21u: Finale Eurovisie Songfestival

Dit vind je misschien ook leuk...

151 reacties

 1. youri schreef:

  Oke oke zin innn! Wordt een hele spannende voting denk ik. Het is nog lang niet zeker of Rusland nou echt gaat winnen

  • HenkJan schreef:

   Nee, daar ben ik ook helemaal niet zeker van. Ten eerste vind ik het teveel afgekeken van de winnaar van vorig jaar en ten tweede verwacht ik dat veel landen Rusland links laten liggen, net als Litouwen dat vorig jaar deed met Rusland. Ten derde is de act gewoon over the top.

   • youri schreef:

    Klopt ik hoop ook dat landen als Litouwen, Letland, Estland enz. Rusland links latem liggen. Al kan ik nu al zeggen dat Azerbeidzjan, Wit Rusland en Armenie sowieso 12 punten gaan geven aan Rusland

 2. Gerardmartin schreef:

  Ik hoop van ganser harte dat échte muziek gaat winnen morgenavond en niet die plastic gefabriceerde (Zweedse) zooi waar veel landen mee komen aan zetten. Rusland vind ik gelikt, over de top en minimaal muzikaal. Zou die deelnemer ook stijf staan van de dope? Russen schijnen niet zonder te kunnen!?

 3. Eddie Mol schreef:

  Mijn voorspelling :
  Nederland in top 10 (slechte startpositie, maar sterk genoeg om in top 10 te komen)
  Winst gaat tussen Rusland, Frankrijk (vanavond erg sterk), Australie en Servie (heel sterk)
  Oekraine te moeilijk voor televoters ondanks sympathie stemmen
  Oostenrijk schiet de top 3 in is mijn vermoeden, erg leuk nummer en goede startpositie
  Armenie helaas ook hoog, slecht nummer alleen door de staging en startpositie hoog in de ranking

 4. Werner schreef:

  Wordt een lange zit maar toch zin in

 5. Mike B schreef:

  Wordt spannend vooral met de splitsing van de punten jury/televoting, kijken hoe dit uitpakt…

 6. Bjorn schreef:

  Degene die de punten van een land doorgeven mogen alleen nog maar even snel een 12 roepen en dan weer door naar het volgend land. De top 3 noemen vind ik dan toch wel leuker. Willen ze het songfestival aantrekkelijker maken, dan moeten de big 5 ook gewoon eerst de halve finale zien te overleven.Vaak hoor je toch van mensen dat men dat raar vind, dat zij gelijk in de finale staan doordat zij hun plek als het ware kopen. Alleen de winnaar is direct geplaatst. Vervolgens komen daar uit iedere halve finale 10 landen bij en krijg je een mooi aantal van 21 landen. De landen die niet in de finale komen mogen niet meer in de finale meestemmen. Zo voorkom je bijvoorbeeld wanneer van het voormalige Joegoslavië alleen Servië in de finale beland, dat de overige ex-Joegoslavische landen 12 punten aan Servië geven. Hiermee wordt het vriendjes politiek tot een minimum teruggedrongen. Met dit systeem zou dit jaar Zweden veel punten mislopen aangezien alle overige Scandinavische landen uitgeschakeld zijn. Bij het punten geven worden alleen de top 3 van de vakjury en televoting opgelezen, de rest verschijnt automatisch op het bord.

  • HenkJan schreef:

   Dat het gastland automatisch is geplaatst vind ik prima, de rest moet in de semi optreden.

  • Hans schreef:

   Als je alleen de finalisten laat meestemmen in de finale, heeft dat ook weer zijn nadelen: voor kijkers uit andere landen is het nog minder interessant om te kijken omdat ze niet kunnen meestemmen. Bovendien, nog belangrijker: hoe meer landen je laat meestemmen, des te minder groot is het effect (relatief gezien) op het eindresultaat.

 7. Steve schreef:

  Sorry, maar ik begrijp geen reet van de puntentelling. Alsjeblieft terug naar alleen de punten van de zingende landen en dan gewoon, ouderwets 1-12.

  • MarkusRotterdam schreef:

   Precies, waarom zou je landen laten stemmen die niet meedoen?
   desnoods gooi je die op een hoop en noem je die in 1 x op, maar gun dan de andere landen de volledige puntentelling, dat blijft toch wel spannend. Het blijft toch wel spannend; ja, afgetekende winnaars blijf je bij bepaalde edities nou eenmaal houden, maar zo te horen gaat dat dit jaar niet gebeuren.
   Heb er wel zin in vanavond!

 8. Ronald schreef:

  Vandaag de dag dat Nederland het 61ste eurovisie songfestival gaat winnen! Mark my words.

 9. RobRotterdam schreef:

  Bedankt Corry, bedankt Teddy, Bedankt Lenny, Bedankt Teach-In en na vanavond: Bedankt Douwe!

 10. jos ( Alkmaar ) schreef:

  ik hoop zeker top 5 voor Douwe

 11. MarkusRotterdam schreef:

  Ik ben geloof ik de enige die Rusland goed vind, ha ha !!
  Ach I don’t care, ik vind het gewoon een lekker nummer en mag er graag naar luisteren.
  Andere nummers die voor mij goed in het gehoor liggen : Oostenrijk, Polen, België, Australië, Frankrijk, Duitsland en Engeland.
  De rest vind ik stukken minder of gewoon poep, zoals Armenië (provocerend, doordrammerig en zeikerig gezongen), Azerbeidzjan, Israël en Georgië.

  • MarkusRotterdam schreef:

   Sorry in plaats van Armenië bedoelde ik Oekraïne.

  • Wim1970 schreef:

   Ik vind Rusland ook geweldig, maar no way dat ik erop ga stemmen.

 12. Alexander schreef:

  #teamdouwe stijgt “slow down” in de polls naar de 8e plaats, aldus Betting Odds.
  Het wordt spannend, maar ik geloof erin ;o)

 13. Toine schreef:

  Ik zou het zooooo fantastisch vinden, maar ik kan niet anders dan te hopen op een top 5-plek. Met een startpositie op plek 12 of 13 had ik de kansen hoger ingeschat. Maar wie weet???? Het zou meer dan dik verdiend zijn! Go go go Douwe! Nederland is nu al superrrrrr trots op je :-)

 14. Alrightguy schreef:

  Het zal een spannende ontknoping van het songfestivalseizoen 2016 worden vanavond al denk ik toch dat de winst naar Rusland zal gaan. Ik vind het geen kopie van Mans, misschien een 2.0 versie maar erg goed gedaan. Daarnaast kun je merken dat hij een rasartiest is met een dijk van een stem. Gaat hier het songfestival niet om? Het populairste liedje wint elk jaar. Van mij mag dat dit jaar Rusland zijn.

  Mijn stem gaat vanavond naar Australië, wat een optreden is dat, ongeëvenaard in de recente songfestival geschiedenis. Als ze elk jaar dit niveau sturen mogen ze wat mij betreft mee blijven doen. Een welkome aanvulling op de kitsch die ons elk jaar weer overspoelt. Daar kan bv een VK nog een heel groot voorbeeld aan nemen.

  Songfestivalweblog hartelijk bedankt weer voor jullie goede verslaglegging dit jaar van dit mooie liedjesfestijn. Keep up the good work!

  • Maarten schreef:

   Ik vind het nummer van rusland niet slecht maar geen winnaar. Mans nummer vorig jaar was beter en voerde het beter uit.
   Sergey zingt niet vals. Heel goed is het ook niet.

  • Wim1970 schreef:

   Australië heeft al aangegeven dat dit de laatste inzending is, volgend jaar wil het land een Aziatische tegenhanger maken. Kan die Lola daar de boel verzieken.

   • MarkusRotterdam schreef:

    ha ha ja idd. Maar waar heb je gehoord / gelezen dat Australie volgend jaar niet meer meedoet?
    Of is dat de bekende geruchtenmachine?

 15. Hans schreef:

  Het wordt spannend! Ik verwacht dat Australië zal winnen, vlak voor Rusland, Armenië, Servië, Frankrijk.
  Tussen 6 en 10 Italie, Oostenrijk, Nederland, België, Israël.
  En in een ideale wereld eindigt DB vlak voor Hovi Star, die dan na afloop zijn verontschuldigingen aanbiedt aan DB voor zijn belachelijke gedrag. De flapdrol!

 16. Jadus schreef:

  Ik vind Rusland het ultieme voorbeeld dat je met een spetterende act een ontzettend matig nummer kunt verbloemen. Als je dit op de radio hoort denk je, wat is dit voor gedateerde Eurodance? Maar voer het spectaculair uit en zie: de mensen downloaden zelfs je nummer. Voor België geldt in mindere mate hetzelfde, geen bijzonder nummer maar zeer overtuigend uitgevoerd.

  Uiteindelijk denk ik wel dat Frans de grootste hit zal hebben na dit songfestival. Hij zal het effect hebben wat men bij AVROTROS hoopte dat Douwe zou hebben, maar hij nu niet heeft door z’n startpositie: een baken van rust tussen alle opgeklopte electropop. Op Spotify is Frans nu al ruim de beste. Qua einduitslag denk ik:

  1. Rusland
  2. Australië
  3. Zweden

  • #teamdouwe schreef:

   @Jadus,

   Je hebt exact geschreven wat ik dacht. Daarom baal ik zo enorm van die derde startpositie van SVT/EBU. Wij zijn dit jaar KEIHARD genaaid door de organisatie en dat is puur om zoveel mogelijk concurrentie van Frans weg te nemen. “Slow Down” is een schitterend nummer dat in de bovenste regionen had kunnen eindigen, maar op een derde startpositie heeft het nummer gewoon geen effect. Sorry dat het ik het zeg, maar ik begin steeds meer een hekel te krijgen aan Zweden.

   [“Uiteindelijk denk ik wel dat Frans de grootste hit zal hebben na dit songfestival. Hij zal het effect hebben wat men bij AVROTROS hoopte dat Douwe zou hebben, maar hij nu niet heeft door z’n startpositie: een baken van rust tussen alle opgeklopte electropop.”]

   +1 dit dus!

   Arme Douwe, ik had juist hém dit moment gegund. De thematiek van “Slow Down” gaat immers ook over het vinden van een baken van rust in jezelf. Ik verwacht een notering tussen de 5e en 11e plaats vanavond, maar een top 5 was absoluut mogelijk geweest, naar mijn mening, maar dan wel met een betere startpositie inderdaad. Jammer dat het ons niet gegund wordt door de SVT/EBU. :-(

   • Jadus schreef:

    Het is om meerdere redenen dom om hem daar te zetten: het enige nummer waarna een rustpunt niet werkt is de rustigste ballad van het hele festival. De enige plek waar een rustpunt niet werkt is als er pas 2 nummers geweest zijn. De enige plek waar een retronummer niet werkt is als je net een retro-disconummer hebt gehad.

    Het is inderdaad puur een naaistreek van SVT, het valt moeilijk anders te interpreteren. Dat ze hem niet te dicht op Frans willen zetten snap ik, qua mood van het nummer. Maar je kunt het ook overdrijven.

   • robbert-rotterdam schreef:

    Ik denk dat Douwe nog redelijk hoog gaat scoren bij de jury’s. Bij hen maakt startpositie minder uit. Dus mijn voorspelling is dat Douwe in de eerste helft van de puntentelling nog meedoet met bijvoorbeeld een top-7 klassering maar dan daarna wegzakt door de televoting. Dit kun je de mensen thuis niet kwalijk nemen. 26 nummers achter elkaar behappen is niet eenvoudig. Bovendien is van oudsher bekend dat er meer mensen ingeschakeld zijn in de tweede helft. Dus gewoon minder mensen kijken naar Douwe Bob.
    Ik vind dit ook balen, maar het is niet anders.

 17. Matje schreef:

  Kijkers die semi 1 en 2 al gezien hebben blijven wel bij hun favorieten ongeacht welke startpositie van vanavond. Wat je voornameijl hoort van menig “gewone kijker “dus de gemiddelde televoter is toch dat het visuele van Rusland hun favoriet is . Persoonlijk vind ik het nummer maar matig maar het wordt perfect visueel gebracht. Voor mij mag er een echt lied winnen zoals Italië , Nederland of Frankrijk , geen poespas maar gewoon lekker zingen. Prognose voor vanavond en dan ga ik uit van wat ik lees , hoor en zie op internet , werk en familie ; Rusland , Australië en Oostenrijk gaan strijden voor de overwinning, Daarnaast zie ik Nederland erg goed scoren voornamelijk omdat me opvalt dat mensen erg gecharmeerd zijn door DB en het lied wel ok vinden .

 18. Insight schreef:

  >Songfestival-organisator European Broadcasting Union (EBU) heeft de Nederlandse inzending Douwe Bob geen toestemming gegeven om de slotzin van Slow Down aan te passen, dat heeft Sietse Bakker, Event Supervisor Eurovisie Songfestival, vrijdagavond aan Shownieuws laten weten.<
  Het lijkt erop dat Douwe Bob er met een waarschuwing vanaf komt, maar als hij de tekst van Slow Down niet terug veranderd in de originele tekst dan kan er een sanctie worden opgelegd, bijvoorbeeld een boete. Volgens Sietse zou diskwalificatie de extreemste sanctie kunnen zijn.

  http://www.showbizznetwork.nl/website/ebu-geen-toestemming-voor-aanpassing-slow-down/?utm_medium=twitter&utm_source=twitterfeed

  (Quote)

  • robbert-rotterdam schreef:

   Dat zou wel helemaal mooi zijn, diskwalificatie……
   Jury’s waarbij vorig jaar 5 juryleden van een land bijna identieke punten gaven, slippen er door, juryledem die melden dat ze voor Armenië stemmen omdat hun echtgenoot er vandaan komt, blijven onbestraft, maar dreigen met diskwalificatie als iemand 3 woorden verandert. Totaal inconsequent. Wie begrijpt dit nog?

 19. MARIKA schreef:

  Insight:
  >Songfestival-organisator European Broadcasting Union (EBU) heeft de Nederlandse inzending Douwe Bob geen toestemming gegeven om de slotzin van Slow Down aan te passen, dat heeft Sietse Bakker, Event Supervisor Eurovisie Songfestival, vrijdagavond aan Shownieuws laten weten.<
  Het lijkt erop dat Douwe Bob er met een waarschuwing vanaf komt, maar als hij de tekst van Slow Down niet terug veranderd in de originele tekst dan kan er een sanctie worden opgelegd, bijvoorbeeld een boete. Volgens Sietse zou diskwalificatie de extreemste sanctie kunnen zijn.

  http://www.showbizznetwork.nl/website/ebu-geen-toestemming-voor-aanpassing-slow-down/?utm_medium=twitter&utm_source=twitterfeed

  (Quote)

  PFFF Rusland deed anders precies hetzelfde in 2008 in de finale…ook met de slotzin. alleen een iets kleinere wijziging was dat

  • J1. schreef:

   Pfff wat een flauwekul..productietechnisch niet mogelijk..gelul…dit vind ik echt kwestie van “misgunnen”…

   • J1. schreef:

    Als ik DB was,zou ik keurig mijn tekst zingen..maar zodra nummer klaar is loeihard “COME TOGETHER EUROPE” door microfoon roepen ?

  • robbert-rotterdam schreef:

   Als ik DB was, zou ik deze zaak gewoon op de spits drijven. Lekker die laatste zin veranderd houden en zien wat er gebeurt. Regels zijn regels, maar handel naar de geest van een regel en niet naar de letter.En bovendien, de EBU zou eens een cursus consequent handelen moeten volgen. De ene keer handelen ze naar wat ze eerder uitgesproken hebben, om vervolgens eerder ingevoerde regels/uitspraken te negeren.

   • Insight schreef:

    Dat EBU niet consequent naar hun eigen regels handelt moge allang duidelijk wezen. Om nu toch nog onnodig risico te nemen op eventuele diskwalificatie achteraf zou zonde zijn lijkt me.

 20. Johan schreef:

  Ik vind als er gezegd wordt slechte startpositie onzin, als je een goed nummer hebt moet je dat kunnen overleven, ik denk zelf dat DB zeker in de top 10 gaat eindigen, hij verdient het gewoon al hoe hij het gedaan heeft met alles er omheen. Rusland en Australië gaan zeker hoog eindigen dat nummer van Zweden lijkt teveel op Matt Simons. Ik wens jullie vanavond allemaal veel kijk plezier en “Come together”

 21. jos schreef:

  succes Douwe , Claudia ,Sanne , Jos ( uit Alkmaar)

 22. JH schreef:

  Zweden is bang voor Douwe. maar niet getreurd, dan zingt ie toch slow down If you van’ Go on, ipv come together now, zolang ie: I love you to, maar roept in de camera. Diskwalificatie voor een spontane liefdevolle zin als I love you to zou mega publiciteit veroorzaken en enorme afkeer van de EBU. Dat zou t begin van het einde van het ESC zijn. Dan zou iedere zanger die: ” come on” of iets dergelijks spontaan roept ook gediskwalificeerd moeten worden, zoals o.a. België dit doet. T festival wordt dan wel heel statisch.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Op zich is een schreeuw zoals ‘come on’ of ‘everybody sing along, I love you Europe’ ook al een verandering van de cd versie. Maar dat mag dan blijkbaar wel. Wat zeurt die EBU eigenlijk?
   Wat beogen ze eigenlijk met die regel? Wat willen ze ermee bereiken? Wat ziet men als het schadelijke effect van een verandering van een zin? Ik probeer het vanuit de optiek van de EBU te bekijken, maar het lukt me niet.

 23. JH schreef:

  van is natuurlijk : can’t

 24. Belg schreef:

  België staat in finale en dat is het belangrijkste. Daar een Top 15 is ok voor mij. De VRT heeft in elk geval bewezen dat ze het toch kunnen door tussen de nationale finale en de finale van het Songfestival serieus aan de act te sleutelen en zowel aan vocal coaching als mediatraining te doen en hun artiest niet zo maar op het podium te roppen zoals in het verleden al is gebeurd. Ik had hen dat eind vorig jaar ook zelf laten weten en ik ben blij dat ze toch naar kritiek hebben geluisterd. Winnen hoeft helemaal niet en zal ook niet, daar zit niemand hier op te wachten.

 25. riccardo schreef:

  De charisma award kan wat mij betreft naar Douwe. Wat doet hij het GOED. Op persoonlijke smaak en kwalitatief scoort het nummer voor mij binnen deze wedstrijd ook hoog, heel hoog. Uiteindelijk gaat het voor het grote publiek niet genoeg zijn. Het ontbreekt Slow Down te veel aan stereotype ingrediënten die passen bij het verwachtingspatroon van mensen in het profiel Songfestival. Zeker buiten West Europa.
  Alsnog ga ik uit van een goede uitslag. Startpositie kost helaas in dit geval wel punten. Hoger dan plek 8 uit de polls verwacht ik wel al is het nu ook weer afwachten wat voor effect die laatste regel op de juryleden heeft gehad,
  Er is geen nummer bij dat me volledig weet te overtuigen. Met alle favorieten is wel iets.
  Ik hou het op de sterke vocalen en dito uitstraling van Australië.

 26. He1n schreef:

  Come together europe?????. Braak…braak. Alsof hij met deze woorden het festival gaat winnen?. Gewoon goed zingen en dat kannie. Ik heb het constant over Zweden maar toch hoop ik stiekem op Oostenrijk. Nostalgie

 27. Patrick schreef:

  De volgorde van het bekendmaken van de jury punten is al vrijgegeven mensen!

  Austria
  Iceland
  Azerbaijan
  San Marino
  Czech Republic
  Ireland
  Georgia
  Bosnia and Herzegovina
  Malta
  Spain
  Finland
  Switzerland
  Denmark
  France
  Moldova
  Armenia
  Cyprus
  Bulgaria
  Netherlands
  Latvia
  Israel
  Belarus
  Germany
  Russia
  Norway
  Australia
  Belgium
  United Kingdom
  Croatia
  Greece
  Lithuania
  Serbia
  Macedonia
  Albania
  Estonia
  Ukraine
  Italy
  Poland
  Slovenia
  Hungary
  Montenegro
  Sweden

  • Bas schreef:

   Veel Balkan-landen op t laatst. Ze doen het zo dat de winnaar van de jury’s pas op het laatst erg uitloopt. Ik acht de kans dus vrij hoog dat een Oost-Europees de jury-voting heeft gewonnen.

 28. RobbieR schreef:

  Het gaat om Rusland, Frankrijk, Australië en Oekraïne.
  DB op de 5e plaats. Armenië 6e denk ik. Servië 7e en Zweden 8e…

  Ik zal balen van Australië ik vind het zo’n emotieloos nummer.
  Ook haar vind ik niets.

 29. RobbieR schreef:

  Ik vind Rusland ook te gek naast Frankrijk.
  Toch heb ik geen echte favoriet.

  Ja toch Nederland :-)

 30. Nordman schreef:

  Matchday!
  Ik denk dat één van de volgende landen wint:
  – Rusland: Vanwege het visuele spektakel;
  – Australie: Vanwege haar stem dat op veel kijkers denk ik indruk gaat maken.
  – Zweden: Vanwege het herkenbare geluid, hitpotentie.

  – Letland: Dit is voor mij een outsider.
  – Frankrijk gaat het denk ik niet waarmaken. Live net niet overtuigend genoeg om mee te doen voor een podiumplaats. Top 10 verwacht ik wel.
  – Oostenrijk: Gaat denk ik ook in de top 10 eindigen, helaas. Goede startplek, kleurrijk, catchy, maar van mij hoeft het echt niet, brrr.

  Nederland zou ik onwijs graag zien winnen, maar daar geloof ik niet meer in. Toch ben ik er vrij zeker van dat Douwe Bob een plek tussen 6-10 gaat behalen, wat ik vooraf ook niet had gedacht trouwens. Ik vind dat we daar dan heel trots op moeten zijn.

  • Nordman schreef:

   Ik vergeet het prachtige Servie helemaal. Dat nummer verdient een top 10. Kroatie mag van mij ook hoog eindigen, blijft ook één van mn favo nummers.

 31. Max Mark schreef:

  Of NL. We gaan nl sowieso goede punten krijgen van Polen, Hongarije, Estland en Zweden.

  :-)

  Ik geloof trouwens echt niet dat Rus de jurystemming heeft gewonnen. Maar we zullen het zien.

 32. Obainmarie schreef:

  Max Mark:
  Of NL. We gaan nl sowieso goede punten krijgen van Polen, Hongarije, Estland en Zweden.

  :-)

  Ik geloof trouwens echt niet dat Rus de jurystemming heeft gewonnen. Maar we zullen het zien.

  En van Armenie :)

 33. 020Nick schreef:

  Maarten:
  Dan toch Rusland die wint.

  Hoeft niet zo te zijn… Estland, Polen, Hongarije hebben allemaal de 12 gegeven aan een west Europees land in 2014.. Namelijk Nederland

 34. robbert-rotterdam schreef:

  Trouwens, over onthullen van jury-uitslagen gesproken: De Belgische jury-voorzitter was op televisie en onthulde in een praatprogramma al het een en ander. O.a. dat er binnen de Belgische jury meningsverschillen waren over de inzending van Oekraïne. Het was zwart of wit. Sommigen vonden het geweldig, anderen vonden het vreselijk. Je weet dan dus gewoon dat Oekraine de jurystemming in België niet heeft gewonnen. Ik vind dat dit dan ook niet kan. Hij geeft weliswaar niet concrete punten vrij, maar je zou je als juryvoorzitter toch moeten onthouden van zulke uitspraken?

  • xxx schreef:

   Klopt, dit heb ik hier gisteren ook al gemeld. Hij zei ook dat Italië zijn favoriet was.
   Juryleden zouden pas openbaar hun mening mogen geven nadat in de finale de lijnen voor de televoting gesloten zijn.

 35. Placide schreef:

  Laten we hopen op een hele spannende eurovisie songfestival avond en dat de beste mag winnen. Wordt het misschien Rusland, Australië, Zweden of wellicht een outsider zoals Letland? Misschien gaat wel een land winnen waar we het helemaal niet zo van verwachten. Op het songfestival kun je werkelijk alle kanten op gaan. We gaan het allemaal zien en beleven vanavond. Iedereen hier heel veel plezier gewenst voor vanavond en reken maar dat er morgen heel wat reacties zullen gaan komen op de winnaar/winnares van dit jaar.

 36. Paysbart schreef:

  Ik wil even de Songfestivalwebloggers in het zonnetje zetten. Bedankt voor jullie harde werk en inzet! Ze worden er niet voor betaald (bekostigen eigen reis en leveren vakantiedagen in) en wij kunnen genieten van hun noeste arbeid!

  Heel hartelijk dank daarvoor!

 37. Insight schreef:

  Ik ga er vol in vertrouwen dat DB hoog gaat scoren .. heb soort van fingerspitzen gefühl dat de mensen in het algemeen er goed doorheen prikken dat het (tecnische) visuele aspect way too much over the top is geworden. En daardoor toch meer op lied zelf zullen gaan stemmen zonder zich( teveel )te laten beïnvloeden van al het andere.

  • Jadus schreef:

   Tja, dat zou mooi zijn, maar intussen doet Sergey Lazarev het wel het best op Itunes, en dat nummer is all show and no substance. Het nummer van Douwe Bob is fantastisch, maar daar kwam ik zelf ook pas na een paar keer luisteren achter. Het is een groeiplaatje, lijkt heel simpel maar is eigenlijk vrij complex met een toonsoort die steeds wisselt. Mensen die hem voor het eerst horen zullen er niet massaal op stemmen, al maakt Douwe Bob natuurlijk ook op een andere manier indruk ;)

 38. Esmee schreef:

  Nederland zou heel goed kunnen winnen hoor.

  • Maarten schreef:

   Het zal heel leuk zijn, maar ben bang dat douwe geen punten krijgt uit de landen van het oude yoegoslavie. We zullen het gaan zien vanavond.

 39. JH schreef:

  Maar meer punten uit Scandinavië

 40. robbert-rotterdam schreef:

  youri:
  Klopt ik hoop ook dat landen als Litouwen, Letland, Estland enz. Rusland links latem liggen. Al kan ik nu al zeggen dat Azerbeidzjan, Wit Rusland en Armenie sowieso 12 punten gaan geven aan Rusland

  Links laten liggen gaat niet lukken. De televoting telt namelijk apart vanaf dit jaar en de resultaten hiervan kunnen niet meer teniet gedaan worden door jury’s. Gemiddeld 30% van de bevolking bestaat in deze landen uit ethnische Russen, dus de 12 van de televoting is bijna zeker. Het is mogelijk dat de jury, waarvan de resultaten niet meer gemiddeld worden met die van de televoting, wel Rusland overslaat, zodat Rusland op 12 blijft staan. Elk land kan dit jaar 24 punten geven. Ik merk dat nog niet iedereen hiervan is doordrongen. Ik zie zoveel berichtjes van mensen die het hebben over ‘de 12 van land x zal gaan naar….’

 41. robbert-rotterdam schreef:

  Ik zie Douwe op plaats 13 eindigen. We lijken verdoofd door de euforie van de kwalificatie, maar als Douwe de semi gewonnen zou hebben, zouden ze hem geen startplaats 3 gegeven hebben. Dan zou hij in de eerste helft plaats 10-13 hebben toebedeeld gekregen. Dat is geen afspraak, maar wel iets wat in de praktijk steeds is gebeurd (zie Zweden 2014 +2015, Oostenrijk 2014, etc). Favorieten helemaal in het begin is tegen het entertainment-principe dat Zweden zo hoog in het vaandel heeft staan. De spanning moet opgebouwd worden met de favorieten achteraan elke helft.

  • Maarten schreef:

   Het productie team weet toch helemaal niet de uitslag van de halve finales?

   • Hans schreef:

    Lijkt me inderdaad ook niet. Dat zou veel te riskant zijn met het oog op een mogelijk lek. Het productieteam kijkt niet alleen naar het soort nummer maar ook naar wisselingen op het podium.

 42. robbert-rotterdam schreef:

  Ik zie Douwe op plaats 13 eindigen. We lijken verdoofd door de euforie van de kwalificatie, maar als Douwe de semi gewonnen zou hebben, zouden ze hem geen startplaats 3 gegeven hebben. Dan zou hij in de eerste helft plaats 10-13 hebben toebedeeld gekregen. Dat is geen afspraak, maar wel iets wat in de praktijk steeds is gebeurd (zie Zweden 2014 +2015, Oostenrijk 2014, etc). Favorieten helemaal in het begin is tegen het entertainment-principe dat Zweden zo hoog in het vaandel heeft staan. De spanning moet opgebouwd worden met de favorieten achteraan in elke helft.

  • #teamdouwe schreef:

   @ Robbert-Rotterdam,

   Ja, maar hoe realistisch is het dat SVT Douwe zou laten optreden vlak na Frans? Dat zouden ze nooit doen want ze zijn bevooroordeeld. Daarnaast heeft Frankrijk de afgelopen jaren ook veel slechte startposities gehad (vorig jaar bijvoorbeeld in in Malmö 2013), dus ik denk dat ze daarom Amir ergens aan het einde van het eerste deel hebben geplaatst.

   SVT kon moeilijk Frans op 9e plaats, Douwe Bob 10e plaats, Amir 11e plaats en Australië 13e plaats doen, toch? Dat leek mij van te voren al niet realistisch. En omdat SVT ons geen goeie notering gunt (ik voel dat aan alles), hebben ze ons zo’n idiote startpositie gegeven.

   • RobbieR schreef:

    Alleen een paar mensen weten het, niet het Zweedse team.

    Als Nederland inderdaad laag eindigt, dan twijfel ik hier over.
    Dan is men inderdaad op de hoogte van de punten van de vak jury.

   • Hans schreef:

    De EBU zal die informatie niet aan de SVT geven, in de wetenschap dat zij de startvolgorde gaan vaststellen. Dat zou betekenen dat het heel eenvoudig is om je eigen land te bevoordelen door de concurrentie een slechte uitgangspositie te geven. Ze zijn een beetje raar bij de EBU, maar zo dom zullen ze toch ook weer niet zijn….toch?

 43. #teamdouwe schreef:

  Wat ik trouwens wel grappig vind is dat heel veel Nederlanders op Twitter echt denken dat Douwe Bob gaat winnen, haha. :D Zelfs bij The Common Linnets waren ze een stuk minder enthousiast, dan dit jaar, hoewel de kans dat wij dit jaar gaan winnen aanzienlijk kleiner is. Hoe dan ook, AvroTros heeft opnieuw een kandidaat weten te strikken die het Songfestival wederom op de kaart weet te zetten dit jaar en dat is natuurlijk fantastisch.

  Douwe Bob heeft de afgelopen dagen ook korte tijd doorgebracht in de iTunes-charts van Denemarken, Noorwegen, Litouwen, Polen, Letland en Duitsland; dat zijn allemaal landen die niet in onze halve finale zaten en/of niet mee mochten stemmen, dus ik houd goede hoop op een mooie notering.

  Het mooiste dit jaar vind ik toch echt “#teamdouwe”, ik heb zelden een Nederlands team meegemaakt dat zó voor de winst gaat als dit jaar (wát een GIGANTISCH contrast met vorig jaar). En daarom gun ik het onze Douwe ook zo erg om een mooi resultaat te behalen. Hij gaat er de volle 100% en dat maakt hem zo bijzonder. En dat foto’tje wat hij net op zijn Twitteraccount heeft geplaatst met Iveta, met de tekst “Will they ever see each other again after tonight” vind ik ook geweldig. Toverde een gigantische lach op mijn gezicht! (Het zou in real life ook best een mooi koppel zijn, haha.)

  Douwe, bedankt! En de mannen van Songfestivalweblog natuurlijk ook, vanwege hun inspanningen.

 44. Vanilla Ninja schreef:

  Hier een linkje waar Sietse Bakker aangeeft dat het spannender wordt dan we denken.. Geen idee of hij er echt iets mee bedoeld ofzo, maar lees zelf maar!

  Veel kijkplezier allemaal vanavond!

  http://www.nrc.nl/nieuws/2016/05/14/achter-de-schermen-bij-douwe-bob

 45. Esmee schreef:

  Eerst nog even zeggen: Songfestivalweblog-medewerkers: hartelijk dank voor jullie mooie site! Veel plezier vanavond!

 46. henk schreef:

  Ik durf wel te voorspellen dat Nederland gaat winnen.
  http://www.hitzound.com/eurovisie-song-festival-finale-2016/

 47. xxx schreef:

  Ach in 1975 werd in Stockholm het 12 points / douze points systeem ingevoerd en NL won.
  Nu wordt in datzelfde Stockholm het 2x 12 points systeem geïntroduceerd en waarom zou NL nu ook weer niet de eerste winnaar kunnen zijn…………….

 48. Marco schreef:

  Voor mij is Douwe Bob sowieso de winnaar. Zijn enthousiasme en inzet zijn weergaloos. Met de puntentelling kan het nog alle kanten op. Rusland mag dan favoriet zijn, maar wat gebeurt er met de televoting als ie midden in zijn act van zijn schermblokken ‘lazarev’t? Twaalf punten voor een artiest die op een brancard wordt afgevoerd lijkt me niet logisch. Begrijp me goed: ik hoop voor hem niet dat hem dat overkomt, maar het is wel een live uitvoering en van Douwe weet ik inmiddels wel zeker dat die uitvoering perfect zal zijn. Moge de beste winnen en dat wij als fans maar een leuke avond mogen hebben met z’n allen!!!

  • Esmee schreef:

   Ja, daar zeg je zowat. Het moet allemaal eerst nog maar even gebeuren hè. Je weet niet wie er vanavond één of andere uitschieter heeft. Of niet.

 49. Esmee schreef:

  Een vraagje: DB mag dus niets meer in de tekst van het liedje veranderen. Dit i.v.m. de productietechniek. Maar mag hij eventueel nog wel gaan crowdsurfen? Had hij misschien gewild. Dat had m.i. dan nog wel eens hét moment kunnen zijn, waarop kijkers overstag gaan voor Nederland. Want dat doet geen enkel ander land. Maar dat zou dan buiten de regie en de eerdere beeldregistratie vallen. Dus dat mogen of niet?

  • RobbieR schreef:

   Hij mag wel alles doen tijdens de 10 seconden stilte.
   Daar heb hij wel toestemming voor.

   • Esmee schreef:

    Sietse Bakker heeft in een interview gezegd dat DB in de 10 seconden pauze iets meer speelruimte heeft, maar eigenlijk echt liever helemaal niet.

 50. RobbieR schreef:

  Ook ik sluit mij aan om Douwe Bob, teamDouwe en songfestivalweblog te bedanken.
  Voor zulke leuke, spannende weken.

  Het is sinds een paar jaar niet zo spannend geweest.

  Ik denk nog steeds plaats 5) voor DouweBob.