ESF 2014: Tien nieuwe finalisten

Dit vind je misschien ook leuk...

62 reacties

 1. Sabine de Jong schreef:

  Jongens we staan nu Tweeeede! Uur geleden nog 7x inleg nu nog maar 4x! http://www.wedden-op-sport.com/wedden.php/13206-wedden-op-the-common-linnets-in-finale-eurovisie-songfestival-2014 Zweden we komen eraan voor die eerste plek!!!

 2. lieuwe schreef:

  Wat een deceptie. Wit-Rusland is door en Israël niet. Maar goed, leuk dat Polen, Slovenië, Zwitserland en Oostenrijk zich geplaatst hebben. Dat overkomt deze landen niet zo vaak.

 3. Roel schreef:

  Wat een prachtige effecten, leds en graphics! Sommige acts verdwenen bijna in het podium.

 4. RiaNL schreef:

  Ik ben ook blij met de meeste finalisten al vind ik wel erg jammer dat Israel niet in de finale zal staan, dat is mijn grootste teleurstelling vanavond. Erg blij ben ik met de finaleplaatsen van Noorwegen en Oostenrijk. Het wordt een kleurrijke finale zaterdag. Ik ben erg benieuwd wie e uiteindelijkr met de eerste prijs naar huis zal gaan,

 5. Esc-go schreef:

  Israël deed me erg denken aan Cyprus 2007. Misschien toch te duister voor kwalificatie? Wel jammer.

 6. Mathijsss schreef:

  Laten we nu als Nederlanders wel eens eerlijk zijn: het Eurovisie Songfestival is allang niet meer alleen vriendjespolitiek. Alle Baltische staten (Estland, Letland en Litouwen) zijn afgevallen en landen die normaal moeite hebben om zich te plaatsen (zoals Zwitserland, Slovenië en Nederland) zijn dit jaar door. Natuurlijk is er zaterdag nog genoeg te zien van puntenwisseling tussen buren, maar de focus is nu toch echt komen te liggen op het liedje.

  • Esc2014 schreef:

   Zet San Marino, Montenegro en Oostenrijk daar maar bij.
   Ook leuk om te zien dat landen die vaak in de finale staan, het met een minder liedje dus niet halen (Georgië, Ierland en Litouwen).

 7. Kees schreef:

  Nederland nu gezakt naar 3 bij Bookmakers en Oostenrijk naar 2…

 8. Rogesc schreef:

  Conchita heeft de show gestolen vanavond. Wat een geweldig mens is dat en niet te vergeten wat een heerlijk lied. Ik had haar ook in de 10e envelop gestopt want dat maakte de avond af. Ze schiet de top 5 in bij de bookies en ik zou het zo verdiend vinden als ze hoog gaat eindigen zaterdag. Mijn stem heeft ze!!!

  • Peter schreef:

   Ze kreeg ook wel erg veel aandacht van de Deense tv in de green room.

 9. Nena schreef:

  Enige kans dat Nederland nog stijgt bij de bookies, of kunnen we nu alleen nog maar dalen na Oostenrijk?

  • Max schreef:

   We staan alweer tweede (tijd 00:30 uur) en Oostenrijk gezakt naar vier.

 10. alecx schreef:

  Oostenrijk staat nu eerste :/

 11. Jvision schreef:

  Vrees voor Oostenrijk dat het geen top 3 gaat worden,vanwege vele bekrompen mensen…maar wat een stem en performance van Conchita! Ik snap niet dat Noorwegen niet bij de top 3 zit na vanavond;zoooooo mooi!!!

 12. Hansepansie schreef:

  Roemenië wat geweldig goed, dit duo deed in 2010 ook mee, en werden toen 3e, hadden de presentatoren wel even mogen vertellen. Zaterdag eindigen ze hoger dan 2010, misschien wel 1ste. Hangt ook af van de startplek.

  • Dick schreef:

   Roemenië wordt zwaar overschat, wat een geschreeuw op het podium. Zal vast hier en daar punten pakken maar zeker geen winnaar worden.

 13. Remco van den Berg schreef:

  Israël niet door???? Onbegrijpelijk en wat een kater. Ik hou niet van de gimmick Conchita Wurst, maar het nummer is super en hij kan zingen. Na 10 seconde vergeet je de baard. Noorwegen begrijp ik niet. Griekenland vind ik agressieve herrie. Georgië vond ik wel grappig, evenals Ierland, Macedonië en Slovenië. Polen was wel Leuk. Maar ik baal echt enorm van Israël.

  • Rico schreef:

   Israël was schreeuwerig en agressief en kwam na het veel sympathieker ogende Malta. Ik vond dat helemaal geen verrassende uitschakeling, eigenlijk.

 14. Lorre schreef:

  Na vanavond ben ik er helemaal zeker van! Oostenrijk wint het songfestival!

 15. Patrick schreef:

  Heel blij voor Zwitserland! Die hebben flink uitgepakt zeg met vuurwerk enzo! Super leuk liedje, en ook Oostenrijk was erg sterk. Deze landen verdienen echt weer is een finaleplek. Ook Slovenie zal heeeel opgelucht zijn. Maar het lied vind ik wat minder.

  Jongens het wordt spannend zaterdag! Geen run away winner dit jaar vind ik.. Zelfs Noorwegen niet.. Ben heel benieuwd of Nederland de top 3 haalt. Heel veel zin in!

 16. matt schreef:

  Ik denk dat Zweden, Oostenrijk en Griekenland om de winst gaan strijden zaterdag en uiteindelijk Zweden wint en Oostenrijk op een 2e plaats. Favoriet Armenie valt kansloos af en zal je terugvinden op een plaats tussen 10 en 15. Nederland schat ik in de top 7. San Marino wordt dik laatste met 0 punten. Mijn top 10:

  1. SWEDEN
  2. AUSTRIA
  3. GREECE
  4. UNITED KINGDOM
  5. THE NETHERLANDS
  6. NORWAY
  7. DENMARK
  8. HUNGARY
  9. SPAIN
  10. AZERBAIJAN

 17. Roos schreef:

  Wordt spannend zaterdag er is namelijk nog geen echte favoriet. Oostenrijk is geweldig ook met het statement dat ze maken en de song is een soort Birds van vorig jaar. Maar ik vraag me af of de oost-blok landen hier punten aan geven, waardoor het moeilijk wordt voor de top 3. Maar als ze die wel krijgen gaan ze meestrijden samen met Nederland, Noorwegen, Zweden, Engeland, Denemarken, Armenië en Roemenië! Wat mij opvalt wat een hoop westerse landen, wat maar weer duidelijk laat zien dat het geen west europees wedstrijdje is, en dat klasse wordt beloont. Het wordt stuivertje wisselen denk ik zaterdag… Voor het eerst in jaren dat er nog geen echte uitschieter is, wat het lijkt mij nog leuker lijkt om naar te gaan kijken! En wie weer Rotterdam 2015?? Of is dat te ver vooruit gedacht, het is tot nu toe een droom!

  • Roos schreef:

   En Hongarije natuurlijk niet te vergeten.. Gaat ook mee strijden bovenaan

  • Dick schreef:

   Ik roep al weken dat er geen uitgesproken favoriet bij zit dit jaar, fijn dat meer mensen dit constateren. Maakt het zo veel leuker en spannender zaterdag. Ik blijf het ook nog steeds een stunt vinden dat de bookmakers Nederland zo miskend hebben, zelfde geldt voor de meeste polls tot aan de halve finales toe. Geeft maar weer eens aan dat je er pas iets zinnigs over kunt zeggen als de wedstrijd echt begonnen is:-)

 18. matt schreef:

  Oostenrijk in 1ste deel! Dat is mooi. Hopelijk niet in de buurt van Nederland. De meeste favorieten treden aan in het eerste deel. Pluspuntje dus.

 19. matt schreef:

  Ik hoop dat Nederland na Polen en voor Belarus zit

 20. Jvision schreef:

  Zowel Oostenrijk,Zweden als Armenie worden ingeloot in het 1e deel van de finale Zaterdag…misschien,heel misschien kan dit een beetje in het voordeel werken van Nederland….;-) Het gaat zowiezo een spannend avondje worden!! En wat al eerder is vermeld op deze weblog;(eindelijk weer ‘s) winnen zou natuurlijk GEWELDIG zijn,maar om zowiezo weer echt mee te doen op het scoreboard en in de top 5 te eindigen,zou ook al erg mooi zijn!!!

 21. Frank schreef:

  Ik hoop ter ganse harte dat Conchita Wurst mag aftrappen… Wat een verschrikking. Zij/hij/het zingt goed, maar die bombarie en zijn/haar zogenaamde statement vind ik persoonlijk maar niks. Gaat het sowieso niet redden met de balkanjury’s.

  Zweden, UK of Nederland mag winnen van me.

 22. Maaike schreef:

  Van de huidige top4 bij de bookmakers zit alleen Nederland in het 2e deel van de show

  Zwitserland – Tweede helft
  Slovenië – Tweede helft
  Polen – Eerste helft
  Roemenië – Eerste helft
  Noorwegen – Eerste helft
  Griekenland – Eerste helft
  Malta – Tweede helft
  Wit-Rusland – Eerste helft
  Finland – Tweede helft
  Oostenrijk – Eerste helft

  • matt schreef:

   Ik ben ook blij dat roemenie en griekenland in het eerste deel zitten

 23. matt schreef:

  Ik hoop:

  24: Finland
  25: Nederland
  26: Wit-Rusland

 24. starkoo schreef:

  Geloof niet dat Oostenrijk boven ons gaat eindigen!

  Denk dat Zweden wint, Armenie, Oostenrijk top 5, wij 1 t/m 5, hopen dat die baard man minder zingt in de finale en voor de jurie’s en wij uitmuntend zingen enz!

  Top 5 ben ik tevreden zolang Oostenrijk maar niet wint!

  • JordyR schreef:

   ik hoop dat Oostenrijk wint om je intolerantie een opdonder te geven…..en ik hier je daarna onderuit gaat halen :)

 25. Kees schreef:

  Ik zie nu Nederland weer terug op 2 bij de bookies? Het verandert wel erg snel.

 26. Roel schreef:

  Ik hoop niet dat Conchita roet in het eten gaat gooien voor Nederland. Ik hoop echt dat Nederland in die top 3 beland!

  1. Noorwegen
  2. Nederland
  3. Zweden
  4. Oostenrijk
  5. Hongarije

 27. starkoo schreef:

  http://www.oddschecker.com/tv/eurovision/winner weer 2 het zal wel wisselen blijven :D

 28. Mike B schreef:

  Israël was tegen alle verwachting in heel slecht met haar lage stem, Polen geweldig om gelachen. Griekenland viel ook wat tegen net als Malta (christen kamp muziek), Roemenië viel weer mee na al die slechte kritieken, vond jammer voor Macedonië maar was erg slecht in beeld gebracht. g
  Grootste concurrent voor zaterdag Noorwegen al ben ik geen fan.

 29. He1n schreef:

  Wat een dramaqueen dat ding uit Oostenrijk bah. maar wat super gezongen en wat een geweldig nummer. Mijn favo alleen ik zet het beeld op zwart. Geen gezicht2014. Jammer…dat uiterlijk was echt niet nodig geweest.

  • JordyR schreef:

   we hebben je menig gehoord, jij dramafagot! Ga jij lekker je real pussy Israel muziek afdraaien

 30. Michiel schreef:

  Superblij met het optreden van Oostenrijk en vooral ook de finaleplaats en de reacties, maar ik baal er wel van dat Israel met zo’n klasse-optreden en toch ook wel sterk nummer de finale gewoon misloopt, zelfs in dit zwakke deelnemersveld waar slechts vijf liedjes afvielen. Noorwegen was trouwens mooi en Finland verrassend sterk.

 31. Max schreef:

  Nederland weer 2 bij boilers. En ik denk dat ze dat zaterdag ook worden.

  Balen van Israël. Vond t erg goed. Spatte van t scherm. Ook jammer van guilty pleasure Litouwen. Snap niet dat Slovenië door is. Wat een slap nummer en optreden. Drie keer niks.

 32. Max schreef:

  Is het jullie trouwens opgevallen dat je het nummer van israël prima kan meezingen op de melodielijn van het refrein van slovenië?

 33. MarkusRotterdam schreef:

  Wat een ontlading in de zaal bij Oostenrijk, het publiek was haast niet rustig te krijgen.
  Maar ook Polen was een duidelijke zaalfavoriet.
  Helaas heb ik geen kaartjes voor de finale maar ik ga hier op het Eurovision plein lekker de longen uit mn lijf schreeuwen voor Nederland. Mijn persoonlijke favorieten zijn Oostenrijk, Polen, Frankrijk en Denemarken.
  ik denk dat het weer Denemarken wordt, maar ik heb nog nooit de winnaar voorspeld dus Denmark haters geen angst, ha ha !!
  P.S. vond het optreden van Wit Rusland opvallend goed.(niet zo verwijfd)

 34. cgs schreef:

  We are going to win this :D

  Running order, number 24 :):):)
  The running order is as follows:

  Ukraine
  Belarus
  Azerbaijan
  Iceland
  Norway
  Romania
  Armenia
  Montenegro
  Poland
  Greece
  Austria
  Germany
  Sweden
  France
  Russia
  Italy
  Slovenia
  Finland
  Spain
  Switzerland
  Hungary
  Malta
  Denmark
  The Netherlands
  San Marino
  United Kingdom

 35. Aad1 schreef:

  Ontzenuwing van het gerucht:

  songfestivalNL twitterde op donderdag 08-05-2014 om 23:28:31
  Gerucht dat Conchita (Oostenrijk) niet is uitgezonden in Wit-Rusland is niet waar, zojuist bevestigd door Ebu #Kopenhagenlive #songfestival

 36. Rob schreef:

  Album van the Common Linnets is uitgekomen , mooie sterke emoitionele nummers. Diepe , wederom , buiging voor Ilse & Waylon.

 37. twan schreef:

  Ik ben diep diep teleurgesteld dat Israel niet erbij is. Zo onterecht. Ik denk dat Slovenie of Finland haar nipt is voor geweest. Ik gok voor de winst op Zweden, Oostenrijk of ……. heeel misschien Nederland…? Maar denk van niet. Ukraine heeft slechte startpositie.

  • Wim1970 schreef:

   Waarom heeft Oekraïne slechte startpositie? Teach Inn en The Herreys moesten ook als eerste optreden en hebben gewonnen.

 38. Dick schreef:

  Malta: snapte ik helemaal, vrolijk en heel goed gezongen, richting top 10.
  Noorwegen: niet mijn ding maar terecht door, zeker top 10
  Polen: vind het helemaal niks maar wat een paar leuke beelden (ik hou me netjes) kunnen doen:-). Afstraffen!
  Oostenrijk: opvallend, tikkie ouderwets maar geweldig nummer. Verdiend top 5 maar gaat dat waarschijnlijk niet halen omdat veel balkan / oosteuropa dit gaat negeren. Maar ja, we herinneren ons Verka Serduchka nog…..
  Finland: jong fris en visueel overweldigend, middenmoter
  WitRusland: Ontzettend gejat, ligt goed in gehoor, kan alle kanten op…schat in middenmoot.
  Zwitserland: leuk hoor dat gefluit maar volgens mij rijp voor een plek onderaan.
  Griekenland: wat een lekkere slimme disco stamper gaat absoluut hoog eindigen, veel jong publiek gaat televoten.
  Slovenië: Leuk dat ze een keer door zijn, geen hoogvlieger, eindigt onderste regionen.
  Roemenië: Veel herrie, geschreeuw, over the top haalt vrees ik de top 10 moeiteloos.

 39. Dick schreef:

  Dan de afvallers ook maar:-)
  Israel: was er al bang voor, stem ligt moeilijk in het gehoor en de e.e.a. kwam agressief over, verdiende wel een finaleplek wat mij betreft maar helaas….
  Ierland: zag ik in vlaag van verstandsverbijstering in begin nog als favoriet maar gaandeweg de repetities en de beelden die vrij kwamen bleek het heel erg tegen te vallen, zangeres viel door de mand en we zijn kennelijk wel klaar met die trommels en die Ierse zooi:-)
  Georgië: wat een onsamenhangend geheel, lag zeer moeilijk in het gehoor, kansloze missie en waarschijnlijk 37e.
  Litouwen: Terecht uitgeschakeld, zwakke performance.
  Macedonië: dacht heel even dat deze bijdrage erdoorheen zou slippen richting finale maar gelukkig uitgeschakeld. Samenvattend: kan mij wel vinden in de uitslag. Israel zal wel 11e geworden zijn:-).

 40. Britchtofar schreef:

  Ik denk dat we zaterdag het meest spannende festival in jaren gaan krijgen. De top 5 zal nipt bij elkaar liggen

 41. s schreef:

  Die poll slaat werkelijk nergens op. Zweden favoriet?? Redelijk zaai nummer, niet erg verrassend. Zie nergens Roemenië, Malta en Finland in de top10 staan, zijn naar mijn mening de beste nummers en natuurlijk NL niet te vergeten. Polen is flut, Oostenrijk ook, een vrouw met een baard… Niemand gaat na het songfestival toch naar dat nummer luisteren. Armenië ook flut, kan totaal niet zingen die vent, kortom meeste inzendingen zijn niet leuk om naar te luisteren en al die poespas eromheen moeten ze ook verbieden. Het gaat toch om het zingen en een lied dat blijft hangen en waar wij graag naar luisteren??

  • Peter schreef:

   Oostenrijk: is een man in een jurk en GEEN vrouw met baard.

 42. Daniel schreef:

  Ontzettend jammer van Israël. Ik vond het een goed nummer en goed optreden. Maar voor de rest vind ik het wel een logische uitslag.

 43. Nordman schreef:

  Na de liveshow waren dit mijn 10 qualifiers (in volgorde van optreden):

  Malta: Leuke opening, straalde warmte en gezelligheid uit. Zang was in het begin matig.
  Israel: Wat een stem en heerlijk nummer. Heel jammer dat ze niet door zijn, dat had ik niet zien aankomen.
  Noorwegen: Het raakte me minder dan in de Noorse finale, maar het nummer is natuurlijk fantastisch.
  Polen: Sex sells ;-) leuk om naar te kijken en zag er op het podium heel goed uit.
  Oostenrijk: Overtuigend.
  Wit Rusland: Dit werd leuk gebracht dus snap wel dat ze door zijn.
  Zwitserland: Terecht door. Spatte van het scherm.
  Griekenland: Slecht gezongen. Party vibe.
  Slovenie: Ook terecht door. Mooi in beeld gebracht en een verademing na Griekenland.
  Roemenie: Geen winnaar maar wel goed gebracht. Die knuffel was zo nep. Brrr,

  Jammer van Macedonie. Een goed nummer maar verpest door het optreden.Kwam totaal niet over en op een gegeven moment deed Tijana een ‘Gordon-tje’ door met haar lichaam gek te bewegen. Echt zonde want dit had naar de finale gekund met een andere staging.

  Finland was ook goed maar dacht dat de televoters hier niet voor zouden gaan.

  Ierland vond ik het slechtst. Zag er verschrikkelijk goedkoop uit.

 44. bitchhjeee schreef:

  Ik hoop dat nederland in top 5 beland,

  Ik denk dat dit gaat worden

  1. Hongarije
  2. Zweden
  3.oostenrijk
  4. Denemarken
  5.nederland
  6. Griekenland
  7.azerbijan
  8.ukraine
  9.spanje
  10. Armenie