Wenen live: Jurk- en dans show uit Spanje

Dit vind je misschien ook leuk...

15 reacties

 1. Joss schreef:

  Ik heb me sinds het aanduiden/bekendmaken….. (?) van EDURNE steeds afgevraagd waarom deze niets zeggende
  en vooral met weinig zangtalent toebedeelde zangeres (?) de kans krijgt om het grote (? ) Spanje te vertegenwoordigen !!!
  Resultaat: plaats 20/ 27 !

 2. Daniel schreef:

  Toevalligerwijs zijn veel van mijn favorieten dit jaar landen die al in de finale staan (Engeland, Oostenrijk, Spanje, Duitsland). Leker nummer dit, alleen het wisselen van jurken hebben we nu wel een keer gehad…

 3. Robbert-Berlin schreef:

  Die vermeende flinterdunne stem is totaal geen probleem dadelijk. Ze zullen erachter komen dat ze het volume via de knoppen moeten bijstellen, zoals dat bij elke artiest gebeurt. Niemand kan namelijk zelf een hele hal bereiken zonder versterking. Elke balans wordt gerealiseerd via knoppen. Nu is belangrijk of een artiest zuiver zingt of niet.Dat is namelijk moeilijk met knoppen te regelen. Als iemand zuiver zingt, zijn die backings helemaal niet nodig, tenzij je harmonietjes wil maken. Ik vind het Spaanse nummer nog steeds een heel mooi stuk en Edurne zingt zuiver. Ik kijk met vertrouwen naar de volgende opvoeringen. Daar zijn repetities voor, toch?

 4. Ria NL schreef:

  Ook ik kan Spanje zeer waarderen dit jaar. Edurne zingt di mooiet liedje erg goed en zuiver. De repetitie ziet er goed uit en de achtergrond is mooi. Ik gun Spanje dit jaar zeker een mooie klassering

 5. Br@m schreef:

  Van mij mag Spanje eindelijk weer eens heel hoog eindigen. Deze bijdrage klinkt als een klok.

 6. Vincent schreef:

  Ik blijf Spanje een mooi lied vinden. Wat ik hoor in het stukje vind ik goed klinken.

  Mag ik zeggen dat ik de verslaggeving van de repetities dit jaar minder goed vind dan voorheen? Ik vond het altijd de kracht van deze website dat meningen achterwege werden gelaten, maar dit jaar staat het vol meningen en interpretaties. Dat vind ik zonde, want ik merk bij veel een negatieve bijklank.
  Een repetitie hoeft toch ook niet perfect? Je oefent. Ik snap dan best dat je ook nog niet alles geeft.

 7. Ray schreef:

  Flinterdunne stem?dat valt wel.mee.
  Van mij mag de Spaanse schone op de linkerhelft van het scorebord belanden.

 8. Gerardmartin schreef:

  Veel geschreeuw en weinig wol, luidt een oud gezegde….

 9. Kevin schreef:

  Ik vind het juist prettig dat er wel wordt gezegd of het goed of slecht is. Ik heb niet zoveel aan alleen maar positieve dingen. Over het algemeen vind ik deze site juist erg genuanceerd.

 10. RobbieR schreef:

  Ik vind het ook goed klinken hoor, mort wel gezegd hebben dat Frankrijk, nu langzaam Spanje passeert…
  Beiden in mijn top 10) maar Spanje stond hoger dat Frankrijk..

 11. Leendert Jan schreef:

  In dit clipje klinkt haar zang niet zo heel verkeerd maar of het een heel nummer lang even stevig klinkt vraag ik me inderdaad af. Je kunt veel met een volumeknop maar je hoort de diepte van het geluid wel heel anders als er meerdere stemmen staan. En ik word nu alweer moe van al het gedoe dat Spanje weer maakt op het podium. Ik zie al een herhaling van Soraya in 2009, veel te veel gegoochel met lappen stof en gezwaai met armen. Volgens mij is Europa halverwege dit lied er al klaar mee. Ik zie geen hoge klassering in het verschiet.

 12. Serena schreef:

  Ben het met Ray eens, die flinterdunne stem vind ik wel meevallen, naar mijn idee zit er nog best wat body achter. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het met Vincent eens ben. Heb me de afgelopen dagen meermaals gestoord aan meningen en interpretaties in de verslaggeving hier, die dan ook nog als feiten worden geformuleerd. Ik heb ook de indruk dat dat eerdere jaren veel minder het geval was.

 13. Nordman schreef:

  Haar stem klinkt in dit filmpje overtuigend. Ze heeft de looks en ik verwacht dat het er op tv ook mooi gaat uitzien. Top 10 acht ik dus ook mogelijk.

 14. Roel schreef:

  Is best goed nummer. Dat bezweren met die Jomanda armen is zo vaag. Snap dat niet…

 15. Dick schreef:

  Zweedse productie welke ik fantastisch vond. Maar ik was hier eigenlijk al een beetje bang voor, muzikaal gezien afwijkend en bijzonder maar je moet als zangeres wel stevig in je schoenen staan en ze zit in dit korte fragmentje hier en daar tegen het randje. Vraag me af of ze het de volle drie minuten toon kan houden. Er is wat mij betreft op alle favorieten wel wat aan te merken (voor zover er favorieten zijn) dus het kon dit jaar wel eens raar gaan lopen, wel zo spannend:-)