Wenen live: Startvolgorde ESF 2015

Dit vind je misschien ook leuk...

88 reacties

 1. MarcvdHeijden schreef:

  Hele slechte loting voor de EBU dit.. Vrijwel alle sterke nummers zitten in de eerste helft van het veld. En de meeste up tempo nummers ook..

  • Riis schreef:

   Zijn er ook nog fans die zich druk maken over hoe het nu verder moet met Nederland of is het uithuilen en volgend jaar weer in het zelfde ritueel vervallen en er uit gaan in de halve finale?

   • riccardo schreef:

    Is off topic en wordt verwijdert. Redactie misschien een nieuwe post,
    “Hoe doen we het volgend jaar?”.

 2. Nordman schreef:

  Oh god, die 2e helft…hoe gaan ze dat doen. Rusland blaast de andere mindere ballades en zangers/zangeressen gewoon weg. Italië springt er ook wel uit net als Letland.

 3. eric schreef:

  Dat maakt ook het leuke vd loting lijkt mij.
  Wel slecht nieuws voor veel up tempo nrs in deel 1. Australie en zweden + estland gaan die punten hier pakken. Israel slovende + noorwegen gaan de sprokkel punten pakken. De rest kan het wel vergeten in dit 1e deel.
  Profiteren van deze loting in het 2e deel zijn Italie – rusland -letland – azerbeidzjan .
  Voila de top 10 simpel op loting volgorde en kwaliteit songs.
  Vergeet dan niet dat montenegro + cyprus in mijn ogen nog kunnen verassen . ( maar dan heb ik er al 12 hahahah )

 4. Mike B schreef:

  Wat verschrikkelijk, wordt de saaiste Eurosong in jaren, koffie anybody?

 5. Nordman schreef:

  Oh nee, Belgie lijkt te gaan winnen. Ik hoop echt op een wonder; Zweden, Letland, Rusland of Italie!

  • Wim1970 schreef:

   Als Rusland wint dan heeft de EBU een groot probleem, er zullen dan veel landen afhaken als de situatie in de kwestie Oost-Oekraïne niet opgelost is. Nee, Rusland gaat de gevolgen van de oorlog morgen voelen. Helaas voor Polina, maar er kunnen geen risico’s genomen worden.

 6. Richard schreef:

  Liever Belgie dan Zweden Nordman

  • anoniempje schreef:

   België heeft zo’n ontzettend mooi lied. Ik hoop écht dat België wint. Ik ga dan ook op België stemmen vananvond!! Come on Belgium!!!

 7. Wim1970 schreef:

  Maar wat ben ik blij voor Israël en Letland :-) Ik denk dat deze landen afgehaakt waren als ze de finale wéér zouden missen.

  • Jan de Taalregelman schreef:

   Ik denk dat San Marino en Tsjechie nu bovenaan de afhaaklijst staan.

   • Leendert Jan schreef:

    Ik ben er niet rouwig om als San Marino afhaakt komend jaar. Wat een aanfluiting weer. Tsjechië vind ik wel sneu; ik had hen op grond van hun prestatie gisteren eerder een finaleplek gegund dan bv. Polen, maar anderzijds heb ik met het lied niks dus echt heel erg is het ook weer niet.

 8. Rob schreef:

  Eindelijk! Fietstocht Wenen – Boedapest is klaar! Straks terug naar Wenen. De Finale! Gaaf om daar bij te zijn. Jammer dat Nederland er niet bij zit! Hopelijk kijkt de selectiecommissie goed naar zich zelf en gaat met in 2016 voor de revanche :-). Te gek als O’G3NE het zou worden, maar ook Jet Rebel lijkt mij een meer dan uitstekend arties, moet hij natuurlijk wel zelf willen………….tot slot, wie van jullie is er ook bij tijdens de finale?

 9. RobbieR schreef:

  Wat jammer van de positie van Noorwegen :-(

  Ook jammer van Frankrijk..

 10. eurovisionfannn schreef:

  Startpositie boeit niet ! Wanneer je favoriet bent of een goede winnaar bent maakt de startpositie niets uit

 11. Mark schreef:

  Onbegrijpelijk dat iedereen lyrisch is over Letland, niets bijzonders namelijk. Slovenie: irritante nagemaakt stemmetje. Zweden: gelikt maar wat viel het tegen. Alles doen om het slechte nummer en zang maar te verbloemen, hoeft an mij echt niet te winnen. Cyprus: wat een verademing tussen al dat geweld. Simpel liedje, maar zo goed in beeld gebracht. Noorwegen: wat mij betreft nu al de morele winnaar. Maar een echte favoriet is er dit jaar niet. Zweden wordt wel steeds genoemd, maar zie wat er gebeurde met de doodgeverfde winnaar van vorig jaar: Armenie.

 12. max schreef:

  Letland lijkt een ideale positie te hebben! Dat einde wordt een slaapfeestje met Az, Rus en Alb achter elkaar. Italië is een mooie afsluiter.

  De winst is wat mij betreft toch echt voor Zweden.

 13. max schreef:

  Top:
  1 Zweden
  2 Rusland
  3 Australië
  4 Italië
  5 België
  6 Letland

  • max schreef:

   Rusland is voor mij zeker geen favoriet, maar ik denk toch dat het gevaarlijk hoog eindigt.

 14. max schreef:

  Mijn prognose:

  1 Zweden
  2 Rusland
  3 Australië
  4 Italië
  5 België
  6 Estland
  7 Letland
  8 Noorwegen
  9 Azerbeidzjan
  10 Israël of Servië

 15. Kobe schreef:

  Ik denk dat het morgen een gevecht gaat worden tussen Rusland, Estland, Zweden en Belgie!

  • Eric schreef:

   België niet realistisch in dit rijtje van kobe. Australië daarvoor in de plaats .
   België gaat dit jaar ook niet de 12 van Nederland krijgen .

 16. Ray schreef:

  Ik denk dat de volgende landen de winst gaat pakken.
  België,Italië.Australië,Rusland,Noorwegen,Zweden,Estland
  Ik ga voor België!!!!
  Ik vrees Rusland gelikt songfestival liedje

 17. Patrick schreef:

  Ben ik trouwens de enige die vind dat zowat elk liedje in Semi 2 beter in beeld is gebracht dan Nederland? Bij elk optreden baalde ik NOG meer dan dat ik al deed. Ik snap echt niet hoe het heeft kunnen gebeuren.. Zo zonde.

  • J1. schreef:

   JA! Cameravoering was gisteren VEEL beter!!!

  • Riis schreef:

   Ik heb gisteren avond laat een bericht geplaatst, met wat kritische noten, maar niemand lijkt gereageerd te hebben hierop. De meeste hebben het debacle al vergeten en zitten met hun hoofd bij de finale van morgen.
   Ik vind het schandalig dat er mensen zijn, Cornald Maas bijvoorbeeld, die er zo makkelijk vanaf komen. Hij is toch degene die er min of meer voor gezorgd heeft dat Trijntje met dit flut lied naar het ESF2015 is gegaan. Nadat het liedje gelanceerd was, schreeuwde hij van de daken dat het de finale zou halen, om daarna, als de repetities van start gaan en de eerste beelden vrijkomen, een giga draai gaat maken. ” Het is geen gelopen race!” heeft hij letterlijk gezegd. En dat noemt zich dan kenner op het gebied van ESF. Als we en dan eenmaal uitvliegen, heeft het er alle schijn van om zijn eigen straatje schoon te vegen, en richt zijn pijlen op Pannekoek…..en ook de organisatie.

   • Patrick schreef:

    Vergeet niet dat hij voorzichtig is geworden met z’n uitspraken… Remember? Bij de TROS was hij ontslagen toen hij terecht een opmerking maakte over Sieneke. Natuurlijk wist hij dat het niet een winnend Songfestival liedje was. Maar als je een vertegenwoordiger van de AVROTROS bent kan je je het niet veroorloven om vanaf het begin al te zeggen dat het niks wordt. Zo werkt het nu eenmaal.. Je kan niemand geloven die bij de AVROTROS werkt… tuurlijk vinden zij alles geweldig. Maar als we niet door gaan ligt het opeens aan alles en iedereen behalve aan hunzelf.

    Volgend jaar gewoon weer een soort NF. En misschien wel met een buitenlandse jury. Ik betaal verdorie niet voor niets belastinggeld. Er is zat geld om wat leuks neer te zetten.

   • Mark schreef:

    @Patrick, ik denk dat er heel weinig belastinggeld wordt gebruikt, maar dat de bijdrage van AvroTros uit de inkomsten van de lidmaatschappen komt. Dus jouw opmerking is nergens op gebasseerd. Ik ben en blijf van mening dat de schuld ligt bij Trijntje en haar team en nergens anders.

   • Insight schreef:

    Zei het voorheen eerder> Als het mis gaat dan krijgt de regie de blaam en nu als topping erbij de styling e.a. ongein. want daar ligt het probleem volgens C. Maas.
    http://www.ad.nl/ad/nl/13344/Dossier-Eurovisie-Songfestival/article/detail/4036914/2015/05/21/Cornald-Maas-Kledingdiscussie-Trijntje-potsierlijke-poppenkast.dhtml
    The biggest mistake ever begon echt bij het begin, de keuze van dat snertlied.

   • riccardo schreef:

    Nummer was niet de sterkste keuze, eens,, had als alles wel had geklopt toch erg veel meer ingezeten, denk ik, maar geen winnaar.

   • Robbert-Rotterdam schreef:

    Inderdaad, van zo’n eentonig nummer viel misschien een beetje meer, maar ook niet veel meer te maken. In buitenlandse media werd ‘Walk along’ steevast ‘too repetitive’ genoemd.

   • Eric schreef:

    Vergeet niet dat hij ook bij Anouk en cl een dikke vinger in de pap had. Dus toen waren de prestaties wel goed. Nu 1 keer niet en je schreeuwt meteen

   • Robbert-Rotterdam schreef:

    Hij had helemaal geen vinger in de pap bij Anouk en CL. Hij vertrouwde gewoon blind op hen, en toevallig pakte dat goed uit.

 18. Insight schreef:

  Meteen bij de Letse bekendmaking dat Aminata is gekozen was ik hier de enigste, dan wel een van de weinigen, die lovend over haar en de song sprak. Ultra modern hedendaags eigenzinnig , idem over België.
  De meesten hier vonden het maar een lied van niets met afschuwelijk gekrijs een moeilijk in het gehoor liggend lied etc. etc. Erg interessant om nu plots bekeerde reacties te lezen na haar super performance gister. Het klonk geweldig en zag er visueel stijlvol amazing uit . Ik zie haar als de aller gevaarlijkste outsider in de top10. Beetje nadeel is wel dat ze na Polen optreedt. Ik hoop van harte dat ze al die huppeltrut deuntjes en zaag ballads voorbij streeft.

 19. Henk Jan schreef:

  Zeer saaie tweede helft! Israel gaat niks worden. Frankrijk al helemaal zero points op deze manier (gelukkig maar, saai llied). Ook Cyprus mega boring. Sneeuwt nu ook onder, op de 12p van Griekenland na dan. Noorwegen sneeuwt ook compleet onder.
  Italië, Rusland en Letland grootste kanshebbers op winst. Albanië ‘beloond’ met plek 26 voor haar goede zangprestaties. Ahum. Belachelijk dat zij op 26 staat. Had liever Letland op 26 of 27 gezien.
  Zweden is wat gehypt. Zie het niet winnen eerlijk gezegd.
  Antwerpen 2016 dan maar doen?

 20. Richard schreef:

  Letland is de Suus van dit jaar toch?

 21. Matje schreef:

  Volgens esctracker , de site die de inetrnationale itunes lijsten bijhoud voor Eurovisie -liedjes zijn de volgende in Europa het meest populair ( van 1 tot 10 ) ; Zweden , Belgie , Rusland, Estland,Letland,Australie,Israel,Slovenie , Noorwegen en Itallie. Als ik da naar de loting kijk vermoed ik dat deze vijf het gaan doen ;
  1 Zweden
  2 Belgie
  3 Italie
  4 Rusland
  5 Estalnd of Letland

 22. Patrick schreef:

  Overigens ESF fun fact: Alle baltische staten zitten in de finale. Laatste keer was in 2002 volgens mij.

 23. johanve schreef:

  Wat een gedoe om de startposities.
  Als het lied echt goed is dan scoor je hoe dan ook wel.

 24. JH schreef:

  Ik ga voor Frankrijk, Hongarije, Estland en België maar ik ben bang dat Italië met laatste startpositie wel eens zou kunnen winnen. Persoonlijk doet t Italiaanse nummer mij niets.

 25. Insight schreef:

  Litouwen (hoewel niet mijn genre) heeft mij gisteren als opener van de 2e semi met hun sprankelende optreden, in één keer direct meegenomen in een uplifting mood. Genoot van hun frisse positieve sympathieke uitstraling wat ook heel goed in beeld is gebracht. Terechte finalist.

 26. Remco van den Berg schreef:

  Frankrijk is mijn favoriet maar deze startpositie doet mij vrezen dat het in de onderste regionen gaat eindigen. Idem voor Israël.

  Over de hele linie vond ik de uitzending gisteren behoorlijk tegenvallen. De beeldregie is beroerd. Ik stoor mij sowieso aan al die vlaggen in het beeld maar ook de overige beelden zijn soms nietszeggend en het geheel komt rommelig en onrustig over. Jammer.

  Noorwegen vond ik erg tegenvallen. De zangeres verpest het wel een beetje voor de zanger. Het was zoooo angstig en vals.

  Zweden viel mij ook erg tegen. Het is natuurlijk niet het sterkste liedje, maar wel vrolijk, aanstekelijk en goed in beeld gebracht. Nu vond ik het toch rommelig overkomen, het mannetje is net minder leuk (en de ‘interactie’ met de grafic leek minder over te komen) en heeft Mans een andere leren broek aangetrokken? Deze glom wel heel erg wat afleidt en een beetje ordinair is.

  Rusland is ook een kanshebber, maar de politieke stemming is niet helemaal gunstig voor Rusland. Ik vind het daarentegen wel goed dat zij een verbindend lied hebben gericht op vrede. Vrede (of een overeenkomst) maak je met je vijanden en niet met je vrienden……

  Azarbaijan viel erg tegen gisteren. Ik vond de dansers en de grafics erg afleiden. Ik denk dat het sterker (saaier maar wel krachtiger) was geweest als de zanger alleen op het podium had gestaan, met het achtergrond ergens wel zichtbaar op de achtergrond, en zijn nummer met overtuiging had gezongen. Beetje ouderwets maar wel krachtiger.

  Italië vind ik wel heel mooi maar het lijkt toch niet zo over te komen dus geen winst.

  Ik vrees toch dat Australië de winnaar moet worden. Ik vind het geen leuk liedje, maar het wordt zo gepusht door de EBU dat het bijna niet kan verliezen.

  Mijn favorieten blijven Frankrijk, Rusland, Italië, Zweden en Israël.

 27. Obainmarie schreef:

  Mijn favorieten zijn Zweden en Italië. Ten opzichte van voorgaande jaren vind ik dit festival qua niveau een stuk minder. Opvallend dat Ierland zich voor de 2e keer op rij niet weet te kwalificeren. Misschien moeten ze Jedward volgend jaar maar weer uit de mottenballen halen;)

 28. Insight schreef:

  Ik verwacht deze finale top 5

  1 Belgie
  2 Italie
  3 Australie
  4 Zweden
  5 Noorwegen

  • Richard schreef:

   Rusland ipv Italie denk ik

  • Eric schreef:

   Nee België niet op 1 . Startnummer 13 is ook niet echt gunstig . Heb trouwens gehoord dat hij stemproblemen heeft opgelopen ? Komt vast omdat hij met insight het liedje 69/69 teveel heeft geoefend :)

 29. Daniel schreef:

  Dit is wel heel gunstig voor Rusland helaas.
  En jammer voor Frankrijk dat nu volgens mij al een paar jaar achter elkaar zo vroeg mogelijk is neergezet in de helft waarin ze zijn ingeloot. Juist nu ze een kans hadden om weer eens een goed resultaat te halen.

  Ik ben heel benieuwd naar de optredens van de Big 7, die dit jaar bijna allemaal goede nummers hebben. Het lijkt een voordeel om meteen in de finale te staan, maar naar mijn mening is het eigenlijk een nadeel, omdat iedereen na de halve finales zijn favorieten al heeft en dit dan nieuwe nummers zijn.

 30. Insight schreef:

  finale 6 t/m 10

  6 Frankrijk
  7 Azerbeidzjan
  8 Estland
  9 Letland
  10 Rusland

 31. Sam schreef:

  Van mij mag Estland dit jaar winnen. Wat een prachtige eigenzinnige bijdraag heeft dat land dit jaar ingezonden. Het optreden van dinsdag was ook visueel prachtig. Voor de rest wordt de tweede helft, zoals velen al zeiden, een verschrikkelijk lange, niet boeiende, zit.

 32. Mark schreef:

  Tja als je onderstaand artikel leest dan lijkt mij dat dit geen winnaar mag zijn. Net zomin als Rusland dit jaar.

  “Kritiek op Songfestival-ster na homo-uitspraken
  van onze redactie
  De onwijs populaire, Zweedse deelnemer aan het Songfestival, Måns Zelmerlöw, heeft vorig jaar een aantal uitspraken gedaan tegen homoseksualiteit waar niet iedereen van gecharmeerd is.
  In de Zweedse kookshow Pluras Kök heeft Måns gezegd dat homostellen geen kinderen zouden moeten krijgen, weet RTL boven tafel te halen. “Het is niet natuurlijk voor twee mannen om met elkaar naar bed te gaan.” Snel na deze uitspraak probeert hij zijn verhaal te nuanceren. “Er is niets mis mee, maar het is natuurlijker dat mannen en vrouwen kinderen krijgen.”
  De zanger van het liedje Heroes boodt niet lang na de show zijn excuses aan: “aan iedereen die aanstoot heeft genomen aan mijn uitspraken. Ik geloof en hoop dat de meerderheid weet dat ik verschillen en alle vormen van liefde respecteer.
  Måns dacht hiermee dat de kous af was. Helaas voor hem blijven de uitspraken hem achtervolgen. Vooral nu hij veelvuldig in het nieuws komt door zijn deelname aan het Songfestival, waarmee hij zich min of meer in ‘het hol van de leeuw’ begeeft. Op social media is zijn uitglijder bij de kookshow in elk geval weer volop onderwerp van gesprek.
  Måns stond gisteravond op het podium in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival in Wenen. Hij bemachtigde een felbegeerde plek in de finale”

  • MarkusRotterdam schreef:

   Die uitspraken zijn ook voor mij een beetje doorn in het oog. En zijn liedje vind ik ook -oprecht- geen winnaar.
   Behoorlijk hypocriet om eerst je publiek te schofferen, maar wel aan het eind van de avond je klauw op te houden om hun zuurverdiende centjes te vangen.
   (Ik vond ook al dat die Aram veel te hoog geeindigd was vorig jaar, om dezelfde redden).
   Mocht hij toch winnen, Zweden op zich vind ik wel een mooi land hoor!

   Ik ben redeljik gewend aan alle nummers, maar toch blijft het niveau beneden peil.
   Mijn persoonlijke top 3 (verder kom ik haast niet):
   1. Italie
   2. Israel
   3. Noorwegen (bij mij gegroeid en zie ik als een gevaarlijke ouitsider voor de eindoverwinning)

   We zullen het zien zaterdag, lekker alvast nootjes en wat te zuuppen in huis halen, en afwachten in welk land ik voor volgend jaar een hotel moet boeken…-:)

 33. Dick schreef:

  Vooruit dan maar mijn voorspelling:
  1. Zweden (inkoppertje kun je niet omheen, persoonlijk vind ik het nog steeds niet geweldig maar goed het zal wel)
  2. Servie (guilty pleasure enorm fout maar knalt van het scherm…)
  3. Australie (mijn persoonlijke favoriet, enorm lekker nummer en als ze winnen….. wie weet NL organiseren:-)?
  4. Italie (drie keer niks maar hebben enorm geluk met hun laatste startplek in de finale)
  5. Rusland (prima zangeres uit een verkeerd land maar gaat zeker scoren)
  Mijn eerdere favoriet (voorzover je ervan kan spreken) Azerbeidzjan viel gisteren beetje tegen, wat waren die twee dansers irritant! Montenegro groeit met de dag wat mij betreft maar sneeuwt beetje onder. Belgie gaat het ook goed doen vooral bij de juries maar zal vrees ik net de top 10 halen meer niet. Israel zal feestvierend ten onder gaan…. middenmoter op zijn gunstigst. Maar ik zeg het nog maar eens: wat een mager jaar! Iedereen alvast veel zitvlees toegewenst voor zaterdag en veel plezier!

 34. Mark schreef:

  Zweden zou niet moeten winnen, mager nummer maar visueel goed gebracht.
  Wat betreft bij winst Australie, dan heb ik begrepen dat Duitsland het gaat organiseren, dit om te voorkomen dat een nog niet geplaatst land automatisch naar de finale mag omdat ze het organiseren. Ik ben bang dat een heel fout nummer gaat winnen en een waar de meeste fans niet blij mee zullen zijn.

 35. elisa schreef:

  Italie!!!!!

 36. Jan schreef:

  Estland zou moeten winnen. Stijlvol, tijdloos. Stem op Estland!

 37. Eric schreef:

  Alles mag winnen behalve België

 38. riccardo schreef:

  Volgens mij wordt het spannend, iedereen zwalkt. Houden zo!

 39. riccardo schreef:

  Jaah, lekker blokvoten, België!
  Alhoewel, Duitsland..

 40. J1. schreef:

  De nummers die tot nu toe op mij echt indruk hebben gemaakt zijn: Noorwegen,Estland,Letland,Belgie,Zweden(plaatje klopt gewoon,maar blijf het nummer geen winnaar vinden),Griekenland(vind ik persoonlijk echt beter dan het alom geroemde Rusland en Azerbeidzjan!)…Litouwen is duidelijk mijn guilty pleasure van dit jaar,zat 3 minuten lang met glimlach te kijken,vrolijk nummer zonder teveel poespas! Ik denk dat de optredens van Italie,Spanje en Australie ook goed en gelikt gaan zijn,kortom van mij mogen deze 10 landen aan bovenkant van scorebord eindigen! :)

 41. He1n schreef:

  Als dit geen doorgestoken kaart is: Italie laatste.. Levert hun veel extra punten op en daardoor misschien de winnaar.

  • Kobe schreef:

   Zou daar niet zo zeker van zijn of de laatste plaats extra punten gaat opleveren, hopelijk is er nog iemand wakker tegen dan ;)

 42. Jantasie schreef:

  Belgie moet juist wel winnen!
  Ik droom al 14 jaar om eens bij het songfestival aanwezig te kunnen zijn, en nu gaat dat misschien
  gebeuren!

  Bovendien heeft Loic echt een onderscheidend nummer… ik vraag me dan wel af wat voor
  soort nummers er volgend jaar op het podium verschijnen.

  • Kobe schreef:

   Jantasie, het enige dat er dan kan gebeuren is dat we meer hedendaagse nummers gaan te zien én te horen krijgen, is toch niks mis mee? :)

   • Robbert-Rotterdam schreef:

    Niet alleen hedendaags, men gaat dan ook ervaren dat muzikaal loont.

 43. Gerrit schreef:

  Mijn favoriet is Italië en hoop dat ze gaan winnen, maar de winst zou ook zomaar naar Australië of Noorwegen kunnen gaan. Het lijkt me een spannende finale worden.

 44. Gerrit schreef:

  Gerrit:
  Mijn favoriet is Italië en hoop dat ze gaan winnen, maar de winst zou ook zomaar naar Australië of Noorwegen kunnen gaan. Het lijkt me een spannende finale te worden.

  Gerrit:
  Mijn favoriet is Italië en hoop dat ze gaan winnen, maar de winst zou ook zomaar naar Australië of Noorwegen kunnen gaan. Het lijkt me een spannende finale worden.

  Gerrit:
  Mijn favoriet is Italië en hoop dat ze gaan winnen, maar de winst zou ook zomaar naar Australië of Noorwegen kunnen gaan. Het lijkt me een spannende finale worden.

 45. Mark schreef:

  Tja, Jan Smit gaat helemaal voor Zweden, nou maar hopen dat hij ongelijk krijgt. Maar door de antihomo geruchten op dit moment denk ik dat hij achter het net vist. Winst is er dan waarschijnlijk voor Italie gezien de startpositie. Rusland zal het ook niet worden. Eigenlijk zou hij toch achter Cyprus moeten staan, aangezien dat precies hetzelfde werk is wat hij al 20 jaar doet.

 46. youri schreef:

  ik denk dat zweden het weer gaat winnen.
  ik hoop op een overwinning van estland, belgië of slovenië
  mijn top 5:
  1: Estland
  2: Noorwegen
  3: Belgie
  4: Australie
  5: Zweden/Slovenië

 47. Raymond schreef:

  Ik vind het allemaal een beetje opgeklopt, en wat een belachelijk systeem eigenlijk van de EBU die startposities, dat zegt niet zo veel, maar het valt wel op dat geldschieter Italie wat al paar jaar redelijk tot goed scoort als laatste mag optreden, en Frankrijk voor de zoveeltse keer in het begin zit, ik denk dat als Frankrijk weer zo slecht scoort, het land zich volgend jaar terugtrekt als grote geldschieter, de winnaar wordt of Zweden/Australie/Italie, Rusland zal in de top 5 komen, maar gaat zeker niet winnen.

 48. Martijn schreef:

  Oké, dit gaat t zo niet worden ( want zweden zal wel winnen en verder zal t ook wel niet kloppen) maar zo zou ik het graag zien.

  1. België
  2. Noorwegen
  3. Australië
  4. Zweden
  5. Estland
  6. Letland
  7. Slovenië
  8. Armenië
  9. Cyprus
  10. Engeland

 49. Ro schreef:

  1. Zweden, België, of Australië
  4. Italië
  5. Estland
  6. Rusland
  7. Noorwegen
  8. Slovenië
  9. Servië
  10. Israël