Prognose tweede halve finale songfestival

Dit vind je misschien ook leuk...

45 reacties

 1. Jan Douwsma schreef:

  Als Nederlander supporter ik nu toch wel een beetje voor België.
  Hoop toch dat ze het halen!

 2. Debbie schreef:

  Ik hoop toch wel dat ierland er ook bij zit hoor..

 3. Tippy2 schreef:

  Macedonië moet naar de finale!

 4. Richard schreef:

  Belgie haalt het zeker.
  Ik hoop van de vier twijfelgevallen Polen, Macedonië, Georgië en Noorwegen het worden

 5. Obainmarie schreef:

  Van mij mag Israël sowieso afvallen met zijn wannabee diva gedrag;) Verder hoop ik dat Belgie , Ierland , Litouwen , Noorwegen doorgaan.

 6. Patrick schreef:

  Grote kans dat van alle Scandinavische landen alleen Zweden in de finale zal staan.

  • Richard schreef:

   Dan heeft Frans al 96 punten in de pocket.

   • Sannie schreef:

    Als alleen Zweden van de Noord Europese landen in de finale staat , dus zonder ijsland, Finland, Noorwegen, Denemarken, Estland, dan verwacht ik ook veel punten voor Douwe uit die landen.

   • Esmee schreef:

    Dat denk ik ook.

 7. Nordman schreef:

  België gaat met gemak naar de finale. De startplek helpt enorm. Ik denk ook dat België heel veel mensen gaat aanspreken en zaterdag verrassend hoog gaat eindigen. Ik krijg bij het zien van de videoclip en repetitie een “shock-winner” gevoel :-O

 8. Fransman schreef:

  Ik denk dat België het niet zal halen.
  Ze hebben enkel wat steun uit Duitsland, Ierland, UK, Noorwegen, Denemarken en Zwitserland.
  Zal moeilijk worden.
  Ons nummer is natuurlijk 10x beter en we zijn meer geliefd in Europa.

 9. Wim1970 schreef:

  Als die griezel uit Israël maar afvalt.

  • Sannie schreef:

   Inderdaad die opgedirkte pierot met z’n tuitlipjes mag wat mij betreft morgenavond weer snel terug naar Tel-Aviv, en daar mag hij weer fijn de Diva uithangen, daaaaag Hovi..
   Maar waarschijnlijk zien we hem gewoon weer terug in de finale as zaterdag…Helaas.

   • Sannie schreef:

    En Belgie? Zeker finale! Go laura!!

   • Wim1970 schreef:

    Als dat geweldige nummer uit 2013 van Israël, Rak biszvilo de finale al niet kan halen, dan lukt het die valse nicht al helemaal niet. Ik mag aannemen dat het over heel Europa bekend is wat voor type hij is, dan kan hij het schudden. Dan wordt Israël uitgejouwd en niet Rusland.

 10. RobRotterdam schreef:

  België verdient finale plek! Die valse nep diva uit Israël mag vrijdag meteen naar huis.

 11. henk schreef:

  In elk geval gaat Australië naar de finale! Weliswaar geen grote gunfactor, maar wat een stem! Ook Servië, Bulgarije, België, Israel, Letland en Oekraïne gaan door. Dan wordt het gissen. Ik denk Polen, Noorwegen en Macedonië. The Best of the Rest. Check ook eens: http://www.hitzound.com/buitenland-razend-enthousiast-over-douwe-bob/

 12. Wim1970 schreef:

  Georgië finale? Haha.

 13. RobbieR schreef:

  Van deze halve finale mogen van mij naar de finale:

  Servië
  Bulgarije
  België
  Letland
  Macedonië ( ik gun het haar, ook al is haar liedje wat ouderwets)
  Georgië
  Noorwegen
  Oekraïne
  Polen

 14. sflover schreef:

  hoop niet dat Israel doorgaat.

 15. Max Mark schreef:

  België haalt het makkelijk. En kan zaterdag best nog eens verrassen met een hoge notering

 16. Esc-go schreef:

  Wat zal ik genieten als die Hovi donderdag, dan wel zaterdag afgaat. Ik vind hem walgelijk. Mooi lied, maar totaal niet de gunfactor! Zal niet de eerste keer zijn dat Israël het verpest.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Inderdaad. Hij heeft het charisma van een boze stiefzuster van Assepoester. Wat een engerd.

 17. Esc-go schreef:

  Noorwegen, Denemarken, Ierland, Litouwen, Zwitserland… veel zwakke identiteitsloze popzooi. Ik vind alleen Servië, Oekraïne en Australië echt finalewaardig. Verder gun ik Vlaanderen weer eens een plaats in de finale.

 18. Ria NL schreef:

  Als mijn grote favoriet Polen maar doorgaat, dan ben ik dik tevreden. De andere 9 plaatsen zouden dan wat mij betreft gegeven mogen worden aan:

  Servië, Bulgarije, Noorwegen, Letland, Macedonië, Australië, Ierland, Denemarken, en vooruit, Belgie, omdat ik haar 2e repetitie zo leuk vond.

  • Rob schreef:

   Ria NL:
   Als mijn grote favoriet Polen maar doorgaat, dan ben ik dik tevreden. De andere 9 plaatsenzouden dan wat mij betreft gegeven mogen worden aan:

   Servië,Bulgarije,Noorwegen,Letland,Macedonië, Australië,Ierland, Denemarken, en vooruit, Belgie, omdat ik haar 2e repetitie zo leuk vond.

   Wat vind je toch goed aan Polen? Ik vind het echt heel erg slecht

 19. Remco van den Berg schreef:

  Na zoveel negatieve reacties over Hovi Star, hoop ik inmiddels dat hij wel doorgaat. Het is zeker niet mijn favoriete liedje maar zoveel afkeur vind ik wat intolerant. Ik heb namelijk geen diva gedrag bij hem kunnen waarnemen. Het is natuurlijk wel een enorme poedel. Overigens vind ik zijn liedje wel aardig.

  Macedonië en Oekraïne zijn mijn favorieten, hoewel Oekraïne wel erg politiek en propaganda is. Ik had tot afgelopen week Noorwegen als favoriet voor de overwinning maar dat lijkt inmiddels wel voorbij. Servië is ook mooi, maar heb de voorkeur voor de Servische versie in plaats van de Engelse versie.

  België is verbazingwekkend leuk en vrolijk. Had ik in januari niet verwacht bij de magere Eurosong finale.

  Georgië vind ik echt vreselijk.

  Ik hoop dat door gaan Oekraïne, Noorwegen, Macedonië, Servië, België, Israël.

  • Br@m schreef:

   Remco, heb je de openingsplechtigheid afgelopen zondag niet gezien op internet bij http://www.eurovision.tv? Is volgens mij nog steeds te zien op die site. Daar deed Hovi een beetje (erg) hysterisch over Douwe Bob. Wat er is voorgevallen tussen die twee weet ik niet en hij vertelde er ook niks over maar hij was gewoon erg kwaad. Ik heb diverse interviews gezien met Hovi en hij heeft de mond vol over tolerantie etc. maar als het puntje bij het paaltje komt kost het hem erg veel moeite om zelf de daad bij het woord te voegen.
   Zijn lied vond ik van meet af aan erg mooi en mag van mij naar de finale maar mocht hij de finale niet halen dan ben ik daar gezien bovenstaande ook niet echt rouwig om.

 20. youri schreef:

  Oke oke. Ik snap niet dat Georgie wordt genoemd bij de finalisten, een walgelijk nummer is het.

  Mijn 10 finalisten in a random order:
  Australie
  Servie
  Israel
  Noorwegen
  Denemarken
  Ierland
  Macedonie
  Letland
  Bulgarije
  Belgie

  Ben alleen bang dat Oekraine ook door gaat, weet het eigenlijk wel zeker. Draak van een nummer

  • Wim1970 schreef:

   Oekraïne gaat door met sympathiestemmen en het zou me niet verbazen als we volgend jaar weer in Kiev terechtkomen.

 21. Sander schreef:

  Wat mij betreft mogen de volgende tien landen door:

  Letland
  Israel
  Servië
  Macedonië (op basis van kwaliteit en haar populariteit)
  Australië
  Slovenië (zou een grote verrassing zijn)
  Denemarken
  Oekraïne
  Noorwegen
  België

  Als Slovenië en of/ Macedonië niet door zouden gaan denk ik dat Georgië en Litouwen het redden.
  —–
  De liefde voor Polen snap ik totaal niet. En ook niet dat men verwacht dat diaspora ze gaat helpen. Dat werkte met andere liedjes ook niet en in 2011 waren ze heel populair en scoorden ze super laag. Ook de startpositie is niet gunstig en hij heeft niet de looks. Ik ben benieuwd of zangkwaliteit hem in de finale krijgt.

  Zwitserland is super slecht, hoewel ik het refrein wel leuk vind.

  Wit-Rusland klinkt als beat best lekker en hij heeft een scherp randje in zijn zang. De hologrammen zijn grappig maar voor de rest vind ik dit niet overtuigend.

  Ierland klinkt heel vlak en gaat niet opvallen. Ik denk dat ze in dezelfde vijver vissen als Litouwen.

  Litouwen. Ik haat dit nummer en dan ook nog een Donny Montell in wit met poedelhaar. Ik vrees dat dit door gaat en sowieso waarschijnlijker dan Ierland.

  Bulgarije: ik vind het niet catchy of likeable genoeg. Er gebeurt veel en de staging is slecht. Ik hoop echt dat dit niet door gaat. In 2011 gunde ik het Poli wel heel erg.

  Georgië kan nog weleens een verrassing worden denk ik. Het schijnt dat het op tv heel apart in beeld is gebracht. Maar het nummer van vorig jaar was veel sterker en scoorde ook minder hoog dan ik verwacht had. Dit jaar is het toch wel een heel erg niche nummer.

  Albanië… tja. ze hadden in hun eigen taal moeten zingen. Dan was minder duidelijk voor ons dat de diepgang in de songtekst ver te zoeken is….

 22. Dennis schreef:

  Van mij mogen zeker door: Polen, Servië, Macedonië Oekraiëne, Australië, Letland, Bulgarije, ………………..
  De overige 3 mogen van mij zijn België, Denemarken en Wit Rusland………..

  Afvallers zijn voor mij echt Israël ( wat een vervelende persoonlijkheid heeft deze jongen) en Georgië ( niet mijn ding).

  We zullen het morgenavond gaan zien………………..

 23. Betty schreef:

  Ik was er zelf bij en Australië kreeg t meeste applaus!

  • MarkusRotterdam schreef:

   Over Australië gesproken, waar is onze Dami army-chick met haar hysterische commentaar?
   Is ze op vakantie?

 24. Wim1970 schreef:

  FINALE:
  Letland, Polen, Servië, Ierland, Australië, Slovenië, Bulgarije, Denemarken, Oekraïne, België.

 25. Jarnoootje schreef:

  Letland
  Polen
  Israël
  België
  Macedonië
  Oekraïne
  Australië
  Bulgarije
  Servië
  Denemarken

 26. Remco van den Berg schreef:

  ja!!!!

 27. Bas schreef:

  Goede prognose !