Douze Points 2015 [2]: Armenië

Dit vind je misschien ook leuk...

40 reacties

  1. MarcvdHeijden schreef:

    Alle controverse betreffende dit nummer daargelaten, denk ik dat Armenië ook dit jaar gewoonweg de finale gaat halen.

    In tegenstelling tot velen anderen vind ik de samenzang helemaal niet rommeling over komen. Ik kan het sfeertje wat dit lied opwekt juist waarderen en denk dat de staging dit alleen maar kan gaan versterken. Bovendien heb ik het volste vertrouwen in de zangkwaliteiten van alle individuen in deze groep.

    In de finale zie ik het echter geen potten breken..

    17. Armenië – 37. Moldavië

  2. Esmee schreef:

    Une chanson noire.

    Dat mogen ze van mij houden. Ik geef er geen enkel punt aan.
    Of het door de juries gewaardeerd gaat worden, weet ik niet. Ik hoor wel dat het op een gegeven moment echt niet mooi meer klinkt.
    Finale: ik hoop van niet.

  3. Gerrit schreef:

    Vind het een beetje een allegaartje, en volgens HET GROTE SONGFESTIVALBOEK als 2e startplek volkomen kansloos.

    • Wim1970 schreef:

      Die 2e startplek geldt alleen in de finale. In de semi is de 3e startplek funest ;-) Rommelig nummer, niet om aan te horen.
      1. Moldavië
      2. Armenië

  4. J1. schreef:

    Ik vind hier werkelijk niks aan en denk/hoop dat Armenie niet doorgaat naar de finale…

    1)Moldavie 2)Armenie

  5. Bandido - Georgia schreef:

    Dit gaat natuurlijk gewoon naar de finale, maar voor mij hoeft het echt niet. Het is rommelig, en het klinkt niet mooi samen, maar vooral mis ik een pakkend refrein. Het is uiteindelijk vooral een hoop onsamenhangend geschreeuw. Er is een politieke, en subtiel verpakte boodschap, namelijk de Armeense genocide, maar het is lang niet zo dramatisch gebracht als ik had verwacht. Hoe dan ook: Armenie gaat naar de finale, want het zal er hoe dan ook gelikt uit zien en de diaspora zal zeker meewerken.

    • Wim1970 schreef:

      Waarom gaat dit gewoon naar de finale? In 2011 ging Armenië ook gewoon niet naar de finale.

      • Sannie schreef:

        Inderdaad, ik zie niet in waarom dit zo “zeker” naar de finale gaat, het is werkelijk waar niet om aan te horen, echt heel slecht dit, mijn nummer 39 van dit jaar (voor Finland).

      • Nordman schreef:

        Inderdaad. ‘Men’ gaat er altijd van uit dat een Armenie maar ook een Griekenland de finale halen. Ze vergeten dat beide een slecht lied hebben.

      • Bandido - Georgia schreef:

        In 2011 miste Armenie inderdaad de finale, maar op een enkel schamel puntje na, en met een nog zwakker lied. En in tegenstelling tot “Boom Boom”, heeft het lied van dit jaar een politieke lading dat nog meer Armeniers in de diaspora naar hun telefoon zal doen grijpen. Maar ook denk ik dat dit toegankelijk is, en in dit “jubileumjaar” van de Armeense genocide zal men er werkelijk alles aan doen om dit er visueel aantrekkelijk uit te laten zien. En dus gaat Armenie “gewoon” naar de finale.

  6. Patrick schreef:

    De Armeense gemeenschap zal er natuurlijk massaal op stemmen. En ik denk de juries ook.. echt een jury favoriet deze. Maar het liedje is dodelijk saai, er gebeurt werkelijk niks. Hopelijk gaan ze niet door, want dit hoef ik maar 1 keer te zien.

    • Joss schreef:

      Sinds vorig jaar worden ook de punten van de vakjury via de officiële website bekend gemaakt enkele uren na het songfestival !
      Mijn teleurstelling in het ESC is nog nooit zo groot geweest toen ik vorig jaar de punten zag !
      Vier vakmensen (?) maken een rangschikking van 1 tot 17 ( bv tweede halve finale )
      De meeste landen doen dit absoluut niet serieus ! Helaas !
      Vorig jaar gaven de vier vakjury leden van Georgië voor de finale dezelfde volgorde (rangschikking 1 t/ m 26 ) door !!! Kan je je zoiets voorstellen !
      Vakjury: wat een lachertje !!!

  7. Remco van den Berg schreef:

    Ik begrijp dat irritatie van mensen niet met betrekking tot dit nummer en de vermeende politieke boodschap. Natuurlijk mogen de Armeniërs zingen over een groot nationaal trauma dat nog steeds niet erkend wordt door de daders en genegeerd door een belangrijk deel van de wereld.

    Als je dit politiek noemt en hier niet over kan/mag zingen dan kunnen al die ‘wereldverbeterende liedjes’ ook niet. Dan was ‘Chai’ van Ofra Haza uit 1983 ook zwaar politiek. Dat zou beteken dat de inhoud van liedjes uitsluitend op het niveau van ‘Ik hou van jou’ mogen bestaan. Dat is pas zware armoede en cencuur.

    Verder vind ik het wel een mooi liedje. Ik heb vertrouwen in de stemmen van de afzonderlijke zangers en ik denk dat het ook goed en verzorgd in beeld wordt gebracht. Voor de finale zie ik dit in de middenmoot eindigen.

  8. riccardo schreef:

    Ik ben al niet voor een nummer met een dergelijke boodschap, die ik er zonder voorkennis niet zo vanaf hoor, in een show als deze. Waar ik bijna nooit van hou is de sentimentele ondertoon die zowat in iedere zin doorklinkt. Het nummer geeft me ook de musical Hair-achtige vibes of kan in zoiets als the Passion.
    Ik mis hoop en positivisme. De setting te toneel en musicalesque. Het grootste gedeelte van het nummer zal live waarschijnlijk goed overkomen, tot aan de samenzang tegen het eind, en gaat vermoedelijk ook daarom voldoende punten pakken. Zeker finale.

  9. Joss schreef:

    Lied: 5/10
    Stemmen: 7/10
    Dit hoeft voor mij zeker NIET naar de finale !!!

  10. RobbieR schreef:

    Wat een afschuwelijk, rommelig lied. Staat bij mij op de 40 ste plek.

  11. Björn schreef:

    By far de slechtste inzending die we al ooit op het festival gezien hebben van Armenië. Ik denk dat dit live niet goed zal overkomen qua zang dan, dat had ik ook bij Zwitserland 2006. Wel kunnen ze de stage setting gebruiken die ze in de videoclip gebruiken, dit kan nog mooi overkomen. Maar als ik alles op een rijtje zet dan denk ik dat we Armenië niet in de finale gaan terugzien.

    Persoonlijke ranking Semi 1: 15de
    Persoonlijke ranking ESC 2015: 36ste
    Verwacht resultaat halve finale: 11de

  12. Paysbart schreef:

    Wat een beroerde start van de eerste semi. Hoop dat de kijkers niet massaal afhaken na de eerste 2 liedjes.
    Persoonlijk vind ik hier niet veel aan. Maar ik verwacht dat dit live wel heel goed gaat klinken. Als het mooi in beeld gebracht wordt, verwacht ik, helaas, wel een finale plaats

    Persoonlijke ranking: 38
    Ranking 1e semi: 14

  13. Robbert-Rotterdam schreef:

    Ik vind dit beter dan het door velen wordt voorgesteld.Eigenlijk vind ik de melodie best mooi. Over het rommelige, dat kan ik niet beamen. Is dit lied rommelig of komt het bij sommigen rommelig binnen omdat ze niet gewend zijn aan meerstemmige zang? Als ze het meerstemmige goed uitvoeren, gaat dit punten bij de vakjury opleveren en zijn ze verzekerd van een finaleplaats omdat ze bij de televoting via de diaspora al een streepje voor hebben.
    Natuurlijk is het altijd ook een kwestie van raakt een liedje je wel of niet en doet het dit op een positieve manier.
    Voor mij in elk geval 100x beter dan de mierzoete sentimentele nummers van Rusland en Hongarije.

  14. johan schreef:

    dit vind ik echt slecht die schreeuwen door elkaar uit
    ik hoop echt dat dit geen finale haalt .
    Na het songfestival luister ik hier nooit nog naar.

  15. Martin schreef:

    Eigenlijk is er al van alles gezegd voor dit nummer. Ik vind er weinig aan. Doet me denken aan die slechte inzending van Zwitserland uit 2006. Dat was erg slecht. Ik verwacht hier ook weinig van. Ben wel benieuwd of ze live kunnen zingen. Maar het hoeft van mij zeker niet naar de finale. Het nummer van vorig jaar was veel beter.

  16. Rob schreef:

    Off Topic: Hot News! Edsilia in achtergrondkoor Trijntje !

  17. MarkusRotterdam schreef:

    Het begint echt heel veelbelovend, maar na ongeveer 1 minuut zakt het al af, om daarna nog meer in een hobbelige muzieklijn te vervallen. Niet mijn kopje thee. En dan het eind….Je pijngrens wordt behoorlijk op de proef gesteld.
    Dit vind ik niet mooi meerstemmig, dit is voor mij geschreeuw.
    Ongetwijfeld finale, maar gelukkig werkt mijn mute knop erg goed…

  18. Nordman schreef:

    Wat een verschrikkelijk rommelig lied. Het lijkt wel een wedstrijd onderling. Wie kan het beste zing..schreeuwen. Dit lied zie ik de finale missen, en dat kan de Armeense diaspora niet voorkomen. Mocht het lied wel doorgaan dan zal het met dank aan de jury moeten zijn. Ik kan me niet voorstellen dat de gemiddelde kijker hier weg van zal zijn. 39/40

  19. Roel schreef:

    De compositie is een soort cliffhanger-song van een musical net voor de pauze.
    Mooie staging kan dit wel interessant maken.

  20. Henk schreef:

    Wat een waardeloos prul. Niet om aan te horen zo slecht, weg ermee!

  21. RobbieR schreef:

    J1.:
    Rob,waar heb je deze info vandaan??

    Van haar Facebook..

  22. Ria NL schreef:

    De eerste keer dat ik dit lied hoorde vond ik het niet onaardig. Nu doet het me heel weinig. Ik denk dat de kans groot is dat we Armenië in de finale zullen zien, maar ik zou er niet op stemmen..

  23. Daniel schreef:

    Zo negatief als de meesten ben ik niet over dit lied. Ik vind het wel redelijk, waarbij de vrouwen van de groep naar mijn mening beter zingen dan de mannen, maar het einde van het lied is wel wat over the top. Verder een middenmoter.

  24. Gerardmartin schreef:

    Niks voor mij dit broddelwerkje.

  25. VinVin schreef:

    waarschijnlijk het slechtste wat Armenië tot nu toe heeft ingezonden, chaotisch en overdreven

  26. Leendert Jan schreef:

    Ik vind dit helemaal geen fijn nummer, zes stemmen die los van elkaar niet onaardig klinken maar samen een rommeltje. Net zo geforceerd als Six for One destijds voor Zwitserland, alleen dan een stuk bombastischer.

    • ~ René ~ schreef:

      Dat vind ik dus ook Leendert Jan, goede stemmen, maar in de compositie raakt het geforceerd. Sorry Liesbeth, als jij dit niet zo vindt, want dan mag ik dat eigenlijk niet zeggen …. maar hoe moet ik dan een mening kwijt?

  27. Ed schreef:

    Het intrigeert wel, maar de laatste minuut is een zootje. Zal de finale wel halen, maar ik zie dit niet veel doen op de zaterdagavond.

  28. inez feytons schreef:

    raar nummer voor het eurosong en we zullen zien of het de finale haalt

  29. Liesbeth schreef:

    ~ René ~:
    Dat vind ik dus ook Leendert Jan, goede stemmen, maar in de compositie raakt het geforceerd. Sorry Liesbeth, als jij dit niet zo vindt, want dan mag ik dat eigenlijk niet zeggen …. maar hoe moet ik dan een mening kwijt?

    Jij vindt en zegt maar wat je wilt…geen enkel probleem! Maar als je zo graag kwijt wil dat je ” n beetje moet spugen” van ’n foto van ’n trans en travo, zegt dat m.i. meer over jou, that’s all…

  30. Placide schreef:

    Gezien de vele negatieve reacties op dit lied, zal dit wel geen potten gaan breken op het ESF. Zeker geen finale plek waardig.

  31. Br@m schreef:

    Dit nummer vind ik dus ook geen hoogvlieger. Ik mis iets in dit lied en vind sowieso de melodielijn al niet prettig. Verder erger ik me aan het erbarmelijke engels van die eerste zanger; zingt een soort Dima Bilan engels (heeft het bv. over “drim” i.p.v. “dream”). Kortom, dit raakt me niet echt. Mag van mij in de halve finale blijven steken.

  32. Ruben schreef:

    Smaken verschillen natuurlijk maar ik moet toegeven dat ik dit echt niet slecht vind hoor. Oké, er zijn natuurlijk nog vele andere betere liedjes, maar zo slecht als sommigen hier beweren vind ik dit dus ook weer niet. Ik zal dan misschien ook één van de weinigen zijn hier die dit lied beter vind dan hun (in mijn ogen) overgewaardeerde inzending van vorig jaar. Dat lied was ook zeker niet echt slecht te noemen maar toch o zo overgewaardeerd hé. Toegegeven: ik heb “Don’t face the shadow” ook net niet in mijn top 10 van de 1ste halve finale staan, maar ik zal er ook niet bepaald rouwig om zijn als dit lied zich weet te kwalificeren voor de finale. En eerlijk gezegd: ik denk dat dit lied met gemak de finale haalt.

    Tussenstand 1ste halve finale:

    11. Armenië – 14. Moldavië

    Tussenstand algemene ranking EVSF 2015:

    30. Armenië – 37. Moldavië