Nederland naar finale Eurovisie Songfestival

Dit vind je misschien ook leuk...

56 reacties

 1. Patrick schreef:

  Wat een super uitslag! Ben het helemaal eens met de gekwalificeerde landen behalve Azerbeidzjan, dat vond ik echt tegenvallen. Ook heel leuk dat Oostenrijk door is.

  Bosnië en IJsland eruit.. dat had ik niet verwacht.

  Nu mooi in de 2de helft van de show loten! NU VOOR DE WINST! En vooral goed opletten op de Itunes download lijst.. Dat geeft vaak aan welke landen het goed gaan doen in de finale!

 2. Starkoo schreef:

  Hoe laat is de persconferentie?

 3. Nordman schreef:

  YESSS mensen, gefeliciteerd met onze finaleplek. Bedankt TeamDouwe!!! Terecht dat hij in de finale staat.
  Ik ben alleen nog in shock: IJsland niet door? wow….

  Tsjechie terecht door en Azerbeidzjan tsja…hoe leuk ik dat nummer ook vind, het is jammer voor bijvoorbeeld IJsland en Estland. Hey en waar is Griekenland? Ook terecht uitgeschakeld.

  Fingers crossed voor een plek in de 2e helft, dan zie ik ons nog wel hoog eindigen in de finale.

 4. youri schreef:

  YESSSSSS WE ZIJN DOOORRR!!
  – goede presentatie van Mans en Petra
  – ik vond dat Moldavie en Oostenrijk het verrassend goed deden
  – vindt het jammer dat Estland niet door is, daar gaat mn verloren stem…
  – voor de rest tevreden over de finalisten, had misschien liever Estland of Moldavie gezien ipv Cyprus maar oke.
  – en Azerbeidzjan verraste me ook voor het eerst positief

  Sowieso donderdag en zaterdag kijken!

 5. RobbieR schreef:

  Oh ik hoop zo dat hij in de tweede helft loot.
  Maar wat een heerlijk gevoel dat Nederland er weer bij zit.

  Ook leuk van Tsechie en ik heb Rusland op 1) gezet.
  Vond ik ook goed :-)

  • Wim1970 schreef:

   Rusland was een complete videoclip op het podium, te veel van het goede. Hoop dat dat niet gaat winnen, want dan krijgen we volgend jaar nóg meer van die over the top acts.

 6. RobbieR schreef:

  Azerbeidzjan verdiende finale niet, vals zingen en een rommelig lied en act.

  Jammer dat Estland zo tegen viel, wat was dat?

  • youri schreef:

   Vond ik ook erg jammer. Denk vanwege de creepy blik en met zn handen enzo…? Vonden jullie Moldavie niet positief verrassend?

  • Wim1970 schreef:

   Nou, ik vond dat Estland beroerder zong dan Azerbeidzjan.

 7. J1. schreef:

  TERECHT dat DB door is. De enige 3 landen die er voor mij echt uitsprongen waren Nederland,Rusland en Tsjechie!!
  Armenie;bloedmooie griet en mooi in beeld gebracht,maar het nummer blijf ik niks vinden. Ik vond Kroatië verrassend goed,ook terecht naar finale,ook erg leuk dat Oostenrijk door is!! Zo zie je dat je het met alleen flitsende leds etc niet red (IJsland).Cyprus viel me een beetje tegen en Azerbeidzjan door,mwah,onterecht vind ik.(zal in de onderste regionen eindigen Zaterdag denk/hoop ik).En Malta..tja…ik heb het al vaker gezegd;ik vind Ira Losco ontzettend fake en het nummer vind ik ook matigjes,denk/hoop dat de bookmakers het bij het verkeerde eind hebben en ze een stuk lager gaat eindigen,buiten de top 10….Maar goed,sowiezo superblij dat NL weer in de finale staat en denk dat we erg hoog gaan eindigen :-D

 8. RobbieR schreef:

  Griekenland was afschuwelijk.
  IJsland had de finale mogen halen.

 9. Deniz schreef:

  Ik ben heel blij met de uitslag. Ijsland vind ik dan wel jammer. Maar mijn stem voor Hongarije en Tsjechië heeft wel geholpen.

  Ook ben ik heel blij voor Kroatië en ben geshockeerd dat Bosnië & Herzegovina en Griekenland (En Ijsland, waarschijnlijk 11e) er niet bij zitten.

  Azerbaijan verraste me erg positief en Armenië en Rusland zijn ook heel goed gedaan.

  Welterusten, ook al weet ik niet of ik wel kan slapen.

 10. Stella le Grand schreef:

  Ik ben heel blij dat Nederland de finale heeft gehaald,en verdiend!!
  Visueel vond ik het minder sterk om naar te kijken, graag volgend jaar nieuwe regisseur!!
  Armenie was geweldig!!

 11. Joris schreef:

  Is persconferentie al begonnen?

 12. Wim1970 schreef:

  Nou, over het gezeik dat Griekenland altijd de finale haalt zijn we nu ook van af.

 13. Serena schreef:

  Prachtig! Super goed gevoel! Iedereen gefeliciteerd! Ik ben het voor een groot deel ook eens met de rest. Voor Azerbeidzjan wel een heeel groot wonder. Had daar liever Bosnië of Ijsland gezien.

 14. HP schreef:

  Wat supervet dat Douwe naar de finale is!!! Volkomen verdiend natuurlijk! Ik vond alles kloppen. Zang, nummer, regie. Ook de stilte werkte wat mij betreft uitstekend!

  Nu vurig hopen op een loting in het tweede deel van de finale, en dan tussen twee aanstellerige/schreeuwerige nummers. En niet weer net na een break. Dan zie ik hem zomaar in de top 5 eindigen.

  Met de meeste finalisten kan ik sowieso wel leven. Rusland gaat dit festival winnen, zonder twijfel. Zelfde niveau qua visuals als Mans vorig jaar, maar een veel beter nummer. Dolblij dat Oostenrijk door is, wat een schatje! Zowel het liedje als de zangeres… Kroatië, Armenië, Azerbeidzjan en Tsjechië hoorden wat mij betreft ook bij de beste 10.

  Ik had zelf graag IJsland en Bosnië door gezien. Malta, Cyprus en Hongarije vond ik niet zo heel boeiend.

  • Manis schreef:

   Rusland een veel beter nummer? Je bent duidelijk toondoof. Het lied van Rusland heeft absoluut geen betekenis hitpotentie, dat van Mans wel.
   Echt een belediging voor Mans en Heroes.

 15. henk schreef:

  Wat een relaxt en overtuigend optreden van Douwe Bob! Op naar de finale. Fijn dat Tjechië door is. Ik vond aanvankelijk Armenië niet bijzonder, maar na vanavond kom ik daar op terug. Maar wij gaan winnen! België veel succes donderdag.

  http://www.hitzound.com/douwe-bob-staat-in-de-finale/

 16. Wim1970 schreef:

  Ik vond Rusland too much, maar het lied is prima.

  • riccardo schreef:

   Mij vielen de visuals juist mee, behalve aan het begin redelijk origineel, maar het blijft een ruk nummer.

 17. Sannie schreef:

  Nederland nu op 8 bij de bookies!
  Go Douwe!!

 18. HP schreef:

  En wat ben ik blij dat Griekenland het eindelijk een keer niet haalt. Had de afgelopen jaren al wel eerder gekund.

  En waarom deden San Marino en Montenegro eigenlijk mee? Als je dit stuurt wil je gewoon de finale niet halen.

 19. MichielV schreef:

  Ik had na de berichten over de vals zingende Samra het ergste verwacht bij Azerbeidzjan, maar dat viel me alleszins mee. Vind dat zij zich eigenlijk gewoon terecht heeft gekwalificeerd, want ‘Miracle’ is mijn inziens een sterke pop song. Ik had enkel verwacht dat IJsland door zou gaan in plaats van Oostenrijk, maar moet zeggen dat ik Zoë’s optreden ook zeker kon waarderen. Uiteraard zeer tevreden dat Nederland door is en ik moet zeggen dat ik Rusland toch echt geen winnend optreden vindt hebben. Het ziet er goed uit, maar het lied blijft toch wat magertjes. Verder vond ik Tsjechië ook één van de hoogtepunten van de avond. Goed om te zien dat ze er met een sterk optreden en lied wel gewoon bij zitten!

 20. Matje schreef:

  Het best verkopend lied van Europa wat deze semi betreft , kijk maar ff op Esctrackert.com

 21. Br@m schreef:

  Buiten het feit dat Nederland door is ben ik zo niet nog meer blij dat ook Oostenrijk de finale gehaald heeft. Van meet af aan vond ik dit een supernummer en dat hoort zeer beslist in de finale thuis. Dat IJsland de finale niet gehaald heeft zit ik niet zo mee. Ik had er toch al een beetje genoeg van. Estland viel me zwaar tegen (erg saai). Bosnië zal ik ook niet missen in de finale al was het alleen al vanwege dat overdreven gedoe van die Deen en die rapper; zijn we daar ook meteen vanaf. Verder een prima avond gehad. Rusland is en blijft mijn grote favoriet maar Armenië vond ik ook HEEL goed!

 22. Kenny schreef:

  IJsland is niet door naar de finale :( NEDERLAND IS DOOR NAAR DE FINALE!!! EN TERECHT !!!! \^o^/

 23. HP schreef:

  Shit. 1e deel.

 24. J1. schreef:

  Jammer,in 1e helft….hopelijk beetje aan einde daarvan,plek 12 ofzo

 25. Anonimus schreef:

  Aaah jammer deel 1 :(!!!

 26. Oliver schreef:

  DB in eerste deel! dat is minder helaas…kan je zomaar 2/3 plekken kosten.

 27. Patrick schreef:

  Ja 1e helft is jammer. Maar Conchita won ook op 11 en Mans op nummer 10. Dus eigenlijk is het allemaal bullshit.

 28. johanve schreef:

  eerste helft

 29. Ellis schreef:

  Azerbeidzjan was gewoon TERECHT door vanavond. Wat een gezeik over haar zangkunsten.

  • Deniz schreef:

   Vond ik ook. Samra werd wel geholpen door haar backing, maar het totaalplaatje was heel goed.

 30. riccardo schreef:

  Zo, dat ei is gelegd. Heb voor de finale een stuk rustiger gevoel dan voor deze tricky semi.
  Vond de gitaarsolo sterk op camera gedaan en er was een heel leuk momentje met Matthijs op toetsen. Belangrijke momentjes op camera om de warme en earthy feel van het nummer de huiskamers binnen te laten stromen. Douwe doet het echt super en draagt de act, wat een charisma en stem. Onze man in Stockholm gaat volgens mij nog veel mensen inpakken, heel veel :-)

 31. RobbieR schreef:

  Ja hopenlijk ergens op plaats 11, 12 of 13

  De Zweden waren al aardig met Anouk, en eigenlijk nu ook.

  Mij lijkt het dat zij zo’n een voudig liedje niet al meteen op plaats 1 of 2 zetten.

 32. Sake schreef:

  Yihaaaah!!!

 33. Luuk schreef:

  Gehad met die rus met zijn te gelikte onpersoonlijke optreden en nu zijn ‘Homo-vriendelijke’ speech, oprotten.

 34. J1. schreef:

  Wel veel rustige nummers in 1e helft tot nu toe: Duitsland,Italie,Zweden,Nederland,Tsjechie….

 35. riccardo schreef:

  Azerbeidzjan staat volgens mij te playbacken op de backings. Dit lijkt mij vocaal onmogelijk in vergelijking tot eerder en anders had ik ook graag zo’n pil.

 36. wtr86 schreef:

  Leuk al die juich berichten over Azerbeidzjan, maar dat was goed vanwege de achtergrond zangeressen! Ze song het eerste gedeelte van het refrein gewoon totaal niet!

 37. Martijn schreef:

  Ik moet zeggen dat het nummer van Douwe Bob echt een nummer is dat blijft groeien.Wat dat betreft lijkt onze inzending echt op die van the Common linnets waarbij ik dat ook had.Qua lied en vooral performance steekt het ook met kop en schouders boven de rest uit behalve Rusland dan.Wat een geweldig lied.Ik ben bijna geneigd te zeggen dat dit lied zowat te goed is voor het festival.En dan doel ik nog niet eens op de mooie visuele effecten.Het kan toch niet anders dat dit gaat winnen.Toch heb ik ergens daarover ook toch nog lichte twijfel omdat normaal gesproken de reacties op een topfavoriet over het algemeen positief zijn en je weinig kritiek of dislikers hebt,maar het lijkt er op of de topfavoriet ondanks veel lof ook nog nooit zoveel anti reacties krijgt als dit jaar waar ik dan weer echt helemaal niks van snap.

  • Peter schreef:

   Martijn, haal alle effects weg bij het nummer en het blijkt een leeg omhulsel. Iets wat niet meer gedraaid gaat worden op de radio. Kijk naar de opening van gisterenavond en wel ja het winnende nummer zonder de effects maar nu met kinderen, denk die weg en ja ook een leeg omhulsels. Denk nu aan DB en haal het beeld weg en wat heb je dan? Juist, gewoon een goed in elkaar stekend nummer. De beelden maken het geheel af.

 38. Mike B schreef:

  Verrassend deze uitslag, vooral dat balkan een oost anti west is, jammer van Iceland maar kwam idd niet zo goed over. Maar ja waar hebben we het over, blij dat we door zijn!

 39. Joke schreef:

  Vond de regie niet heel best van NL, veel afstands beelden ook na de 10 seconden erg rommelig in beeld gebracht.
  Denk dat daar nog veel te winnen is, en wat was Douwe en Band goed !!!!!!!

 40. Ria NL schreef:

  Geweldig dat Nederland de finale heeft gehaald. Douwe Bob heeft het geweldig gedaan. Verder ben ik heel blij voor Tsjechie die een geweldige zangeres heeft en een prachtig liedje Ook Cyprus was één van mijn favorieten net als Rusland die ik ook nog steeds erg goed vind. Op naar donderdag. Hopelijk gaat mijn grote favoriet Michal Szpak uit Polen ook de finale halen. We gaan het zien…..

 41. He1n schreef:

  Juist Joke. Mag er nog veranderd worden qua beelden?. Zeket dat laatste gedeelte en de camera die vanaf onderen DB in beeld brengt. Daar moet gelijk een vette close up komen.

 42. Ed schreef:

  Deze erbij bij het begin van de 10 seconden SLOW DOWN ….. en minder hele verre totaalshot, dan is het AF en KLAAR, ik weet het is misschien miereneukerig, maar een goede regisseur blijft schaven …..

  Deze foto op Douwe’s facebook account is zo te verkrijgen en vind ik zooo prachtig, Pannecoucke pakt dit shot wel op maar opnieuw veel te ver zodat Douwe niet meer als een paars stipje is …. zoom in en dan krijg je dit ….
  Werkelijk een ICONISCH beeld ….. en ook WERKELIJK ……. SLOW DOWN.

  Hoop zo dat DIT opgepakt gaat worden !!

  https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13166120_1143592289026840_7540445360914294154_n.png?oh=0d58a9c11ded9e623077de946d844590&oe=57A3F73A

 43. Ed schreef:

  Hoe verstild en mooi wil je het hebben, 4 seconden DIT beeld vasthouden ….. en KNAL !!

  S L O W – D O W N, pennen naar voren en handjes geven interactie met publiek en weg met de te vele totaalshots, en Pannecoucke is alsnog een visual wizard in mijn ogen ;)

  https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13166120_1143592289026840_7540445360914294154_n.png?oh=0d58a9c11ded9e623077de946d844590&oe=57A3F73A

 44. Steve schreef:

  In vier dagen tijd 40.000 volgers bij op zijn Instagram. Hoe cool. Ik zie op een van de foto’s dat hij ook zijn eigen haar- en make up mensen mee heeft. Douwe rolt als een malle!?