Nederland ging voor Australië en België in finale

Dit vind je misschien ook leuk...

22 reacties

 1. HP schreef:

  Gelukkig zijn mijn stemmen voor Zoë iets waard geweest!

 2. Richard schreef:

  Wel raar dat Ruud Kroatië in de halve Finale op 1 heeft staan en in de finale op 24?

  • Homo Hobby schreef:

   Ruud gebruikte gewoon random.org dit jaar voor zijn punten. Hoe die punten er komen, doet er niet toe, als ze er maar komen. Wie maalt er nu om de liedjes of acts ? Leuk dat Nederland veel punten gaf aan Polen en Armenië.. waren dan ook supergoede liedjes fantastisch mooi gebracht.. toppers in zijn soort. Wat een klucht !!

  • Martin schreef:

   Dat komt omdat ze tijdens de finale jury rehearsal vals heeft gezongen..

 3. Henriëtte schreef:

  Dit getuigt wel weer de wansmaak van de zogeheten “vakjury”. Een lachertje gewoon?. Rusland had dit festival gewoon moeten winnen. En laten we het maar helemaal niet hebben over de Nederlandse “vakjury”….om te huilen

  • robbert-rotterdam schreef:

   Nee, dat bewijst dat sommige artiesten niet stabiel presteren.De Kroatische bijvoorbeeld zong in de finale totaal vals. Terecht laatste.Televoting is ook niet alles met alle diaspora.

   • Homo Hobby schreef:

    Zang is wel niet het enige dat als criterium geldt bij de beoordeling en die andere zaken waren niet anders. Maar soit, waarover begin ik in godsnaam te discussiëren ook, het Neurovisiekringloopfestival. Ik zou beter stoppen.

  • Wim1970 schreef:

   Rusland had qua lied moeten winnen, maar had niet de gunfactor.

 4. Wim1970 schreef:

  Heeft Lola nog steeds niet gereageerd? Of heeft ze zich opgehangen.

  • Lola - I join the Dami Army schreef:

   Hallo Wim1970 , liefhebber van de PVV-partij,

   Ik ga voor jou mezelf niet ophangen hoor! Dat pretje zal ik je niet gunnen, voor een white trash als jij!
   Ik leef nog! Ik genoot van de uitslag! Mijn Australie deed het goed! Kan niet zeggen van je Cheap Holland! :)

   Ah wat was Douwe goed…… NR 1 de winnaar!! hahahahahhaahahahhahahahaaha. Eat your shit!

   • dick schreef:

    Beste Lola, al tijden erger ik mij aan de wijze waarop jij reageert op de bezoekers van deze site. Je lokt niets dan irritatie uit en wekt ergenis op. Je kunt ook op een NORMALE wijze je punt maken en probeer daarbij eens normaal en correct nederlands te gebuiken. Wellicht dat jou (misschien soms goede) punten dan wel overkomen.

   • Wim1970 schreef:

    Hoe kom je erbij dat ik van de PVV ben? Ten eerste vond ik Douwe helemaal niet het beste. Ten tweede is Australië vd overwinning afgehouden omdat Australië niet in Europa ligt en dus min of meer is geboycot. Ten derde, ik vind jou behoorlijk agressief overkomen, je lijkt wel een moslim.

 5. .-tje schreef:

  Nederlandse televote is een lachertje: 12 voor de buren, 10 voor de fanatiekste diaspora, 8 idem. dus de grootste verschilmakers hebben opvallend weinig met smaak te maken…. vooral met voorkeur

 6. .-tje schreef:

  Toch wel opvallend dat Belgie Armenie en Polen 123 in de televote waren in Nederland, maar dat die liedjes dus niet in de top 100 terecht zijn gekomen. Alleen Frans – If I were sorry (34) en Australische Dami Im (op 100) komen binnen. Geen spoor van de winnaar en de rus.

  • bianca schreef:

   oekraine is een megaflop na riva en lordi 1 van de slechtste winnaars en nu opeens wel politieke teksten,dus israel kan nu een lied sturen over de deportatie in de oorlog

   • robbert-rotterdam schreef:

    Als gevoelens rondom die deportatie een mooi en indringend muzikaal werkje opleveren, heb ik geen bezwaar……Muziek is emotie, wat de bron ook is.

 7. Dick schreef:

  robbert-rotterdam:
  Als gevoelens rondom die deportatie een mooi en indringend muzikaal werkje opleveren, heb ik geen bezwaar……Muziek is emotie, wat de bron ook is.

  Probleem is en blijft alleen dat bij dergelijke boodschappen in de huidige regelgeving van deze liedjeswedstrijd (want dat is het nog steeds….. ahum) je al snel tegen een politieke boodschap aan zit. En daar wringt wat mij betreft de schoen: waar ligt de grens, wat laat je wel en wat laat je niet toe. En hoe interpreteert de EBU zijn eigen regeltjes denkend aan de diskwalificatie van Georgie paar jaar terug….

  • Wim1970 schreef:

   Georgië had duidelijk de naam van Putin in hun lied, dus terecht gediskwalificeerd. Jamala noemde geen enkele keer Russen, Rusland, Putin, of wat dan ook. Ze had het over ’they’. Als dat al niet mag, dan had Brandenburger Tor, Keine Mauern mehr. ook gediskwalificeerd moeten worden.

 8. Dick schreef:

  O ja en als ik dan kijk naar de televoting van Nederland dan schrik ik mij kapot van die uitslag… ook in NL dus een flinke stemmende basis voor de Polen en Armenie, Misschien helpt het als je nog maar maximaal 5 x mag stemmen…. M.b.t. de nederlandse jury kan ik het in grote lijnen wel volgen:-)

 9. Dennis schreef:

  En in de oude puntentelling was het dus zo geweest?
  12 Australië
  10 België
  8 Oostenrijk
  7 Zweden
  6 Armenië
  5 Oekraïne
  4 Frankrijk
  3 Rusland
  2 Spanje
  1 Israël
  Is het al bekend wie de winnaar was als ze het via het oude systeem deden?

  • Cees schreef:

   Australie, en NL zou 10e zijn, Polen zou wegvallen uit top 10……..

   • Dennis schreef:

    Dank je Cees….
    Jammer. …..Had daar meer mee kunnen leven hahaha