Trijntje: “Vocaal tevreden, nu focus op camerawerk”

Dit vind je misschien ook leuk...

170 reacties

 1. Lilly schreef:

  Zeg jij wel iets nieuws dan?
  Behalve steeds dat we als laatste gaan eindigen, en het is niks, en het wordt niks?
  We zullen het zien @insight de 19de mei, die is voor jou al zo klaar als een klontje!
  Laatste worden we…zei je toch?
  Je krijgt een schouderklopje als je gelijk krijgt ok?
  Wat wil je nou eigenlijk? Dat ik en iedereen die positief blijft denken, hetzelfde praat als jij?

  Insight:
  @Lily.
  Heel goed uitgelegd voor de anderen , mij vertel je er niets nieuws mee.

  • johannes schreef:

   goed zo Lilly!

   • Mark schreef:

    Weer Lillarisch!!! Kan niet anders zeggen.

   • Insight schreef:

    @Lilly
    Nu kom je wel met totale onzin, heb ik totaal nooit beweerd, beter lezen meid.Get your facts together. Of beter nog, schaf sterkere brillglazen aan. Verder wil ik slechts aangeven dat je totaal niets nieuw aangeeft. Is voor jou blijkbaar moeilijk te verkroppen.

 2. Mark schreef:

  Gelukkig hebben we hem nog

  Frans Bauer: Trijntje wint dankzij jurk! Allemaal nadat hij een visioen kreeg.

 3. Wp schreef:

  Mensen, stop met paniek zaaien.
  Het is overduidelijk, we winnen.

  http://www.telegraaf.nl/prive/songfestival2015/24037314/__Frans_Bauer__Trijntje_wint_in_jurk___.html

 4. obainmarie schreef:

  Over de bookmakers hoeven we ons vooralsnog geen zorgen te maken. Common Linnets hingen na de 1e repetitie vorig jaar ook rond nr 25 en maakte pas een jump omhoog na de generale repetities.

 5. obainmarie schreef:

  Belgie trouwens stond bij de bookmakers vorig jaar in de top 10 maar haalde de finale niet.

 6. Celine schreef:

  ik wil niet veel zeggen maar ondertussen is Trijntjes rehearsel al wel het meeste bekeken filmpje en haar backstage filmpje ook.

  • Esmee schreef:

   Yep!

   • Mark schreef:

    En wat is daar de reden van? Niet het geweldige nummer, maar een ieder wil zich een versuffing lachen. Voor het nummer is totaal geen aandacht meer.

   • Tippy2 schreef:

    Mark alias Peter, wat ben jij weer zuur zeg, als je een beetje van de showbizz weet, weet je dat ALLE aandacht aandacht is, prima strategie zou ik zo zeggen, beter zo dan direct vergeten. En voor de rest komt t helemaal goed, ik heb er zin an!

   • Mark schreef:

    Grappig, die verwarring elke keer, en dan ook van mensen die ik hier nooit zie. Tippy2 ? Celine? Je lacht je echt rot hier.

 7. celine schreef:

  precies dacht dat ie dat wel snapte dat alle aandacht aandacht is…..

 8. Esmee schreef:

  En dat niet alleen, op I tunes staat Walk Along op de 7e plaats van alles esf inzendingen. Joepie!

 9. Esmee schreef:

  En dit dus:

  fransbauer_ twitterde op dinsdag 12-05-2015 om 23:22:31
  Ik had een visioen!!Trijntje wint songfestival. Het Jurkje gaf de doorslag!! Let op!! Altijd als ik een visioen heb komt het uit!!!

 10. Esmee schreef:

  Even gepikt van een andere site:

  Hieronder de youtube views van de first rehearsals:

  Netherlands: 113.009
  Russia: 94.740
  Estonia: 93.940
  Armenia: 92.870
  Greece: 86.939
  Belgium: 66.023
  Macedonia: 59.904
  Moldova: 58.281
  Serbia: 52.487
  Albania: 51.012
  Hungary: 40.175
  Belarus: 32.543
  Finland: 25.016
  Danmark: 23.056
  Romenia: 23.007

  Georgia: vandaag geupload.

 11. Tom schreef:

  Trijntje net bij Coen en Sander: Er is heel veel nog wat ze willen verbeteren. Eerste repetitie was duidelijk alleen de oortjes en geluid. Ze kijkt heel erg uit naar vrijdag waar cameravoering, belichting, visuals en haar interactie/beleving van het liedje verbeterd wordt. “Iedereen geeft door wat zijn wensenpakket is, maar niet alles wat je doorgeeft, is bij de eerste repetitie al voor elkaar. Er waren heel veel dingen waarvan wij dachten, ja hallo, dat moet nog allemaal anders. Maar dat krijgen we dus vrijdag pas te zien. Zo gaat dat hier gewoon. Ik hoorde van Hans Pannecoucke dat dit vorig jaar bij Ilse en Waylon precies hetzelfde was. Je moet geduld hebben en het veel repeteren, dan komt het langzaam steeds dichter bij het concept wat wij uiteindelijk in gedachten hebben. Dat is een spannend traject. (…) Als alles lukt zoals wij het voor ogen hebben, wordt dit een hele spannende registratie van 3 minuten.”

  Of dit nu betekent dat vrijdag de augmented reality oid erbij komt, of dat ze het zonder dat gaan doen, geen idee. Duidelijk is wel dat die lui daar in Wenen nog lang niet hebben gezien hoe wij het uiteindelijk dinsdag op TV gaan zien. Alleen het vocale gedeelte is een indicatie en dat was werkelijk waar belachelijk goed. Zo emotioneel en zo intens gezongen.

  Haar repetitie is nu 113.000 keer bekeken en haar backstage filmpje 162.000 keer. Het is in de afgelopen jaren vrijwel zelden/niet voorgekomen dat een eerste repetitie-filmpje dat zo vaak is bekeken, zich niet plaatst voor de finale. Ook het grote aantal dislikes (33% dislikes ong) in combinatie met de vele views… Precies zo bij Oostenrijk 2014, Denemarken 2013, Zweden 2012, Azerbaijan 2011. Ze krijgt nu als vrijwel enige de internationale aandacht op zich door haar jurk, maar ook los daarvan werd ze bijvoorbeeld als ‘wereldster’ neergezet in een vrij lang filmpje voor de Oostenrijkse pers (als enige). Kortom, laten we vooral trots zijn dat we toch weer een gewaagde act straks hebben met een échte artiest!

  • Merel schreef:

   Ik ben helemaal blij als ik dat lees

  • Nordman schreef:

   Fijn, dat klinkt positief. En ook ik val in de herhaling, who cares, de backings moeten ze echt iets anders laten dragen. Als het een intiem lied is zoals Trijntje zegt, dan kleed je de backings toch niet zo? Veel te hysterisch. Hup geef ze cash en laat ze iets bij de H&M ofzo daar iets wits kopen, prima.

   • Esmee schreef:

    Sterker nog: ik had zelf Trijntje wel liever in een gekleurde jurk gezien. Dat zwart vind ik wel erg sombertjes. Daar komt nog bij dat ik al veel nemers in een zwarte jurk of outfit heb gezien, en dan is het qua kleur niet meer zo speciaal. Maar we zullen zien.

   • Esmee schreef:

    ‘nemers’ moet zijn ‘deelnemers’.

   • Nordman schreef:

    Ja, valt me ook op. Veel zwart. Misschien toch ook wel weer door NL en Zweden vorig jaar, zwart/witte outfits, simpel qua kleur.

  • Michel schreef:

   Ik ben fan van je reacties Tom;) we gaan een prachtige week tegemoet!!! Op naar Oostenrijk om versteld te staan van “onze” Trijntje en haar prestaties!

 12. johannes schreef:

  Bij de Poll van de ARD staat Trijntje 3e van ALLE deelnemers!!

 13. Lola schreef:

  The dress is awfull: https://youtu.be/3kCT6tOUHvs

  • Esmee schreef:

   Ha ha ha ha, dat vinden er wil meer!

  • Matje schreef:

   En degene die wel positief waren , bijna net zoveel , zijn uit het filmpje geknipt. Die bloggers daar zijn soms erg vervelend in hun eigen stelling te bevestigen . De meeste kennen het woord ‘objectief ‘niet.

 14. Nena schreef:

  johannes:
  Bij de Poll van de ARD staat Trijntje 3e van ALLE deelnemers!!

  Heb je een link? Ik krijg weer wat hoop ;-)

 15. johannes schreef:

  zodra je gestemd heb kun je de stemming zien, ze staat 3e

  • Nena schreef:

   Ik keek naar de punten die gegeven zijn in vier songchecks, of zoiets. Daar staan we 14e.

   • Nena schreef:

    Ik zag inderdaad nu die nadere poll waar we zelf kunnen stemmen. Heb ik gedaan. Maarre..Albanie tweede? Denk dat er veel albaniers gestemd hebben ;-)

 16. Johannes schreef:

  Nee er een voting chart, daarin staat ze 3e, België op 4

 17. Nordman schreef:

  Conchita LOVES Trijntje’s dress, zie hier: https://twitter.com/KoosShow6/status/598577889504829440

  • Esmee schreef:

   Ja leuk dat hij het zo ziet! Die ziet gewoon weer andere dingen aan Trijntjes performance, die hij uitbundig weet te waarderen. Dat is hoe mensen verschillen, en hoe ook het grote publiek straks verschillend zal kijken en waarderen.

   • Nordman schreef:

    Precies Esmee, echter lijkt het nu alsof iedereen de jurk niks vindt en de kansen van Trijntje zijnn verkeken, wat NIET zo is. Bedankt ‘journalisten’/media. Paniek-zaaierij

 18. Tom schreef:

  Bevestigd: achtergrondzangeressen gaan anders gekleed. Dit was te opvallend en een beetje ‘out of place’.

  • wp schreef:

   waar heb je dat gehoord op gelezen tom?
   Ik heb dat ook ergens gehoord, maar ik weet niet meer waar

   • Tom schreef:

    Interview met Koos van Shownieuws op radio 2. Hij zei dat dit sowieso veranderd ging worden en dat er een gerucht ging dat Trijntje misschien ook iets anders ging aantrekken. Maar dat tweede is echt een gerucht. Zelf denk ik dat ze dat vooral moet aanhouden. Het zijn vooral de giechelende jongetjes en de (wellicht jaloerse?) vrouwen van middelbare leeftijd in die “press-area” geweest die het niet zo mooi vonden. Als je op twitter gaat lezen, zijn die meningen veel verdeelder. Er wordt zelfs merchandise gemaakt op basis van die jurk en het heeft haar publiciteit opgeleverd buiten de landsgrenzen, zelfs Conchita vond het bijv. fantastisch. Dus als ze het goede verhaal vertellen (het symboliseert haar gebroken hart die uit haar borst is gerukt) en het stijlvol in beeld brengen, kan dat vooral in haar voordeel werken.

    Die Koos is trouwens wel een beetje vergeten hoe het vorig jaar ging, lijkt het. Trijntje staat nu op dezelfde plekken ong in (niet zoveel zeggende) polls, als Ilse en Waylon vorig jaar. Het is echt niet zo dat die nu top 10 werden geschat, heel voorzichtig dachten sommigen dat het net aan Q zou zijn. En ik heb net de volledige tv-beelden gezien van Rusland (was uitgelekt) waar bijvoorbeeld zogenaamd veel lyrische reacties op kwamen door die fans in Wenen. Nou.. ik kan u melden dat we die meningen met een grote korrel zout mogen nemen. Dat was écht niet zo’n bijzonder goede act als sommigen doen geloven, niet eens zo heel bijzonder gezongen eigenlijk. Dus oordeel nou maar vooral dinsdag op basis van wat je zelf vindt, niet wat een klein clubje in telegraaf-stijl nu loopt te spuien.

  • Robbert-Berlin schreef:

   Tom, misschien heb je het al eerder hier verteld, hoor, maar wat is precies je rol daar in Wenen? Maak je deel uit van de Nederlandse delegatie, ben je ‘gewoon’ een fan met hele grote oren of ben je ook een blogger maar dan eentje met een wat genuanceerdere opstelling dan je collega’s? Net als ik denk dat het niets meer wordt met Trijntje komt Tom met een geruststellend verhaal, Ik ben trouwens heel erg blij dat die achtergrondzangeressen andere kleding aankrijgen. Trijntje mag van mij gewoon aanhouden wat ze al droeg, gewaagd vind ik hier niet slecht, maar die achtergrondzangeressen haalden alle aandacht weg met hun rare kleding en dat kan nooit de bedoeling zijn van dames met een louter ondersteunende functie. Dus van mij mogen ze gewoon in een effen kleur, en in een niet opvallende creatie het podium op.

   • Tom schreef:

    Ik zit niet in Wenen, maar ik vang gewoon heel veel op. En dan niet op basis van wat sommigen zeggen, maar op basis van wat er daadwerkelijk gebeurt. Zo heb ik bijv. de hele act gezien die werd gefilmd via periscope door een lid van de delegatie in de arena. Trijntje zong daar werkelijk waar fantastisch. Bedenk de studioversie, maar dan vol subtiele veranderingen en vooral met heel veel emotie. Ik kreeg er echt tranen in mijn ogen van, zo mooi was dat. Zó heb ik haar nog nooit horen zingen.

    De animatie is trouwens de achtergrond die je ziet. Op beelden anders dan de officiële camera-registratie lijken dat hele vage beelden, maar door de echte camera is dat een soort 3D Hologram (kan het niet anders uitleggen). In het begin zie je alleen Trijntje heel close, en dan bij de “I wish you were waiting roses at sunset” komt er echt een zon op en zoomt de camera ietsje uit. Daarna zie je ook een man lopen en tijdens de bridge wordt dat even een soort “droom” die uitkomt, waar je dan de man een vrouw (Trijntje) ziet vasthouden en zoenen. Daarna komt de emotionele climax met uithalen en adlibs en verdwijnt de droom en zie je weer enkel de man lopen. Waar de stage tot dan toe vrij zwart/wit/grijs (heel afstekend tegenover kleurenpatroon van alle andere acts) is, wordt hij op het eind kleuriger. Die kleuren op het eind zullen ongetwijfeld aangepast gaan worden, dit was een beetje enthousiast met dat felgroen. Dat rood was wel heel mooi. Het is dus iets wat je echt dinsdag zelf moet zien om het te snappen (want als je alleen nu de graphics ziet, zie je dat effect niet). De camera is de man tegen wie ze dit zingt en dat spel zal heel prominent een rol gaan spelen in de act. Daar was ze maandag nog niet zozeer mee bezig, dus dat viel niet op z’n plek natuurlijk. Erg benieuwd naar morgen voor wat dat betreft. De camera zoomt constant in en weer uit, maar dat was maandag nog een beetje vreemd soms, want Trijntje deed daar nog niet veel mee én ze zingt het nummer ook behoorlijk anders (mooier!) dan de studioversie. Dus die cameraman ging nog op cues van de studioversie, terwijl dat nu dus ook wordt aangepast naar de daadwerkelijke live versie.

    Kortom, als je goed die commentaren leest van sommige bloggers: de graphics waren echt heel indrukwekkend, ze wordt heel close gefilmd (geen enkel wide shot, wat je bij die andere acts dus constant ziet, dat sweepen van camera’s, zelfs bij bijv. Zweden) en heeft daardoor de kans om echt connectie te maken met het publiek thuis. Waarom gebeurde dat nu nog niet? Trijntje was alleen nog bezig met de vocalen. Morgen moet dat al stukken beter gaan, en als dus de ruis eruit valt, zal het zeer waarschijnlijk op z’n plek gaan vallen én heel indrukwekkend worden. Zo niet, dan ligt dat echt aan haar zelf en haar vermogen om het uit te voeren, niet aan het plan.

    De meeste acts hebben niks bijzonders gepland, daar heb je constant wisselende camerashots en led-visuals (die opzich heel mooi kunnen zijn) op de achtergrond die gelijk prijsgeven wat het gaat worden. De act van Trijntje kan potentieel fantastisch worden, maar is daardoor ook veel ingewikkelder. Ingewikkelder ook dan vorige jaar! Geen wonder dat het nu dan nog niet op z’n plek valt en daardoor gelijk een beetje rommelig overkwam. Het is een beetje een 1+1=3 verhaal. Die 3 kan ze bereiken, maar nu is het nog zoeken naar de juiste verhoudingen om die vergelijking kloppend te krijgen.

   • Nena schreef:

    Geweldig!Bedankt voor deze info. Begrijp ik het goed dat alleen Trijntjehaar bovenkant in beeld komt?

   • Tom schreef:

    Je ziet haar wel heel veel dichtbij, maar soms zie je haar ook volledig staan. Maar dat is beetje gissen natuurlijk, aangezien ze die cameravoering aangepast hebben na maandag (en misschien/waarschijnlijk na morgen weer verder aanpassen). Het is een beetje vergelijkbaar met de cameravoering van de Common Linnets in dat lange middenstuk, die zag je ook steeds heel dichtbij en dan weer volledig staan. Alleen nooit meer dan 3 meter ongeveer afstand, behalve toen die crane-cam inzoomde en uitzoomde. Nu is het echt alleen die one shot, tenzij Pannecoucke toch kiest voor een totaalshot ergens. Ik heb zo de indruk dat hij het dit keer echt bij die ene vloeiende beweging wil laten.

   • Esmee schreef:

    Ja Pannecoucke wilde vorig jaar ook het liefst alles met 1 camera, maar dat kon toen om technische redenen niet. Nu blijkbaar wel, maar we zullen het zien.

   • Nordman schreef:

    Bedankt, klinkt heel positief. Ik zat me toch al af te vragen wat er nu zo speciaal is aan haar optreden behalve dat heel close filmen. Ook reuze nieuwsgierig naar hoe het live klinkt. Ik hoop dat dinsdag iedereen met verbazing zit te kijken, dat het dus zo goed is.

   • Lilly schreef:

    Bedankt Tom, mijn gevoel was ook al dat trijntje en deze act veel meer omhanden had dan afgelopen jaar…en zoiets kan nooit in 1x goed zijn!
    Het plan van de act klinkt geweldig, ik had eerlijk gezegd van dhr Pannecoecke ook niet anders verwacht, die man verstaat zijn vak.
    Nu zal het op Trijntje aankomen…haar rol in dit verhaaltje… wat ze moet overbrengen, ik ben blij dat ik niet in haar schoenen sta, het is best veel wat ze goed moet doen, als ik het zo hoor en dan ook nog geweldig blijven zingen terwijl ze aan zoveel meer dingen tegelijkertijd moet denken, ik heb respect voor haar en wat ze doet!
    De pers vond het rommelig en de animatie op de achtergrond, snapte ze niet, omdat zij alleen maar “wazige posturen zagen”, die hebben geen benul, wat de bedoeling is…:)

 19. Nordman schreef:

  Kijk da’s goed nieuws. Dat wat de backings droegen sloeg nergens op. Trijntje moet lekker haar jurk blijven dragen. Es zien of morgen de blogs opnieuw gefocust blijven op haar jurk of nu ook eens de zang en camerawerk benoemen.

 20. Esmee schreef:

  Morgen om 11.35 u zit ik voor het scherm.

 21. Esmee schreef:

  En dit keer ga ik maar niet naar die 2 bloggers zitten kijken, want die hebben puur op grond van de jurk Nederland al afgeschreven.

  Is er trouwens al een fotootje mogelijk van dat bord in de persruimte waar ze dagelijks hun prognoses opschrijven?

 22. Lilly schreef:

  Ik ook, maar wij zien dan nog steeds niet hoe het op het tv scherm eruit ziet, dat mogen ze volgens mij nog niet filmen Esmee, misschien dat een enkeling het stiekem doet.

  Esmee:
  Morgen om 11.35 u zit ik voor het scherm.

 23. Nordman schreef:

  Maar de pers kan toch zien hoe het er op tv uitziet? Er staan voor het podium tv’s zodat de delegatie dit kan beoordelen, dus de pers zal vast en zeker ook iets zien van die animatie?

  • Lilly schreef:

   Ja dat klopt, ze mogen het alleen niet filmen!
   Vraag is alleen of sommige bloggers objectief kunnen blijven in hun beoordelingen, zeker nadat ze bij de 1ste repetitie haar finaal met de vloer gelijk gemaakt hebben, en als trijntje nog steeds dezelfde jurk draagt, ze daar niet over blijven doorzemelen. Dus ik denk dat je niet alles heel letterlijk moet nemen en volledig moet afgaan op wat sommige bloggers zeggen.

 24. Celine schreef:

  Nou ik ben benieuwd hoor na wat ik allemaal lees hoe het ongeveer moet gaan worden…kan niet wachten tot het dinsdag is. En morgen de 2e repetitie natuurlijk ik zit ook klaar.

 25. Rob schreef:

  Beste Mensen, het komt goed, echt waar. Mijn verhaal over de act & tekenfilm/graphic klopt dus he :-), het wordt indrukwekkend . Straks vertrek ik naar Wenen, eindelijk ! Iedereen veel plezier a.s dinsdag!

 26. Rob schreef:

  Beste Mensen, het komt goed, echt waar. Mijn verhaal over de act & tekenfilm/graphic klopt dus he :-), het wordt indrukwekkend . Straks vertrek ik naar Wenen, eindelijk ! Iedereen veel plezier a.s dinsdag!

  • Nena schreef:

   Veel plezier daar! Ik hoop op een goed resultaat voor ons landje!

 27. Nena schreef:

  Telegraaf: jurk blijft, Trijntje zoekt meer contact met camera met meer gezichtsuitdrukking. Achtergrondkoor definitief andere kleding.

 28. riccardo schreef:

  Dus het podium zelf, zoals bv ‘de snelweg’ bij de Linnets vorig jaar, speelt deze keer geen rol?
  Denk dat we sowieso een indrukwekkende NL presentatie te zien gaan krijgen. Er wordt bij diverse landen wel flink uitgepakt met een mooie achtergrond. Wij gaan net een stapje verder. Meneer P. en team Trijntje, heel veel succes! Mijn vlaggetje staat klaar:)
  Tom thanx voor de info.

 29. Tom schreef:

  Net bevestigd op de twitter van songfestival.nl : de regisseur wil nieuwe dingen gaan proberen vandaag. Er staat dus in ieder geval iets te gebeuren zo….