21u: Finale Eurovisie Songfestival

Dit vind je misschien ook leuk...

151 reacties

 1. Esmee schreef:

  Nou ja, hij kan altijd nog net doen alsof hij het plubliek ingetrokken wordt of dat ‘ie z’n evenwicht verliest. Hihi :-)

 2. ALL W schreef:

  Het wordt een spannende avond!! Veel plezier Allemaal en ook aan het team van deze site alsmede alle mensen die de afgelopen tijd gepost hebben, Bedankt voor alle info en gezelligheid !! Come together, Douze Bob’s ;-)))

 3. JH schreef:

  Ik hoorde dat Hovi Star alsmaar roept dat ie “the online gay at the contest” is??? ;-)

 4. ALL W schreef:

  RobbieR:
  Het gaat om Rusland, Frankrijk, Australië en Oekraïne.
  DB op de 5e plaats. Armenië 6e denk ik. Servië 7e en Zweden 8e…

  Ik zal balen van Australië ik vind het zo’n emotieloos nummer.
  Ook haar vind ik niets.

  Australia gaat er bij mij ook niet in. Ik vind de act zondermeer goed echter teveel productie, maar ik houd niet van deze manier van zingen. Ik vind haar geen enkele uitstraling hebben. Het is alsof dat ik naar een geprojecteerd hologram zit te kijken. Maar ik denk niet dat dit zal winnen?? We gaan het zien 2nite!!

 5. ALL W schreef:

  Vanilla Ninja:
  Hier een linkje waar Sietse Bakker aangeeft dat het spannender wordt dan we denken.. Geen idee of hij er echt iets mee bedoeld ofzo, maar lees zelf maar!

  Veel kijkplezier allemaal vanavond!

  http://www.nrc.nl/nieuws/2016/05/14/achter-de-schermen-bij-douwe-bob

  Ik heb je aangegeven link gezien, Bedankt voor het plaatsen!! En ik denk dat het spannender wordt dan we nu hier in Nld denken voor #teamdouwe!! Jij/jullie ook veel plezier vanavond!! Groet

 6. Vanilla ninja schreef:

  Heb zojuist op youtube gezien hoe de voting in zijn werking gaat… zenuwslopend gaat het er uit zien (naar mijn mening).. Hopen, duimen en bidden dat Nederland van zowel de jury als de televoe veel punten krijgt waardoor we 1e worden! Maybe wishfull thinking..ach ja! Kom op #TEAMDOUWR

 7. Nordman schreef:

  Zet’m op Douwe! Ik hoop minimaal top 10, dat verdient teamdouwe met deze inzet. Goede voorbereiding, professioneel, plezier, hou dit vast AvroTros voor de komende jaren.

  • Bastiaan schreef:

   Top 10 zou al heel knap zijn! Ik hoop dat iedereen het daar mee eens is en straks niet te teleurgesteld zal zijn. Jarenlang deden we nooit met de top mee. Nu 3 van de laatste 4 jaren de finale gehaald, en als Douwe de top 10 kan halen, telkens ook nog eens de top 10 gehaald. Gewoon een hele goede prestatie van Nederland! Anouk, Ilse&Waylon, Douwe. Allemaal toppers!

 8. Bastiaan schreef:

  Ik hoop dat Rusland niet wint. De hele act is mooi, mooie beelden. Maar het nummer zelf vind niet zo bijzonder. Ik geef dan de voorkeur aan Australië. Dat vind ik een beter/mooier nummer. Maar daarover kunnen de smaken verschillen.

  Douwe is goed, maar meer dan een top 10 notering verwacht ik er niet van. Laten we ook realistisch blijven. RobbieR heeft denk ik goed omschreven tussen wie het zal gaan. Er daar hoort Nederland (helaas) niet bij.

 9. RobRotterdam schreef:

  Allereerst iedereen veel plezier! Te gek dat Nederland in de finale staat, winnen zou mooi zijn, maar ben realistisch . Top 5 haalbaar. Complimenten voor Team Douwe, AVRO/Tros , Weblog Songfestival en aan ons , de lezers. Come Together!

 10. Klaasje schreef:

  Hahahaha denken sommige mensen nu echt dat Nederland kan winnen? Sorry, maar laten we aub niet overdrijven. Hij staat bij de bookmakers op de 9de plek dus het is dan totaal niet aannemelijk dat hij wint. Zijn startpositie helpt hem ook niet bepaald.

  Bij Waylon en Ilse was het geloofwaardiger. 2de bij de bookmakers, een geweldige positie in de finale.

  Maar Douwe…. Dromen mag, maar laten we niet te hoge verwachtingen hebben ;)

  Iedereen veel kijkplezier! Wat het ook mag worden, dat hij de finale heeft gehaald is al iets heel moois.

 11. Mike B schreef:

  Rusland is wel een goed nummer op MUTE en kan bij de westerse televoters op weinig sympathie rekenen. gok toch op Frankrijk, Armenië, Italië en helaas Australië. Hoop natuurlijk NL als verrassing

 12. Anonimus schreef:

  Waarom blijft dat verschrikkelijke nummer uit Malta maar op 6 staan bij de bookmakers??

  • RobbieR schreef:

   Dat begrijp ik ook niet, druk rommelig liedje, dito act.
   Zangeres is wel goed, maar dat vind ik van Australië ook.
   Beiden verder niets..

   En inderdaad laten wij genieten dat DB de finale gehaald.

   Ik zeg nog steeds top 10) maar geen overwinning.

 13. Vanilla Ninja schreef:

  Daar zit wel wat in.. we zijn 9e bij de bookmakers.. Meestal winnen de nummers 1,2 of 3 dan het festival. Dus dat we nog kansmaken op winst lijkt me niet echt heel logisch.. Wel lijkt het me logisch dat we hoog eindigen! Dat is ook leuk natuurlijk! Gewoon een top 10 notering!

 14. henk schreef:

  Duimen voor Douwe Bob en de overwinning, want dat is waar we voor gaan. Niets meer en niets minder
  Check onze kanshebbers via:

  http://www.hitzound.com/eurovisie-songfestival-2016-de-kanshebbers/

 15. Kobe schreef:

  We gaan volgend jaar naar Duitsland! ( met dank aan Australië ) :D

 16. Japie schreef:

  Hoelaat is de uitslag ongeveer?

 17. Lola - I join the Dami Army schreef:

  Dreammm on Polder bitches!!

  My Dami will slay it!!! :P
  https://www.youtube.com/watch?v=Q2mOVwoV6eA

 18. Tippy2 schreef:

  Weg met die Australische schreeuwlelijk

 19. Ed schreef:

  Niet goed genoeg, helaas, lelijk in beeld gebracht weer, en we waren Douwe B te vaak kwijt, hij had helaas ook niet de bravour deze keer, wel jammer ik had ook niet het idee dat hij er een schepje bovenop gooide ….. zullen toch de spanningen geweest zijn,

  We wachten het af, maar ik vrees dat het niet genoeg is zlefs voor een top 10 ….. nietemin een erg leuke songfestival weekje en hopenlijk door de perfect voorbereiding van Douwe Team, doorgaan op deze voet. zonder Pannecoucke …. als ik het voor het zeggen heb..

  • Steve schreef:

   Je vind regie echt heel belangrijk.??

   • Steve schreef:

    *vindt

   • Ed schreef:

    Ja zekers, de regie kan een nummer maken of breken, en vind dat Pannecoucke er erg weinig van gemaakt heeft ……………….weer.

    Vorig jaar met Trijntje met de omtrekkende camera was Trijn bijna 30 seconden weg ,,,,, dat kan dan nog liggen aan de slechte voorbereidingen last minute …..

    Hier was ook helaas erg rommelig tijdens en na de 10 sec, afstand tot de rug was veel ste wer, en dat vind ik bijna beginnersfouten.Maar goed, er kan niks verandert worden, team Douwe heeft een prachtige beleving gegeven, en wat een top week.
    Volgend jaar mogen de Og3ne’s van mij ….. ;)

 20. Anonimus schreef:

  Vond dit optreden van Douwe veel beter in beeld gebracht qua regie! Vorige keer kreeg je op t eind alleen vlaggen en hoedjes in beeld. Was nu niet!

 21. Esmee schreef:

  Of we het nou leuk vinden of niet: Australië is de beste van de eerste helft, en Rusland is de beste van de 2e helft. Eerlijk is eerlijk.
  Ik denk dat het gaat worden:
  1. Rusland
  2. Australië
  en voor Nederland een mooie plaats in de top 10.
  Gefeliciteerd alvast!!!

 22. Hello schreef:

  In het nummer van Australie zag je aan het einde dat er iets los hing in haar jurk.

  Nederland nog steeds mijn nummer 1.

 23. Esmee schreef:

  Of we het nou leuk vinden of niet: Australië is de beste van de eerste helft, en Rusland is de beste van de 2e helft. Eerlijk is eerlijk.
  Ik denk dat het gaat worden:
  1. Rusland
  2. Australië
  en voor Nederland een mooie plaats in de top 10.

  Gefeliciteerd alvast!!!

  • nick schreef:

   BELGIUM is mijn winner 12. Gewoon een.leuk nr.je moet het maar doen.he dansen en zingen tegelijk.

 24. JH schreef:

  Ik vond Douwe een beetje moe overkomen. Niet scherp zal ik maar zeggen, toch was I love you in de camera een goede zet!

 25. Esmee schreef:

  Let wel: Ukraïne gaat strijden om een plaats in de top 3.!!! Zeer indrukwekkende bijdrage, zelfs al houd je niet van dergelijke liederen.

 26. Nordman schreef:

  Ik vond het minder sterk dan dinsdag overkomen, maar zijn stem alleen al is top 10 waard, maarja zo werkt het niet. Ik vrees er nu ook en beetje voor dat top 10 misschien niet meer haalbaar is :(
  Jammer dat zn ogen ook niet goed zichtbaar waren.

  Maar verder; wat het ook wordt, ben trots op Douwe Bob!!

 27. Jadus schreef:

  Douwe deed het gewoon prima, een beetje slaperig inderdaad maar dat is onderdeel van z’n charme. Hij gaat niet winnen, maar dat komt omdat de SVT hem heeft genaaid qua startpositie. Het blijft het beste nummer van de avond.

 28. dick schreef:

  Mijn voorspelling voor het Songfestival: 1. Rusland 2. Frankrijk 3. Australië 4. Nederland 5. Oostenrijk 6. Letland 7. Armenië 8. België 9. Tjechie 10. Spanje

 29. Gerardmartin schreef:

  Australië, Rusland heél veel geschreeuw maar zeer weinig wol zal ik maar zeggen. Ik hoor nog liever die schreeuwbek uit Armenië.

 30. Tippy2 schreef:

  Ik denk dat Oostenrijk gaat verassen… 2 Rusland, 3 Australië 4 Armenië 5 Frankrijk 6 Nederland 7 Israël 8 Oekraïne 9 Kroatië 10 Italië

 31. Anonimus schreef:

  douwe helemaal weg aan t zakken bij de bookies :( toch die 3e startplek?

  • Lilly schreef:

   Ja het is ook een klote plek op zo’n lange lijst…en bij de boodschap van het lied helpt die 3de startplaats ook niet echt-:)

 32. RobbieR schreef:

  Ik vond zijn optreden afgelopen dinsdag meer magisch.
  Ik denk dat hij toch lager eindigt :-(

 33. JH schreef:

  Klopt,denk geen top 10. Ogen dicht helpt niet echt…

 34. Esmee schreef:

  Ik vond Zweden trouwens zwaar matig. Geen top 10 voor die jongen, wat mij betreft.

 35. ed schreef:

  Was een veel vlakker optreden, je zag hem een beetje verstenen ….. de coolness was weg en er kwam een beetje een jongetje trug, klinkt lulliger als ik bedoel, maar zijn barvoure van dinsdag was verdwenen, toch niets dan lof, jammer dat hij net dat kleine beetje extra NIET heeft kunnen geven!!
  .

 36. Jadus schreef:

  Volkomen belachelijk, die jury’s. Het songfestival is klaar, ik kijk er niet meer naar.

 37. Nordman schreef:

  Azerbeidzjan kreeg soms zulke hoge punten…dat kan toch niet? k*tjury

 38. Anita schreef:

  Nou als Australië wint kijk ik nooit meer wat een zeiknummer. Gadverdamme vind die puntentelling ook nix ben klaar met songfestival op deze manier bah

 39. Anita schreef:

  Anticlimax

 40. Wim1970 schreef:

  Ik ben overgelukkig; geen Rusland, geen Australië, geen Israël.

  • Lilly schreef:

   Oja nu je het zegt, ik ook! Op welke plaats is Hovi geëindigd?

 41. henk schreef:

  Nederland is dus 11e geworden. Jammer maar helaas. Een prachtig resultaat voor België: gefeliciteerd! De overwinning voor Oekraïne gun ik Jamala van harte! Check: http://www.hitzound.com/jamala-wint-met-1944-het-eurovisie-song-festival/

 42. dick schreef:

  Belachelijke uitslag. Verschillen tussen jury en televoting soms bizar groot. Ik neem dit niet meer serieus. Ook opvallend hoe sommige juries jureerden. Het blijft politiek getint en heel veel vriendjespolitiek. Bah.

 43. Nordman schreef:

  Waar is Lola? :$

 44. Tippy2 schreef:

  De Polen zijn de nieuwe Turken. Verder leuk voor Oekraïne maar dit wordt geen enorme hit, twee keer draaien en je bent depressief.

 45. RobbieR schreef:

  Ik vond DB beter afgelopen dinsdag.
  Tenminste hij keek meer met open ogen en meer flirterig.
  Toch dacht ik hij wordt 19e of 20e. Dus ben alsnog tevreden met 11e plek.
  België goed zo.

  Oekraïne vond ik geweldig. Tegenvaller vond ik de hoge televoting voor Polen.

 46. Jarnoootje schreef:

  YES YES YES!!!!!?????
  Die smerige corrupte bende uit Rusland heeft niet gewonnen ??????

  Verder kon ik mij toch redelijk vinden in de uitslag hoe gek dit voor sommigen ook klinkt.

  • Pietje puk schreef:

   Wtf wat is er mis met jou. Waarom gelijk smerige corrupte bende Russen

  • Pietje puk schreef:

   Wtf wat is er mis met jou. Waarom gelijk smerige corrupte bende Russen.

 47. he1n schreef:

  Aan meerdere reacties te horen het optreden van Douwe een stuk minder dan in de halve finale. Geen overtuiging…ander camera-werk??
  Terecht deze positie hoor. Geen top 10 verdiend door zijn optreden in deze finale. Halve finale tig keer beter.

 48. Geefshuijsen schreef:

  Wie kan mij vertellen op welke plaats Nederland is gekomen