hitlijsten bestudeerd en naar de Deense pers geluisterd!

 45. Lotte (13) schreef:

  Ik heb gisteren gekeken en er zatene echt hele goede tussen.
  Die van Rusland bijvoorbeeld.. Ze kunnen goed zingen en de act is cool.
  We maken een kleine kans…

 46. RobbieR schreef:

  Ja Nederland, had ik nooit gedacht maar ik ga mee met de euforie.
  Die heeft zeker een kans om te winnen.Prachtig optreden! Tekst is prachtig, zij zijn prachtig en ineens overal een hit..

  Armenie heeft het verbruid gisteren voor mij, ik vond het wat tegen vallen, ook Hongarije.
  Rusland, oekraine, zweden allemaal leuk en aardig maar geen winnaars, Azerbeidjan misschien, Noorwegen, giekenland of Oostenrijk?

 47. Carolina schreef:

  Armenia zal winnen volgens mij. Hij zong alleen zonder Backstage zangers. Ik ga zeker stemmen voor Armenia!!

 48. Hans schreef:

  Sorry maar het word toch echt Griekenland ! Lekker nummer voor het wk dalijk!

 49. tineke schreef:

  ik denk dat noorwegen en zweden een goeie kans maken en nederland zit wel by de top 5 denk ik vind het wel een goed liedje maar noorwegen is ook goed

 50. Tim Kamp schreef:

  Heb nu al zin in vanavond. Vind het namelijk erg leuk dat het zo spannend is. Ik denk dat het Zweden of Griekenland wordt.