AVROTROS bevestigt: Douwe Bob naar Stockholm

Dit vind je misschien ook leuk...

60 reacties

 1. Patrick schreef:

  “Ik ga naar Stockholm om te winnen en ben heel heel blij dat ik het op mijn eigen manier kan doen. Wordt een hele mooie tijd!”

  Dat klinkt in ieder geval alvast goed.

  • Esmee schreef:

   En dan Remco van Leen: ” We gaan nu met z’n allen hard aan de slag, want pas als alles klopt maken we kans op de overwinning.”

   • Esmee schreef:

    En Jan smit zei bij DWDD dat ze qua voorbereiding de afgelopen jaren hebben verzaakt. Dat willen ze nu anders. Alles moet klaar zijn, en pas dan gaan ze naar Stockholm.
    Ik hoop dat ze er van hebben geleerd. Maar nu nog afwachten of ze het werkelijk ook allemaal gaan doen, want dan pas zal blijken of ze ook menen wat ze nu zeggen.

   • riccardo schreef:

    En DB moet nog met oortjes oefenen, heeft hij nog nooit gedaan..

 2. Joss schreef:

  Wat stem en looks betreft een goede keuze !!!!!
  Maaaaaaaaaaaar nu het liedje nog !!!!!!!!!!! Daarmee staat of valt alles !!!!!!

 3. alrightguy schreef:

  Succes Douwe Bob, eindelijk iemand die voor de winst gaat. Nu komende tijd al nadenken over een act die in mei zal staan als een huis. Let the games begin!

 4. Rob schreef:

  Prima keuze! Juiste mentaliteit : Winnen ! En 1 verzoek: geef het nummer pas uit in voorjaar 2016!

 5. Obainmarie schreef:

  Gaat om te winnen. Kijk dat is nou eens positief:)

 6. RobbieR schreef:

  Eindelijk goed nieuws, iemand die er serieus voor 100 % voor gaat.
  Hij heeft charisma, de stem en nu het liedje nog..

  Gelukkig horen wij het liedje over 6 maanden.

 7. riccardo schreef:

  Up tempo, het nummer is er al, wachten tot februari. Spannund : )

 8. Robbert-Rotterdam schreef:

  De selectiecommissie had wat goed te maken na de veel te gemakkelijke keuze van vorig jaar. Met deze opvallende artiest ben ik heel blij. Nu het liedje nog. Het doet me goed te horen dat TROSAVRO nu zelfs aan de act gaat werken. Verrassend. Wie had dit ooit kunnen denken?

 9. Roel schreef:

  Die Douwe. Had ik niet verwacht. Moet na Trijntje heel wat goedmaken.

 10. Paysbart schreef:

  Ik moest even wennen aan het nieuws, maar ben er nu wel blij mee. Fijn dat we voor het vierde jaar in rij een van onze top talenten sturen en de tijd van Toppers/Sieneke en 3J’s steeds verder in de geschiedenis boekjes gaat verdwijnen.
  Wel verrassend dat hij nu al het (up tempo) lied klaar heeft. Als ik hem was zou ik de komende 5 maanden ook nog een retegoede ballade schrijven. Als volgend jaar februari/maart blijkt dat 85% van de inzendingen up tempo is, valt hij wellicht meer op met een rustig lied ;-)

 11. johan schreef:

  Wat een verrassende geweldige keuze
  Met het lied en de staging komt het goed .

 12. Robin schreef:

  Lijkt me een deftige goede keuze. Ben altijd verbaasd dat jullie in NL altijd zo’n grote internationaal klinkende eigenwijze artiesten naar het festival kunnen sturen. Daar ben ik als Belg alleen maar jaloers op. Wij moeten het hier altijd doen met de afvalbak van Idool en The Voice-wedstrijden met natuurlijk zo’n typisch songfestivalnummer… want dat hoort zo .. of althans dat denken die leeghoofden aan de Reyerslaan toch.

 13. Ria NL schreef:

  Leuk dat Douwe Bob Nederland gaat vertegenwoordigen volgend jaar !! Ik ben nu al heel benieuwd naar zijn liedje en ik hoop dat ook het totaalplaatje dan zal kloppen. Maar ik heb er wel vertrouwen in als ik zo zijn reactie leest. !! Ik wens hem alvast veel succes toe met alle voorbereidingen.

 14. Nordman schreef:

  Dus toch Douwe Bob. Denk een prima keuze, al ben ik nog niet helemaal wild van deze keuze. Wil heel graag het nummer horen. Vind het zeer positief dat avrotros en DB gaan werken aan het totaalpakket.

 15. Robbert-Rotterdam schreef:

  Ik ben trouwens heel benieuwd hoe lang het geheim van het lied bewaard gaat blijven. Blijkbaar zijn er genoeg lieden binnen of rondom de omroep die er behagen in scheppen om voor ‘betrouwbare bron’ te spelen. Anders hadden we nu niet geweten wie ons in 2016 zou vertegenwoordigen. Wie garandeert me dat zo’n zelfde soort bron niet in het geheim een opname maakt en deze lekt? Mijn gok: nog voor het nieuwe jaar kennen we het lied en/of zijn er al meer dan 10 vermeende Douwe Bob eurovisieliedjes gelekt.

 16. He1n schreef:

  Waar ik niet zo blij mee ben dat Jan Smit heel veel voor het zeggen heeft .Beeeeeeeh!! Mond houden hij.
  Hij moet gewoon met zijn band gaan…niet te veel poes-pas,veel close -ups van zijn lekkere oogjes,en gewoon zingen zoals hij zingt.
  Klaar is kees…een winner

 17. He1n schreef:

  @Robin:
  hoef je niet jaloers op te zijn hoor…kijk naar die kont van vorig jaar,….kijk eens naar dat broekpak,kwam rechtstreeks uit de afvalbak en het nummer ook. Duzzzzzz

 18. Deniz schreef:

  Ik ben benieuwd!

 19. Peter schreef:

  Goede keuze. Ben benieuwd naar het nummer. Maar zo te horen naar zijn inzet moet dat wel goed zitten. In ieder geval gaan ze er de komende maanden hard aan werken. Ik hoop van harte dat hij de hoge verwachtingen dan ook waar gaat maken. Gisteren hoogst irritant bij DWDD dat er telkens over de inzending van Trijntje verwezen werd naar vorig jaar, zowel door kenner Paul de Leeuw als Jan Smit en Matthijs. Ook hier wordt nu weer die fout gemaakt. Trijntje was dit jaar en Ilse vorig jaar.

 20. Hans P. schreef:

  “Er zijn deuren geopend. Muzikanten kunnen naar het songfestival”

  Die deuren stonden altijd al open maar er durfde nooit iemand doorheen te lopen. Ben blij dat dat recentelijk veranderd is. Succes Douwe Bob.

 21. He1n schreef:

  @taalregelman:
  Denk dat jij een jaartje in de war bent…Ilse lekker kontje hoor maar die een jaar later kwam ….enfin je hebt het gezien.

  • xxx schreef:

   Nee He1n:
   Strikt genomen zit jij fout, maar je bent niet de enige. Zie ook de opmerking van Peter om 09.20 uur.
   Vorig jaar is nog altijd 2014; je doelt op Trijntje en dat was toch echt de deelneemster van dit jaar!
   Douwe Bob is de deelnemer voor volgend jaar.

   In elk geval wens ik Douwe Bob alle succes met de voorbereidingen. Alles wijst erop dat de intentie er is om er iets moois van te maken. Ik hoop dat dit keer het lied ook daadwerkelijk goed is. Ik herinner me Cornald eind vorig jaar maar al te goed toe hij zei dat Trijntje MET HAAR LIED (dat toen ook klaar was) zoveel indruk op de selectiecommissie had gemaakt dat men niet meer om haar heen kon.

  • Peter schreef:

   Nee He1n de taalregelman heeft gelijk. Die Robin zit fout met zijn vorig jaar namelijk. Zoals velen hier. Vorig jaar was het Ilse, en dit jaar Trijntje. Hoe moeilijk kan het zijn.

 22. He1n schreef:

  Oooooooooooh ik echtnie blond maar wel dom dus. Jullie hebben gelijk.
  Heb ook een heeeeel goed gevoel over Douybabe..

 23. Werner schreef:

  Ben benieuwd,als het maar niet een liedje us wat al jaren op de plank ligt

 24. Robbie R schreef:

  Wat is Kwalbert van de Linden weer lekker positief ( not).
  Hij gaat het moeilijk krijgen, hij heeft begeleiding nodig, bleghhh..
  Hij zit er nu al doorheen etc….

  Hij laat vervolgens een filmpje zien op van een Vogue feest, waar hij net niet goed zing.
  Was gisteren laat.

  Om vervolgens te zeggen dat hij nu even geen interviews geeft.
  Fiona ( styliste) was enthousiaster ( hij laat haar niet uitspreken) hij gaat winnen, goede zanger, mooie jongen etc..

 25. Positief gestemd schreef:

  AVROTROS die bij monde van Jan Smit fouten erkent!!! Dat is pas nieuws!

  ‘Verzaakt’ klinkt alsof er sprake is geweest van een ware wake-up call. Na 3 jaar echte professionals als artiest, lijkt het er op dat ook de TROS begint te realiseren, dat succes een keuze kan zijn. Goed nieuws dus.

  Douwe Bob (Ik ben dr blij mee) heeft het meteen over winnen en gaat flink oefenen met ‘ear-ins’ . Hij neemt het dus heel serieus! Nu nog hopen dat hij ook kan wennen aan een geluidsband en luchtgitaar spelen, want zijn band is straks enkel podiumvulling (als ze er al bij moeten zijn, ik denk van niet laat ze maar thuis, maar je merkt dat Douwe het als een eenheid ziet, dus de band zal wel blijven).

  Ik denk dat de AVROTROS zichzelf de opdracht moet stellen om zich enorm hard te maken om op het podium de instrumenten wel live te bespelen. Douwe is vergroeid met zijn gitaar, die moet je m dus niet afpakken. Of men nu een gitaar of backing vocal moet inregelen zal niet veel meer tijd en techniek kosten. Zonder de ‘live’ feeling denk ik dat Douwe Bob en andere ras-artiesten zich minder in hun comfortzone bevinden en dat komt het optreden en dus ook de TV-uitzending niet ten goede. Het orkest afschaffen, was een logische keuze, maar geen live-instumenten op het podium toestaan is een keuze waar EBU maar eens op terug moet komen voor de 2016 en volgende edities.

  Heel positief ook dat de AVROTROS ook het woord ‘ overwinning’ in de mond durft te nemen in navolging van Douwe Bob. Denk dat het ook heel verstandig is dat ze hem niet vorig jaar al hebben laten gaan maar na de tweede plek van de CL eerst een ‘ oude rot in het vak’ hebben laten voorgaan. Zou mij niets verbazen als het liedje van 2016 vorig jaar al grotendeels af was en men toen al heeft besloten voor Douwe te gaan in 2016. Nu heeft Douwe Bob een CD meer uitgebracht en bovendien een jaar langer podium ervaring. Hij kan er echt naar toe groeien.

  Ik moet toegeven dat het er verdacht veel op lijkt dat de AVROTROS op de goede weg is.Nu alleen nog werken aan een goede PR-afdeling, want die is tot op heden nog altijd belabberd. Wanneer van alle delegaties in het perscentrum alleen de Nederlandse echt gehaat wordt, omdat die zich nogal hautain gedroeg in de afgelopen jaargangen en bovendien totaal NIET in andere dan Nederlandse pers geinteresseerd lijkt, maak je op voorhand al geen vrienden onder buitenlandse pers en commentatoren. Zo sta je dus al op achterstand, leer ook hier van de Zweden.

  2015 was qua NL-delegatie al een beetje een verademing toen er opeens een andere (veel toegankelijker en vriendelijker) dame hoofd van de pers was. Je hoorde bijna letterlijk een zucht van verlichting onder de journalisten. Ik geef het maar mee.

  Het zou wellicht ook verstandig zijn om een lange termijn visie te ontwikkelen met betrekking tot de selectiecommissie. Die bestaat nu al jaren uit de oude garde. Dus jaarlijks een exit. Uiteraard als eerste Daniel Dekker, dan Cornald Maas (ja zelfs hij) en vervolgens Jan Smit (ondanks dat hij gegroeid is). Blijven verfrissen moet het credo zijn en niet in oude routines blijven hangen!

  Qua PR-afdeling nog een opmerking: Het is niet geloofwaardig als je jaar in jaar uit dezelfde formulering en fantasieverhalen de wereld in stuurt. Bij Anouk was het ‘killer song en we waren meteen omver geblazen’. Bij CL was het ook al een nummer dat in 5 minuten geschreven was en ‘het pakte ons meteen’ (kan ik me nog altijd moeilijk voorstellen). Bij Trijntje ‘we wisten meteen dat dit het nummer was’. En ook nu weer: ‘ Toen we het nummer hoorden was het meteen duidelijk’. Yeah right, hoe geloofwaardig is dat? Men had er al voor gekozen en toch was Douwe Bob vorige week in Spanje het nummer nog aan het tweaken. Die was dus nog niet tevreden en selectiecommissie heeft dus niet eens het eindresultaat gehoord. Ook hebben ze zich kennelijk ook geen moeite getroost om andere kandidaten waarmee ze ook nog in gesprek konden een kans te geven.

  Trouwens dat hele lekken, is net als met de Prinsjesdaglekken, ook al even hypocriet, want volgens mij gewoon ingeplande communicatiestrategie. Want alleen maar meer (langer) aandacht voor de zaak.

  Waarom kiest men trouwens telkens voor DWDD voor de primeurs? Dat is de VARA. Is DWDD echt het gewezen kanaal? Zelfs nadat ze de CL destijds een hele valse start bezorgden door beroerde geluidstechniek…. Zal wederom wel weer het kijkcijfer-argument zijn.

  • Peter schreef:

   Een heel verhaal, maar grotendeels wel mee eens. Dat DWDD de primeur heeft komt uit het verleden toen het een NOS/VARA dingetje was. En het programma trekt toch een groot publiek, waaronder ook veel SF liefhebbers. Ik zou liever hebben gezien dat men wat langer had gewacht en dan zo eind december, begin januari een live programma rondom de bekendmaking artiest en nummer. Nu het bekend is heeft hij wel ruim de tijd om aan de act te werken en aan het nummer te schafen indien nodig. Ben wel benieuwd hoe de artiestennaam gaat worden. Wordt het als band een geheel of alleen zijn naam? “Pushing Bob” lijkt me nou niet de juiste naam.

 26. Peter schreef:

  Zojuist heeft Douwe Bob bekend gemaakt met welke outfit hij op het podium zal verschijnen. Om eerlijk te zijn, ziet er heel spannend en g**l uit. Hopelijk valt het in goede aarde bij iedereen. HAHAHAHAHA een geweldige grap van hem, heerlijk hoe hij nu al met alle commentaar omgaat.

 27. Rob schreef:

  Nou nou: Anouk was niet mild bij Rtl Late Night over het optreden van Trijntje in Wenen…………Leuk dat Douwe Bob bij Anouk langs gaat voor tips……..en Trijntje zal not amused zijn door de uitspraken van Anouk

  • Peter schreef:

   Jammer dat Anouk nu pas reageert en niet, zoals toegezegd, ten tijde van het festival. Hieruit blijkt dat het tussen die 2 niet zo botert. Waarschijnlijk het hele nummer veranderd tegen de zin in van Anouk. Die heeft toen gedacht, laat maar. Of het nu verstandig is van Douw Bob om bij Anouk langs te gaan voor tips, nou nee. We moeten niet meer achterom kijken en ook niet doen of Anouk nu ineens de Songfestival goeroe is. Dan kan hij beter nog bij Ilse of Waylon langs gaan.

 28. Jh schreef:

  Eindelijk een reactie van Anouk, Trijntje heeft het hele optreden en nummer zo schandalig slecht gebracht, pure nonchalance en arrogantie. Flink afgestraft en terecht. Gênant gewoon. Ben blij dat Anouk DB tips geeft!

 29. Sake schreef:

  Top keuze!!

 30. He1n schreef:

  Anouk??
  Bah wat een vreselijk wijf: kijk mij eens alles durven zeggen en hoe stoer ik ben
  The voice als jurylid: just for the money!!!!!!!!! Commercieel K.wijf en maar doen alsof ze niet commercieel is.
  Beetje g–eilen op een jonge basketballer…hahahaha ze ziet er niet uit optogenblik,dik, opgeblazen .
  Al die laatste nummers van haar??? Zoooooo op de commercie gegooid ..
  Ga lekker voor je kidds zorgen(hoeveel pappas ook al weer? Bah..bah en nog eens bah.
  Birds??Mooi nummer hoor,maar verleden tijd…
  Mooi vooruit kijken Douwe Bob..

 31. RobbieR schreef:

  Hein, Hein, Hein…wat vind je nou echt van DB?
  De ene keer prijs je hem de hemel in en bij andere Posts brandt je hem af.

  Ik vond Anouk juist bedachtzaam en goed als coach.
  Niet zo overdreven om iedereen te knuffelen.

 32. RobbieR schreef:

  RobbieR:
  Niet gezegd

  Sterker nog, het liedje moet nog afgemixt worden.

 33. lieke schreef:

  Wint er een zanger sturen wij het jaar erop ook een zanger,zijn er trommels sturen wij 3 trommelende meiden wint er een ballad sturen we een ballad enc ik weet niet of douwe het grote eurovisiepodium aan kan ik had toch liever de dames van o’geane gezien

  • RobbieR schreef:

   Afgelopen jaar stuurden wij toch ook geen travestiet?
   Verleden jaar toch ook geen fluitachtig, vrolijk liedje?

   DB doet niet aan dance achtige liedjes.

  • Robbert-Rotterdam schreef:

   Als iemand iets aankan is het Douwe Bob wel. Hij draait inmiddels al weer jaren mee en voor sommige mensen geldt dat jaaaaaarenlange ervaring niet per se nodig is. Sommigen zijn geboren op het podium en hadden al vanaf het begin van hun carrière geen bühnevrees. Die mensen hebben het gewoon. Voorbeelden hiervan zijn bijv Sandra Reemer (was altijd al heel relaxed vanaf het begin), Lena, Nicole, Sandra Kim. Douwe Bob hoort ook bij die categorie, neem dat maar van mij aan.
   Verder vind ik je betoog vrij onzinnig, omdat de feiten gewoonweg niet kloppen. Misschien volgende keer eerst checken?

  • Peter schreef:

   Domme reactie Lieke. Niet gebaseerd op enige kennis of wat dan ook. En dan voor dat meidengroepje te kiezen, zegt al genoeg. Waarschijnlijk ook een K3 aanhanger, want over dat niveau hebben we het.

 34. RobbieR schreef:

  En die trommelende meiden ( wat ik ook overigens vreselijk vond) werden gestuurd in 2006.
  Jaar daarvoor won geen trommelachtig liedje, maar Griekenland met een goede act.

 35. JH schreef:

  Hey DB, ik zou kiezen voor een uitstraling op z’n Waylons maar dan de blonde versie, denk aan James Dean , spelen met die camera op een uitdagende sexy manier. Bij uptempo heb ik mijn vraagtekens maar daar heb je natuurlijk een aantal varianten op. Zolang het nummer er maar uitspringt, opvalt door een bijzonder instrument of een engelenkoor of iets dergelijks, zolang het maar klasse, en stoere charme uitstraalt.